×
اقتصادی
شناسه خبر : 251823
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/27 ساعت 11:41
سقوط خریداران خارجی در بازار مسکن ترکیه

سقوط خریداران خارجی در بازار مسکن ترکیه

با وجود رشد معاملات داخلی، داده‌های رسمی نشان می‌دهد تقاضای خارجی در بازار مسکن ترکیه به روند نزولی خود ادامه می‌دهد؛ فروش خانه به اتباع غیرمقیم در سپتامبر امسال 7.7 درصد و در 9 ماه نخست سال 12.6 درصد کاهش یافت، هرچند ایرانی‌ها و روس‌ها همچنان بزرگ‌ترین خریداران باقی ماندند.

نورنیوز- گروه اقتصادی : داده‌های موسسه آمار ترکیه (TurkStat) نشان داد فروش خانه در ترکیه در سپتامبر سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۶.۹ درصد افزایش یافته و به ۱۵۰ هزار و ۶۵۷ واحد رسیده است. کل فروش خانه از ژانویه تا سپتامبر نیز به ۱.۱۲ میلیون واحد رسید که در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۴،  افزایش ۱۹.۲ درصدی نشان می‌دهد.

استانبول، بزرگترین شهر این کشور، با ۲۴ هزار و ۱۱۹ معامله در سپتامبر، صدرنشین بازار شد و پس از آن آنکارا، پایتخت ترکیه با ۱۳ هزار و ۴۱۷ و ازمیر با ۸۵۴۴ معامله، در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند.

فروش خانه‌های نوساز در ترکیه نسبت به سال گذشته، پنج درصد افزایش یافت و به ۴۷ هزار و ۱۱۷ واحد رسید، در حالی که املاک چند سال ساخت با ۷.۸ درصد افزایش، در مجموع ۱۰۳ هزار و ۵۴۰ معامله را ثبت کردند.

خرید خانه با وام مسکن

خانه‌هایی که با استفاده از وام مسکن خریداری شده‌اند، نسبت به سال گذشته ۳۴.۴ درصد افزایش یافتند و در مجموع به ۲۱ هزار و ۲۶۶ واحد رسیدند. این تعداد ۱۴.۱ درصد از کل معاملات در طول سپتامبر را تشکیل می‌دهد که نشان‌دهنده افزایش قابل توجه تقاضای مبتنی بر اعتبار با وجود هزینه‌های بالای استقراض است.

فروش خانه‌های نوساز

در ۹ ماه اول سال جاری، فروش خانه‌های نوساز در ترکیه، ۱۳.۹ درصد افزایش یافت و به ۳۴۲ هزار و ۶۴۱ واحد رسید، در حالی که معاملات تحت پشتوانه وام مسکن با ۷۶ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل، به ۱۶۲ هزار و ۴۹۳ واحد رسیدند.

فروش خانه به اتباع خارجی

فروش خانه به اتباع خارجی نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۷.۷ درصد کاهش یافت و فقط ۱۸۶۷ واحد فروخته شد. روس‌ها، ایرانی‌ها و عراقی‌ها، همچنان خریداران اصلی بودند و جایگاه خود را در صدر فهرست سرمایه‌گذاران غیرمقیم در بازار مسکن ترکیه حفظ کردند. در دوره ژانویه تا سپتامبر، فروش خانه به خارجی‌ها با ۱۲.۶ درصد کاهش نسبت به سال گذشته، به ۱۴ هزار و ۹۴۴ واحد رسید و روند نزولی سال‌های اخیر ادامه یافت.

قیمت خانه‌ها 

در همین حال، شاخص قیمت املاک مسکونی ترکیه (RRPI) در سپتامبر ۱.۷ درصد نسبت به ماه قبل و ۳۲.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت، اگرچه ارقام تعدیل‌شده با تورم نشان‌دهنده کاهش واقعی ۰.۸ درصدی بود.

