×
بین الملل
شناسه خبر : 251404
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/25 ساعت 11:40
راز توافق صلح غزه از زبان معاون ترامپ فاش شد

راز توافق صلح غزه از زبان معاون ترامپ فاش شد

جی‌.دی ونس، معاون ترامپ، می‌گوید توافق صلح غزه با نقش محوری رئیس‌جمهور آمریکا و استفاده از دیپلماسی غیرمتعارف ممکن شد؛ ترامپ اعتماد اسرائیل و کشورهای عرب خلیج فارس را جلب کرد و توانست حماس را زیر فشار بگذارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گفته «جی‌.دی ونس»، سبک عملی «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا اعتماد به رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی و اتکا به دیپلماسی غیرمتعارف، توافق صلح تاریخی بین اسرائیل و حماس را تضمین کرد.

به گزارش ایسنا، جی دی ونس معاون ترامپ در مصاحبه‌ای با پایگاه خبری نیوزمکس گفت «تمرکز مداوم و تقریبا وسواس‌گونه رئیس جمهور آمریکا بر انجام معامله»، تفاوت را رقم زد.

ونس در پاسخ به این سوال که آیا موفقیت این توافق به دلیل سیاست‌های رئیس‌جمهورآمریکا بوده یا شخصیت او، گفت: «فکر می‌کنم هر دو دلیل مهم است.»

وی در ادامه گفت: «وضعیت به نقطه‌ای رسید که آنها احساس کردند فرصتی وجود دارد، اما به نظر من از همه مهمتر این بود که ترامپ اعتماد دوستان اسرائیلی ما و همچنین بسیاری از دوستان ما در کشورهای عرب خلیج فارس را جلب کرد و آنها توانستند به حماس فشار وارد کنند.»

ونس ادامه داد ترامپ همچنین توانست با اسرائیلی‌ها همکاری کند و «مناطق ورود» و «مناطق ورود ممنوع» آنها را تعیین کند. رئیس جمهور آمریکا همچنین مایل بود «واقعا با اسرائیلی‌ها همکاری کند و بفهمد مناطق مجاز و مناطق ممنوعه آنها کدامند.» استفاده از یک استراتژی دیپلماتیک غیرسنتی نیز در دستیابی به توافق موثر بود.

معاون ترامپ در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: «ما دو دیپلمات داشتیم، جارد کوشنر و استیو ویتکاف، که از اعضای قدیمی وزارت امور خارجه نبودند. اینها بوروکرات‌های حرفه‌ای اهل واشنگتن دی. سی نیستند. اینها افراد بخش خصوصی هستند که می‌دانند چگونه به توافق برسند و ترامپ در دقایق پایانی، ساعات پایانی، به آنها قدرت داد تا کار را به سرانجام برسانند.»

ونس خاطرنشان کرد: «این موفقیت همچنین در نتیجه همکاری با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، کابینه او و چندین کشور عرب خلیج فارس حاصل شد که حیاتی بودند. قطر کمک کرد، ترکیه‌ای‌ها کمک کردند، مصری‌ها کمک کردند و حتی برخی از کشورهایی که در جهان عرب نیستند، اما کشورهای با اکثریت مسلمان مانند اندونزی هستند، آنها نیز بخش بزرگی از این مساله بودند. همه بودند.»

معاون رئیس جمهور آمریکا همچنین افزود: «مطمئنم که تک تک آن کشورها و رهبرانشان، مشکلات داخلی، مزایا و منافع داخلی خود را دارند، اما رئیس جمهور ایالات متحده مایل به همکاری با هر کسی بود و به همین دلیل این توافق حاصل شد.»

ونس با یادآوری ساعات پایانی پیش از امضای توافق، گفت که در حالی که ترامپ در میزگردی حضور داشت، کوشنر با او تماس گرفت.

وی همچنین گفت که کار روی این توافق هنوز پایان نیافته است و افزود: «حالا باید تلاش کنیم تا مطمئن شویم که این توافق پابرجا می‌ماند.»

معاون ترامپ همچنین در مورد جایگاه بنیامین نتانیاهو در نظرسنجی‌های اخیر صحبت کرد و گفت که برخی از ارقام پایین ممکن است صرفا نشان دهنده تمایل مردم به خسته شدن از رهبرانی باشند که مدت‌هاست در سمت‌های خود هستند.

