×
اجتماعی
شناسه خبر : 251663
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/26 ساعت 15:42
تحریم‌ها، تهدیدی خاموش اما مرگبار برای سلامت جهانی

تحریم‌ها، تهدیدی خاموش اما مرگبار برای سلامت جهانی

وزیر بهداشت در بیانیه‌ای نسبت به پیامدهای فاجعه‌بار تحریم‌های بین‌المللی بر سلامت عمومی هشدار داد و تحریم‌ها را عامل «بحران خاموش سلامت» خواند که مستقیم جان غیرنظامیان را تهدید می‌کند و خواستار اقدام فوری جامعه جهانی شد.

نورنیوز - گروه اجتماعی :‌ در بیانیه محمدرضا ظفرقندی که توسط علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت در نشست ویژه «بررسی اثرات تحریم‌ها بر سلامت» که در حاشیه اجلاس منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت (EMRO) قرائت شد، آمده است: از یک «بحران خاموش سلامت» سخن می‌گویم؛ بحرانی که توسط تشدید تحریم‌ها علیه ملت‌ها تغذیه می‌شود. شواهد این تراژدی انسانی دیگر تنها به آمارها محدود نیست؛ بلکه در صفحات مجلات معتبر پزشکی جهان از جمله لانست مستند شده است.

در ادامه این بیانیه آمده است: این انتشارات به وضوح نشان می‌دهند که چگونه تحریم‌ها، دسترسی به داروهای ضروری، تجهیزات پزشکی حیاتی و حتی مواد اولیه مورد نیاز برای تولید داخلی دارو را به شدت محدود کرده‌اند. تحریم‌ها به ابزاری برای «محاصره پزشکی» تبدیل شده‌اند که بر خلاف قوانین بین‌المللی، مستقیماً جان غیرنظامیان بی‌گناه را هدف قرار می‌دهد.

این بیانیه می‌افزاید: تلفات ناشی از تحریم‌ها با تلفات جنگ‌ها برابری می‌کند یا حتی از آن پیشی می‌گیرد. دسترسی ناعادلانه به واکسن‌ها و داروها در طی همه‌گیری کووید-۱۹، تنها نوک کوه یخ بود. امروز، بیماران سرطانی با درمان‌های قطع‌شده مواجهند و سیستم‌های سلامت برای تهیه قطعات یدکی دستگاه‌های دیالیز و سیتی‌اسکن تقلا می‌کنند.اینها مشکلات فنی نیستند؛ بلکه پیامدهای مستقیم موانع مالی و بانکی هستند که حتی معافیت‌های ادعایی بشردوستانه را نیز نقض می‌کنند.

در این بیانیه تصریح شده است:

سازمان جهانی بهداشت از «پوشش همگانی سلامت» دفاع می‌کند اما چگونه می‌توان به این هدف دست یافت، وقتی سیستم‌های سلامت عمداً در طوفان تحریم‌ها رها شده‌اند؟ درخواست من از این مجمع سه جنبه دارد: 

به رسمیت شناختن و اذعان: از سازمان جهانی بهداشت و کشورهای عضو می‌خواهم که به طور رسمی، تأثیرات شدید تحریم‌ها بر سلامت شهروندان و نقض حق بر سلامت آنان را به عنوان یک نگرانی جدی بین‌المللی به رسمیت بشناسند.

در ادامه این بیانیه آمده است: 

مستندسازی و گزارش‌دهی: از دبیرخانه سازمان جهانی بهداشت درخواست می‌کنم تا یک گروه کاری ویژه برای مستندسازی سیستماتیک تأثیر این قبیل تحریم‌ها بر سلامت در کشورهای هدف تشکیل دهد و یافته‌های خود را به این مجمع جهانی بهداشت ارائه کند.

اقدام عملی: از جامعه بین‌المللی استدعا دارم تا برای ایجاد یک «کانال واقعاً بدون مانع بشردوستانه» برای تجارت داروها، تجهیزات پزشکی و مواد اولیه آنها، که از تحریم‌های مالی و بانکی معاف باشد، فوری اقدام کند.

براساس این گزارش در پایان بیانیه وزیر بهداشت آمده است: سلامت باید فراسوی سیاست باشد. ما نباید اجازه دهیم کودکانمان، بیمارانمان و آسیب‌پذیرترین افراد جامعه‌مان، به خسارت جانبی در مذاکراتی که در پایتخت‌های دوردست انجام می‌شود، تبدیل شوند. آنها تنها یک زندگی دارند که فقط از طریق دسترسی عادلانه به سلامت می‌توان آن را حفظ کرد. از توجه شما سپاسگزارم.


