×
اجتماعی
شناسه خبر : 251915
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/28 ساعت 01:00
حرکت دسته جمعی ربات‌های میکروسکوپی با امواج صوتی!

حرکت دسته جمعی ربات‌های میکروسکوپی با امواج صوتی!

پژوهشگران با الهام از طبیعت، ربات‌های میکروسکوپی طراحی کرده‌اند که با استفاده از امواج صوتی به صورت دسته‌جمعی حرکت و خود را ترمیم می‌کنند. این دستاورد می‌تواند تحولی در پزشکی، پاک‌سازی محیط‌زیست و رباتیک ایجاد کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: جانورانی مانند خفاش‌ها، نهنگ‌ها و حشرات از دیرباز برای ارتباط و جهت‌یابی از صدا استفاده می‌کرده‌اند. گروهی از دانشمندان بین‌المللی با الهام از این سازوکار طبیعی، مدلی از ربات‌های کوچک ارائه داده‌اند که از امواج صوتی برای حرکت و همکاری در دسته‌های بزرگ و هماهنگ استفاده می‌کنند.

ایگور آرونسون (Igor Aronson)، سرپرست گروه پژوهشی از دانشگاه پِن استِیت می‌گوید: این دسته‌های رباتیک در نهایت می‌توانند مأموریت‌های چالش‌برانگیزی مانند اکتشاف در مناطق فاجعه‌زده، پاک‌سازی محیط‌های آلوده یا انجام اقدامات پزشکی درون بدن انسان را انجام دهند.

این ربات‌های میکروسکوپی می‌توانند خود را سازماندهی کنند، در فضاهای محدود حرکت کنند و در صورت جدا شدن، مجدداً تجمع یابند. آرونسون توضیح می‌دهد که این هوش جمعی می‌تواند برای پاک‌سازی محیط‌های آلوده، کارآیی ارزشمندی داشته باشد.

این دسته‌های رباتیک علاوه بر کاربردهای زیست‌محیطی، ممکن است روزی درون بدن انسان عمل کنند و داروها را به صورت مستقیم به نقاط هدف برسانند. توانایی آن‌ها در حس‌کردن تغییرات محیطی و خودترمیمی به آن‌ها اجازه می‌دهد حتی پس از جدا شدن نیز عملکرد خود را حفظ کنند.

آرونسون می‌گوید: این پژوهش، گامی مهم به سوی ایجاد ربات‌های میکروسکوپی هوشمندتر، مقاوم‌تر و در نهایت کاربردی‌تر با حداقل پیچیدگی است که می‌توانند برخی از سخت‌ترین مشکلات جهان ما را حل کنند.

پژوهشگران برای این مطالعه، یک مدل رایانه‌ای برای ردیابی حرکات ربات‌های کوچک توسعه دادند که هر کدام به فرستنده و گیرنده صوتی مجهز بودند. آن‌ها دریافتند که ارتباط صوتی به عوامل رباتیک اجازه می‌دهد به طور یکپارچه با هم کار کنند و شکل و رفتار خود را با محیط تطبیق دهند.

ایگور آرونسون با بیان اینکه این یافته برای گروه پژوهشی هم غیر منتظره بود، می‌گوید: هرگز تصور نمی‌کردیم که چنین ربات‌های ساده‌ای بتوانند این سطح از هوشمندی و هماهنگی گروهی را نشان دهند. هر ربات فقط از چند قطعه ساده شامل یک موتور برای حرکت، یک میکروفن برای شنیدن، یک بلندگو برای تولید صدا و یک نوسان‌ساز تشکیل شده است. با همین امکانات محدود، آن‌ها توانسته‌اند یک سیستم هوش جمعی پیچیده ایجاد کنند.

این نوآوری، دستاوردی مهم در حوزه پژوهشی ماده فعال محسوب می‌شود. ماده فعال، شاخه‌ای علمی است که به بررسی رفتار گروهی موجودات زنده میکروسکوپی و ربات‌های کوچک می‌پردازد.

آرونسون در توضیح مزیت این روش می‌گوید: برخلاف روش‌های قبلی که از سیگنال‌های شیمیایی استفاده می‌کردند، ارتباط از طریق امواج صوتی هم سریع‌تر است و هم مسافت بیشتری را بدون کاهش کیفیت طی می‌کند.

