×
بین الملل
شناسه خبر : 251726
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/26 ساعت 23:13
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله

مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله

دولت «جوزف عون» در لبنان با نپذیرفتن درخواست واشنگتن و رژیم اسرائیل درباره چگونگی خلع سلاح حزب الله لبنان، هدف انتقاد و تهدید تل‌آویو و کارشناسان غربی قرار گرفته است.

نورنیوز - گروه بین الملل: پس از سخنرانی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در کنست (پارلمان) رژیم اسرائیل، او از لبنان به‌عنوان کشوری یاد کرد که در مسیر خلع سلاح حزب‌الله و انتخاب صلح با تل‌آویو قرار دارد. با اینکه بیروت تلاش‌هایی را در این زمینه نشان داده اما همزمان دولت لبنان اعلام کرده که قصد ندارد حزب‌الله را خلع سلاح کند، بلکه تنها در پی مهار این گروه و بی‌اثر کردن زرادخانه آن است.

«بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» در گزارشی به جزییات این موضوع پرداخت و نوشت: این موضع رسمی که از سوی «جوزف عون» رئیس‌جمهور لبنان اعلام شد، نشان‌دهنده تغییر مهمی در رویکرد لبنان نسبت به توافقات قبلی است.

این اندیشکده آمریکایی مدعی شد که تصمیم فوق بدون مشورت عون با تضمین‌کنندگان بین‌المللی (آمریکا، فرانسه و عربستان سعودی) اتخاذ شده و با سوگند ریاست‌جمهوری وی که وعده اجرای خلع سلاح و حفظ حاکمیت ملی لبنان را داده بود، در تضاد است. عون در آغاز دوران ریاست خود وعده اصلاحات و اجرای تعهدات بین‌المللی را داد اما اکنون در عمل به سمت موازنه سیاسی داخلی چرخش کرده و تلاش دارد میان نیروهای رقیب لبنانی توازن برقرار کند.

این گزارش با این ادعا که خاورمیانه در حال تغییر است می‌نویسد: آتش‌بس نوامبر ۲۰۲۴ (آبان ۱۴۰۳) که برای پایان دادن به جنگ حزب‌الله و اسرائیل طراحی شد، بر اساس اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل بنا شده بود. این قطعنامه خواستار خلع سلاح حزب‌الله و تعیین دقیق مرزها بود. توافق، مهلتی ۶۰ روزه برای اجرای این موارد و خروج اسرائیل از مناطق اشغالی لبنان تعیین کرد. یک نهاد مشترک متشکل از لبنان، اسرائیل، آمریکا، فرانسه و نیروهای یونیفیل نیز مأمور نظارت بر اجرای این توافق شد.

گزارش می افزاید: با این حال، حزب‌الله نه سلاح‌های خود را تحویل داد و نه آنها را به ارتش لبنان منتقل کرد. در عوض، این گروه شروع به بازسازی توان نظامی خود کرده، که این موضوع باعث نگرانی اسرائیل شده است.

بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها با اشاره به ارتقای توان حزب الله نسبت به قبل از آبان ۱۴۰۳ تصریح می‌کند که «رژیم اسرائیل اکنون در تلاش است مانع از بازگشت توان نظامی حزب‌الله به سطح پیش از جنگ شود.»

براساس این تحلیل، جوزف عون که در گذشته به‌عنوان فرمانده ارتش شاهد اجرای ناقص آتش‌بس و حملات اسرائیل بود، پس از رسیدن به ریاست‌جمهوری ابتدا بر خلع سلاح گروه‌های غیردولتی تأکید داشت ولی بعدها عقب نشینی کرد و گفت چنین اقدامی ممکن است به جنگ داخلی منجر شود. در نتیجه، او طرحی جایگزین را پیشنهاد کرد که هدفش «منجمد کردن» سلاح‌های حزب‌الله و الگوگیری از مدل غزه بود؛ مدلی که در آن حماس توانست با تغییر عنوان نیروهای خود به «امنیت داخلی»، سلاح‌هایش را حفظ کند.

این اتاق فکر حامی صهیونیست‌ها تهدید کرد که شرایط لبنان با غزه تفاوت دارد و اگر عون بخواهد از مدل غزه پیروی کند، باید پنج تپه لبنانی را که اسرائیل آنها را منطقه بسته نظامی اعلام کرده، واگذار کند.

