×
بین الملل
شناسه خبر : 251904
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/27 ساعت 17:25
گروسی: یک راهکار دیپلماتیک درباره ایران پیدا می‌شود

گروسی: یک راهکار دیپلماتیک درباره ایران پیدا می‌شود

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی درباره محل اورانیوم غنی‌‎شده با خلوص بالای ایران پس از حملات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به تاسیسات اتمی ایران گفت که «بخش عمده‌ای هنوز در تاسیسات اصفهان و فردو و بخشی دیگر نیز در نطنز قرار دارد.»

نورنیوز-گروه بین الملل: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با اظهارنظر درباره محل اورانیوم‌غنی‌شده با خلوص ۶۰ درصد ایران پس از حملات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به تاسیسات اتمی ایران، نسبت به دستیابی به راهکاری دیپلماتیک برای بحث‌ها پیرامون برنامه هسته‌ای ایران ابراز اطمینان کرد.

 «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی درباره محل اورانیوم غنی‌‎شده با خلوص بالای ایران پس از حملات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به تاسیسات اتمی ایران گفت که «بخش عمده‌ای هنوز در تاسیسات اصفهان و فردو و بخشی دیگر نیز در نطنز قرار دارد.»

آمریکا در اول تیرماه با مشارکت مستقیم در حملات متجاوزانه رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران، با بمب‌های سنگرشکن تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان را هدف قرار داد. این تاسیسات آسیب جدی دیدند اما افزایش سطح تشعشعات خارجی در آن‌ها از سوی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش نشد.

محل ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران پس از این حملات بحث‌برانگیز شد، اگرچه تهران تایید کرد که این مواد زیر آوار تاسیسات آسیب‌دیده مدفون شده‌اند.

گروسی در گفت‌وگو با روزنامه سوئیسی «نویه زورشر زایتونگ» ابراز اطمینان کرد که راهکاری دیپلماتیک برای مناقشات پیرامون برنامه هسته‌ای ایران پیدا خواهد شد.

او در بخش دیگری از این گفت‌وگو در پاسخ به این سوال که آیا اظهارات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در روزهای اخیر مبنی بر آمادگی مذاکره با ایران بر صلح را فرصت جدیدی در ارتباط با مسئله هسته‌ای ایران می‌داند، گفت: شنیدن این اظهارات از رئیس‌جمهور ترامپ دلگرم‌کننده بود. فراموش نکنید که او در کنست(پارلمان رژیم صهیونیستی) به ایران اشاره کرده و گفت که به یک راهکار دیپلماتیک باور دارد که تنها چهار ماه پس از حملات آمریکا و اسرائیل علیه ایران بود. این اظهارات، موضعی صریح و محکم از سوی رئیس‌جمهرو آرمیکا بود. ما نمی‌توانیم تغییری در آنچه رخ داده است و در خشونتی که اعمال شد ایجاد کنیم. اما این که (برای مذاکره) پشت یک میز در کنار هم بنشینیم، ما را از خطر دور دیگری از بمباران‌ها و حملات نجات می‌دهد.

گروسی گفت: نگرانی‌ها درباره اشاعه احتمالی تسلحیات اتمی تماما از بین نرفته است. ما هنوز با این مسئله مواجه هستیم که با نزدیک به ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده ایران با خلوص ۶۰ درصد که هنوز آن را در اختیار دارد، قرار است چه کار کنیم؟

بیشتر اورانیوم ایران در اصفهان و فردو و بخشی در نطنز قرار دارد

مدیرکل آژانس در ادامه و در پاسخ به این سوال که «مشخص شدن این مواد هسته‌ای غنی‌شده را تا چه اندازه محتمل می‌داند؟»، گفت: این کاملا محتمل است. ما می‌توانیم حتی به خوبی تصور کنیم که این مواد کجاست. سوال اصلی این است که آیا ما به این اورانیوم دسترسی خواهیم داشت؟ بعد چه خواهد شد؟ آیا ایران آن را نگه می‌دارد، سطح غنی‌سازی را دوباره کاهش می‌دهد یا به خارج از کشور منتقل می‌کند؟ با گزینه‌های زیادی مواجهیم.

او در پاسخ به این که «آیا این مواد در محل‌های مختلفی در سراسر ایران توزیع شده است یا در یک محل قرار دارد؟»، توضیح داد: ممکن است بخشی از آن توزیع شده باشد اما زیاد نیست. طبق اطلاعات ما، بیشتر این اورانیوم در تاسیسات اتمی اصفهان و فردو و بخشی از آن در نطنز قرار دارد. اگرچه این تاسیسات بمباران شده‌اند، به شدت آسیب دیده‌اند و بعضی از آن‌ها نیز زیر زمین واقع شده‌اند. دسترسی پیدا کردن (به این مواد) مستلزم همکاری کامل ایران خواهد بود. این شرایط زمانی فراهم خواهد شد که ایران آن را در راستای منافع ملی خود بداند.

 واکنش ایران به اسنپ‌بک تماما منفی نبوده است

گروسی درباره واکنش ایران به بازگشت تحریم‌ها و قطعنامه‌های بین‌المللی علیه ایران از سوی تروئیکای اروپا (آلمان، فرانسه و انگلیس) با سوء استفاده از «سازوکار ماشه» در توافق هسته‌ای گفت: به نظرم ایران به بازگشت تحریم‌ها واکنش نشان داده اما تماما منفی نبوده است. ایران از توافق منع اشاعه تسلیحاتی اتمی(ان‌پی‌تی) خارج نشده است که پیشتر به احتمال آن اشاره کرده بود. ما عملا برخی بازرسی‌ها را در ایران انجام می‌دهیم اما همکاری هنوز در سطح لازم نیست.

