×
بین الملل
شناسه خبر : 251445
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/25 ساعت 15:02
رأی مثبت پارلمان اروپا به طرح بحث‌برانگیز ممنوعیت واردات نفت و گاز از روسیه

رأی مثبت پارلمان اروپا به طرح بحث‌برانگیز ممنوعیت واردات نفت و گاز از روسیه

پارلمان اروپا در اقدامی بحث‌برانگیز با اکثریت قاطع به طرح ممنوعیت واردات نفت و گاز از روسیه از سال 2026 رأی مثبت داد. این تصمیم بخشی از تلاش اروپا برای کاهش وابستگی انرژی به روسیه و مقابله با دور زدن تحریم‌ها عنوان شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: در چارچوب این طرح، واردات گاز طبیعی روسیه، چه از طریق خطوط لوله و چه به‌صورت گاز طبیعی مایع (LNG)، از اول ژانویه ۲۰۲۶ در اتحادیه اروپا ممنوع خواهد شد. بر اساس متن مصوب که نسخه‌ای از آن در تارنمای پارلمان اروپا منتشر شد، تنها قراردادهایی که پیش از ۱۷ ژوئن ۲۰۲۵ امضا شده و بدون تغییر باقی مانده باشند، تا مدت محدودی مجاز به اجرا خواهند بود، به‌گونه‌ای که قراردادهای کوتاه‌مدت تا ۱۷ ژوئن ۲۰۲۶ و قراردادهای بلندمدت تا ۱ ژانویه ۲۰۲۷ امکان تداوم دارند.

در طرح جدید به شرکت‌های انرژی اروپایی اجازه داده شده است با استناد به اصل «فورس ماژور» (قوه قهریه) قراردادهای خود با شرکت‌های روسی را فسخ کنند، چراکه ممنوعیت واردات از این کشور به‌عنوان یک تصمیم حاکمیتی خارج از کنترل شرکت‌ها تلقی می‌شود. افزون بر این، از آغاز سال ۲۰۲۶ ذخیره موقت گاز با منشأ روسیه در تأسیسات اتحادیه اروپا نیز ممنوع خواهد شد.

کمیته‌های پارلمان اروپا تأکید کرده‌اند که با هدف بستن راه‌های احتمالی دور زدن تحریم‌ها، شرکت‌های واردکننده ملزم خواهند بود مدارک دقیق‌تری درباره کشور تولید گاز ارائه و تأییدیه گمرکی پیش از واردات یا ذخیره گاز اخذ کنند.

بر اساس همین طرح، واردات نفت خام و فرآورده‌های نفتی روسیه نیز از ابتدای سال ۲۰۲۶ ممنوع خواهد شد. تمامی محموله‌های نفتی مشمول الزام به دریافت مجوز گمرکی و راستی‌آزمایی منشأ تولید هستند تا از ورود غیرمستقیم نفت روسیه تحت پوشش کشورهای ثالث جلوگیری شود.

در بخش دیگری از این پیش‌نویس، تدابیری برای مقابله با روش‌های دور زدن تحریم‌ها، از جمله برچسب‌گذاری مجدد، استفاده از «ناوگان سایه» و انتقال محموله‌ها از طریق کشورهای ثالث پیش‌بینی شده است. به این ترتیب که کمیسیون اروپا موظف است فهرستی از پایانه‌های گاز مایع پرخطر، تهیه و نظارت‌های فصلی و ممیزی‌های منظم بر اجرای مقررات انجام دهد.

«ویله نینیستو»، عضو فنلاندی کمیته صنعت، پژوهش و انرژی پارلمان اروپا، پس از رأی‌گیری گفت: «اکثریت قاطع نمایندگان موضعی محکم برای خروج از وابستگی به سوخت‌های فسیلی روسیه اتخاذ کرده‌اند. این طرح نه‌تنها بر ممنوعیت واردات تأکید دارد، بلکه با ایجاد سازوکارهای اجرایی دقیق، از بروز خلأهای قانونی جلوگیری می‌کند.»

همچنین «اینسه وایدِره» از حزب مردم اروپا (EPP) و عضو کمیته تجارت بین‌الملل اظهار داشت: «حمایت گسترده از این طرح به ما اختیارات لازم برای آغاز مذاکرات با شورای اتحادیه می‌دهد. گنجاندن نفت و فرآورده‌های آن، تعیین مهلت کوتاه‌تر برای پایان قراردادها، و حذف استثناهای مربوط به کشورهای محصور در خشکی از جمله اصلاحاتی است که موقعیت اتحادیه را در برابر روسیه تقویت می‌کند.»

بر اساس اعلام پارلمان اروپا، این طرح در کمیته‌های مربوط با ۸۳ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و یک رأی ممتنع به تصویب رسید. همچنین نمایندگان با ۸۴ رأی موافق و ۷ رأی مخالف رأی دادند تا مذاکرات با شورای اتحادیه اروپا به ریاست دوره‌ای دانمارک آغاز شود. قرار است نتیجه این تصمیم در نشست عمومی پارلمان بین ۲۰ تا ۲۴ اکتبر (۲۸ مهر تا ۲ آبان) رسماً مطرح شود.