این پژوهش در نشریه فیزیکال ریویو اِکس/ Physical Review X منتشر شده و راه را برای نسل جدیدی از ربات‌های میکروسکوپی با قابلیت انجام وظایف پیچیده در محیط‌های چالش‌برانگیز هموار می‌کند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
مرگ 5 آمریکایی در هر ساعت به علت آلودگی خودروها
سفر در اروپا مختل شد!
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس
تیراندازی نظامیان اسرائیل به معترضان سوری در درعا
برخورد پهپاد با هواپیمای مسافربری در آسمان نیویورک
ادعای ترامپ: نشست دوحه شاید مهم باشد
ارتش جزئیات برنامه‌های مراسم بدرقه رهبر شهید را اعلام کرد
حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران از زنان و مادران پژوهشگر
روحانی: رهبر شهید در برابر بزرگ‌ترین فشارها ایستادگی کرد
شکست حقوقی ترامپ در پرونده رسوایی جنسی
سازمان ملل: اختلافات لبنان و اسرائیل باید پشت میز مذاکره حل شود
دایی فرزندان رهبر شهید: مردم برای دختر دوم رهبر شهید دعا کنند
معاون سیاسی نیروی دریایی سپاه در سانحه رانندگی جان باخت
پایان رؤیای سامورایی‌ها؛ برزیل با بازگشتی تماشایی صعود کرد
غریب‌آبادی: تنگه هرمز دیگر به وضعیت سابق بازنخواهد گشت
تنگه هرمز روی میز ناتو؛ رایزنی استارمر و دبیرکل ناتو در لندن
راز پیراهن 9 میلیون دلاری مارادونا فاش شد
پنالتی‌های سرنوشت‌ساز؛ گل‌گهر آخرین بلیت آسیا را گرفت
جزئیات فعالیت بانک‌ها در مراسم رهبر شهید
مخبر: شهید لاریجانی زبان گویای عقلانیت راهبردی جمهوری اسلامی بود
دیدار مکرون و سلطان عمان در کاخ الیزه
نور ویدئو | تحول قضایی ؛ از مطالبه تا واقعیت
برد نفس‌گیر ایران مقابل سوریه در انتخابی جام‌جهانی بسکتبال
بقائی: فعلاً هیچ مذاکره‌ای با آمریکا در کار نیست
130 هزار گواهینامه مهارتی فرهنگ و هنر صادر شد
چرا برقراری آتش بس، آغاز نبرد بر سر تنگه هرمز را کلید زده؟
لبنان زیر آتش؛ با وجود توافق، اسرائیل 10 نفر را به شهادت رساند
عارف: بحران بانک‌ها از ضعف امنیت سایبری شروع شد
پاسخ قاطع ایران به ادعای مکرون
پشت‌پرده خرید جنجالی اف-35 از آمریکا
ایران ادعای ترامپ درباره نشست دوحه را رد کرد
لگدکوب شدن غرور ملی در آمریکا
قتل مادربزرگ برای تأمین هزینه عروسی مجلل
نخبگان اجازه ندهند تفرقه جای همبستگی ملی را بگیرد
آمار آسیایی‌ها در جام جهانی؛ ایران بدشانس‌ترین
بازدید رئیس‌جمهور از پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده‌های کشاورزی سازمان ملی استاندارد
دیوان عالی آمریکا دست ترامپ را بازتر کرد
نورویدئو | تنگه هرمز ؛ کره‌ای که باز می شود یا محکم تر
آماده‌باش 1000 مدرسه تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید
روسیه: «مسیر ترامپ» با مخالفت ایران و چین مواجه می‌شود
آمریکا بخشی از تحریم‌های مرتبط با روسیه را لغو کرد
واکنش مسکو به قانون هسته‌ای فنلاند
نخست‌وزیر عراق به اسلام‌آباد دعوت شد
دعوت از پزشکان داوطلب برای خدمت در مراسم تشییع قائد امت
کاتس: با سنتکام برای عدم عقب‌نشینی از غزه، لبنان و سوریه توافق کردیم
افضل مقیمی، چهره ماندگار زبان‌شناسی ایران، درگذشت
ترکیب گل‌گهر برای دیدار با چادرملو