مدیرکل دیدبان هسته‌ای سازمان ملل در پاسخ به این سوال که «آیا از نظر او تغییری در این وضعیت ایجاد خواهد شد؟»، گفت: گاهی احساس می‌کنم به یافتن یک راهکار نزدیک‌تریم. دیپلماسی مستلزم صبر زیاد، درک طرف مقابل و وضعیت کلی است. مسئله ایران خارج از چارچوب منطقه‌ای نیست. وضعیت امنیتی به طول قابل توجهی در حال تغییر است و چندین کشور در آن دخیل هستند. اما در نهایت، دو مسئله در وضعیت خاورمیانه نقش تعیین‌کننده خواهد داشت؛ مسئله فلسطین و آینده ایران.


نظرات

آخرین اخبار
قیمت بنزین در آمریکا در پی حمله به ایران 23 درصد افزایش یافت
قرارگاه خاتم: دشمن با پهپاد کپی‌شده به اهداف غیرموجه همسایگان حمله می‌کند
اعتراف اسرائیل به کاهش شدید موشک های رهگیر خود در نتیجه حملات ایران
مخالفت سوئیس با استفاده آمریکا از آسمان این کشور برای جنگ با ایران
شهادت 115 لرستانی در حملات دشمن صهیونیستی - آمریکایی
سه «فرزند ایران» به مالزی رسیدند
شهادت 11 ورزشکار خوزستانی در حملات متجاوزانه آمریکایی صهیونیستی
دشمن آمریکایی-صهیونی در مقابله با رزمندگانِ نیروهای مسلح به بن‌بست خورده
حزب الله مراکز نظامی رژیم اسرائیل را درهم کوبید
درخواست فوری آمریکا از اتباعش برای ترک خاک عراق
حمله به پالایشگاه لاناز و فرودگاه کویت توسط آمریکا یا اسرائیل صورت گرفته است
ادامه حملات هوایی وتوپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف جنوب لبنان
آغاز موج پنجاه و یکم عملیات وعده صادق4 با رمز یا علی بن موسی الرضا/شلیک موشکهای ترکیبی
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ حمله جنگنده های دشمن به شیراز ، یزد، اصفهان و قشم
شکل‌گیری خاورمیانه اسلامی با پایان سلطه آمریکا
وقتی که موشک‌های بالستیک چند کلاهکی ایران، خواب صهیونیست‌ها را آشفته می کند
هشدار قالیباف به وطن‌فروشان؛ مرا مادرم نامْ مرگ تو کرد!
غول کشتیرانی درباره بحران انرژی آسیا هشدار داد
بقائی: درخواست صدراعظم آلمان از ایران فراتر از مضحک است!
6 هزار نفر از علما و اساتید حوزه علمیه با رهبری بیعت کردند
سندرز: ترامپ نمی‌داند چگونه از جنگ با ایران خارج شود
گزارش تصویری | بدرقه باشکوه دریاسالار شهید علی شمخانی
استاد اقتصاد دانشگاه جان هاپکینز: تنگه هرمز برگ برنده ایرانی‌هاست
السودانی حملات علیه نیروهای الحشد الشعبی را محکوم کرد
روایت ناوشکن دنا از زبان معاون عملیات نیروی دریایی ارتش
اذعان ژنرال صهیونیست: قدرت نیروهای مسلح آن مانع از فروپاشی نظام می‌شود
سپاه: دشمن بزدلانه به حمله به صنایع غیرنظامی روی آورده است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: دوره قلدریِ بین‌المللی به پایان رسیده است
یک میلیون تن کالای اساسی به کشور وارد شد
ادامه بازداشت لیدرهای اغتشاشات در بندرکیاشهر؛ 2 نفر دستگیر شدند
حمله پهپادی حزب‌الله به بندر اشغالی «حیفا»
بازگشت پیکر 84 شهید قهرمان ناو دنا به ایران
کارلسون: کنترل جنگ با ایران، از دست آمریکا خارج شده است
خنثی سازی تحرکات مشکوک در استان تهران
تأکید عارف بر تداوم خدمت‌رسانی در کرمانشاه
پیام سپاه پاسداران به مناسبت شهادت سردار سرلشکر ابوالقاسم باباییان
پیروزی المپیاکوس با حضور طارمی
گازپروم: ذخایر گاز اروپا به کمترین میزان خود رسیده است
تنگه هرمز هنوز به شکل نظامی مسدود نشده است!
نورنما | وقتی دریاگریست؛ بدرقه باشکوه دریاسالار شهید علی شمخانی
چهاردهمین شب حماسه‌آفرینی مردم ایران در خیابان‌ها
تغییر آدرس سایت پلیس فتا
سفیر ایران در فرانسه: ایران خاک کشورهای دیگر را مورد هدف قرار نداده است
8 مزدور آمریکایی- صهیونی در همدان دستگیر شدند
نماینده مصری: آمریکا و اسرائیل مقاومت ایران را دست کم گرفتند
ترکیه: تجاوزها علیه ایران باید متوقف شود
هشدار اورژانس کشور: مصدومان را ناگهانی از زیر آوار خارج نکنید
هدف قرار گرفتن یک جنگنده رژیم صهیونیستی در آسمان ایران تایید شد
آسیب به 19 بنای تاریخی استان تهران در جنگ اخیر
دستگیری دو جاسوسی که موقعیت اماکن مهم را برای دشمن ارسال می کردند