×
اقتصادی
شناسه خبر : 251803
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/27 ساعت 10:06
افزایش ذخایر طلا برای تقویت پول ملی و کاهش وابستگی ارزی

بانک مرکزی اعلام کرد

افزایش ذخایر طلا برای تقویت پول ملی و کاهش وابستگی ارزی

معاون بانک مرکزی از سیاست دوساله افزایش ذخایر طلای کشور خبر داد و اعلام کرد این اقدام راهبردی، با هدف تقویت پشتوانه پول ملی، کاهش وابستگی به ارزهای خارجی و افزایش تاب‌آوری اقتصاد در برابر شوک‌های جهانی اجرا شده است. هشتگ‌ها:

نورنیوز- گروه اقتصادی : معاون بانک مرکزی با اشاره به افزایش خرید و بالا رفتن ذخایر طلای این بانک در راستای اتخاذ برنامه‌های راهبردی اعلام کرد: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز از دوسال پیش با اتخاذ سیاست هدفمند افزایش ذخایر طلا ، عملاً در مسیر کشورهای پیشرو حرکت کرده است.

یکتا اشرفی با تاکید بر سیاست افزایش ذخایر طلای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در دو سال گذشته گفت: افزایش ذخایر طلا که هم‌اکنون نیز ورود آنها را به کشورمان شاهد هستیم علاوه بر تقویت پشتوانه پول ملی، نشانه‌ای از درک راهبردی سیاست‌گذاران اقتصادی کشور نسبت به ضرورت کاهش وابستگی به ارزهای خارجی و افزایش تاب‌آوری اقتصاد ملی است.

معاون توسعه مدیریت و منابع بانک مرکزی افزود: طی دو سال گذشته، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با هدف تقویت ثبات مالی و ارزی کشور، سیاستی راهبردی در زمینه افزایش ذخایر طلای خود اتخاذ کرده است. این تصمیم در چارچوب اصول مدیریت ریسک‌های مالی، تنوع‌بخشی به دارایی‌های ذخیره‌ای و حفظ قدرت خرید پول ملی اتخاذ شد و نشان‌دهنده نگاه هوشمندانه و آینده‌نگر در سیاست‌گذاری پولی است.

اشرفی به اشاره به مبانی نظری و اقتصادی سیاست افزایش ذخایر در حوزه پشتیبانی از ثبات پولی افزود: مطابق با نظریه‌های کلاسیک و مدرن پولی، طلا به‌عنوان دارایی امن (Safe Haven) نقش تثبیت‌کننده در برابر نوسانات ارزی و تورم دارد. افزایش ذخایر طلا، توان بانک مرکزی در مدیریت نقدینگی، کنترل شوک‌های ارزی و کاهش ریسک‌های سیستمیک را به شکل قابل توجهی ارتقا می‌دهد.

 معاون توسعه مدیریت و منابع بانک مرکزی، تنوع‌بخشی به دارایی‌های ذخیره‌ای را هدف دیگر سیاست اخیر بانک مرکزی برشمرد و گفت: شواهد بین‌المللی نشان می‌دهد کشورهایی با سبد ذخایر متنوع، شامل ترکیبی از ارزهای معتبر و طلا، در مواجهه با بحران‌های مالی کمتر آسیب‌پذیر بوده و انعطاف‌پذیری سیاست‌های پولی آن‌ها بالاتر است.

وی همچنین تقویت قابلیت سیاست‌گذاری مستقل را هدف دیگر سیاست اخیر بانک مرکزی در حوزه افزایش ذخایر طلا عنوان کرد و گفت: ذخایر طلا به‌عنوان دارایی بدون ریسک، امکان اتخاذ سیاست‌های پولی مستقل و کاهش وابستگی به جریان‌های نقدینگی خارجی را فراهم می‌کند و بانک مرکزی را در مدیریت شوک‌های اقتصادی توانمند می‌سازد.

اشرفی معاون توسعه مدیریت و منابع بانک مرکزی در بیان دلایل راهبردی سیاست اخیر بانک مرکزی در افزایش ذخایر طلا به نکات مهم ذیل اشاره کرد:

   •   مصونیت در برابر شوک‌های خارجی: تحریم‌ها و نوسانات بازار جهانی اهمیت داشتن پشتوانه ملموس و غیرقابل مصادره را افزایش داده است.

