×
اجتماعی
شناسه خبر : 251915
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/28 ساعت 01:00
حرکت دسته جمعی ربات‌های میکروسکوپی با امواج صوتی!

حرکت دسته جمعی ربات‌های میکروسکوپی با امواج صوتی!

پژوهشگران با الهام از طبیعت، ربات‌های میکروسکوپی طراحی کرده‌اند که با استفاده از امواج صوتی به صورت دسته‌جمعی حرکت و خود را ترمیم می‌کنند. این دستاورد می‌تواند تحولی در پزشکی، پاک‌سازی محیط‌زیست و رباتیک ایجاد کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: جانورانی مانند خفاش‌ها، نهنگ‌ها و حشرات از دیرباز برای ارتباط و جهت‌یابی از صدا استفاده می‌کرده‌اند. گروهی از دانشمندان بین‌المللی با الهام از این سازوکار طبیعی، مدلی از ربات‌های کوچک ارائه داده‌اند که از امواج صوتی برای حرکت و همکاری در دسته‌های بزرگ و هماهنگ استفاده می‌کنند.

ایگور آرونسون (Igor Aronson)، سرپرست گروه پژوهشی از دانشگاه پِن استِیت می‌گوید: این دسته‌های رباتیک در نهایت می‌توانند مأموریت‌های چالش‌برانگیزی مانند اکتشاف در مناطق فاجعه‌زده، پاک‌سازی محیط‌های آلوده یا انجام اقدامات پزشکی درون بدن انسان را انجام دهند.

این ربات‌های میکروسکوپی می‌توانند خود را سازماندهی کنند، در فضاهای محدود حرکت کنند و در صورت جدا شدن، مجدداً تجمع یابند. آرونسون توضیح می‌دهد که این هوش جمعی می‌تواند برای پاک‌سازی محیط‌های آلوده، کارآیی ارزشمندی داشته باشد.

این دسته‌های رباتیک علاوه بر کاربردهای زیست‌محیطی، ممکن است روزی درون بدن انسان عمل کنند و داروها را به صورت مستقیم به نقاط هدف برسانند. توانایی آن‌ها در حس‌کردن تغییرات محیطی و خودترمیمی به آن‌ها اجازه می‌دهد حتی پس از جدا شدن نیز عملکرد خود را حفظ کنند.

آرونسون می‌گوید: این پژوهش، گامی مهم به سوی ایجاد ربات‌های میکروسکوپی هوشمندتر، مقاوم‌تر و در نهایت کاربردی‌تر با حداقل پیچیدگی است که می‌توانند برخی از سخت‌ترین مشکلات جهان ما را حل کنند.

پژوهشگران برای این مطالعه، یک مدل رایانه‌ای برای ردیابی حرکات ربات‌های کوچک توسعه دادند که هر کدام به فرستنده و گیرنده صوتی مجهز بودند. آن‌ها دریافتند که ارتباط صوتی به عوامل رباتیک اجازه می‌دهد به طور یکپارچه با هم کار کنند و شکل و رفتار خود را با محیط تطبیق دهند.

ایگور آرونسون با بیان اینکه این یافته برای گروه پژوهشی هم غیر منتظره بود، می‌گوید: هرگز تصور نمی‌کردیم که چنین ربات‌های ساده‌ای بتوانند این سطح از هوشمندی و هماهنگی گروهی را نشان دهند. هر ربات فقط از چند قطعه ساده شامل یک موتور برای حرکت، یک میکروفن برای شنیدن، یک بلندگو برای تولید صدا و یک نوسان‌ساز تشکیل شده است. با همین امکانات محدود، آن‌ها توانسته‌اند یک سیستم هوش جمعی پیچیده ایجاد کنند.

این نوآوری، دستاوردی مهم در حوزه پژوهشی ماده فعال محسوب می‌شود. ماده فعال، شاخه‌ای علمی است که به بررسی رفتار گروهی موجودات زنده میکروسکوپی و ربات‌های کوچک می‌پردازد.

آرونسون در توضیح مزیت این روش می‌گوید: برخلاف روش‌های قبلی که از سیگنال‌های شیمیایی استفاده می‌کردند، ارتباط از طریق امواج صوتی هم سریع‌تر است و هم مسافت بیشتری را بدون کاهش کیفیت طی می‌کند.