درحالی که اسرائیل سرزمین‌های لبنان را به بهانه خلع سلاح حزب الله در اشغال خود نگاه داشته، بیروت از تل‌آویو می‌خواهد که با توقف نظارت و خروج از تپه‌های مرزی، به حاکمیت این کشور احترام بگذارد.

گزارش در بخش پایانی خواسته دولت عون را غیرواقع بینانه خوانده و مدعی شده است که از نظر اسرائیل، واقع‌گرایی سیاسی این است که لبنان باید خواسته‌های مربوط به حاکمیت را کنار بگذارد تا زمانی که به‌طور کامل حزب‌الله را خلع سلاح کند؛ یا آنکه باید مداخله اسرائیل را بپذیرد. در واقع بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، سیاست دولت لبنان را توجیهی برای حتی دخالت نظامی تل‌آویو برشمرده است.


نظرات

آخرین اخبار
رشد سه برابری اعتبارات مدارس عشایری
توقف الطلبه منصوریان مقابل الکرما در لیگ عراق
هوش مصنوعی به کمک بیماران حرکتی آمد
تاکید معاون وزیر راه بر عزمی جدی برای بازسازی و ارتقای زیرساخت‌های صنعت هوانوردی
گفت وگوی وزیر خارجه آمریکا با دبیرکل سازمان ملل درباره تنگه هرمز
بقائی: سابقه بدعهدی آمریکا در قبال ایران، بیش از 73 سال است
آرسنال پس از 22 سال قهرمان لیگ‌برتر شد
نیروی هوایی در جنگ علیه ایران 42 هواگرد را از دست داده است
هلاکت معاون فرمانده گروهان اسرائیلی در جنوب لبنان
ابهام در روایت آمریکا از سقوط هواپیمای سوخت‌رسان بر فراز عراق
نشست مشترک وزارت خارجه و راه برای رفع موانع تجارت و ترانزیت منطقه‌ای
حکم پرونده پژمان جمشیدی صادر شد
سازمان ملل: 206 حادثه نقض آتش‌بس در جنوب لبنان
توکلی: تنها راه شکست دشمن دعاست
قاهره: راه‌حل نظامی درباره ایران وجود ندارد
شکایت پرسپولیس از سرمربی استقلال
بختیاری‌زاده: چرا روی کریم باقری زوم نکردند؟
یک الگوی چهاربخشی در پنج بار عقب‌نشینی
لژیونرها چه زمانی به اردوی تیم ملی در ترکیه ملحق می شوند؟
حضور ناتو در تنگه هرمز به دو ماه بعد موکول شد
وزیر رژیم صهیونیستی ترکیه را کشور متخاصم دانست
ناگفته های مخبر از روز حادثه بالگرد شهید رئیسی و نگرانی رهبر انقلاب
وزیر خارجه آمریکا راهی هند می‌شود
محیط‌زیست تهران: منشأ گرد و غبار هنوز مشخص نشده است
سپاه از انفجار کنترل‌شده در محدوده باقرشهر خبر داد
ادعاهای متناقض ونس درباره ایران؛ از تهدید نظامی تا دم زدن از بازآرایی روابط
مترو و اتوبوس تا هفته آینده رایگان است
مترو برا چه کسانی رایگان می‌ماند؟
رئیس الحشد الشعبی با سفیر انگلیس درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کرد
صدها زائر ایرانی به‌زودی حج ‌می‌رسند
دیدار و رایزنی غریب‌آبادی و سفیر چین در تهران
مسکو: تمرکز ما بر تحولات خاورمیانه و وضعیت پیرامون تنگه هرمز است
آمریکا یک صرافی ایرانی و 19 کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران را تحریم کرد
امارات مدعی پرواز پهپادها از خاک عراق به‌سوی «البراکه» شد
تعیین ضرب‌الاجل یک هفته‌ای برای ایران به‌منظور آمدن پای توافق!
رییس بازرسی سازمان اداری: رضایت‌ مردم از خدمات دستگاه‌های اجرایی نامطلوب است
طرح انتخابات تناسبی مجلس به کارگروه تخصصی کمیسیون امور داخلی ارجاع شد
صادرات چای مجاز شد
جنگ خاورمیانه رونق‌بخش صنعت توریسم در جنوب اروپا و مراکش
حمله حزب‌الله به سکوی گنبد آهنین رژیم صهیونیستی
پوتین وارد پکن شد
تأکید رهبر انقلاب بر نقش افزایش جمعیت در خلق تمدن نوین ایران اسلامی
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان