×
سیاسی
شناسه خبر : 251671
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/26 ساعت 15:57
100 مورد نقض حقوق بشر دوستانه را مستند کرده‌ایم

رئیس جمعیت هلال‌احمر در نشست «پاسخ حقوقی به تجاوز ۱۲ روزه» اعلام کرد

100 مورد نقض حقوق بشر دوستانه را مستند کرده‌ایم

رئیس جمعیت هلال‌احمر در نشست تخصصی «پاسخ حقوقی به تجاوز 12 روزه؛ از عدالت کیفری تا عدالت ترمیمی» که امروز در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد با اشاره به مسئولیت انسانی و اخلاقی این نهاد در شرایط بحرانی، بر ضرورت اقدام قاطع در برابر نقض گسترده حقوق بشردوستانه از سوی رژیم صهیونیستی تأکید کرد.

نورنیوز- گروه سیاسی: در ادامه نشست تخصصی «پاسخ حقوقی به تجاوز ۱۲ روزه؛ از عدالت کیفری تا عدالت ترمیمی» که امروز در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد  دکتر پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به مسئولیت انسانی و اخلاقی این نهاد در شرایط بحرانی، بر ضرورت اقدام قاطع در برابر نقض گسترده حقوق بشردوستانه از سوی رژیم صهیونیستی تأکید کرد. او با قدردانی از برگزارکنندگان نشست گفت : «در روزگاری که قانون بین‌الملل گاه لباس قدرت به تن کرده و انسانیت در میدان سیاست قربانی می‌شود، دیگر سخن از عدالتِ بشردوستانه یک موضوع آکادمیک نیست، بلکه ضرورتی است برای پاسداشت کرامت انسان.»

بی‌طرفی به معنای بی‌غیرتی نیست

رئیس جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه این نهاد هرگز در برابر نقض فاحش حقوق بشردوستانه بی‌تفاوت نخواهد بود، تصریح کرد: «هلال‌احمر جایگاه حقوقی بی‌طرفی دارد، اما بی‌طرفی در برابر جنایت معنایش بی‌غیرتی است. ما وظیفه داریم محکم، قاطع و انسانی از کرامت انسان دفاع کنیم.». کولیوند با اشاره به حملات مستقیم به نیروهای امدادی افزود: «پنج نفر از امدادگران ما با لباس رسمی جمعیت هلال‌احمر هنگام انجام مأموریت، مورد هدف قرار گرفتند و به شهادت رسیدند. آمبولانس‌ها و بالگردهای امدادی ما نیز هدف قرار گرفتند و تخریب شدند.»

گزارش بیش از صد مورد نقض حقوق بشر توسط اسرائیل

وی با تشریح جزئیات مستندسازی‌ها گفت:« ما در جمعیت هلال احمر هم برای غزه و لبنان و هم کشورمان ۱۰۰ مورد نقض حقوق بشر دوستانه را احصا کردیم و به کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و دبیرخانه شورای حقوق بشر و سازمان ملل ارسال کردیم، اما آیا واقعا جنایتکاران مجازات می‌شوند؟ می‌توان جنایات آنان را فریاد زد و رسوا کرد؛ چرا که این جنایات را کسی نمی‌پذیرد. نمونه بارزش افراد در کشور‌های مختلف در خیابان می‌آیند و خواستار عدالت هستند. در حملات اخیر رژیم صهیونیستی به ایران منازل مسکونی و مراکز درمانی هدف قرار گرفتند. حتی بیمارستان‌ها و مراکز نگهداری بیماران، از جمله بیمارستان حضرت ولی‌عصر، بیمارستان شهید رجایی و مراکز نگهداری معلولان، آسیب‌های مستقیم و گسترده دیدند.»

درخواست همکاری بین‌المللی و تشکیل نمایشگاه جنایات جنگی

 کولیوند با اشاره به محدودیت‌های حقوقی در پیگیری مستقیم قضایی، از تلاش برای اقدام شخصی و خصوصی در طرح شکایت خبر داد و گفت: «متأسفانه نمی‌توانیم به‌صورت مستقیم علیه عاملان جنایات شکایت کنیم، اما باید فریاد بزنیم، بنویسیم و مستند کنیم. من خودم در حال پیگیری برای طرح شکایت خصوصی هستم تا این جنایات در محاکم مطرح شود.».  او همچنین از برنامه جمعیت هلال‌احمر برای دعوت از رؤسای جمعیت‌های ملی صلیب سرخ و هلال‌احمر جهان جهت حضور در ایران و بررسی میدانی آثار تجاوز خبر داد و تأکید کرد:«باید نمایشگاهی از جنایات جنگی و نقض‌های حقوق بشربرگزار کنیم تا وجدان جهانی در برابر این واقعیت‌ها بیدار شود.»

احیای کرامت انسانی؛ هدف عدالت ترمیمی

 کولیوند در پایان با اشاره به مفهوم «عدالت ترمیمی» گفت:  «عدالت ترمیمی یعنی بازگرداندن کرامت انسان و التیام رنج قربانیان. ما وظیفه داریم هم برای درمان زخم‌ها اقدام کنیم و هم برای احیای وجدان بشری در برابر بی‌عدالتی.» او از حقوقدانان و استادان دانشگاه حاضر در نشست خواست در تدوین اسناد و پیشنهادهای حقوقی کمک کنند تا ایران بتواند در سطح بین‌المللی «صدای عدالت‌خواهی ملت‌ها» باشد.


