×
بین الملل
شناسه خبر : 251883
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/27 ساعت 16:34
سناریوی حمله روسیه به ناتو بعد از پیروزی در اوکراین

نیوزویک؛

سناریوی حمله روسیه به ناتو بعد از پیروزی در اوکراین

نشریه نیوزویک در گزارشی بر اساس کتاب تازه‌ «کارلو ماسالا» استاد دانشگاه نظامی آلمان، سناریویی را بررسی کرده است که در آن روسیه پس از پیروزی در جنگ اوکراین، به استونی حمله می‌کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش نیوزویک، به ‌دنبال اتهام‌زنی‌های تازه‌ استونی مبنی بر تحریکات مرزی روسیه، تنش در حوزه بالتیک بالا گرفته است. «کارلو ماسالا» ، متخصص علوم سیاسی و استاد دانشگاه بوندس‌وِر (وابسته به ارتش آلمان)، در گفت‌وگو با نیوزویک می‌گوید این تحرکات نشان‌دهنده جایگاه ویژه استونی در نقشه جاه‌طلبی‌های توسعه‌طلبانه کرملین است.

وی در کتاب خود با عنوان «اگر روسیه پیروز شود: یک سناریو» توضیح می‌دهد چگونه مسکو پس از پایان جنگ اوکراین و دستیابی به توافقی به‌ نفع خود، می‌تواند از فرصت برای حمله به استونی بهره‌برداری کند. استونی با داشتن مرزی ۱۸۰ مایلی با روسیه، یکی از آسیب‌پذیرترین اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است.

ماسالا پیش‌بینی می‌کند روسیه در سال ۲۰۲۸، با تصور ضعف ناتو و ترس اعضا از درگیری مستقیم با قدرتی هسته‌ای، به استونی حمله خواهد کرد. او هشدار می‌دهد که اگر ناتو در چنین شرایطی ماده ۵ خود را فعال نکند، «ناتو به طور عملی از هم فرو می‌پاشد و روسیه به هدف اصلی‌اش می‌رسد.»

ماسالا تعریف خود از پیروزی روسیه را نه فقط آتش‌بس، بلکه تسلیم کامل اوکراین می‌داند. بر اساس سناریوی او، کی‌یف ناچار خواهد شد یک‌پنجم خاک خود را واگذار کند و با گنجاندن بند بی‌طرفی در قانون اساسی، برای همیشه از پیوستن به ناتو صرف‌نظر کند. در این وضعیت، ولادیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین از قدرت کناره می‌گیرد و با دخالت مسکو، دولتی طرفدار کرملین روی کار می‌آید.

به نوشته، کاهش تمایل ایالات متحده برای حضور نظامی در اروپا به ‌ویژه در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ ناتو را در موقعیت شکننده‌ای قرار می‌دهد. در حالی که واشنگتن تمرکز خود را بر منطقه هند و اقیانوس آرام می‌گذارد، اروپا با موجی از بحران‌ها روبه‌روست.

در روایت کتاب، حمله روسیه از شهر روس‌زبان ناروا در شرق استونی آغاز می‌شود. مسکو با تحریک احساسات قومی و پخش اخبار جعلی درباره سرکوب روس‌زبان‌ها زمینه‌سازی می‌کند و صبح ۲۷ مارس ۲۰۲۸، ناروا هدف انفجارها قرار می‌گیرد و در عرض چند ساعت به تصرف نیروهای روس درمی‌آید.

الکساندر لوکاشنکو رئیس‌جمهور بلاروس، نیز با اعزام نیروهایی به مرز لیتوانی، به گسترش بحران کمک می‌کند. در نتیجه، ناتو با حمله‌ای برق‌آسا و چندوجهی مواجه می‌شود.

ماسالا تاکید می‌کند که در این سناریو، برخلاف حمله روسیه به دونباس در سال ۲۰۱۴، هدف اصلی تصرف سرزمین نیست، بلکه آزمودن اراده ناتو برای دفاع از اعضایش است. در صورت تردید یا تعلل ناتو، روسیه بدون شلیک گسترده، به پیروزی سیاسی بزرگی دست خواهد یافت.

