×
بین الملل
شناسه خبر : 251785
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/27 ساعت 08:19
توافق پاکستان و طالبان بر آتش‌بس و صلح در دوحه

توافق پاکستان و طالبان بر آتش‌بس و صلح در دوحه

در پی مذاکرات میانجی‌گری‌شده توسط قطر و ترکیه در دوحه، پاکستان و حکومت سرپرست طالبان توافق کردند که آتش‌بس فوری برقرار کرده و سازوکارهایی برای تثبیت صلح و امنیت پایدار در مرزهای دو کشور ایجاد کنند. این توافق در حالی حاصل شد که تنش‌های مرزی اخیر، درگیری‌های خونبار و بسته شدن گذرگاه‌های تجاری را به دنبال داشت.

نورنیوز- گروه بین الملل: دور جدیدی از مذاکرات میان جمهوری اسلامی پاکستان و حکومت سرپرست طالبان با میانجی‌گری دولت قطر و جمهوری ترکیه در دوحه پایتخت قطر برگزار شد.

در پایان این نشست، طرفین توافق کردند که آتش‌بس فوری برقرار و سازوکارهایی برای تثبیت صلح و امنیت پایدار میان دو کشور طراحی شود.

وزارت خارجه قطر افزود: دو طرف همچنین توافق کردند که در روزهای آینده جلسات پیگیری را برای تضمین پایداری آتش‌بس و محقق کردن اجرای آن به شیوه‌ای قابل اعتماد و پایدار به گونه ای که منجر به امنیت و ثبات در هر دو کشور شود، برگزار کنند.

وزارت امور خارجه قطر با استقبال از این توافق، ابراز امیدواری کرد که این اقدام مهم بتواند به تنش‌های مرزی میان دو کشور پایان دهد و زمینه‌ساز صلحی پایدار در منطقه شود.

به گزارش ایرنا؛ وزارت امور خارجه پاکستان عصر امروز با اعلام حضور هیات بلندپایه این کشور در دوحه برای مذاکرات با طالبان افغانستان گفت که این گفت وگوها بر اقدامات فوری علیه تروریسم و بازگرداندن صلح و ثبات به مرزهای دو کشور متمرکز خواهد بود.

منابع پاکستانی گفتند که هیات‌های دو کشور دور اول مذاکرات را به پایان رسانده و دور دوم فردا یکشنبه برگزار خواهد شد.

در روزهای اخیر، تنش‌های مرزی میان پاکستان و افغانستان به اوج خود رسیده و منجر به درگیری‌های خونبار و بسته شدن گذرگاه‌های تجاری بین دو کشور شده است.

شدت تنش بین دو کشور از حملات هوایی ارتش پاکستان به مناطقی از افغانستان از جمله پکتیکا، خوست و کابل آغاز شد که به کشته شدن ده‌ها غیرنظامی انجامید.

طالبان نیز در واکنش، چندین پایگاه نظامی پاکستان را هدف قرار داد و مدعی شد ده‌ها سرباز پاکستانی را کشته است.

پیشتر نیز آتش‌بس میان پاکستان و طالبان افغانستان به منظور برنامه ریزی برای برگزاری مذاکرات در قطر اعلام شده بود اما رسانه‌های افغانستانی جمعه شب ( ۲۵ مهر ۱۴۰۴) از یک حمله هوایی در بازار ارگون واقع در ولایت پکتیکا خبر دادند و گفتند که پاکستان آتش‌بس را نقض کرده است.

در عین حال منابع امنیتی پاکستان ضمن تائید حمله جدید هوایی این کشور به داخل افغانستان مدعی شدند که در حملات دقیق مواضع عناصر تروریستی وابسته به گروه «حافظ گل بهادر» هدف قرار گرفته شده است.

اسلام‌آباد با متهم کردن کابل به پناه دادن به گروه تحریک طالبان پاکستان که حملاتی را علیه نیروهای پاکستانی انجام داده‌اند، مدعی است که حملات انجام شده در داخل خاک افغانستان علیه این گروه انجام شده است اما افغانستان با رد این ادعا، اعلام کرده که حملات پاکستان علیه شهروندان غیر نظامی این کشور انجام و منجر به کشته شدن تعدادی از آنها شده است.


