×
سیاسی
شناسه خبر : 251486
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/25 ساعت 17:42
سفارت ایران در دانمارک: با انقضای قطعنامه 2231 مبنای قانونی برای ادامه تحریم‌ها وجود ندارد

سفارت ایران در دانمارک: با انقضای قطعنامه 2231 مبنای قانونی برای ادامه تحریم‌ها وجود ندارد

سفارت جمهوری اسلامی ایران در دانمارک با صدور بیانیه‌ای در خصوص فعال‌سازی غیرقانونی سازوکار حل اختلاف از سوی سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان تصریح کرد که با انقضای قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد در 26 مهرماه 1404 هیچ مبنای قانونی برای ادامه تحریم‌ها یا محدودیت‌ها بر برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران وجود ندارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: در این بیانیه که نسخه‌ای از آن در اختیار ایرنا قرار گرفت آمده است: «از آنجایی که قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) به تاریخ انقضای توافق‌شده خود در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ خواهد رسید، ضروری است که موضوع برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران به‌درستی از دستور کار شورای امنیت خارج شود. هرچند این روند با اقدامات یک‌جانبه و نامشروع بریتانیا، فرانسه و آلمان (E3) با مانع مواجه شده است.»

این بیانیه می‌افزود: «تروئیکای اروپایی در تاریخ ۲۸ اوت ۲۰۲۵، سازوکار موسوم به "اسنپ‌بک" را آغاز کرد، اقدامی که هم از نظر قانونی دارای نقص است و هم انگیزه سیاسی دارد. این اقدام علیرغم وجود یک جایگزین سازنده انجام شد. در تلاشی موازی برای حفظ پیشرفت دیپلماتیک، فدراسیون روسیه و جمهوری خلق چین پیش‌نویس قطعنامه‌ای را برای تمدید شش‌ماهه مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ منتشر کردند که می‌توانست از بروز بحران جلوگیری کند. متأسفانه، این ابتکار عمل نیز توسط مخالفت سه کشور اروپایی و ایالات متحده مسدود شد».

در بخش دیگری از بیانیه، سفارت جمهوری اسلامی ایران فعال‌سازی مکانیسم ماشه از سوی سه کشور اروپایی را «باطل و بی‌اعتبار» دانسته و شش دلیل اساسی را برای این موضع برشمرده که عبارتند از:

۱. نقض اساسی توسط سه کشور اروپایی: سه کشور اروپایی با عدم لغو جامع تحریم‌ها و علاوه بر آن، با اعمال تحریم‌های یکجانبه جدید علیه ایران، تعهدات خود در قبال برجام را به‌شدت نقض کرده‌اند.

۲. نقض ساز و کار حل اختلاف: سه کشور اروپایی با دور زدن سازوکار حل اختلاف تعیین‌شده در برجام، که پیش‌نیاز هرگونه اقدامی است، با سوءنیت عمل کرده‌اند.

۳. نقض اساسی اعتماد: این کشورها از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و ایالات متحده علیه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران حمایت کرده‌اند، اقدامی که تغییر اساسی در شرایط و نقض شدید قوانین بین‌المللی محسوب می‌شود.

۴. انکار اصول اساسی برجام: موضع سه کشور اروپایی، اصول اساسی برجام و قطعنامه ۲۲۳۱، از جمله حق مسلم ایران برای توسعه یک برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز، از جمله غنی‌سازی اورانیوم، را انکار می‌کند.

۵. عدم جبران تخلفات ایالات متحده: ایران پیش از این مکانیسم حل اختلاف را برای رسیدگی به خروج کامل ایالات متحده از برجام و اعمال مجدد تحریم‌ها فعال کرده بود. سه کشور اروپایی در رسیدگی یا جبران مؤثر این تخلفات آشکار شکست خوردند.

۶. تغییر شرایط: حملات نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران، وضعیت میدانی را اساساً تغییر داده و قطعنامه‌های قبلی را فاقد موضوعیت و غیرقابل اجرا کرده است.

در ادامه آمده است: جمهوری اسلامی ایران پیوسته تعهد خود را به راه‌حل دیپلماتیک نشان داده است. علیرغم مواضع غیرسازنده و تنش‌زای ایالات متحده و سه کشور اروپایی، ایران هرگز میز مذاکره را ترک نکرده و به گفت‌وگو ادامه داده است. حمله نظامی به ایران در حالی انجام شد که کشور ما در حال مذاکره با ایالات متحده بود و این نشان‌دهنده سوءنیت همتایان ما بود.