وی در پایان هشدار می‌دهد که سقوط ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به‌ معنای پایان این سیاست‌ها نخواهد بود: «اگر پوتین کنار برود، ممکن است فردی حتی تندروتر روی کار بیاید.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آب، سرمایه امنیتی است نه فقط دارایی طبیعی
رای قاطع ایرلند برای اخراج رژیم اسرائیل از یوفا
انگلیس در آستانه بحرانی‌ترین خشکسالی چند دهه اخیر
نورویدیو | نسیم همسخنی در خلیج‌فارس پس از طوفان جنگ
اعلام آمادگی ایران برای میانجیگری در اختلافات پاکستان و افغانستان
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 18 آبان 1404
ابو محمد جولانی برای دیدار با ترامپ وارد واشنگتن شد
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 18 آبان+ وضعیت استان ها
نظامیان انگلیس در جنگ‌های جهانی کجا دفن شده‌اند؟+فیلم
برنامه امروز مسابقات ورزشکاران ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
مالدیو، سیگار کشیدن را برای افراد زیر 18 سال ممنوع کرد
کاهش فشار خون با شلوار داغ!
دیوارهایی که نفس کشیده و آب تولید می‌کنند
تبدیل زباله‌های هسته‌ای به هیدروژن امکانپذیر شد
ترمیم مینای دندان با کراتین
هشدار کمبود آب در یونان؛ وضعیت در پایتخت و مناطق اطراف جدی‌تر است
تظاهرات در فلسطین اشغالی
چین سومین ناو هواپیمابر خود را به آب انداخت
مقام نیجریه ای: ترامپ باید به خاطر اظهاراتش درباره نیجریه عذرخواهی کند
حملات هوایی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان سه شهید و 11 زخمی برجا گذاشت
هر دو مسیر تونل رسالت امشب مسدود است
اختصاص درصدی از درآمد بازیکنان و مربیان خارجی به توسعه فوتبال دانش‌آموزی
رونمایی از پیراهن تیم ملی فوتسال دانش‌آموزان
قول 5 ساله پاکستان برای حذف همه موانع تجاری با ایران
عراقچی: جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
رئیس جمهور عراق خواستار مشارکت گسترده مردم در انتخابات پارلمانی شد
15 کشته و زخمی در جریان تعقیب و گریز پلیس آمریکا
گزارشگر سازمان ملل: اگر می توانستم  طلسم کنم جلوی جنایات اسرائیل را می گرفتم
مدارس برخی شهرستان‌های خوزستان فردا یکشنبه غیرحضوری شد
جلسه سران قوا برگزار شد
واکنش پرسپولیس به رأی اصلاحی کمیته استیناف؛ ابطال کنید
کشف جسد یک افسر اسرائیلی در جنوب غزه
فهرست تیم ملی اعلام شد
وزارت دادگستری آمریکا همچنان به دنبال تحقیقات درباره پرونده ترامپ-روسیه
رسانه‌های عراقی از خشک شدن دریاچه حمرین در استان دیاله عراق خبر دادند
نخست وزیر مجارستان جو بایدن را مسئول آغاز جنگ اوکراین دانست
تامین 3 میلیارد دلار برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات تولید
وزیر جنگ آمریکا: وضعیت کنونی جهان مانند آغاز جنگ جهانی دوم است
ائتلاف احزاب لبنانی: دولت، مداخله وقیحانه سفارت آمریکا را محکوم کند
تیم ملی والیبال ایران مقابل ترکیه پیروز شد
نفوذ دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
فوجیان، غول دریایی چین وارد میدان شد+فیلم
لاوروف: دستور پوتین درباره آزمایش‌های هسته‌ای در حال انجام است
پزشکیان به گلستان سفر می‌کند
گروسی: سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی تراکتور و خیبر در هفته دهم
ارتش آمریکا یک میلیون پهپاد می‌خرد
وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
خیبر (2)- تراکتور (1) | شاگردان رحمتی رویای صدرنشینی را از تبریزی ها گرفتند+ خلاصه بازی
X
آگهی تبلیغاتی