در توضیح پیش‌زمینه این اقدام، پارلمان اروپا در بیانیه خود ادعا کرده است که روسیه طی نزدیک به دو دهه گذشته بارها از انرژی به‌عنوان ابزار فشار سیاسی علیه اروپا استفاده کرده و پس از حمله سال ۲۰۲۲ به اوکراین، با کاهش عرضه گاز و پر نکردن مخازن ذخیره اتحادیه، به افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها دامن زده است. در گزارش آمده است که در اوج بحران، قیمت انرژی در اروپا تا هشت‌برابر سطح پیش از جنگ افزایش یافت.

با رأی اخیر کمیته‌های پارلمان اروپا، روند قانون‌گذاری برای تبدیل این طرح به مقررات الزام‌آور آغاز شده است. در صورت تصویب نهایی در صحن پارلمان و تأیید شورای اتحادیه اروپا، از ابتدای سال ۲۰۲۶، واردات گاز و نفت روسیه به اتحادیه اروپا به‌طور رسمی ممنوع خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
خبر خوش برای فرزندان شهدا و جانبازان؛ جزئیات آزمون استخدامی جدید و جذب 12 هزار نفری
انیمیشن «رویاشهر» به سینماهای ترکیه رسید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت پنجم
تهران غبارآلود می‌شود / خطر وزش باد شدید در مناطق جنوبی و غربی
نورنما | متفاوت ترین هوادار روز اول رقابت های جام 2026
دیپلماسی تلفنی برای صلح؛ عراق و آژانس در مسیر کاهش تنش‌های منطقه‌ای
الجزیره: توافق ایران و آمریکا تا 24 ساعت آینده امضا می‌شود
گروه مرگ بسکتبال با ویلچر ایران در مسابقات جهانی کانادا
ترافیک سنگین در جاده‌های شمال
آنروا با چالش های پیچیده مواجه است
محور قدیم کرج–چالوس موقتاً مسدود می‌شود
پایان انتظار 18 ساله ژاپنی‌ها؛ لهستان در برابر اراده سامورایی تسلیم شد
سفر بدون ویزا میان آنکارا و ریاض کلید خورد
وزیر جهاد: امنیت غذایی جهان نباید گروگان اقدامات یک‌جانبه شود
جزئیات توافق 12 میلیارد دلاری با قطر؛ از آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده تا خط اعتباری جدید
واردات برنج نامرغوب ممنوع شد
ماجرای سفر محرمانه رئیس حزب دموکرات‌های اسرائیل به امارات
24 خرداد؛ آغاز مهلت رفع نقص دستیاری+ اعلام زمان آزمون
مرتضی نعمت اللهی پیشکسوت مجسمه‌سازی درگذشت/ دبیر انجمن مجسمه‌سازان درباره او می گوید
ادعای تلگراف: ترامپ به‌دنبال امضای تفاهم با ایران پیش از نشست گروه هفت است
سخنگوی وزارت خارجه: تفاهم نامه اسلام آباد بر خاتمه جنگ تمرکز دارد
پیام طارمی در آستانه سفر به آمریکا : ورزش را از سیاست جدا کنید
ادعای جنجالی برادرزاده ترامپ درباره وضعیت سلامت ذهنی او
اکران «نیم‌شب» در میان تجمع مردمی میدان ولیعصر (عج)
سرمربی سابق پرسپولیس هدایت دهوک عراق را برعهده گرفت
حزب‌الله: توافق احتمالی ایران و آمریکا مسیر لبنان را تغییر می‌دهد
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
واکنش ستاد حقوق بشر به تخریب زیرساخت‌های آب در جنوب کشور
تلف شدن آهوهای ایرانی در تجاوز آمریکا به جزیره خارک
دیدار غریب آبادی با سفیران چین و روسیه در تهران
نورنما | جزیره مارو، ناشناخته ای زیبا در هرمزگان!
23 استان درگیر تنش آبی هستند
مجموعه پیراهن‌های جام جهانی با نام کودک شهید فلسطینی رونمایی شد
جزئیات جلسات ویژه برای تسریع اعلام نتایج کنکور و دانشجو-معلم
نخست‌وزیر پاکستان: 24 ساعت آینده توافق تاریخی امضا می‌شود
نبض جهان در نیروگاه‌ها می‌تپد؛ اما قلب انرژی کجاست؟
«هلیا» یوزپلنگ آسیایی وارد استان سمنان شده است
مقامات بصره: خوزستان بهترین شریک اقتصادی ماست
خبر جدید از اردوی ایران؛ چهار ویزای جدید برای سفر به آمریکا صادر شد
نورویدئو | ایران یکسال پس از آن دوازده روز
قیمت نقره امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
«آن‌سوی تیترها»؛ روایت ناگفته ترور دانشمندان هسته‌ای ایران
وزیر نیرو: با صرفه‌جویی مردم، جیره‌بندی آب نخواهیم داشت
مصر و پاکستان به نتایج سازنده مذاکرات ایران و آمریکا امیدوار شدند
مرگ روزانه 53 نفر در تصادفات؛ چه شهرهایی در صدر تلفات جاده‌ای قرار دارند؟
قالیباف: تا پای جان برای پیروزی نهایی ایران ایستاده‌ایم
پیش‌بینی هواشناسی تا پایان تیر؛ گرمای بالاتر از نرمال در راه است
نوراینفو | از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
این روزها ورود کالاهای اساسی به کشور چگونه انجام می‌شود؟
از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد