×
بین الملل
شناسه خبر : 251431
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/25 ساعت 13:51
هشدار مسکو درباره تحویل موشک‌های تاماهاوک به اوکراین

هشدار مسکو درباره تحویل موشک‌های تاماهاوک به اوکراین

رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه تحویل احتمالی موشک‌های دوربرد تاماهاوک به اوکراین را اقدامی خصمانه خواند و هشدار داد که این گام می‌تواند خطرهای امنیتی در اروپا و جهان را افزایش دهد. این موضوع در تماس تلفنی پوتین و ترامپ نیز بررسی شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه با هشدار درباره پیامدهای تحویل سامانه موشکی دوربرد به اوکراین گفت که مسکو این اقدام را گامی خصمانه تلقی خواهد کرد.

«سرگئی ناریشکین» رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه امروز اعلام کرد که مسکو تحویل احتمالی موشک‌های کروز تاماهاوک به اوکراین را اقدامی خصمانه تلقی خواهد کرد.

خبرگزاری ریانووستی گزارش داد که ناریشکین در حاشیه نشست روسای سازمان‌های اطلاعاتی کشورهای مشترک‌المنافع در ازبکستان در جمع خبرنگاران گفت: روسیه این اقدام را در صورت انجام شدن آن، اقدامی خصمانه تلقی خواهد کرد. این اقدام به طور قابل توجهی خطرها را در حوزه امنیت نه تنها در اروپا، بلکه در کل جهان را افزایش خواهد داد.

این مقیم روس افزود: موضوع تحویل احتمالی موشک‌های تاماهاوک به اوکراین طی تماس تلفنی روز پنج‌شنبه روسای جمهور روسیه و آمریکا نیز به طور جزئی مورد بحث قرار گرفت.

موشک‌های تاماهاوک بردی معادل ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر (هزار و ۵۵۰ مایل) و کلاهک جنگی ۴۵۰ کیلوگرمی دارند و در صورت اعطای آن‌ها به کی‌یف، مسکو در برد زرادخانه اوکراین قرار می‌گیرد.

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه گفته است عرضه این موشک‌ها به اوکراین به معنای از بین بردن روابط آمریکا و روسیه خواهد بود.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا قرار است روز جمعه (امروز) در کاخ سفید میزبان «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین برای گفت‌وگو در کاخ سفید باشد، در حالی که ترامپ نشان داده که آمادگی موافقت با فروش سامانه موشکی دوربرد تاماهاوک به کی‌یف را ندارد- تسلیحاتی که اوکراینی‌ها می‌گویند به شدت به آن نیاز دارند.

دیدار دوجانبه زلنسکی با ترامپ، یک روز پس از آن انجام می‌شود که رئیس‌جمهور آمریکا و همتای روس او یک تماس تلفنی طولانی برای بحث درباره این درگیری داشتند.

ترامپ در روزهای اخیر تمایل خود را برای فروش موشک‌های کروز دوربرد تاماهاوک به اوکراین نشان داده بود، حتی در شرایطی که پوتین هشدار داده بود چنین اقدامی روابط آمریکا و روسیه را بیش‌تر متشنج خواهد کرد.

اما پس از تماس تلفنی روز پنج‌شنبه با پوتین، به نظر می‌رسید ترامپ درباره ارائه این موشک‌ها به اوکراین که برد آن حدود هزار و ۶۰۰ کیلومتر است، ابراز تردید می‌کند.

ترامپ گفت: ما هم به تاماهاوک برای ایالات متحده آمریکا نیاز داریم. تعداد زیادی از آن داریم، اما باز هم به آن نیاز داریم. منظورم این است که نمی‌توانیم ذخایر کشورمان را تخلیه کنیم.

زلنسکی در پی کسب این تسلیحات بوده است که نیروهای اوکراینی را قادر می‌سازد تا عمق قلمرو روسیه را هدف قرار داده و به تاسیسات نظامی کلیدی، تاسیسات انرژی و زیرساخت‌های حیاتی حمله کنند. زلنسکی استدلال کرده بود که چنین حملاتی به وادار کردن پوتین برای جدی‌تر گرفتن درخواست‌های ترامپ برای مذاکرات مستقیم به منظور پایان دادن به جنگ کمک خواهد کرد.

این در حالی است که «یوری اوشاکوف» مشاور سیاست خارجی رئیس‌جمهور روسیه گفته او در تماسی تلفنی به ترامپ هشدار داد که تامین تاماهاوک برای کی‌یف «وضعیت در میدان نبرد را تغییر نخواهد داد اما آسیب قابل توجهی به روابط بین کشورهای ما وارد خواهد کرد.»


نظرات

آخرین اخبار
ستاره آرسنال جام جهانی را از دست داد
ایتالیا تحقیق درباره رفتار بن‌گویر با کاروان امدادی غزه را آغاز کرد
پایان مشارکت هلند در طرح آموزش نیروهای اوکراینی تحت رهبری انگلیس
پرداخت مطالبات ناشران نمایشگاه کتاب
بسکتبالیست زن آمریکایی در ایران ازدواج کرد و مسلمان شد
پیام سید مجید نقطه زن به مردم چیست؟
سفارت ایران در برلین: آمریکا مسئول نقض آتش‌بس است
آتش‌سوزی گسترده در جنوب لندن؛ 100 آتش‌نشان به محل اعزام شدند
ادعای سنتکام درباره توقیف نفتکش در دریای عمان
حمله حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
ترامپ: پنج کشور خواستار توقف درگیری‌ها و فشار بر نتانیاهو شدند
عزیزی: ایران مانع مذاکرات با آمریکا نیست
انفجارهای شدید در شمال عراق
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد