×
بین الملل
شناسه خبر : 251891
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/27 ساعت 17:47
تله ترامپ برای اعراب در پرونده غزه

رأی الیوم:

تله ترامپ برای اعراب در پرونده غزه

سردبیر روزنامه رای‌الیوم با تاکید بر اینکه صهیونیست‌ها با حمایت آمریکا در تلاش برای تکرار تجاوزات علیه غزه و طفره رفتن از اجرای مراحل بعدی آتش‌بس هستند به رژیم‌های عربی درباره افتادن در دام ترامپ جهت عادی‌سازی روابط با اشغالگران هشدار داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم و تحلیلگر برجسته فلسطینی، سرمقاله جدید این روزنامه الکترونیکی را به تلاش‌های آمریکا برای گسترش پروژه عادی‌سازی در منطقه و همچنین فریبکاری صهیونیست‌ها با حمایت واشنگتن برای از سرگیری جنگ علیه غزه اختصاص داده و نوشت: زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز جمعه در مصاحبه‌ای با فاکس بیزینس گفت که توافق‌نامه‌های ابراهیم (تفاهم نامه‌های عادی‌سازی میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی)، بعد از توقف جنگ در نوار غزه، در آستانه گسترش قرار دارد، ما تعجب نکردیم.

دام ترامپ برای اعراب در پرونده آتش بس غزه

عبدالباری عطوان افزود: ترامپ ابراز امیدواری کرد که عربستان سعودی و اندونزی بعد از تماس‌هایی که او با مقامات این کشورها داشته است، ممکن است به توافق‌های سازش با اسرائیل بپیوندند. این آرزوی ترامپ چندین بار در طول دوره اول ریاست جمهوری او و همچنین دوره جدید از زبانش بیان شده است. ما همچنین چند بار پاسخ مقامات سعودی به این خواسته ترامپ را شنیدیم که تاکید کردند، قبل از برقراری هرگونه ارتباط میان ریاض با اسرائیل، باید یک کشور فلسطینی تاسیس شود.

این نویسنده فلسطینی ادامه داد: اما آیا امروز اتفاق جدیدی افتاده و آیا تغییری در موضع عربستان ایجاد شده است؟ مقامات سعودی در دوره جدید هنوز به این درخواست ترامپ پاسخی نداده‌اند، اما آنچه که احتمال عدم تغییر در موضع عربستان را تقویت می‌کند، این است که محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در اجلاس اخیر شرم الشیخ شرکت نکرد و فیصل بن فرحان، وزیر خارجه این کشور هم جزء امضا کنندگان سند توافق آتش بس غزه طبق طرح ترامپ در پایان این اجلاس نبود.

در ادامه این مقاله آمده است که امضاها برای این سند، محدود به عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور کشور میزبان یعنی مصر به همراه ترامپ و همتای ترک او رجب طیب اردوغان بود. مصر و ترکیه کشورهایی هستند که همچنان روابط عادی خود را با صهیونیست‌ها حفظ کرده‌اند. لازم به ذکر است که ترامپ از به رسمیت شناختن راهکار دو دولتی در فلسطین خودداری می‌کند و به شدت با کنفرانسی که توسط عربستان و فرانسه در نیویورک در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برای بحث درباره این راهکار برگزار شد، مخالفت کرد. در این کنفرانس نزدیک به 150 کشور راهکار دو دولتی و تاسیس کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت شناختند، اما ترامپ تلاش کرد تا این روند را مختل کند.

بر اساس این یادداشت، سفر برنامه‌ریزی شده محمد بن سلمان به واشنگتن در نوامبر آینده و گفتگوهایی که در طول این سفر میان مقامات سعودی و آمریکایی صورت خواهد گرفت و در سایه توافقات و معاهدات احتمالی، ممکن است پاسخ بسیاری از سوالات را پیدا کنیم؛ به ویژه با توجه به شایعاتی مبنی بر اینکه دو طرف ممکن است یک توافق‌نامه دفاعی مشترک مشابه توافق آمریکا و قطر امضا کنند؛ یعنی توافقی که بر مبنای آن هرگونه حمله به قطر، حمله به آمریکا به شمار می‌رود.

عبدالباری عطوان تصریح کرد: ترامپ در سخنرانی خود در کنست رژیم صهیونیستی مشتاق بود از میریام ادلسون، میلیاردر صهیونیست و همسر و وارث شلدون ادلسون، قمارباز آمریکایی که در میان حضار بود، تمجید کند. میریام به حمایت مطلق از رژیم اشغالگر و استفاده از میلیاردها دلار به عنوان ابزاری برای خدمت به این رژیم شهرت دارد و شوهرش هم با اهدای 100 میلیون دلار به کمپین انتخاباتی ترامپ در طول دوره اول ریاست جمهوری او در ازای به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس و به رسمیت شناختن اشغالگری اسرائیل در ارتفاعات جولان، ترامپ را خریده بود.