اخبار مرتبط
هشدار اسلام‌آباد: هیچ تجاوزی را تحمل نخواهیم کرد
چهارشنبه 1404/07/30 ساعت 10:20
هشدار اسلام‌آباد: هیچ تجاوزی را تحمل نخواهیم کرد
در بحبوحه تنش‌های دنباله دار پاکستان و هند و مذاکرات آتی اسلام‌آباد و کابل در استانبول، فرمانده ارتش پاکستان بار دیگر هشدار کشورش مبنی بر پاسخ سریع به هرگونه تجاوز مستقیم و غیرمستقیم را تکرار کرد.
پاکستان تغییر رژیم در افغانستان را رد کرد
دوشنبه 1404/07/28 ساعت 18:26
پاکستان تغییر رژیم در افغانستان را رد کرد
خواجه محمد آصف وزیر دفاع پاکستان طی گفت‌وگویی با رسانه عرب نیوز، اتهام طالبان افغانستان مبنی بر اقدام اسلام‌آباد به نیابت از ایالات متحده برای مهندسی کردن تغییر رژیم در افغانستان را قویا رد کرد.
وزیر دفاع افغانستان: سیاست ما جنگیدن با همسایگانمان نیست
یکشنبه 1404/07/27 ساعت 19:22
وزیر دفاع افغانستان: سیاست ما جنگیدن با همسایگانمان نیست
در پی حصول توافق آتش‌بس بین پاکستان و افغانستان، وزیر دفاع ملی طالبان افغانستان به الجزیره گفت: سیاست ما جنگیدن با همسایگانمان نیست و می‌خواهیم همه مشکلات با سایر کشورها را از طریق گفت‌وگو حل کنیم.
بازگشت به حالت عادی روابط کابل و اسلام آباد
یکشنبه 1404/07/27 ساعت 17:20
بازگشت به حالت عادی روابط کابل و اسلام آباد
وزیر دفاع پاکستان اعلام کرد اسلام‌آباد و کابل با میانجی‌گری قطر و ترکیه بر سر توقف فوری تروریسم و گسترش همکاری‌های امنیتی به توافق رسیده‌اند.
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
شنبه 1404/07/26 ساعت 19:37
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
به گزارش خبرگزاری آناتولی، مقامات دولت موقت افغانستان اعلام کردند که در حملات پاکستان به منطقه اسپین‌بولدک در ولایت قندهار در جنوب این کشور، 40 تن کشته و 170 نفر زخمی شدند.
دوحه مقصد مشترک هیئت‌های طالبان و پاکستان
شنبه 1404/07/26 ساعت 17:32
دوحه مقصد مشترک هیئت‌های طالبان و پاکستان
وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که یک هیئت بلندپایه به ریاست «خواجه آصف» وزیر دفاع این کشور امروز وارد دوحه خواهد شد تا با نمایندگان حکومت طالبان دیدار کند.
نظرات

آخرین اخبار
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟
پزشکیان: حمایت‌های معیشتی باید هدفمند باشد/ مدیریت مصرف یک ضرورت ملی است
نورنما | نفس گیرترین نقطه اورست اینجاست
شرط بازگشایی نماد شرکت‌های آسیب‌دیده در بورس اعلام شد
مرزبانان در سنگرهای انفرادی دست به ماشه آماده‌اند
پشت‌پرده بی‌اعتمادی بن‌سلمان به ترامپ/ چرا عربستان به دنبال ائتلاف جدید با ایران است؟
عملیات انهدام مهمات در قم/ شهروندان نگران نباشند
شمارش معکوس برای حراج 147/تالار شمش طلا از ساعت 14 امروز باز می‌شود
پیام اختصاصی رهبر معظم انقلاب به خانواده شهدای آملی جنگ رمضان
فرودگاه امام (ره) دوباره 24 ساعته شد
واقعیت نگران‌کننده پشت پرده ذخایر سدهای کشور
سقف حقوق و پاداش کارکنان دولت تغییر کرد
محور پکن-مسکو مستحکم‌تر از همیشه
ضرب‌شست دادستانی به فراریان مالیاتی/ وصول 139 همت از مطالبات دولتی
قیمت گوشت قرمز امروز 29 اردیبهشت 1405 + جدول
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 / اونس طلا تقویت شد
چگونه با وثیقه سهام وام 200 میلیون تومانی بگیریم؟ +جزئیات
هزینه جنگ علیه ایران برای آمریکا از 85 میلیارد دلار فراتر رفت
سرلشکر عبداللهی: نیروهای مسلح دست بر ماشه و آماده‌تر از همیشه‌اند
ریانووستی: توان دفاعی ایران برای هر سناریویی آماده است
نوراینفو | با خواب آلودگی بهاری چه کنیم ؟
اجرای طرح ترافیک فعلا با شیوه سال گذشته
ادامه وضعیت قابل قبول کیفیت هوا در تهران
بازداشت دو عنصر نفوذی که در پوشش خبرنگار جاسوسی می کردند
عوارض خطرناک تزریق بی‌رویه سرم از تشنج تا اِدم مغزی
عقب‌نشینی فلزات گرانبها در بازارهای جهانی
اعتراف رسانه‌های عبری به تغییر تاکتیک حزب‌الله/گذار به جنگ چریکی و آغاز مرحله فرسایشی
طرح حذف تیم ملی ایران توسط آمریکا شکست خورد
کدام ازدواج‌ها بیشتر در معرض طلاق هستند؟
ایران و آمریکا؛ توافق یا جنگ؟
مارکوس رشفورد، شاگرد آقای خاص می‌شود؟
ادامه مذاکرات، مانع جنگ
آیا ترامپ ماشه جنگ با کوبا را می‌چکاند؟
آغاز واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از امروز +احکام جدید تا پانزدهم خرداد صادر می شود