ایرنا
اخبار مرتبط
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه: تحریم‌ها واقعی‌اند اما قابل مدیریت
یکشنبه 1404/07/27 ساعت 23:41
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه: تحریم‌ها واقعی‌اند اما قابل مدیریت
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران «ادعای بازگشت خودکار تحریم‌ها (اسنپ‌بک)» را فاقد وجاهت حقوقی می‌داند، گفت: آثار تحریم‌ها واقعی است اما بزرگ‌نمایی از این موضوع، همان هدف جنگ روانی طرف مقابل است.
گسترش همکاری‌های ایران و مصر در حوزه‌های پزشکی، سلامت و دارو
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 21:10
گسترش همکاری‌های ایران و مصر در حوزه‌های پزشکی، سلامت و دارو
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان در دیدار با همتای مصری خود بر تقویت همکاری‌های مشترک در حوزه‌های آموزش پزشکی، بهداشت، درمان و دارو تأکید کرد.
ذخیره استراتژیک دارو برای مقابله با مکانیزم ماشه
دوشنبه 1404/06/31 ساعت 03:15
رئیس سازمان غذا و دارو:
ذخیره استراتژیک دارو برای مقابله با مکانیزم ماشه
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: جو روانی ناشی از فعالسازی اسنپ بک ممکن است در قیمت ارز و قیمت محصولات اثرگذار باشد و حال حاضر نیز ارز صنعت داروسازی با تاخیر تامین می‌ شود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حمایت اکثریت آلمانی‌ها از بازگشت سربازی اجباری
کاهش پذیرش دانشجو در دانشگاه تهران
ایران با 57 گل مالدیو را درهم کوبید
تغییر ساعت بازی استقلال و کشت و صنعت پادیاب در جام حذفی
هفته دیزاین تهران لغو شد
هشدار هواشناسی برای نیمه شمالی و غربی تهران
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 25 آبان 1404+ جدول
هک‌شدن دوربین‌های ترافیکی تهران صحت ندارد
واکنش رژیم صهیونیستی به پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت
پزشکیان: نارضایتی مردم از کیفیت خدمات اداری، پذیرفتنی نیست
صعود 5 ووشوکار ایران به دیدار نهایی / شهربانو منصوریان برنز گرفت
73 درصد زندانیان زن، مادر هستند
اراک رسما میزبان شهرآورد پایتخت شد
بیشتر زعفران ایران با برند سایر کشورها عرضه می شود
آمریکا ارائه زیردریایی اتمی به کره‌جنوبی را مشروط کرد
بدهی ارزی دولت به واردکنندگان برنج 12 ماهه شد
پیام کتبی عراقچی به نخست‌وزیر قطر
قیمت دلار و سایرارزها امروز یکشنبه 25 آبان 1404
سرقت جواهرات 1.2 میلیون دلاری در فرانسه
فرمانده کل ارتش: به طور مستمر ارتقاء مولفه‌های قدرت دفاعی را دنبال می‌کنیم
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 25 آبان + جدول
واژگونی خودروی سرویس مدرسه در نهاوند 6 مصدوم برجا گذاشت
در صورت تصویب قطعنامه شورای حکام، رویکرد ایران بازنگری می‌شود
اشتغال کارکنان با ماهیت مشاغل دورکار تایید می‌شود
محل آرامستان‌های جدید تهران محرمانه شد
تب زر در آسیا؛ ایران در خط طلایی رقابت
قتل خانوادگی در آذربایجان شرقی
جمعیت دانش‌آموزی کشور سالانه حدود 75 همت هزینه نیاز دارد
زمین‌گیر شدن باند حرفه‌ای موبایل‌قاپی سعادت‌آباد با شلیک پلیس
حرکت آهسته بورس به سمت بالا
تماس تلفنی پوتین با نتانیاهو و گفتگو درباره غزه
جریمه 52 هزار خودرو فاقد معاینه فنی در تهران
تامین زمین برای ساخت 1.7 میلیون مسکن ملی در کشور
فردا؛ آغاز حراج پیش‌فروش سکه / فقط تا امشب فرصت واریز وجه
برای اولین‌بار در تاریخ به تاسیسات هسته‌ای یک کشور که تحت نظارت آژانس بود حمله شد
تبعات حقوقی اعتراف ترامپ
برقراری پرواز مستقیم تهران و کوالالامپور
طرح جدید ترافیکی تهران مورد پذیرش نیست
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (127) « تکاب»
معاون اول رئیس‌جمهور فردا به مسکو سفر می‌کند
عراقچی با معاون سیاسی مجلس لبنان دیدار کرد
مداردیپلماسی | پیام صندوق‌های رای عراق برای سیاست همسایگی ایران
300 کلاس درس به ظرفیت آموزشی مدارس پایتخت اضافه شد
آنچه از تبعیض مهم‌تر است
درباره طرح پیشنهادی ترامپ در شورای امنیت برای غزه
ادعای وزیر افراطی نتانیاهو: چیزی به نام ملت فلسطین نداریم
بنزین سوپر از امروز در بورس انرژی عرضه می‌شود
حنظله اطلاعات وتصاویر 9 تروریست صهیونیست را افشا کرد
جانمایی ورزشگاه جدید پایتخت نهایی شد؛ ظرفیت 30 هزار نفر
هشدار به نسل زد درباره مصرف تفننی مواد و رفتارهای پر خطر جنسی
X
آگهی تبلیغاتی