در ادامه این یادداشت تاکید شده است: این بار هم میریام ادلسون این مبلغ را چهار برابر کرده و ممکن است در ازای دادن این پول هنگفت به ترامپ، از او تعهد گرفته باشد که از جنگ نسل کشی اسرائیل علیه غزه حمایت کند و هرگز حمایت مطلق خود از این رژیم در نقشه‌هایش برای منطقه از جمله استفاده از نفوذ آمریکا برای گسترش دایره عادی‌سازی و گنجاندن کشورهای جدید عربی و اسلامی در چارچوب توافق‌های سازش با اسرائیل را کنار نگذارد.

سردبیر روزنامه رای الیوم تصریح کرد: گسترش دامنه توافق‌های عادی‌سازی و گنجاندن کشورهای جدید عربی و اسلامی در آن، در واقع پاداشی برای نتانیاهو به خاطر قتل عام‌هایی است که در نوار غزه در چارچوب جنگ نسل کشی و گرسنگی ضد این باریکه مرتکب شد؛ جنگی که تاکنون منجر به شهادت 70 هزار فلسطینی و زخمی شدن 250 هزار نفر شده که تعداد زیادی از آنها کودک هستند. علاوه بر آن، 95 درصد از خانه‌ها، برج‌ها و ساختمان‌ها در نوار غزه طی 2 سال جنگ وحشیانه ویران شده است.

خیز اشغالگران برای بازگشت به جنگ

عبدالباری عطوان افزود: نتانیاهو صرفاً با موافقت با توافق آتش بس و پذیرش طرح 20 ماده‌ای ترامپ، از همه این جنایات وحشیانه تبرئه شد؛ در حالی که تنها مرحله اول توافق یعنی آزادی اسرای صهیونیستی اجرا شده است. همه می‌دانیم که جنگ تمام نشده و نیروهای اشغالگر هنوز در تقریباً نیمی از نوار غزه حضور دارند. آنها تا به امروز بیش از 50 بار توافق آتش بس را نقض کرده‌اند و در حال شمارش معکوس هستیم و شاید نقض این توافق به بیش از 5000 مورد برسد؛ مشابه آنچه که در لبنان اتفاق می‌افتد.

این نویسنده فلسطینی تاکید کرد: ما امیدواریم که اعراب و مسلمانان در مرحله دوم تله آمریکا یعنی گسترش عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها و پاداش دادن به نتانیاهو نیفتند. بار دیگر تاکید می‌کنیم که مقاومت همچنان مصمم و قوی، چه در داخل تونل‌ها و چه روی زمین حضور دارد و سلاح‌های خود را چه از طریق مذاکره و چه زور رها نکرده و نخواهد کرد. نتانیاهو به هیچ یک از اهداف خود از جمله نابودی حماس و توانمندی‌های نظامی آن یا تخلیه نوار غزه از ساکنان این منطقه برای اشغال کامل آن، سرقت ثروت‌های گازی و تبدیل کردن غزه به ریویرا در خاورمیانه که صدها میلیارد دلار برای دلالان املاک صهیونیستی به سرکردگی بزرگترین دلال املاک، یعنی ترامپ و دامادش جرد کوشنر و نوکر او استیو ویتکاف درآمد ایجاد می‌کند، نرسید.