سفارت کشورمان در این بیانیه با اشاره به اینکه «هیچ اجماعی در شورای امنیت برای اقدام سه کشور اروپایی وجود نداشت و دو عضو دائم، روسیه و چین، صریحاً با آن مخالفت کرده و آن را غیرقانونی اعلام کردند» تصریح کرد: از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در تاریخ مقرر خود یعنی ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ منقضی خواهد شد. هیچ مبنای قانونی برای ادامه تحریم‌ها یا محدودیت‌ها بر برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران وجود ندارد.

در پایان بیانیه تأکید شده است که جمهوری اسلامی ایران حق مشروع خود را برای اتخاذ همه اقدامات لازم به‌منظور حفاظت از منافع ملی و تضمین لغو کامل همه تحریم‌های ناعادلانه محفوظ می‌دارد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
5 راهکار تناسب اندام به جای دراز و نشست
ترور ناجوانمردانه مأمور حافظ امنیت در ایرانشهر؛ عملیات تعقیب آغاز شد
کارنامه نیمه اول، دستورکار نیمه دوم
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر و فرستاده ویژه آمریکا درباره تحولات منطقه
شهادت 4 پاسدار مأمور تأمین امنیت اربعین در حمله به عراق
واکنش سفارت ایران در غنا به پیام ترامپ
سپاه: بستن یک حساب کاربری، هرگز نمی‌تواند صدای حق را خاموش سازد
یادی از  خالق خاطرات شیرین سینمای ایران تهران،/چهارشنبه/ مجلس ترحیم زنده یاد اکبر عبدی
آیت‌الله نورمفیدی: تهمت به مسئولان از مرز اخلاق و قانون گذشته است
گزارش تصویری | مراسم یادبود مرحوم اکبر عبدی در مسجد جامع شهرک غرب
دستگیری عاملان شهادت 2 بسیجی در مشهد
شعله‌ها در هورالعظیم فروکش کردند
بررسی ابعاد حمله جنایتکارانه اوکراین به کشتی آنا در دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه
سخنگوی شورای نگهبان: هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است
امدادرسانی به 187 نفر در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
50 تن مواد پتروشیمی احتکاری در ساری کشف شد
تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران
حادثه آسانسور در کرج جان یک نفر را گرفت
تکذیب حمله به کشتی باربری در سواحل فریدونکنار
انفجارهای شدید سلیمانیه عراق را لرزاند
موج محکومیت حملات آمریکا و عربستان به عراق؛ از تهران تا صنعا و بغداد
سرپرست وزارت دفاع: خون شهدای اقتدار، توان بازدارندگی ایران را استوارتر از گذشته خواهد کرد
مخالفت بوئینک با تولید موشک‌های پاتریوت در اوکراین
برنامه امتحانات نهایی برگزارنشده پایه دوازدهم 4 استان جنوبی منتشر شد
پیشنهاد تشکیل بلوک نظامی بریکس
تنها نقشه راه؛حفظ امنیت ملی
رایزنی وزرای خارجه قطر و آلمان درباره کاهش تنش‌ها در منطقه
عارف: هیچ بهانه‌ای برای کم‌کاری در توسعه روابط با آفریقا پذیرفته نیست
ادعای دوباره آمریکا در خصوص تنگه هرمز
حمله پهپادی به تاسیسات گازی آمریکا
فرمانده کل ارتش: بر عهد خود با ملت ایستاده‌ایم؛ دفاع از ایران تا آخرین نفس ادامه دارد
منطقه در لبه انفجار!
گزارش «سی‌ان‌ان» از دیدار ونس و نتانیاهو
سفر معنادار کویتی‌ها به پاکستان
نقش مخرب اوکراین در تسلیح گروه‌های مافیایی اروپا
بازی «بی بی» و زلنسکی در دفن گراهام
حسرت بزرگ لواندوفسکی از رد قرارداد میلیون یوریویی
رویارویی روسیه با 30 هزار تحریم
کانادا خشونت‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری را محکوم کرد
مراسم یادبود اکبر عبدی؛ از اشک هنرمندان تا عصبانیت از سلفی‌بگیران + تصاویر
فعالیت تمامی مدارس به صورت حضوری خواهد بود
هدایت پیکان به الهامی سپرده شد
هلاکت عامل تروریستی در شهرستان بوکان
زیدان برای عشق به فرانسه آمد، نه پول
تعیین ضرب‌الاجل تا بیست‌وسوم صفر
تامین اجتماعی به 48 میلیون بیمه‌شده خدمات می‌دهد
خوراکی‌ها؛ رکورددار خالی کردن جیب مردم
افشاگری «ریتر» از دلایل دوری ترامپ از دروازه‌های جهنم
مجلس اعلای اسلامی عراق: هدف از تجاوز به کشور ما، ایجاد بی ثباتی است
رضایت زائران از «مرز خسروی»