نظرات

آخرین اخبار
انگلیس اسرائیل را تحریم کرد؛ لندن علیه شهرک‌سازی صهیونیست‌ها
پنتاگون در چالش مدیریتی؛ اختلاف هگست و دریسکول به کجا ختم می‌شود؟
توقیف محموله سنگین مهمات جنگی؛ 181 قبضه سلاح غیرمجاز کشف شد
واکنش سازمان سنجش به توقف TOEFL و GRE برای ایرانی‌ها
تمدید مهلت انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1405
چرخش راهبردی اردوغان در بیشکک؛ تاکید بر نظم جهانی چندقطبی
آخرین جزئیات از تحولات جنگ ایران و آمریکا 10 شهریور ؛ از ادعای ترامپ تا توقیف نفتکش سعودی
امامعلی رحمان: بحران‌های منطقه و ایران باید از راه دیپلماتیک حل شوند
قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه 10 شهریور 1405؛ سکه به مرز 222 میلیون تومان رسید
بازار خودرو منفجر شد؛ رکوردشکنی تارا با 515 میلیون تومان گرانی
خاموشی‌ها چه زمانی تمام می‌شوند؟ پاسخ مدیرعامل توانیر
غزه در آتش؛ نقض دوباره آتش‌بس با حملات گسترده ارتش رژیم صهیونیستی
علت اصلی افزایش قیمت حج اعلام شد
هشدار السیسی درباره خاورمیانه؛ جنگ نباید گسترده‌تر شود
تعلیق امتیاز منفی اعتبارسنجی مشتریان 4 بانک
تورم انرژی، موتور محرک گرانی در اروپا
رونق دیپلماسی علمی ایران؛ رشد چشمگیر همکاری‌های بین‌المللی
قیمت نقره امروز سه شنبه 10 شهریور 1405/ افت 6200 تومانی قیمت‌ها+جدول قیمت ها
انهدام انبار شیرآلات قاچاق در جنوب تهران با ارزش 40 میلیارد تومان
قالیباف: کنترل کامل تنگه هرمز در دست نیروهای مسلح ماست
بحران بدهی مصر؛ پیشنهاد جنجالی تسویه با درآمد کانال سوئز
دیوان عدالت اداری: خودروسازان مجاز به تغییر قراردادهای قبلی نیستند
علی‌آبادی اعلام کرد؛ برنامه وزارت نیرو برای مدیریت شبکه برق
انفجار مرگبار در انبار مهمات ادلب؛ 2 کشته و 5 زخمی
مسمومیت 9 بانوی نهاوندی در استخر
پرونده «ریما حسن» به سازمان ملل رسید؛ هشدار درباره آزار قضایی حامی فلسطین
پریناز ایزدیار در «سرریز»؛ اکران آنلاین از امروز
تأمین مالی تولید با رویکرد اسلامی
زنان والیبال ایران در جمع بزرگان آسیا
پوتین: مردم روسیه با مردم ایران اعلام همبستگی می‌کنند
طعنه سفارت ایران در لندن به ترامپ: حتی جلبک‌ها را شکست ندادی
کارت اعتباری گردشگری ریالی و ارزی رونمایی شد
تصمیم نهایی برای سوابق تحصیلی کنکور 1405 ابلاغ شد
اعلامیه اجلاس شانگهای منتشر شد؛ درخواست تغییر قواعد حکمرانی جهان
دوپینگ قهرمان پارادوومیدانی جهان مثبت شد
درخواست قائم‌پناه از بانک‌ها؛ حرکت به سمت اقتصاد دیجیتال
واکنش بقایی به یک تحلیل مهم؛ آیا ایران به دنبال افزایش هزینه‌های آمریکا در جنگ است؟
هشدار پوتین درباره آینده نظام جهانی؛ سازمان ملل باید نقش اصلی خود را حفظ کند
آغاز ثبت‌نام کارشناسی به پزشکی؛ فرصت فقط تا 16 شهریور
هشدار پلیس به موتورسواران متخلف؛ موتورسیکلت یک ماه توقیف می‌شود
پیشنهاد بزرگ ازبکستان برای آینده شانگهای چیست؟
واکنش صریح سفیر تاجیکستان به فاجعه میناب
واکنش فدراسیون کشتی آمریکا به تهدید علیرضا دبیر
صادق آذرنگ به فینال نومدگیمز 2026 رسید؛ یک گام تا طلای ایران
توقف رسمی آزمون‌های تافل و GRE در ایران تا اطلاع ثانوی
سردار ابن الرضا: تهدیدهای جدید در راهند
قطر: گفت‌وگوها با عمان و پاکستان برای کاهش تنش در منطقه ادامه دارد
تحلیلگر عراقی: مقاومت تا خروج نیروهای آمریکایی سلاح را کنار نمی‌گذارد
تحقیق و تفحص مجلس درباره ذخایر گوشت، مرغ و نهاده‌ها
تنگه هرمز در سایه تنش‌های منطقه‌ای؛ تردد تنها 5 کشتی در روز