در پایان این مقاله تاکید شده است: باید بسیار محتاط باشیم و عقل و خرد، در رد هرگونه عادی سازی روابط با صهیونیست‌هاست. فراموش نکنیم که ترامپ زیاد دوام نخواهد آورد و تنها یک سال تا انتخابات میان دوره‌ای در نوامبر 2026 فرصت دارد که در آن شکست خواهد خورد و حزبش اکثریت را در مجلس نمایندگان و سنا از دست خواهد داد. نظرسنجی‌هایی که کاهش بیش از 30 درصدی محبوبیت او و حزبش را نشان می‌دهد، گفته‌های ما را تایید می‌کند. برجسته‌ترین دلیل کاهش محبوبیت ترامپ و شرکایش، حمایت آنها از جنگ نسل کشی صهیونیست‌ها علیه غزه است.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
وقتی اعداد از یک بحران خاموش خبر می‌دهند
نورویدئو | محاصره ایران؛ قدرت نمایی یا اعتراف به بن‌بست؟
آخرین وضعیت جوی آذربایجان شرقی؛ از کاهش دما تا وزش بادهای شدید
پیامد رویکرد تهاجمی پنتاگون؛ تشدید شکاف در دولت دوم ترامپ
انهدام باند سارقان موتورسوار با 35 فقره سرقت در تهران
صادرات سوسیس و فرآورده‌های گوشتی آزاد شد
بقایی: حمله آمریکا به بیمارستان شهید بقایی اهواز، مصداق جنایت جنگی است
روایت وزارت بهداشت از شب پراضطراب بیماران سرطانی در اهواز
از تشییع تاریخی تا دیدار با قاتل؛ الزیدی چه پیامی فرستاد؟
بازگشت بزرگ پیتر جکسون به سینما؛ ساخت دنباله «ماجراهای تن تن»
واکنش عراق به حادثه پهپادی در پایانه بصره؛ بارگیری نفت متوقف شد
جدایی ستاره‌های خارجی استقلال به دلیل بسته بودن پنجره
واکنش حماس به بودجه جدید اسرائیل برای توسعه شهرک‌های صهیونیستی
پرسپولیس از مدافع لژیونر خود رونمایی کرد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران تا هفته آینده
چرا جنگ علیه ایران، کابوس انتخاباتی نتانیاهو شده است؟
نورنما | بمباران فرودگاه صنعا در آستانه فرود هواپیمای ایرانی
جزئیات واژگونی مینی بوس دانش‌آموزان شهرستان دیر در مسیر مدرسه فوتبال
درگیری بعد از سوت پایان؛ چرا ستاره انگلیس به بازیکن آرژانتین پس گردنی زد؟
نتانیاهو در برابر درخواست ترامپ برای عقب‌نشینی کوتاه نمی‌آید
وداع باشکوه مردم کوار با فرزند دلاور نیروی دریایی سپاه
آخرین وضعیت بازگشایی مدارس در سال جدید تحصیلی
ایران به پارالمپیک لس‌آنجلس رسید؛ والیبال نشسته قهرمانانه از سد قزاقستان گذشت
گلستان در مسیر جهش تولید برق تجدیدپذیر قرار گرفت
هشدار صدراعظم آلمان به واشنگتن: در انتخابات ما دخالت نکنید
هشدار تازه درباره تنگه هرمز؛ چرا کشتی‌ها مسیر آمریکا را دور می‌زنند؟
5 قاتل صبح امروز به دار مجازات آویخته شدند + جزئیات پرونده قتل ها
جشن جنجالی آرژانتین پس از حذف انگلیس؛ ماجرای مالویناس چیست؟
ضربه مرزبانان به شبکه قاچاق سلاح در سیستان و بلوچستان
ماسک وارد میدان انتخابات فرانسه شد؛ حمایت آشکار از مارین لوپن
7 مأموریت مهم مبلغان اربعین 1405 اعلام شد
پشت‌پرده لغو برنامه سفر بنیامین نتانیاهو به واشنگتن
چگونه 80 میلیون بشکه نفت از بحران عبور کرد؟
شمار شهدای جنگ از 73 هزار نفر عبور کرد
سایه جنگ در خاورمیانه بر صنعت هواپیمایی جهان
ترامپ چگونه درگیر باتلاقی به نام ایران شد؟
راز سرقت‌های بی‌صدا در مراکز خرید؛ این سارق‌ها دیده نمی‌شوند
میانجیگری مرگبار در لاهیجان؛ جزئیات قتل در نزاع خیابانی
دستاوردهای پزشکی ایران به ازبکستان می‌رود
قیمت سکه و طلا امروز 25 تیر1405؛ بازار طلا عقب نشست + جدول قیمتها
تصادف مرگبار در بزرگراه یادگار امام کرج؛ پژو پارس قربانی گرفت
روسیه: بحران تنگه هرمز راه‌حل نظامی ندارد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 25 تیر؛ دلار در مسیر صعود
نورنما | آهوهای خارک از ترس انفجار به خیابان پناه بردند
جزییات آتش سوزی یک هتل در مشهد/تعداد نجات یافتگان و مصدومین
آغاز تنش تجاری جدید؛ تعرفه 25 درصدی آمریکا علیه برزیل
یارانه نقدی تیرماه واریز شد؛ 28 میلیون نفر مشمول دریافت شدند
کشف 1.5 میلیارد تومان برنج احتکاری درلرستان
آرژانتین در جمع بزرگان تاریخ جام جهانی؛ رکوردی که مسی و یارانش ثبت کردند
پیام اسکالونی برای اسپانیا قبل از فینال؛ آرژانتین آماده آخرین نبرد است