×
بین الملل
شناسه خبر : 251546
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/25 ساعت 23:35
رسوایی‌های شاهزاده کار دستش داد

رسوایی‌های شاهزاده کار دستش داد

شاهزاده اندرو اعلام کرد که پس از گفت‌وگو با پادشاه چارلز، دیگر از عناوین سلطنتی خود، از جمله «دوک یورک»، استفاده نخواهد کرد. او تأکید کرده است که اتهامات را قویاً رد می‌کند و تصمیمش به منظور جلوگیری از حواس‌پرتی برای کارهای پادشاه و خانواده سلطنتی اتخاذ شده است.

نورنیوز- گروه بین الملل:  شاهزاده اندرو از تمام عناوین و افتخارات سلطنتی خود محروم شد

 کاخ باکینگهام اعلام کرد که شاهزاده اندرو رسماً از تمام عناوین و افتخارات سلطنتی خود، از جمله عنوان «دوک یورک» صرف‌نظر کرده است.

 این تصمیم در پی افزایش فشارها و انتقادات عمومی نسبت به ارتباط او با جفری اپستین، مجرم شناخته‌شده جنسی، اتخاذ شده است.

در بیانیه‌ای رسمی، اندرو اعلام کرد: «ما به این نتیجه رسیدیم که ادامه اتهامات علیه من، باعث حواس‌پرتی از کارهای اعلی‌حضرت و خانواده سلطنتی می‌شود.»

با این تصمیم، اندرو همچنان شاهزاده خواهد ماند، اما عنوان «دوک یورک» که از مادرش، ملکه الیزابت دریافت کرده بود، از او گرفته می‌شود. همسر سابقش، سارا فرگوسن، دیگر «دوشس یورک» خوانده نخواهد شد، اما دخترانشان همچنان عنوان «شاهزاده» را حفظ می‌کنند.

شاهزاده اندرو طی سال‌های اخیر تحت فشارهای روزافزون قرار داشت و به ویژه به دلیل ارتباطاتش با جفری اپستین، متهم به سوءاستفاده جنسی، و چندین رسوایی دیگر شناخته‌شده است. هر چند که او در بیانیه خود بار دیگر تأکید کرد : «من قویاً اتهامات علیه خود را رد می‌کنم.»

این اقدام، از نظر تاریخی نیز بسیار مهم است؛ آنتونی سلدن، مورخ معاصر، می‌گوید آخرین بار بیش از ۱۰۰ سال پیش بود که یک دوک عالی‌رتبه سلطنتی عنوان خود را از دست داد. در سال ۱۹۱۹، پرنس چارلز ادوارد، نوه ملکه ویکتوریا، عنوان دوک آلبانی را به دلیل حمایت از آلمان در جنگ جهانی اول از دست داد. سلدن این اقدام اندرو را «لحظه‌ای تعیین‌کننده برای خانواده سلطنتی» توصیف کرده است.

کارشناسان سلطنتی این تصمیم را نشانه‌ای از اراده کاخ باکینگهام برای محافظت از اعتبار خانواده سلطنتی در برابر جنجال‌ها می‌دانند، و برخی معتقدند اندرو پیش از آنکه مجبور شود، این گام را برداشته است.

بر اساس اطلاعات به دست آمده توسط گاردین، پادشاه چارلز  به شدت به دنبال حذف عنوان دوک یورک از پرنس اندرو بود، اقدامی که گفته می‌شود برای کاهش خطرات حیثیتی متوجه خاندان سلطنتی ضروری به نظر می‌رسید.

کاخ باکینگهام با «رسیدن به نقطه بحران» مواجه شده بود و نگرانی‌های جدی درباره بازتاب مداوم اخبار مرتبط با ارتباطات اندرو با جفری اپستین، متهم سابق سوءاستفاده جنسی، و همچنین با یک مقام ارشد چینی که در مرکز پرونده اخیر جاسوسی چین قرار داشت، وجود داشت.

گزارش‌ها حاکی است که پرنس ولز تمایل دارد این اقدام قبل از رسیدن او به تخت سلطنت انجام شود تا مسیر پادشاهی پسرش را هموار کند. حذف عنوان دوک یورک مستلزم تصویب پارلمان بود، اما با حمایت پادشاه، می‌توانست از حمایت دولت و افکار عمومی برخوردار شود.

گزینه دیگر، اخراج اندرو از «نشان گارتر» است که روزنامه دیلی‌میل گزارش داده پادشاه به طور فعال و فوری آن را در نظر دارد.

این تحولات پس از انتشار بخش‌هایی از کتاب خاطرات پستوموسل متهم پرنس اندرو، ویرجینیا جیوفری، که در آوریل درگذشت، شدت گرفته است. جیوفری در کتاب خود مدعی شده است که اندرو با او رایطه داشته است».

پرنس اندرو همواره این اتهامات را رد کرده و پیش‌تر پرونده مدنی با جیوفری را با پرداخت حدود ۱۲ میلیون پوند و بدون پذیرش مسئولیت حل و فصل کرده بود.

همچنین گزارش شده است که اندرو در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ با «کای چی»، عضو سیاسی کمیته مرکزی چین، دیدارهایی داشته است. کای مظنون به دریافت اطلاعات حساس از دو تبعه بریتانیایی بوده که به جاسوسی برای چین متهم شده بودند، پرونده‌ای که اخیراً توسط CPS مختومه شده و متهمان هرگونه تخلفی را رد کرده‌اند.

