×
سیاسی
شناسه خبر : 251425
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/25 ساعت 12:45
ابوترابی‌فرد: بشریت باید برای رفع ستم و جلوگیری از هرگونه جنگ و نزاع، قیام کند

در خطبه های نمازجمعه تهران مطرح شد؛

ابوترابی‌فرد: بشریت باید برای رفع ستم و جلوگیری از هرگونه جنگ و نزاع، قیام کند

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه قدرت نه برای جنگ‌افروزی، بلکه برای جلوگیری از جنگ است، گفت: باید مقتدر بود تا دشمن حتی تصور تهاجم به مرزهای زمینی، هوایی و دریایی شما را نداشته باشد.

نورنیوز-گروه سیاسی: حجت‌الاسلام سیدمحمد حسن ابوترابی‌فرد در خطبه‌های نماز جمعه در دانشگاه تهران با بیان اینکه جهاد در ادبیات دین مبین اسلام از جایگاهی استثنایی و ویژه برخوردار است، گفت: واژه «جهاد» و مشتقات آن ۳۵ بار در قرآن کریم به کار رفته است. این واژه از ریشه «جهد» به معنی نهایت تلاش و کوشش برای رسیدن به هدف و مقصد است و معمولاً در شرایطی به کار می‌رود که نوعی همکاری، تقابل یا رقابت وجود دارد.

وی افزود: در جهاد، معمولاً گروهی در برابر گروهی دیگر صف‌آرایی می‌کنند و به مقابله می‌پردازند. مسلمانان در ۱۳ سال حضور خود در مکه مکرمه حتی اجازه جهاد دفاعی هم نداشتند و تحت ستم و آزار فراوان کفار و مشرکین قرار می‌گرفتند، اما فرمان جهاد حتی جهاد دفاعی صادر نشده بود. به همین دلیل، برخی مسلمانان به دلیل فشارها به حبشه هجرت کردند و در نهایت مسلمانان به مدینه منوره مهاجرت نمودند. هجرت در واقع گامی بزرگ برای ایجاد قدرت و دفاع از حق، هویت دینی و اعتقادی مسلمانان بود.

امام جمعه موقت تهران عنوان کرد: اگر به تاریخ حیات انسان نگاه کنیم، یکی از پدیده‌های اجتناب‌ناپذیر در تاریخ زندگی اجتماعی و سیاسی بشر، پدیده جنگ است. قرآن کریم به ریشه‌های اصلی جنگ‌ها اشاره می‌کند و بیان می‌دارد که جنگ‌هایی که بر اساس حق، عدالت و اصول انسانی شکل نگرفته‌اند، ریشه در طغیان، زیاده‌خواهی و تعرض به حقوق دیگران دارند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد ادامه داد: قرآن در آیات نورانی خود اعلام می‌کند که جامعه اسلامی در موقعیتی قرار دارد که باید در برابر کسانی که آتش جنگ را برافروخته‌اند، با قدرت بایستد و از خود دفاع کند. خداوند در قرآن می‌فرماید که اطمینان داشته باشید که نصرت الهی، شما را در این میدان با حمایت ویژه همراه می‌کند.

وی افزود: این آیه شریفه امروز در تبیین جایگاه ملت فلسطین و قهرمانان غزه نازل شده است و می‌فرماید: «نگاه کنید به صحنه تقابل استکبار و کفر؛ ببینید مدافعان عدالت، انسانیت و صلح راستین مورد تهاجم قرار گرفته‌اند.» این آیات نخستین آیات نازل شده در مدینه منوره درباره جهاد است.

امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: از دیدگاه قرآن، بشریت باید برای رفع ستم از جامعه انسانی و جلوگیری از هرگونه جنگ و نزاع، قیام کند. این مسئولیتی است که اسلام بر دوش آحاد بشر، به ویژه ایمان‌داران به پیامبر خاتم، نهاده است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد بیان کرد: برای بسط صلح در جهان و جلوگیری از تعدی به حقوق انسان‌ها، اولین گام در ادبیات قرآن کریم، تلاش برای رفع اختلاف است. انبیا الهی آمده‌اند تا در پرتو حیات عقلانی و علمی، انسان‌ها را تربیت کنند و زمینه‌های اختلاف و نزاع را در جامعه بشری از بین ببرند. از این رو، در دوران حکومت امام عصر (عج) شاهد تحقق این تجربه انسانی خواهیم بود.

وی تصریح کرد: گام دوم این است که انبیا بشریت را در کلاس بزرگی قرار دهند، انسانی را در مقام عالی انسانیت بنشانند که قیامش قیام به عدالت باشد، نه قیام به ظلم. یک مدرسه بزرگ که معلم آن انبیا هستند و هدفش تربیت انسان‌های عادلی است که قیامشان بر پایه عدالت است؛ هرگز ظلم نمی‌کنند و با قدرت در برابر ظالم می‌ایستند.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: گام سوم قرآن برای ریشه‌کن کردن جنگ در جامعه بشری، تأکید بر قدرت انسان‌های عادل، آراسته به علم و ایمان است. این آیه دارای مفاهیم جامعه‌ساز و حیات‌بخشی است. از نگاه قرآن، مسلمانان و انسان‌های عادل باید در قله قدرت قرار داشته باشند و همه ابزارهای قدرت را در اختیار داشته باشند. پیام این آیه این است که جامعه بشری باید همواره در مرز قدرت باشد. درنگ و توقف، موجب ضعف است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد تصریح کرد: قدرت نه برای جنگ‌افروزی، بلکه برای جلوگیری از جنگ است. قدرت مانع جنگ است. باید مقتدر بود تا دشمن حتی تصور تهاجم به مرزهای زمینی، هوایی و دریایی شما را نداشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: اگر مسلمانان قدرتمند بودند، در جنگ جهانی اول حقوق‌شان پایمال نمی‌شد، دنیای اسلام تجزیه نمی‌شد، بنی‌گرین‌ها فلسطین را جولانگاه صهیونیست‌ها قرار نمی‌دادند و اگر ایران قدرتمند بود، در جنگ جهانی دوم اشغال نمی‌شد.

