×
اقتصادی
شناسه خبر : 251823
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/27 ساعت 11:41
سقوط خریداران خارجی در بازار مسکن ترکیه

سقوط خریداران خارجی در بازار مسکن ترکیه

با وجود رشد معاملات داخلی، داده‌های رسمی نشان می‌دهد تقاضای خارجی در بازار مسکن ترکیه به روند نزولی خود ادامه می‌دهد؛ فروش خانه به اتباع غیرمقیم در سپتامبر امسال 7.7 درصد و در 9 ماه نخست سال 12.6 درصد کاهش یافت، هرچند ایرانی‌ها و روس‌ها همچنان بزرگ‌ترین خریداران باقی ماندند.

نورنیوز- گروه اقتصادی : داده‌های موسسه آمار ترکیه (TurkStat) نشان داد فروش خانه در ترکیه در سپتامبر سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۶.۹ درصد افزایش یافته و به ۱۵۰ هزار و ۶۵۷ واحد رسیده است. کل فروش خانه از ژانویه تا سپتامبر نیز به ۱.۱۲ میلیون واحد رسید که در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۴،  افزایش ۱۹.۲ درصدی نشان می‌دهد.

استانبول، بزرگترین شهر این کشور، با ۲۴ هزار و ۱۱۹ معامله در سپتامبر، صدرنشین بازار شد و پس از آن آنکارا، پایتخت ترکیه با ۱۳ هزار و ۴۱۷ و ازمیر با ۸۵۴۴ معامله، در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند.

فروش خانه‌های نوساز در ترکیه نسبت به سال گذشته، پنج درصد افزایش یافت و به ۴۷ هزار و ۱۱۷ واحد رسید، در حالی که املاک چند سال ساخت با ۷.۸ درصد افزایش، در مجموع ۱۰۳ هزار و ۵۴۰ معامله را ثبت کردند.

خرید خانه با وام مسکن

خانه‌هایی که با استفاده از وام مسکن خریداری شده‌اند، نسبت به سال گذشته ۳۴.۴ درصد افزایش یافتند و در مجموع به ۲۱ هزار و ۲۶۶ واحد رسیدند. این تعداد ۱۴.۱ درصد از کل معاملات در طول سپتامبر را تشکیل می‌دهد که نشان‌دهنده افزایش قابل توجه تقاضای مبتنی بر اعتبار با وجود هزینه‌های بالای استقراض است.

فروش خانه‌های نوساز

در ۹ ماه اول سال جاری، فروش خانه‌های نوساز در ترکیه، ۱۳.۹ درصد افزایش یافت و به ۳۴۲ هزار و ۶۴۱ واحد رسید، در حالی که معاملات تحت پشتوانه وام مسکن با ۷۶ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل، به ۱۶۲ هزار و ۴۹۳ واحد رسیدند.

فروش خانه به اتباع خارجی

فروش خانه به اتباع خارجی نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۷.۷ درصد کاهش یافت و فقط ۱۸۶۷ واحد فروخته شد. روس‌ها، ایرانی‌ها و عراقی‌ها، همچنان خریداران اصلی بودند و جایگاه خود را در صدر فهرست سرمایه‌گذاران غیرمقیم در بازار مسکن ترکیه حفظ کردند. در دوره ژانویه تا سپتامبر، فروش خانه به خارجی‌ها با ۱۲.۶ درصد کاهش نسبت به سال گذشته، به ۱۴ هزار و ۹۴۴ واحد رسید و روند نزولی سال‌های اخیر ادامه یافت.

قیمت خانه‌ها 

در همین حال، شاخص قیمت املاک مسکونی ترکیه (RRPI) در سپتامبر ۱.۷ درصد نسبت به ماه قبل و ۳۲.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت، اگرچه ارقام تعدیل‌شده با تورم نشان‌دهنده کاهش واقعی ۰.۸ درصدی بود.

سایت ترکیه تودی گزارش کرد، در میان سه استان بزرگ ترکیه، قیمت‌ املاک در استانبول ۱.۵ درصد، در آنکارا ۲.۳ درصد و در ازمیر ۲.۹ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت. در طول یک سال گذشته، شاخص قیمت املاک استانبول ۳۰.۷ درصد، آنکارا ۴۱.۱ درصد و ازمیر ۳۴.۴ درصد صعود کرد و بالاترین افزایش سالانه شاخص قیمت مسکن در سپتامبر در منطقه آنکارا با ۴۱.۱ درصد ثبت شد.


