×
بین الملل
شناسه خبر : 251449
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/25 ساعت 21:46
چین همزمان با رزمایش مشترک فیلیپین و آمریکا قدرت‌نمایی کرد

چین همزمان با رزمایش مشترک فیلیپین و آمریکا قدرت‌نمایی کرد

همزمان با رزمایش مشترک آمریکا، فیلیپین و چند کشور غربی در آب‌های مورد مناقشه، چین نیز دست به برگزاری تمرینی نظامی در نزدیکی صخره استراتژیک خوانگ‌ین زد؛ اقدامی که تنش‌های دریایی در جنوب شرق آسیا را وارد مرحله‌ای تازه کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: این رزمایش در منطقه محدودی از آب‌های جنوب غربی صخره جزیره «خوانگ‌ین» (Huangyan Island) برگزار شد.

این صخره مثلثی‌شکل از مجموعه‌ای از صخره‌ها و تپه‌های مرجانی تشکیل شده و در فاصله حدود ۱۲۰ مایل دریایی (۲۲۰ کیلومتر) از جزیره «لوزون» فیلیپین واقع شده است؛ منطقه‌ای که تحت کنترل پکن قرار دارد و یکی از کانون‌های اصلی تنش میان چین و فیلیپین به شمار می‌رود. اداره ایمنی دریایی چین روز گذشته در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «رزمایش نظامی» در محدوده‌ای مشخص با چهار مختصات جغرافیایی انجام خواهد شد و تمام شناورها از ورود به این منطقه در زمان برگزاری تمرین‌ها منع می‌شوند.

براساس گزارش‌ رسانه‌های فیلیپینی و آمریکایی، این رزمایش همزمان با آخرین روز رزمایش سالانه مشترک دریایی میان آمریکا، فیلیپین، ژاپن، کانادا و فرانسه که از ۱۴ مهر ( ۶ اکتبر) تا امروز ( جمعه ۲۵ مهر) در دریای «سولو» و آب‌های اطراف استان جزیره‌ای «پالاوان» فیلیپین در مجاورت دریای جنوبی چین آغاز شده، برگزار شد. هدف از برگزاری رزمایش ۱۲ روزه‌ فیلیپین و متحدانش با نام «ساما سما» (Sama Sama)، تقویت هماهنگی و آمادگی نیروهای دریایی در سناریوهای دفاع مشترک دریایی عنوان شده و شامل شلیک فشنگ‌های جنگی، تمرین‌های ضدزیردریایی، پدافند هوایی و سایر عملیات‌های نظامی بود. تنش‌های منطقه‌ای از سال‌های گذشته افزایش پیدا کرده است؛ در حالی که پکن، مانیل و توکیو هر کدام ادعاهای ارضی در مورد دریای جنوبی چین دارند، فعالیت‌های دریایی آنها به ویژه چین و فیلیپین باعث ایجاد تنش شده است. پیشتر سرهنگ وو کیان سخنگوی وزارت دفاع ملی چین اظهار کرده بود در مورد مساله «دریای جنوبی چین» که بین چین و فیلیپین وجود دارد، پکن قاطعانه از حاکمیت ارضی، حقوق و منافع دریایی خود دفاع خواهد کرد و مانیل هم بداند که ایجاد بحران و مشکل به هیچ وجه به حل مساله کمک نخواهد کرد.