این پژوهش در نشریه فیزیکال ریویو اِکس/ Physical Review X منتشر شده و راه را برای نسل جدیدی از ربات‌های میکروسکوپی با قابلیت انجام وظایف پیچیده در محیط‌های چالش‌برانگیز هموار می‌کند.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رایزنی نبیه بری و سفیر ایران درباره تحولات لبنان و منطقه
نگرانی تل‌آویو از خرید جنگنده‌های اف‑35 توسط قطر
افزایش بی‌سروصدای ذخیره‌سازی نفت چین
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
اردوغان: اسرائیل غزه را با 14 برابر بمب هیروشیما ویران کرد
ادعای جنجالی رئیس موساد علیه ایران
خشم رهبر انصارالله از اهانت نامزد آمریکایی به قرآن
سقوط هواپیما در مکزیک؛ 7 نفر کشته شدند
مبادله 6 زندانی میان ایران و ترکمنستان
آخرین نت‌های شجریان برای اولین بار رونمایی شد
دمبله و انریکه، بهترین‌های فوتبال جهان در 2025
آغاز طرح پرداخت یارانه دستمزد شاغلین واجد شرایط در 91 شهرستان کم‌برخوردار
عارف: روش‌های قدیمی اداره دانشگاه‌ها دیگر پاسخگو نیست
احضار سفیر قبرس در تهران به وزارت خارجه ایران
پزشکیان: دانش‌آموزان باید مهارت‌هایی را بیاموزند که با نیازهای روز همخوانی داشته باشد
ریاض: شهرک‌سازی اسرائیل نقض قطعنامه‌های سازمان ملل است
شهادت نوجوان بلوچ اهل سنت در حادثه تروریستی جاده زاهدان - فهرج
پلیس راه: هموطنان از سفرهای غیرضروری به مازندران خودداری کنند
نورنما | جذاب‌تر از مارتن کیش
یارانه نقدی آذرماه دهک‌های اول تا سوم واریز شد
نماینده پارلمان اروپا: جایزه صلح نوبل را به فرانچسکا آلبانیزه بدهید
اعتراض‌ها جاده‌های شمال فلسطین را بست
احضار مربی استقلال به کمیته اخلاق
برکناری برخی مسئولان عراق در پی اشتباه سهوی درباره حزب‌الله و انصارالله
اعتراض به رأی دادگاه کره جنوبی علیه دوومیدانی‌کاران ایرانی
تبادل نامه بر سر اسرای جنگی بین روسیه و اوکراین
ردگیری گردش مالی سنگین 3 فرد با 45 حساب بانکی
ریزش ساختمان در یافت‌آباد/ نجات زنده 4 نفر از زیر آوار
مدارس استان کرمان در روز چهارشنبه 26 آذرماه غیرحضوری شد
عراقچی: وضعیت منطقه غرب آسیا آشفته و خطرناک است
لغو پروازهای کیش/ مدارس کیش غیرحضوری شد/ تغییر ساعت کار بانک ها
آمریکا نفتکش‌های بیشتری از ونزوئلا را توقیف می‌کند
احتمال تعطیلی دوباره دولت آمریکا در ژانویه
گزارش تصویری | دیدار دست‌اندرکاران کنگره بزرگداشت شهدای استان البرز با رهبر انقلاب
شمار شهدای غزه به 70 هزار و 667 نفر رسید
عامل خطرناک داعش در بازگشت از کشور همسایه دستگیر شد
بی‌بی‌سی: از پرونده «پانوراما» در دادگاه دفاع می‌کنیم
تنها 15 درصد تکالیف قانونی هوای پاک اجرا شد
ونزوئلا به تبانی ترینیداد و توباگو با آمریکا واکنش نشان داد
تضمین امنیتی یا فریب بزرگ قرن؟
واکنش وزیر آموزش و پرورش به حواشی موسیقی در مدارس
نورنما | روستای رنسانسی ایران که ثبت ملی شده است!
رهبر معظم انقلاب: جوانان ما خوب هستند/ لزوم تبیین هنرمندانه ارزش‌های دفاع مقدس برای آنان
110 اتوبوس برقی در آستانه ورود به شهر تهران
هوای پایتخت سردتر می‌شود/بارش برف فقط در ارتفاعات
زلنسکی: موارد مخرب از توافق صلح حذف شد
همکاری‌های علمی و فناورانه یکی از ستون‌های اصلی شراکت راهبردی ایران و روسیه است
مدارس گیلان فردا 26 آذرماه تعطیل شد
افزایش 45 تا 120 درصدی عوارض 10 آزادراه
تکذیب شایعه اختلال در سامانه‌های پرداخت
X
آگهی تبلیغاتی