نظرات

آخرین اخبار
روسیه: بیش از هزار نظامی اوکراینی در 24 ساعت از دست رفتند
قیمت ارزی واردات ذرت، روغن و گوشت تعیین شد
شش ساعت تا دستگیری قاتلان زن 60 ساله اراکی
دروغ یزرگ سنتکام درباره تنگه هرمز
نوراینفو | کولر خودرو چقدر بنزین می بلعد؟
پایان صدرنشینی تاریخی آکسفورد و کمبریج در رتبه‌بندی جدید
منطقه آزاد تهران به مسیر توسعه صادرات تبدیل می‌شود
دیدار سناتور ژاپنی با خانواده شهیده 12 ساله ایرانی
جنبلاط راه خروج را به آمریکا و عربستان نشان داد
هزینه سفر در تعطیلات؛ عوارض تهران–شمال به 720 هزار تومان رسید
انصارالله کار را در مأرب تمام می‌کند؟/ کوئینسی: حروج عربستان آسان نیست
تابلوی پنهان مونه با ارزش 30 میلیون یورو به حراج می‌رود
هشدار صنعا درباره پاسخ به اقدامات عربستان
برنامه رقابت ورزشکاران ایران در روز نخست بازی‌های آسیایی 2026 +ساعت بازی ها
ارشد و دکتری در سال تحصیلی جدید کاملاً حضوری می‌شوند
سیمئونه: نباید به رئال مادرید فرصت نفس کشیدن بدهیم
عراق به آمریکا: انحصار سلاح در کشور زمان می‌برد
تاتنهام 2-3 استون ویلا/ طلسمی که در لندن شکست
دستگیری سارقان محصولات باغی و زراعی در شرق گیلان
امیر نوری تحت درمان است؛ تکذیب شایعات درباره وضعیت او
پیشروی ارتش سودان در شمال کردفان
واکنش روسیه به قطعنامه کنفرانس عمومی آژانس درباره اوکراین
زخمی شدن دو نظامی اسرائیلی در جنوب لبنان
«کارت عربستان» در دستان نتانیاهو برای انتخابات کنست
افتخارآفرینی مهسا برزگری در مسابقات جهانی پومسه
آغاز موج جدید رزمایش «جانفدایان ایران» در استان‌ها
آغاز محدودیت‌های تردد در جاده‌های شمال
معاون نخست‌وزیر چین راهی آمریکا شد؛ رایزنی اقتصادی پیش از دیدار ترامپ و شی
پوست‌اندازیِ «شاد» با «کلاسا»
پرچم ایران در ناگویا به اهتزاز درآمد+فیلم
تصویر پیمان قاسم‌خانی در «بن‌سای» منتشر شد
آخرین تحولات جنگ یمن و عربستان سعودی؛ حمله به ریاض، جنگ را به قلب عربستان کشاند
انفجار مرگبار در پایگاه ارتش سوریه؛ 11 کشته
فوتبالیست پیشکسوت مازندرانی در تورنمنت آمل جان باخت
بورس کالا میزبان معامله طلا و نقره شد
قیام هزاران آمریکایی علیه طرح ترامپ برای مرکز کندی
سفیر ایران در ارمنستان: حضور نظامی و امنیتی آمریکا در جوار مرزهایمان را تحمل نمی‌کنیم
تیم امید ایران مقابل چین؛ پخش زنده از فوتبال برتر
موج تکذیب‌ها در 24 ساعت گذشته؛ چه خبرهایی رد شدند؟
نامه دوصفحه‌ای IFBB درباره تعلیق فدراسیون بدنسازی ایران منتشر شد + عکس
سرقت از منازل در گرمسار؛ طلاهای 10 میلیارد تومانی کشف شد
جزئیات تازه‌ از حمله به مدرسه «شجره طیبه» میناب در گزارش تحقیقی بلومبرگ
ویژکی‌های ایران جدید از دیدگاه نویسنده پاکستانی
انفجارهای پیاپی در فرودگاه ریاض؛ پروازها متوقف شد
جنگ علیه ایران، وقتی جهان تاوان می‌دهد
فروش سوالات امتحان نهایی به قیمت 1.3 میلیارد تومان؛ سه نفر بازداشت شدند
شرایط واردات خودروهای کارکرده تغییر کرد؛ فقط مدل‌های 2021 تا 2023
چرا آمریکا کانون‌های داعش در عراق را فعال کرد؟
هشدار معاون فرهنگی وزارت علوم درباره شیوع ویروس نفرت
برنز ایران در نخستین روز انتخابی جام جهانی تنت‌پگینگ عمان