مانیل ادعا می‌کند که پکن در بخش‌هایی از دریای جنوبی چین که محل مناقشه برای حاکمیت میان فیلیپین، ویتنام، مالزی، برونئی و اندونزی بوده، جزایر مصنوعی ساخته است. از سوی دیگر مقامات چینی بارها اعلام کرده‌اند که کشورشان حق حاکمیت غیر قابل بحث بر جزایر «نان‌شا» شامل جزیره «رِن‌آی» و آب‌های اطراف آن دارد و رفتار مانیل به حق تمامیت ارضی سرزمین چین تجاوز کرده و بر خلاف «بیانیه عملیات طرف‌های دریای جنوبی» و همچنین تعهدات این کشور است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دیدار تراکتور و پرسپولیس با تماشاگر برگزار می‌شود
مذاکرات کابل-اسلام‌آباد در نشست «استانبول» بی‌نتیجه ماند
300 پرونده قتل در 6 ماه اول سال منجر به سازش شد
احضار مدیرعامل و سرپرست رسانه‌ای استقلال به کمیته اخلاق
علوی: شایعه برگزاری شهرآورد بدون تماشاگر صحت ندارد
شش کشته در آتش‌سوزی کارخانه لوازم آرایشی در ترکیه+ فیلم
افشای دخمه‌های مرگ
رشد قیمت املاک نداریم
هشدار جدی درباره بحران آب در تهران؛ محدودیت‌ها آغاز شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 17 آبان 1404 + جدول
هیچ تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو اتخاذ نشده است
جنگ 12 روزه آزمایشگاه واقعی برای تست گزاره‌های معیوب علیه ایران بود
آمار تکان‌دهنده سازمان ملل از حملات ژیم صهیونیستی به کرانه باختری
نخستین قطار باری روسیه به بندر خشک آپرین رسید + فیلم
عارف: دولت حق ندارد خلاف منویات مردم کاری کند
زندی در صدر رنکینگ جهانی تکواندو
واردات خودرو امسال به 50 هزار دستگاه هم نمی‌رسد
نبیه بری: عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مطرح نیست
حذف 4 صفر از پول ملی کلید خورد/رفع فیلتر تلگرام منوط به جزئیات توافق است
رشد بورس در نخستین روز هفته
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 17 آبان 1404
استراتژی بقا در عصر هوش مصنوعی
جزئیات تغییر در پرداخت کالابرگ الکترونیک
آزادی 14 زندانی جرائم غیر عمد در ایام فاطمیه با کمک خیران
4 شهر خوزستان در وضعیت بنفش
آخرین جزئیات از آزمون استخدامی قوه قضاییه
قاتل فراری کرمانشاه در تهران دستگیر شد
واکنش مشاور وزیر آموزش و پرورش به «کاهش سن ورود به مدرسه»
13 میلیون ایرانی در حوزه استخراج غیرمجاز رمز ارز فعال هستند
گالیاردی جانشین احتمالی قلعه نویی پس از 2026
کاشف ساختار مارپیچ دوگانه دی‌ان‌ای در گذشت
آغاز سکوت انتخاباتی در عراق
رودخانه تجارت، میان دو دل شرقی
دبیرکل ناتو: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای ندارد
قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی امروز شنبه17 آبان 1404 + جدول
جزئیات تازه از پرونده قتل در اداره مخابرات فرودگاه امام(ره)
تجاوز دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
کارگردان سریال های تلویزیونی درگذشت + آثار
راز مرگ دو ایرانی در آتش‌سوزی ریچموندهیل فاش شد؛ دستگیری دو مظنون اهل تورنتو
تهران؛ پایتختی که شب‌ها آب ندارد!
منشأ آلودگی هوای جنوب تهران چیست؟
آمریکا کنترل ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را به دست می‌گیرد
طرح اصلاح سهمیه‌های کنکور را هنوز دریافت نکردیم
آب؛ سرمایه‌ای برای زندگی مسئولیتی برای همگان
گروسی: درگیری هسته‌ای یک رویداد محتمل است
پیروزی کمپین «ممدانی»
آغاز ثبت‌نام وام‌های دانشجویی از امروز + جزئیات مبالغ و شرایط پرداخت
رونمایی یمن از یک دستاورد امنیتی بزرگ
برنامه مسابقات ورزشکاران ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
احضار مدیرعامل و مدیران پرسپولیس به کمیته اخلاق
X
آگهی تبلیغاتی