ادامه دارد....


نظرات

آخرین اخبار
قیمت طلا امروز شنبه 24 مرداد + قیمت طلا 18 عیار
برنامه قطعی برق تهران امروز شنبه 24 مرداد اعلام شد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمان امروز شنبه 24 مرداد + لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز شنبه 24 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
چند دقیقه آفتاب گرفتن در روز مفید است؟ | فواید و خطرات نور خورشید
هوش مصنوعی پزشک نیست؛ هشدار سازمان غذا و دارو درباره خطاهای دارویی
هشدار سازمان غذا و دارو؛ 8 کرم آبرسان و مرطوب‌کننده غیرمجاز اعلام شد
راز مغزهای مقاوم در 90 سالگی؛ ژن‌ها چه نقشی در زوال عقل دارند؟
اثربخشی بیشتر داروها با فناوری نانویی
ضرورت توجه به علائم هشداردهنده آب سیاه مادرزادی
کاهش شدید تردد در تنگه هرمز؛ مسیر حیاتی نفت همچنان محدود است
روش جدید اندازه‌گیری کلسترول بدون نیاز به آزمایش خون
هشدار زرد دریایی مازندران؛ شنا و فعالیت‌های دریایی در خزر ممنوع
جزئیات حمله موشکی سنگین یمن به بندر المخاء
استقلال خوزستان صفر - آلومینیوم اراک 2؛ شروع رویایی پیروز قربانی
ابومحمد جولانی، بمب ساعتی یا متحد ناخواسته اسرائیل است؟
برنامه قطعی برق کرمان شنبه 24 مرداد + لینک
خروج نیروهای خارجی؛ شرط تحویل سلاح گروه‌های مقاومت عراق
صالحی: قدردانی شیخ نعیم قاسم از نقش ایران، نشان‌دهنده هماهنگی دیپلماسی و مقاومت است
تبریک انصارالله یمن به مناسبت بیستمین سالگرد پیروزی جنگ 33 روزه
پزشکیان: دختران وزنه‌بردار ایران یک «اولین» ارزشمند را به نام خود ثبت کردند
گل‌گهر 1 - نساجی صفر؛ شروع شیرین رحمتی در سیرجان
جدول لیگ برتر فوتبال بعد از هفته اول / استقلال بالاتر از تراکتور و سپاهان
حضور فعال ایران در نشست مجازی وزرای ورزش بریکس 2026
سپاهان 2 - چادرملو صفر؛ استارت سه‌امتیازی طلایی‌پوشان در لیگ+ فیلم خلاصه بازی
درآوردن موفقیت‌آمیز سوزن از روده کودک 10 ساله در رشت
افشای پیوند ترامپ و علوم غریبه!
استقلال 4 - 0 مس شهر بابک/ شروع طوفانی و صدرنشینی آبی ها در لیگ برتر+ فیلم خلاصه بازی
خیبر 1 - فجرسپاسی 1؛ فرار خرم‌آبادی‌ها از شکست
تراکتور 2 - پیکان صفر؛ شروع کم‌نقص با درخشش مغانلو + فیلم گل های تراکتور
فرانسه خواستار توقف اشغالگری و پیگرد شهرک‌نشینان متجاوز صهیونیستی شد
حمله موشکی یمن به مواضع مزدوران عربستان در بندر المخا + فیلم
درخشش بنیامین فرجی در مسابقات جوانان؛ شکست قاطع نماینده فرانسه
جدول قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 24 مرداد ماه اعلام شد
یک خبر مهم برای پیشکسوتان پرسپولیس
عکس های برتر سال 2026 با موضوع اقیانوس ها
جزئیات سفر کوشنر و ملادنوف به اسرائیل و مصر درباره غزه
ضربه‌ پلیس به قاچاق دارو؛ دستگیری 2 راننده متهم
عملیات خنثی‌سازی مهمات در کنارک
قالیباف: بین امام شهید و رهبر معظم انقلاب هیچ فرقی نیست؛ حکم، حکم ولایت است
«نه» حزب‌الله به دیکته‌های اسرائیلی مورد پذیرش دولت لبنان
خلاصه و نتیجه بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
پرواز قشم به تهران، مشهد و اصفهان چه زمانی برقرار می‌شود؟
تحول در مدیریت ترافیک تهران؛ از رفع تأخیر جرائم تا ساماندهی موتورسیکلت‌ها
خلاصه و نتیجه بازی تراکتور و پیکان امروز جمعه 23 مرداد در لیگ برتر ایران+ فیلم
پخش زنده بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
نتانیاهو در آستانه انتخابات؛ «بی‌بی» باید کنار برود!
ترکیب استقلال مقابل مس شهر بابک اعلام شد؛ بازگشت آبی‌ها به شهر قدس پس از 168 روز
وزیر خارجه طالبان: نیازی به مذاکره با مخالفان سیاسی و مسلح نیست
نقشه ترامپ برای تعلیق ممنوعیت ساخت سالن رقص در کاخ سفید