ایمیل‌های منتشر شده توسط «میل آن ساندی» نشان می‌دهد که ارتباط اندرو با اپستین طولانی‌تر از آنچه در مصاحبه با نیوزنایت ادعا کرده بود، بوده است.

گزارش‌ها حاکی است کاخ باکینگهام امیدوار بود اندرو داوطلبانه از عناوین خود صرف‌نظر کند، اما در صورت امتناع، پادشاه چارلز آماده است تا اقدام قانونی لازم برای اعمال تحریم علیه برادرش را انجام دهد.

تاکنون کاخ کنزینگتون از پاسخ خودداری کرده است.

 


نظرات

آخرین اخبار
دیدار ماکرون با نخست‌وزیر ژاپن در توکیو
توزیع نهال‌ رایگان در پارک‌های جنگلی مازندران
اعمال اصلاحات اساسی در سیاستگذاری‌ ها،لازمه ‌حفظ کشور و نظام
جایگزین گواردیولا مشخص شد
تمجید وزیر فرهنگ از فیلم «نیم‌شب»
تولد بیش از 72 هزار نوزاد در 32 روز جنگ
پیشرفت 94درصدی فاز نخست جاده قزوین - الموت - تنکابن
نورنما | گریه خبرنگاران خارجی در حمله به اصفهان
ایران بر تنگه هرمز کنترل دارد
کلنگ ساخت مجدد مدرسه شجره طیبه، زده شد
بزرگترین افزایش قیمت بنزین آمریکا در 30 سال اخیر
فرمانده هوافضای سپاه خطاب به دشمنان: پناهگاه‌هایتان را آماده کنید
ریشه بحران، تجاوز آمریکا و اسرائیل است
رایزنی سفیر ایران در ترکیه با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال
آتش، دود و خسارت در مرکز صنایع نظامی رافائل
ادامه موج 89 عملیات وعده صادق 4/هدف قرار گرفتن نفتکش صهیونیستی/دود و آتش در رافائل
نامه آیت‌الله اعرافی به وزیر علوم در محکومیت حملات به زیرساخت‌های علمی
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به کشتیرانی خرمشهر و فرودگاه کاشان
آملی لاریجانی: اقتدار ایران امروز بیش از همیشه خودنمایی می‌کند
روسیه آماده میانجی‌گری میان آمریکا و ایران است
احتمال شکل‌گیری لیگ «تنگه هرمز» در فصل آینده
تلاش مصر برای پایان جنگ در خاورمیانه
نابودی 16 پهپاد ام‌کیو 9 در جنگ با ایران
جبران خسارت به حوزه‌ فرهنگ و هنرمندان در دستور کار است
متخصصان سلامت روان در طرح مشاوره تلفنی همکاری کنند
اهتزاز بزرگترین پرچم ایران در اجتماع مردم در روز جمهوری اسلامی
تهدیدات ترامپ فاقد اعتبار و صرفاً فضاسازی رسانه‌ای است
حمله موشکی باعث توقف تولید آلومینیوم در امارات شد
انفجار در شهرک محل سکونت نتانیاهو/گسترده ترین حمله موشکی ایران
تأکید معاون راهبردی رئیس‌جمهور بر مقاومت مردم و پایداری ساختار کشور
دست رد فرانسه به سینه ترامپ/ کار ناتو دخالت در تنگه هرمز نیست
هشدار سپاه فارس درباره خطر بمب‌های عمل‌نکرده در ارتفاعات شیراز
رسانه سعودی: ترامپ به ایران می‌بازد
نسبتاً سریع از جنگ با ایران کنار خواهیم کشید
تخلیه 7 بیمارستان و آسیب به 41 آمبولانس در جنگ رمضان
انسداد چالوس و ترافیک سنگین در محورهای شمالی
موضع ایران درباره شرایط پایان جنگ تغییر نکرده است
جنگ علیه ایران جنگ ما نیست و وارد آن نمی‌شویم
بازارهای جهانی زیر فشار تنش‌ها؛ جهش کم‌سابقه در قیمت انرژی و کالاهای اساسی
نورویدئو | پیامدهای واقعی جنگ زمینی علیه ایران
اطلاعیه سپاه ثارالله کرمان در پی شهادت چهار پاسدار وطن‌ در جبهه جنوب کشور
بزرگترین اختلال نفتی تاریخ در راه است
پیام اینفانتینو درباره حضور ایران در جام جهانی 2026
حمله سنگین موشکی ایران به اراضی اشغالی/ هدف قرار گرفتن بالگرد اسرائیلی از سوی مقاومت
پیکر شهید سیدعبدالرحیم موسوی در قم تشییع می‌شود
نگرانی تل‌آویو از پایان جنگ با ایران
بازگشت تیم ملی فوتبال به ایران
جزئیات آیـیـن تشییـع و تدفـیـن پیـکـر شهید تنگسیری در آبادان
اوج بازگشت مسافران از فردا؛ تهران و البرز پرترددترین استان‌ها
با شهادت دریابان تنگسیری، خللی در اقتدار ایران ایجاد نمی شود