سایت ترکیه تودی گزارش کرد، در میان سه استان بزرگ ترکیه، قیمت‌ املاک در استانبول ۱.۵ درصد، در آنکارا ۲.۳ درصد و در ازمیر ۲.۹ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت. در طول یک سال گذشته، شاخص قیمت املاک استانبول ۳۰.۷ درصد، آنکارا ۴۱.۱ درصد و ازمیر ۳۴.۴ درصد صعود کرد و بالاترین افزایش سالانه شاخص قیمت مسکن در سپتامبر در منطقه آنکارا با ۴۱.۱ درصد ثبت شد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مقام نیجریه ای: ترامپ باید به خاطر اظهاراتش درباره نیجریه عذرخواهی کند
حملات هوایی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان سه شهید و 11 زخمی برجا گذاشت
هر دو مسیر تونل رسالت امشب مسدود است
اختصاص درصدی از درآمد بازیکنان و مربیان خارجی به توسعه فوتبال دانش‌آموزی
رونمایی از پیراهن تیم ملی فوتسال دانش‌آموزان
قول 5 ساله پاکستان برای حذف همه موانع تجاری با ایران
عراقچی: جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
رئیس جمهور عراق خواستار مشارکت گسترده مردم در انتخابات پارلمانی شد
15 کشته و زخمی در جریان تعقیب و گریز پلیس آمریکا
گزارشگر سازمان ملل: اگر می توانستم  طلسم کنم جلوی جنایات اسرائیل را می گرفتم
مدارس برخی شهرستان‌های خوزستان فردا یکشنبه غیرحضوری شد
جلسه سران قوا برگزار شد
واکنش پرسپولیس به رأی اصلاحی کمیته استیناف؛ ابطال کنید
کشف جسد یک افسر اسرائیلی در جنوب غزه
فهرست تیم ملی اعلام شد
وزارت دادگستری آمریکا همچنان به دنبال تحقیقات درباره پرونده ترامپ-روسیه
رسانه‌های عراقی از خشک شدن دریاچه حمرین در استان دیاله عراق خبر دادند
نخست وزیر مجارستان جو بایدن را مسئول آغاز جنگ اوکراین دانست
تامین 3 میلیارد دلار برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات تولید
وزیر جنگ آمریکا: وضعیت کنونی جهان مانند آغاز جنگ جهانی دوم است
ائتلاف احزاب لبنانی: دولت، مداخله وقیحانه سفارت آمریکا را محکوم کند
تیم ملی والیبال ایران مقابل ترکیه پیروز شد
نفوذ دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
فوجیان، غول دریایی چین وارد میدان شد+فیلم
لاوروف: دستور پوتین درباره آزمایش‌های هسته‌ای در حال انجام است
پزشکیان به گلستان سفر می‌کند
گروسی: سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی تراکتور و خیبر در هفته دهم
ارتش آمریکا یک میلیون پهپاد می‌خرد
وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
خیبر (2)- تراکتور (1) | شاگردان رحمتی رویای صدرنشینی را از تبریزی ها گرفتند+ خلاصه بازی
خارج‌ کردن توده 10 کیلویی از شکم یک بیمار
مصر خواستار انتقال به مرحله دوم توافق غزه و اجرای آتش‌بس در سودان شد
تاج: آمریکا به افسر امنیتی ایران ویزا نمی‌دهد؛ ولی تمام افراد باید حاضر باشند
نورنما | اسرار‌آمیز‌ترین افعی جهان
آبفا: سرانه مصرف آب در شمال تهران،860 لیتر برای هر نفر است!
بزرگترین کشف ماریجوانا سال جاری توسط پلیس ری
دمای 7 استان به صفر می‌رسد
قالیباف: هدف ما افزایش مبادلات ایران و پاکستان از 3 به 10 میلیارد دلار است
وزیر ارشاد: قصد مچ‌گیری از مدیران را نداریم
بیانیه وزارت کشور یمن در خصوص کشف یک شبکه جاسوسی+ فیلم
کشف شی تاریخی عصر آهن در اسلامشهر
رهگیری و انهدام 8 پهپاد اوکراینی از سوی روسیه
زمین‌گیر شدن بوئینگ‌های ام‌دی 2 شرکت معروف آمریکایی
دنیامالی: پاداش قهرمانان بازنگری می‌شود
کاخ سفید: بی‌بی‌سی ماشین تبلیغاتی است!
غزه تحویل گرفتن 15 پیکر شهید از رژیم صهیونیستی را تأیید کرد
کاهش 50 درصدی سقط جنین در کشور
امشب هر دو مسیر تونل رسالت مسدود است
X
آگهی تبلیغاتی