ونس با بیان اینکه اسرائیل را به اندازه کافی خوب نمی‌شناسد که بداند آمار نظرسنجی‌های نخست وزیر چقدر است، افزود: «فکر می‌کنم بخشی از آن به این دلیل است که او ۳۰ سال است که در این عرصه حضور دارد و در نهایت، مردم به نقطه‌ای می‌رسند که شاید چیز جدیدی بخواهند، شاید چیز تازه‌ای بخواهند، اما این صرفا یک حدس است. من هیچ ایده‌ای ندارم.»

-اوکراین

جی.دی ونس در ادامه گفت معتقد است که روسیه و اوکراین هنوز آماده امضای توافق صلح نیستند، اما این درگیری در نهایت حل و فصل خواهد شد.

او در بخش دیگری از مصاحبه خود گفت: «در حال حاضر، با وجود تمام تلاش‌های ما، روس‌ها و اوکراینی‌ها در نقطه‌ای نیستند که بتوانند به توافق برسند. من فکر می‌کنم که در نهایت به آنجا خواهیم رسید، اما کار بسیار بیشتری لازم است، زیرا فکر می‌کنم این اختلاف نظرها خیلی دور از هم شروع شد.»

معاون ترامپ افزود: «با وجود پیشرفت‌هایی که تاکنون حاصل شده، حل و فصل آن بسیار دشوارتر از آن چیزی بود که دولت آمریکا انتظار داشت. واشنگتن، تعرفه‌ها را ابزاری کارآمدتر از تحریم‌ها می‌داند.»


اخبار مرتبط
احساس می‌کنیم با حمله اسرائیل به قطر به ما خیانت شد
شنبه 1404/07/26 ساعت 08:57
ویتکاف و کوشنر:
احساس می‌کنیم با حمله اسرائیل به قطر به ما خیانت شد
دو مذاکره‌کننده کلیدی ترامپ در میانجی‌گری آتش‌بس غزه در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی‌بی‌اس گفتند احساس می‌کنند با حمله اسرائیل به قطر در جریان مذاکرات صلح ماه گذشته میلادی به آنها خیانت شده است.
هشدار حماس: خلع سلاح مقاومت، آغاز ناآرامی هاست
جمعه 1404/07/25 ساعت 20:46
هشدار حماس: خلع سلاح مقاومت، آغاز ناآرامی هاست
عضو دفتر سیاسی حماس هشدار داد که خلع سلاح مقاومت بدون تشکیل کشور فلسطین، به ناآرامی گسترده در غزه منجر خواهد شد. وی همچنین خواستار تحقیقات فوری درباره شکنجه و اعدام‌ میدانی شهدای القسام توسط رژیم صهیونیستی شد.
فرانسه و انگلیس به دنبال استقرار نیروی بین‌المللی در غزه
جمعه 1404/07/25 ساعت 14:43
فرانسه و انگلیس به دنبال استقرار نیروی بین‌المللی در غزه
دو مشاور ارشد آمریکایی اعلام کردند با توجه به آتش‌بس شکننده‌ای که با میانجیگری آمریکا در غزه برقرار شده، برنامه‌ریزی برای استقرار یک نیروی بین‌المللی جهت تثبیت امنیت در این باریکه آغاز شده است. در این راستا فرانسه و انگلیس به دنبال ایجاد یک نیروی بین‌المللی برای غزه هستند
حماس: بازگرداندن اجساد اسرای اسرائیلی زمان‌بر است
جمعه 1404/07/25 ساعت 10:28
حماس: بازگرداندن اجساد اسرای اسرائیلی زمان‌بر است
حماس اعلام کرد بازگرداندن اجساد اسرای اسرائیلی ممکن است زمان‌بر باشد، چرا که برخی اجساد زیر تونل‌های ویران‌شده و آوار باقی مانده‌اند؛ در حالی که اسرائیل مانع ورود تجهیزات لازم برای جستجو می‌شود.
ترامپ دوباره حماس را تهدید کرد
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 22:00
ترامپ دوباره حماس را تهدید کرد
رئیس‌جمهور آمریکا در ادعایی گفت اگر حماس اقدامی علیه مردم غزه انجام دهد، چاره‌ای جز «کشتن آنها» نخواهد بود.
نظرات

آخرین اخبار
اف‑35 نیروی هوایی آمریکا سقوط کرد
شهادت 11 فعال صنعت دارو و تجهیزات پزشکی
برگزاری دور پایانی مرحله پلی‌آف انتخابی جام‌جهانی 2026
آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی فعال شد
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد