×
اجتماعی
شناسه خبر : 251813
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/27 ساعت 10:46
130 هزار مرگ سالانه در ایران به دلایل تغذیه‌ای مرتبط است

وزارت بهداشت:

130 هزار مرگ سالانه در ایران به دلایل تغذیه‌ای مرتبط است

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با هشدار نسبت به وضعیت نامطلوب تغذیه در ایران گفت: میزان مصرف لبنیات در کشور به کمتر از نصف مقدار توصیه‌شده جهانی رسیده و 130 هزار مرگ سالانه ناشی از مشکلات تغذیه‌ای مانند چاقی، فشار خون و دیابت ثبت می‌شود.

نورنیوز- گروه اجتماعی: احمد اسماعیل‌زاده امروز در همایش روز جهانی غذا که در انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای کشور برگزار شد، اظهار کرد: 35 درصد مرگ‌های کشور یعنی 120 تا 130 هزار مرگ به دلایل تغذیه‌ای یعنی چاقی، سوءتغذیه و عدم مصرف کافی غلات و فیبر و امگا3 رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه در دنیا 150 میلیون کودک زیر 5 سال از کوتاه قدی رنج می‌برند، افزود: آمار کوتاه قدی در کشور ما حدود 5 درصد و آمار لاغری در کودکان زیر 5 سال کشور حدود 5 تا 6 درصد است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه 673 میلیون نفر در دنیا دچار انواع سوءتغذیه‌اند، گفت: 8 درصد جمعیت جهان دچار گرسنگی هستند و با تمام تلاش‌هایی که در منطقه آسیا انجام شده شیوع سوءتغذیه تنها کمی کاهش یافته است.

اسماعیل زاده درباره مرگ‌های منتسب به بیماری‌های ناشی از مشکلات تغذیه‌ای گفت: فشار خون بالا مسئول 94 هزار مرگ، قند خون بالا 47 هزار مرگ، اضافه وزن و چاقی 49 هزار مرگ و عدم مصرف غلات کامل مسئول 25 هزار مرگ در کشور هستند. همچنین عدم دریافت اسید چرب امگا سه کافی باعث مرگ 10 هزار نفر و 10 هزار مرگ منتسب به دریافت ناکافی میوه و سبزی هستند. این نشان می‌دهد توجه به عوامل تغذیه در مرگ و میرها حائز اهمیت است.

وی با تاکید بر اینکه آمار چاقی در کودکان زیر 5 سال خیلی بغرنج نیست اما باید مراقب باشیم که این آمار افزایش نیابد، گفت: از هر 5 کودک و نوجوان ما امروزه یک نفر دچار اضافه وزن و چاقی است. همچنین 30 درصد مادران باردار نیز دچار وزن گیری نامطلوب در دوران بارداری هستند یعنی کمتر یا بیشتر از وزن ایده آل خود وزن می‌گیرند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بیان کرد: میزان مصرف لبنیات در کشور کمتر از نصف مقدار توصیه شده است زیرا قیمت آن‌ها بالاست و وزارت صمت و دستگاه‌های مختلف باید پای کار بیایند تا میزان مصرف لبنیات افزایش یابد. درباره میزان مصرف گوشت، براساس سبد غذایی باید 90 گرم گوشت مصرف شود اما میزان مصرف در کشور 50 گرم است. نیمی از افراد جامعه، چهار گروه اصلی غذا که تامین کننده مواد مغذی هستند را به اندازه ناکافی دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه کمبود ویتامین دی 50 تا 70 درصد است، گفت: تعداد زیادی مکمل از طریق سیستم بهداشتی توزیع می‌شود اما وضعیت مطلوب نیست و باید این مشکلات را اصلاح کنیم. مکمل‌ها بسیار گران شده‌اند و اعتبار ما محدود است‌ و بنابراین امیدواریم با کمک دستگاه‌ها مکمل‌های کافی را حداقل در مناطق محروم به طور صد درصدی توزیع کنیم.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به بازنگری سبد غذایی مطلوب کشور گفت: سبد غذایی نقشه راهی درباره واردات و صادرات و تولید مواد غذایی در کشور است.

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه در برخی استانهای محروم آمار کوتاه‌قدی بالاست و ما تلاش می‌کنیم وضعیت را بهبود ببخشیم، تصریح کرد: در گیلان، اردبیل و مازندران و استان‌های شمالی آمار اضافه وزن کودکان در حال افزایش است و لاغری در سالمندان نیز در استان‌های محروم ما شیوع بیشتری دارد.

وی از بازنگری در برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک خبر داد و اظهار کرد: تا یکی دوماه دیگر اعلام می‌شود که نیاز به تغییر در این برنامه وجود دارد یا خیر‌.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه شیر مدارس تا دو هفته آینده در مدارس توزیع خواهد شد، گفت: در حال حاضر غربالگری تن سنجی در 4 پایه مدرسه در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه پایش مصرف ید در کشور نشان می‌دهد تعداد زیادی از استانها با کمبود ید در زنان باردار مواجهیم، هشدار داد: اگر این اتفاق ادامه یابد در سال‌های بعدی ضریب هوشی کودکان کاهش خواهد یافت و امیدواریم جلوی طب سنتی و تجویز نمک‌های رنگی و سنتی گرفته شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در 7 استان وضعیت تغذیه عشایر بررسی شده که تا دو ماه آینده نتایج بررسی‌ها اعلام خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه ضایعات غذا از تولید شروع شده و تا مصرف ادامه می‌یابد، خاطرنشان کرد: 32 درصد وزنی کل غذای تولید شده در جهان دور ریخته می‌شود و بیش از 30 درصد تولیدات غذایی در کشور دور ریخته می‌شود.


نظرات

آخرین اخبار
قمار بزرگ ترامپ؛ آیا واشنگتن بهای جنگ انرژی را خواهد پرداخت؟
تأثیر مدیریت تعادلی رفتار کودکان با سبک فرزندپروری آگاهانه
العربیه: نیروهای آمریکایی خروج تدریجی از کردستان عراق را آغاز کردند
حمله هوایی صهیونیست‌ها به نزدیکی بیمارستان شهدای الاقصی در مرکز غزه
تهدید امنیتی موجب بسته شدن بخشی از فرودگاه «دنور» آمریکا شد
ترکیب موثر زردچوبه در مقابله با سرطان
کم‌خوابی و بی‌خوابی چگونه ساختار مغز را تغییرمی دهند؟
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و وزیر خارجه انگلیس درباره تحولات منطقه
تهران؛ رکورددار قصور پزشکی
کاخ سفید: ترامپ خواهان توافق با ایران است، اما پاسخ به حملات ادامه دارد
هشدار مقام ارشد امنیتی درباره هرگونه حمله احتمالی آمریکا و اسرائیل
الزامات خاطره‌سازی برای مغز
هشدار دبیر شورای امنیت ملی درباره پیامدهای ادامه محاصره دریایی آمریکا
هلاکت و دستگیری عاملان شهادت سه مأمور فراجا در شادگان
علائم افشای سرّ درون
الجزیره؛ تنگه هرمز مهم‌ترین اهرم راهبردی ایران
کنفدراسیون فوتبال آسیا در کنار یوفا و کونکاکاف مقابل طرح فیفا ایستاد
تشییع باشکوه شهدای فراجا در شادگان؛ شهیدان مهدوی‌کیا و سیاه‌نژاد
نشست تخصصی ایران و چین؛ تأکید بر اجرای سند 25 ساله و تقویت همکاری‌های اقتصادی
زمان پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران خودرو اعلام شد+جدول
کامالا هریس؛ جنگ ترامپ با ایران بدون چشم‌انداز پایانی
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 10 مرداد+ جدول
قطر از پذیرش نقشه راه توسط حماس استقبال کرد
گوترش: چنگ باید در تمامی جبهه‌‎ها متوقف شود
واکنش جوزف عون به تجاوزات رژیم صهیونیستی
دستور آماده‌باش کامل به حشد الشعبی
فولاد، استقلال را در دیدار دوستانه شکست داد
هشدار زلنسکی درباره تشدید حملات روسیه در دریای سیاه
برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 10 مرداد
جزئیات برنامه راه‌آهن برای اربعین؛ افزایش ظرفیت، امنیت و خدمات به زائران
لینک ساعت قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا شنبه 10 مرداد
اظهارات جدید نخست وزیر پاکستان درباره صلح غزه
چرا حقوق بازنشستگان دولت کاهش یافت؟
مرگ تلخ بازیکن مراکشی در مسیر مهاجرت به اسپانیا؛ فاطن العزیزی جان باخت
یمن، چگونه عربستان را در بن‌بست تاریخی قرار داد؟
کایا کالاس: راستی‌آزمایی پایبندی حماس به توافق غزه چالش اصلی است
استراتژی تعلیق اسپانیا از سوی ایتالیا کلید خورد
قتل هولناک مرد 70 ساله تهرانی به دست همسر دوم و پسرش
خشم ترامپ از روش مذاکره ایرانی‌ها
تشییع باشکوه پیکر شهید مدافع امنیت در زابل
برخورد جدی با آفرودسواری غیرمجاز در عرصه‌های طبیعی کردستان
هشدار صریح العامری به عربستان
اظهارات تازه وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره تحریم‌ها و دارایی‌های ایران
بیانیه ارتش کویت درباره حمله پهپادی به زیرساخت‌های حیاتی
تسهیل واردات خودرو در قشم
ترامپ ادعای نقش ایران در حمله سایبری آمریکا را زیر سؤال برد
سریال دیده‌نشده «ماه عسل» با بازی زنده‌یاد اکبر عبدی
تهدید به تعلیق اسپانیا از منطقه شنگن
محور کندوان یک‌طرفه شد+جزئیات
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و هند چه نکاتی داشت؟