   •   افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران: شواهد تجربی حاکی از آن است که سیاست افزایش ذخایر طلا، سیگنالی از مدیریت هوشمندانه و پایدار منابع ملی به بازارها و سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهد.

   •   زیرساخت برای توسعه ابزارهای مالی نوین: افزایش ذخایر طلای بانک مرکزی، زمینه طراحی اوراق مبتنی بر طلا و توسعه توکن‌سازی دارایی‌های مالی را فراهم می‌آورد و با استانداردهای بین‌المللی همخوانی دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع بانک مرکزی در پایان تاکید کرد: سیاست افزایش ذخایر طلا طی دو سال گذشته بر اساس مبانی نظری و شواهد بین‌المللی، تصمیمی راهبردی در جهت تقویت استقلال مالی و ثبات اقتصادی کشور محسوب می‌شود. ایجاد پشتوانه پایدار، بانک مرکزی را قادر می‌سازد تا در مواجهه با بحران‌های اقتصادی و نوسانات بازارهای جهانی، ظرفیت مانور مؤثری داشته باشد و ابزارهای سیاست‌گذاری پولی را با کارآمدی بالاتر اعمال کند.


اخبار مرتبط
آیا طلای ایران پشتوانه عبور از طوفان است؟
شنبه 1404/11/25 ساعت 15:01
نورنیوز بررسی می‌کند،
آیا طلای ایران پشتوانه عبور از طوفان است؟
در حالی که رقابت قدرت‌های اقتصادی برای افزایش ذخایر طلا شدت گرفته، ایران با بیش از 320 تُن ذخیره رسمی در بازه رتبه‌های 20 تا 25 جهان ایستاده؛ جایگاهی معنادار در هندسه امنیت مالی جهانی.
برکناری رئیس کل بانک مرکزی تکذیب شد
شنبه 1404/07/26 ساعت 12:40
برکناری رئیس کل بانک مرکزی تکذیب شد
قمری وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد : هم اکنون جلسه ی اقتصادی معاون اول رئیس جمهور با مسئولان اقتصادی در حال برگزاریست. این نشست در خصوص کالابرگ است و رئیس کل بانک مرکزی هم در این جلسه حضور دارد.
بازار بورس در دست بانک مرکزی؛ نوسان‌ها ادامه دارد
جمعه 1404/07/25 ساعت 11:57
بازار بورس در دست بانک مرکزی؛ نوسان‌ها ادامه دارد
بورس تهران این روزها بیش از هر عامل دیگری تحت تاثیر تصمیمات بانک مرکزی و نوسانات نرخ ارز است. هفته‌ای پر فراز و نشیب با ورود به کانال سه میلیون واحد، اما تردید درباره آینده به دلیل تغییرات سریع سیاست‌های پولی، نگرانی فعالان بازار را افزایش داده است.
نظرات

آخرین اخبار
ژاپن استفاده از پاوربانک در هواپیما را محدود می‌کند
هشدار سازمان ملل: آتش‌بس غزه در نقطه‌ای سرنوشت‌ساز قرار دارد
کشته شدن نظامی رژیم صهیونیستی در غزه بر اثر آتش خودی
بازداشت خبرنگار مشهور آمریکایی در اسرائیل
واکنش تند پاکستان به شهرک‌سازی و اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی
شکست المپیاکو مقابل لورکوزن؛ شب تلخ طارمی در یونان
ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن
توماس فریدمن: تمرکز نتانیاهو بر ایران، انحراف افکار عمومی است
دیدار نخست وزیر قطر با رئیس جمهور موقت ونزوئلا
قرارداد گازی ایران و روسیه در آستانه نهایی شدن
حمله هوایی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
معمای مذاکره
دیدگاه اسرائیلی‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای
توصیه‌های طب ایرانی برای روزه‌داری بدون تشنگی
مخالفت‌ها در کنگره آمریکا با رویکردهای تقابلی علیه تهران
رویترز: ایران امروز آزمایش موشکی انجام می‌دهد
آیا جنگ نزدیک است؛ ترامپ کدام مسیر را انتخاب می کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 30 بهمن+جدول پخش
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 بهمن 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 30 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
آیا برنج درمان ریزش موست؟
ارتباط آلودگی هوا با یک بیماری شایع قرن
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(1) - الاهلی قطر (3) / باخت سپاهان در دوحه+ فیلم
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد