×
بین الملل
شناسه خبر : 251458
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/25 ساعت 15:50
هانیبال قذافی آزاد شد/ خانواده امام موسی صدر  بیانیه صادر کرد

هانیبال قذافی آزاد شد/ خانواده امام موسی صدر بیانیه صادر کرد

دستگاه قضایی لبنان اعلام کرد «هانیبال قذافی» پسر چهارم «معمر قذافی» دیکتاتور سابق لیبی با قرار وثیقه 11 میلیون دلاری آزاد شد.

نورنیوز-گروه بین الملل: دستگاه قضایی لبنان امروز(جمعه) از آزادی مشروط «هانیبال قذافی» خبر داد.

 دستگاه قضایی لبنان اعلام کرد «هانیبال قذافی» پسر چهارم «معمر قذافی» دیکتاتور سابق لیبی با قرار وثیقه ۱۱ میلیون دلاری آزاد شد.

دستگاه قضایی لبنان همچنین با اعلام این مطلب از ممنوعیت وی از سفر خبر داد.

رسانه‌های لبنانی گزارش دادند هانیبال قذافی برای اولین بار از زمان بازداشتش در دادگاهی در کاخ دادگستری بیروت در برابر قاضی، «زاهر حماده» حضور پیدا کرد.

پیش از این، دستگاه قضایی لبنان اعلام کرد که مخالف آزاد کردن هانیبال قذافی بوده و این کار را به شرط این انجام می‌دهد که لیبی تحقیقات و اطلاعاتی در خصوص پرونده امام موسی صدر و همراهانش در اختیار لبنان قرار دهد. 

پیشتر خانواده امام موسی صدر در بیانیه‌ای از وجدان‌های بیدار انسانی در لبنان و جهان خواستار ایستادگی در کنار پرونده ربوده شدن امام موسی صدر و همراهانش شد و این پرونده را جنایتی مداوم از سوی معمر قذافی، رژیمش و همدستان او توصیف کردند و گفتند که این جنایت همچنان توسط همه کسانی که از افشای اطلاعات منجر به آزادی آنها خودداری می‌کنند، انجام می‌شود.

خانواده صدر خاطرنشان کردند که متهمان این پرونده با وجود سقوط رژیم لیبی بیش از چهارده سال پیش، از حضور در برابر بازپرس قضایی خودداری می‌کنند. علاوه بر این، تفاهم‌نامه بین لبنان و لیبی بیش از یک دهه است که اجرا نشده است و آنها آن را ادامه تبانی و تعلل می‌دانند.

این بیانیه در پاسخ به آنچه تحریف رسانه‌ای مخرب توسط برخی افراد که خود را تیم دفاعی هانیبال قذافی می‌نامند، توصیف شده که تاکید کرد که خانواده امام صدر، با وجود رنج و صبری که بیش از چهل و پنج سال متحمل شده‌اند، بی‌عدالتی را نپذیرفته‌اند و نخواهند پذیرفت.

این بیانیه تاکید کرد که به انتقام یا عمل متقابل اعتقادی ندارد.

این بیانیه توضیح داد که مقامات لبنانی هانیبال قذافی را در سال ۲۰۱۵ طبق حکم بازداشت صادر شده توسط دادستان عمومی «سمیر حمود»، به دستور اینترپل، تحویل گرفتند.

قوه قضائیه لبنان او را به عنوان شاهد در پرونده امام صدر پذیرفت و به سمت سابق او به عنوان افسر ارتش رژیم سابق لیبی و سرپرست چندین زندان مخفی اشاره کرد.

با این حال، قذافی پسر تا پس از آزادی از افشای اطلاعاتی که در اختیار داشت خودداری کرد و متعاقباً به اتهام پنهان کردن اطلاعات دستگیر شد.

خانواده افزودند که تحقیقات، دخالت او در این جنایت را با کتمان اطلاعات آشکار کرد و همین امر باعث شد که آنها علیه او به دلیل مشارکت و همدستی بعدی در آدم‌ربایی که تا زمان آزادی‌اش ادامه داشت، اعلام جرم کنند.

خانواده صدر تاکید کردند که مدت بازداشت با توجه به ماهیت جرم و اختیارات بازپرس قضایی تعیین می‌شود.

بیانیه خانواده امام موسی صدر در پی برخی تلاش‌ها برای تبرئه پسر قذافی

خانواده امام موسی صدر هشدار می‌دهد که برخی تلاش دارند با استفاده از منابع مالی و ابزار رسانه‌ای، با تحریف واقعیت درباره هانیال قذافی افکار عمومی را منحرف کنند.

 امروز جمعه ۱۷ اکتبر ۲۰۲۵ مصادف با ۲۵ مهرماه ۱۴۰۴ موعد بازپرسی دوباره از هانیبال قذافی است و تیمی از وکلای عرب و فرانسوی برای دفاع از او به لبنان گسیل شده‌اند.

این جلسه، مرحله‌ای تازه در یکی از حساس‌ترین پرونده‌های تاریخ قضائی لبنان است. هانیبال قذافی به اتهام کتمان اطلاعات در پروندهٔ ناپدیدسازی اجباری و آدم‌ربایی مستمر در حق امام موسی صدر و دو همراهش در سال ۱۹۷۸ در لیبی، از سال ۲۰۱۵ در لبنان بازداشت است.

تیم وکلای هانیبال قذافی نامه‌ای خطاب به رئیس شورای عالی قضائی لبنان و اعضای آن نوشته و در آن مجموعه‌ای از عناوین را یادآور شده و آن‌ها را «نقض قانون و حقوق بشر» در حق موکل خود نامیده‌اند. این نامه واکنش گسترده‌ای در محافل قضائی لبنان برانگیخته است و آن را تلاشی غیرقانونی برای فشار بر دستگاه قضائی لبنان از بیرون کشور به شمار آورده‌اند.

در همین خصوص خانواده امام موسی صدر در بیانیه ای درباره فشارهای بین المللی برای آزادی هانیبال قذافی حق خود را در پیگیری مشروع ربایش امام موسی صدر محفوظ دانسته و بر آن تاکید کردند.

در این بیانیه آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

﴿وَلَا تَلْبِسُوا الْحَقَّ بِالْبَاطِلِ وَتَکْتُمُوا الْحَقَّ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ﴾

(حق را با باطل نیامیزید و حقیقت را پنهان نکنید در حالی که خود به آن آگاهید.) – [بقره: ۴۲]

خانواده امام موسی صدر و دو یار همراهش وجدان انسانی را در لبنان و سراسر جهان خطاب قرار داده و خواستار حمایت از مظلومان و ایستادگی برای احقاق و کشف حقیقت ربایش و حبس امام و همراهانش در لیبی است؛ جنایتی که تا امروز تداوم دارد.

این جنایت که به دست معمر قذافی و نظامش و همدستانش آغاز شد، تاکنون با پنهان‌کاری متهمان پرونده، امتناع از ارائه اطلاعات حیاتی درباره محل نگهداری سه عزیز ما، و نادیده‌گرفتن تعهدات قانونی و تفاهم‌نامه‌های رسمی بین لبنان و لیبی، ادامه یافته است.

خانوادهه امام از فضاسازی‌های رسانه‌ای نادرست و تلاش‌های هدفمند برخی افراد برای دفاع از هانیبال قذافی شگفت‌زده و متأسف است. هانیبال خود از اعضای نظام امنیتی رژیم پیشین لیبی بوده و اطلاعات مهمی درباره سرنوشت امام صدر در اختیار دارد.

این خانواده تأکید دارد که هانیبال با دستور قضائی و طبق درخواست اینترپل در سال ۲۰۱۵ بازداشت شده و در جریان تحقیقات، با علم به اطلاعات حیاتی، از افشای آن‌ها خودداری کرده و این پنهان‌کاری موجب تعقیب قضائی وی به جرم مشارکت پسینی در جرم مستمر آدم‌ربایی شده است.

از همین‌رو، خانواده‌های امام صدر و شیخ یعقوب و جناب بدرالدین علیه وی اقامه دعوی کرده‌اند و بازداشت او مطابق با قوانین و صلاحیت‌های قضائی، ادامه یافته است.

خانواده امام هشدار می‌دهد که برخی تلاش دارند با استفاده از منابع مالی و ابزار رسانه‌ای، با تحریف واقعیت، افکار عمومی را منحرف کرده و متهم را در جایگاه قربانی معرفی کنند.

خانواده امام صدر از تمامی آزادگان، به‌ویژه کسانی که درباره آن‌چه به اصطلاح «بازداشت خودسرانه» نامیده می‌شود، اظهار نگرانی کرده‌اند، درخواست می‌کند که در کنار حقیقت بایستند و صدای خود را برای پایان‌دادن به یکی از بزرگ‌ترین ظلم‌های معاصر، یعنی ربایش امام موسی صدر و همراهانش بلند کنند.

در پایان، خانواده امام صدر بار دیگر بر پایبندی کامل خود به مسیر و آرمان‌های امام و بر پیگیری حقوقی و انسانی این پرونده، در چارچوب مشروعیت قانونی و اصول ثابت، از سال ۱۹۷۸ تاکنون، تأکید می‌ورزد.

 


نظرات

آخرین اخبار
هشدار متخصصان: دندان قروچه سلامت دندان و ایمپلنت را تهدید می‌کند
شیرین‌کننده‌های مصنوعی چه تاثیری بر متابولیسم دارند؟
شیوع یک انگل روده‌ای در آمریکا + علت
درباره پُرمصرف ترین مکمل‌ها چه می دانید؟
یک اتفاق عجیب ؛ دکمه کثیف سکه نادر 900 ساله از آب درآمد
مطالعه جدید: پیری زیستی، عامل افزایش سرطان در جوانان
حریق در یکی از واحدهای نیروگاه تبریز مهار شد/ شایعه حمله دشمن کذب است
بقائی:نقض تعهدات آمریکا با اقدام متقابل ایران روبه‌رو خواهد شد
بیش از 100 شب حضور مردمی؛ جلوه‌ای از وحدت و مقاومت ایرانیان
ارتباط شگفت‌انگیز مکمل بدنسازی با درمان افسردگی
طارمی در جمع برترین برندگان دوئل‌های جام جهانی قرار گرفت
عملیات اطفای حریق در مینی‌پالایشگاه پلدختر ادامه دارد+ جزئیات جدید حادثه
توافق دولت ترامپ و سناتورهای آمریکایی در مورد تحریم‌ها علیه روسیه
مرینو باز هم ناجی شد؛ اسپانیا با حذف بلژیک به مصاف فرانسه می‌رود
فرماندار قائم‌شهر: شایعه وقوع انفجار کذب است
حجت الاسلام سید علی خمینی: هرکس بخواهد با آمریکا برای صلح مذاکره کند خائن است
واکنش غریب‌آبادی به نقش امارات در تجاوز آمریکا به ایران
مخالفت حزب‌الله قاطعانه با «توافق چارچوب» و مذاکره مستقیم با اسرائیل
8 فلسطینی در حمله نظامیان اسرائیلی به الخلیل زخمی شدند
دیدار وزیر امور خارجه اندونزی با عراقچی در مشهد
تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
نامه ایران به سازمان حمل و نقل ریلی بین‌المللی در پی حمله آمریکا
هشدار ایران به آمریکا درباره پیامدهای نقض تعهداتش
رئیس فیفا زیر تیغ انتقاد ستاره‌های سابق انگلیس
قالیباف: به آمریکا اعتماد نداریم؛ در کنار مذاکره برای جنگ آماده ایم!
نوه خردسال رهبر شهید انقلاب در کنار پدربزرگش به خاک سپرده شد
معاون اول رئیس‌جمهور: آینده توسعه و اقتدار ایران وام‌دار نخبگان است
فیفا یک میلیون دلار به زلزله‌زدگان ونزوئلا اختصاص داد
دفتر نخست وزیری پاکستان : شهباز شریف برای کمک به صلح منطقه‌ای به پزشکیان اطمینان داد
روسیه: خواهان تفاهم کامل ایران و آمریکا هستیم
جنبش نجبا خواستار برخورد قاطع با متعرضان کویتی به صیادان عراق شد
وضعیت تنگه هرمز در 24 ساعت گذشته چگونه بود؟
روسیه در شورای امنیت ادعاها علیه برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد
روس‌اتم: بازگشت کارکنان به نیروگاه هسته‌ای بوشهر آغاز شد
هیئت قطری برای تقویت نقش میانجی‌گری دوحه وارد ایران شد
ژرژ ژسوس رسماً سرمربی تیم ملی پرتغال شد
مخبر: خون قائد شهیدمان هندسه مقاومت را به سطحی فراتر بُرد
سی‌ان‌ان: ترامپ مخالف مشارکت اسرائیل در درگیری احتمالی با ایران است
اشپیگل: آلمان پایگاه نظامی خود در اربیل را تعطیل می‌کند
بلینکن: اروپا خود را برای آینده‌ای بدون آمریکا آماده می‌کند
کمیته‌های مقاومت فلسطین: رهبر شهید در روزهای سخت کنار مقاومت ایستاد
ترامپ از چه چیزی بیشتر می‌ترسد؛ ترور یا شکست؟
ایران قهرمان المپیاد بین‌المللی ریاضی چین 2026 شد
جوزف عون: مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی ادامه خواهد یافت
تکذیب ادعای العربیه و فاکس‌نیوز درباره مذاکرات هفته آینده ایران و آمریکا
واکنش ترامپ به شایعات درباره برنامه ادعایی ترورش؛ «اسرائیل به هیچ نتیجه‌ای نرسید»
سرپرست وزارت دفاع: تشییع باشکوه رهبر شهید، توطئه دشمن را ناکام گذاشت
آتش‌سوزی گاراژ خودروهای اسقاطی در جاده خاوران مهار شد
تاکید سازمان ملل بر ادامه دیپلماسی درباره ایران
صندوق بین‌المللی پول: جنگ با ایران رشد اقتصاد جهان را کاهش داد