×
ورزشی
شناسه خبر : 251378
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/25 ساعت 09:42
رونمایی از دومین کشور کم‌جمعیت تاریخ جام‌ جهانی

رونمایی از دومین کشور کم‌جمعیت تاریخ جام‌ جهانی

کیپ‌ورد با جمعیتی کمتر از 525 هزار نفر، برای اولین‌بار در تاریخ، به جام جهانی فوتبال راه یافت و نام خود را به عنوان دومین کشور کم‌جمعیت تاریخ این رقابت‌ها ثبت کرد؛ یک افتخار بزرگ هم‌زمان با پنجاهمین سال استقلال این مجمع‌الجزایر آفریقایی است.

نورنیوز-گروه ورزشی: تیم ملی فوتبال کیپ‌ورد از کشوری با جمعیت کمتر از ۵۲۵٬۰۰۰ نفر و در آستانه پنجاهمین سالگرد استقلالش برای نخستین بار به جام جهانی راه یافته است.

کیپ‌ورد، مستعمره سابق پرتغال، با جمعیتی بیش از نیم میلیون تن که در مجمع‌الجزایری در دل اقیانوس اطلس پراکنده شده، برای اولین بار به جام جهانی فوتبال راه پیدا کرده است.

بوبیستا، سرمربی تیم ملی فوتبال کیپ‌ورد، می‌گوید: «دادن این شادی به این مردم اتفاق بسیار بزرگی است. این لحظه‌ای ویژه در جشن پنجاهمین سالگرد استقلال ماست. بسیاری از مردم اینجا در پایتخت همین را به من گفته‌اند؛ اینکه صعود به جام جهانی بزرگ‌ترین اتفاقی است که از زمان استقلال کیپ‌ورد در پنجم ژوئیه ۱۹۷۵ تاکنون رخ داده.»

استیون موریرا، مدافع تیم ملی فوتبال کیپ‌ورد که در فرانسه متولد شده و برای تیم کلمبوس کرو در آمریکا بازی می‌کند، هم می‌گوید: «صادقانه بگویم من در اروپا بازی کرده‌، در MLS قهرمان شده‌ام ولی وقتی برای کشورت بازی می‌کنی همه چیز فرق می‌کند. نمی‌توانم آن را توصیف کنم. شور و اشتیاقی که هواداران به تو می‌دهند، شگفت‌انگیز است.»

دومین کشور کوچک تاریخ در جام جهانی

کیپ‌ورد پس از پیروزی سه بر صفر در خانه بر اسواتینی (سوازیلند پیشین)، به دومین کشور کوچک راه یافته به جام جهانی تبدیل شده است؛ مجمع‌الجزایری متشکل از ۱۰ جزیره در اقیانوس اطلس، با جمعیتی کمی کمتر از ۵۲۵۰۰۰ تن طبق آخرین آمار بانک جهانی که سال ۱۹۷۵ از پرتغال استقلال یافت و اولین تلاشش را برای رسیدن به جام جهانی ۲۰۰۲ به میزبانی ژاپن و کره جنوبی انجام داد.

این تیم در سال‌های اخیر در جام ملت‌های آفریقا عملکردی فراتر از حد انتظار داشته و در اولین حضورش در سال ۲۰۱۳ و بار دیگر در سال ۲۰۲۳ به مرحله یک‌چهارم نهایی رسیده است و در حال حاضر در رتبه ۷۰ جهان قرار دارد.

ایسلند که در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه حضور داشت، تنها کشوری با جمعیت کمتر از کیپ‌ورد بوده است که به این رویداد جهانی راه یافته.

گمنام در عرصه ورزش

کیپ‌ورد بخش گردشگری رو به رشدی دارد ولی به‌ندرت به خاطر دستاوردهای ورزشی‌اش خبرساز می‌شود. این کشور در المپیک ۲۰۲۴ اولین مدالش را در تاریخ این بازی‌ها به دست آورد؛ زمانی که دیوید دپینا، بوکسور، در بازی‌ها به میزبانی پاریس برنز گرفت.

کیپ‌ورد هیچ بازیکنی در پنج لیگ برتر جهان ندارد و بهترین گلزن این تیم در مرحله انتخابی «لیورامنتو»ی هلندی‌تبار بوده که برای کاساپیا در لیگ برتر پرتغال توپ می‌زند؛ تیمی که در حال حاضر در رتبه چهاردهم این لیگ قرار دارد.


اخبار مرتبط
28 تیم راه‌یافته به جام جهانی 2026+ فهرست و20 سهمیه باقی ماند
جمعه 1404/07/25 ساعت 11:15
28 تیم راه‌یافته به جام جهانی 2026+ فهرست و20 سهمیه باقی ماند
با پایان دور تازه رقابت‌های انتخابی در قاره‌های مختلف، چهره 28 تیم از 48 تیم حاضر در جام جهانی 2026 مشخص شد؛ تورنمنتی که برای نخستین‌بار با میزبانی مشترک سه کشور آمریکا، کانادا و مکزیک برگزار خواهد شد و حالا تنها چهره 20 تیم دیگر برای بزرگ‌ترین جشن فوتبال جهان باقی مانده است.
پیش‌فروش یک‌ میلیون بلیت جام جهانی 2026
جمعه 1404/07/25 ساعت 11:06
پیش‌فروش یک‌ میلیون بلیت جام جهانی 2026
یک میلیون بلیت جام جهانی 2026 در کمتر از 8 ماه مانده به شروع مسابقات پیش‌فروش شد. اینفانتینو این استقبال را «باورنکردنی» خواند و آن را نشانه‌ای از تبدیل شدن این تورنمنت به «بزرگ‌ترین و فراگیرترین جام جهانی تاریخ» دانست.
شگفتی در فوتبال آفریقا! / کیپ‌ورد بالاتر از کامرون به جام جهانی رسید
دوشنبه 1404/07/21 ساعت 22:46
شگفتی در فوتبال آفریقا! / کیپ‌ورد بالاتر از کامرون به جام جهانی رسید
تیم ملی فوتبال کیپ‌ورد با برتری 3 بر صفر مقابل اسواتینی و بالاتر از کامرون، برای نخستین‌بار در تاریخ خود به جام جهانی 2026 صعود کرد. این تیم آبان‌ماه در تورنمنت تدارکاتی دبی به مصاف تیم ملی ایران خواهد رفت.
نظرات

آخرین اخبار
پیام رئیس قوه قضاییه به‌ مناسبت 12 فروردین
3 صهیونیست در حمله موشکی ایران به اراضی اشغالی زخمی شدند
وضعیت آب و هوا امروز 12 فروردین 1405+ وضعیت استانها
ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
سیزده‌ای به رنگ غیرت؛ از سبزه تا سرخِ لاله‌ها، پیمان دوباره با ایران
23 عملیات مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکا انجام شد
فعالیت 30 درصدی شعب بانک‌ها از 15 فروردین ماه
عراق به جام جهانی بعد از 40 سال صعود کرد
تجاوز به ایران، حمله به اقتصاد جهان
اف‑35 نیروی هوایی آمریکا سقوط کرد
شهادت 11 فعال صنعت دارو و تجهیزات پزشکی
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
برگزاری دور پایانی مرحله پلی‌آف انتخابی جام‌جهانی 2026
آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی فعال شد
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!