×
فرهنگی
شناسه خبر : 251272
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 18:50
حفاظت از تخت‌ جمشید خط قرمز ماست

حفاظت از تخت‌ جمشید خط قرمز ماست

مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی با تأکید بر اینکه بازنگری طرح جامع شهر مرودشت به هیچ‌وجه حریم مجموعه جهانی تخت‌ جمشید را نقض نکرده است، گفت: «عمده توسعه شهری در جهت‌های غیرمیراثی برنامه‌ریزی شده است.»

نورنیوز - گروه فرهنگی: اسفندیار عبداللهی، نماینده مردم مرودشت در مجلس، چندی پیش از الحاق ۹۶۰ هکتار به محدوده شهری مرودشت برای توسعه خبر داده بود. با طرح این اظهارات، که نگرانی‌هایی را درباره تهدید جایگاه میراث جهانی تخت جمشید در یونسکو به همراه داشت،  باستان‌شناسان بررسی‌هایی را انجام دادند که نشان می‌داد حدود ۴۶۰ هکتار از اراضی موردنظر برای توسعه، واقع در شهرک مهدیه مرودشت، با حریم درجه دو تخت جمشید همپوشانی دارد و این محدوده شامل محوطه باستانی فیروزی است که دارای آثار هخامنشی بوده که هنوز کاوش‌نشده‌ و این توسعه می‌تواند آثار باستانی کشف‌نشده را در معرض خطر قرار دهد. با این حال فرهاد عزیزی زلانی، مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی در توضیحاتی که برای رسانه‌ها فرستاده شد، گفت: «در بازنگری طرح جامع شهر مرودشت، تمامی ضوابط و ملاحظات حفاظتی بدون تغییر لحاظ شده است.»

او اظهار کرد: «محدوده شهرک مهدیه در شمال شهر مرودشت واقع شده و در حریم درجه دوم مجموعه ثبت‌ شده جهانی قرار دارد. و هیچ توسعه کمی فراتر از ضوابط حریم در آن پیش‌بینی نشده است. در این طرح علاوه‌بر تصویب حذف کاربری‌های نامتناسب، عمده کاربری‌های این بخش به عنوان پشتیبان خدمات گردشگری در نظر گرفته شده است.»

مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی ادامه داد: «طرح جامع مرودشت عمده توسعه‌های شهر را به مناطق جنوب و جنوب شرقی شهر هدایت کرده است؛ مناطقی که کاملاً خارج از حرائم حفاظتی و منظر فرهنگی این اثر جهانی قرار دارند.»

عزیزی تاکید کرد: «برنامه‌ریزی توسعه شهر مرودشت به‌صورت هدفمند به سوی جنوب و جنوب شرقی و خارج از حرائم تخت‌جمشید هدایت شده است؛ نواحی مجاور پتروشیمی، رودخانه کر و ایستگاه راه‌آهن کاملاً ایمن بوده و هیچ‌گونه تداخلی با عرصه و حریم‌های اثر جهانی ندارند.»

او افزود: «بر اساس بررسی‌های فنی، تمامی اراضی در حریم تحت کنترل کامل ضوابط حفاظتی قرار دارند.»  

مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی همچنین تأکید کرد: «حفاظت از اصالت و منظر فرهنگی تخت‌جمشید، خط قرمز تمامی تصمیمات توسعه‌ای در مرودشت است. با تکیه بر مدیریت علمی حریم‌ها و هم‌افزایی میان توسعه پایدار شهری و حفاظت از میراث جهانی، مسیر اصلی سیاست‌گذاری در این منطقه خواهد بود. همچنین با توجه به جایگاه حقوقی وزارتخانه در شورای عالی و همکاری نزدیک با وزارت راه و تأکید شورای عالی در ابلاغیه بازنگری طرح جامع به استانداری فارس، اطمینان داده می‌شود که در صورت هرگونه تهدید به مجموعه میراث جهانی تخت‌جمشید و حرائم مرتبط، پس از بررسی‌های لازم، بلافاصله اقدامات قانونی از طریق شورای عالی و مراجع ذی‌صلاح انجام خواهد شد.»

پیش از این، محمدجواد جعفری، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید نیز  گفته بود: «طرح‌های توسعه شهری هیچ تداخلی با محدوده‌های ثبت‌شده یونسکو ندارند و نگرانی‌ها درباره آسیب به حریم درجه دوم این اثر تاریخی بی‌اساس است و اظهارات اسفندیار عبداللهی، نماینده مرودشت نادرست است.  بیشتر اراضی مورد اشاره، نزدیک ایستگاه راه‌آهن و مسکن مهر مرودشت، خارج از محدوده حفاظت تخت‌ جمشید است.»

بهزاد مریدی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس نیز گفته است: «اقدامات حفاظتی و نظارتی با دقت کامل در جریان است و هیچ تهدیدی متوجه این اثر تاریخی نیست.»


نظرات

آخرین اخبار
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه‌شنبه 22 اردیبهشت ؛ دلار ثابت ماند
نخستین ابتلا به ویروس هانتا در تل‌آویو تأیید شد
فروپاشی اعتبار آمریکا و ظهور چین در عرصه انرژی جهانی
سفیر ایران در چین: پیام تهران درباره تنگه هرمز به پکن منتقل شد
فهرست کامل پروازهای خارجی از فرودگاه امام (ره) به نقاط مختلف جهان
سخنگوی دولت: اینترنت پرو برای حمایت از کسب‌وکارها طراحی شده است
کشف چند جسد در واگن قطار باری ؛ هویت قربانیان مشخص نیست
توقیف املاک خبرنگار اینترنشنال با دستور قوه قضاییه
خداحافظی با مدارس دولتی ؛ همه مدارس هیات امنایی می شوند
نورنما | روایت دست هایی که دست ایران را پر کردند
استرالیا 7 فرد و 4 نهاد ایرانی را تحریم کرد
توضیح شهرداری درباره افزایش سفیدبالک‌ها در پایتخت
هوش مصنوعی وارد چیدمان داوران لیگ برتر شد
وزیر ارتباطات: اینترنت نیاز اساسی مردم است
تهدید موشکی ایران محور نگرانی تل‌آویو است
هشدار سازمان هواشناسی درباره هزینه‌تراشی با ادعای تاثیر انهدام رادارها بر وضعیت جوی
مرد اعدامی سردسته باند مأموران قلابی پایتخت بود
هشدار پزشکیان درباره سوءاستفاده اقتصادی در شرایط جنگی
رئیس قوه قضاییه: خط سفید و اینترنت‌پرو باید شفاف‌سازی شود
عطسه و کهیر در بهار نشانه پاکسازی بدن است
وضعیت آب وهوای آذربایجان‌غربی تا پایان هفته
دو مشتری جدید لواندوفسکی معرفی شدند
نوراینفو | برخی از علائم استرس و اضطراب
دلیل بسته شدن شبانه تونل‌های تهران چیست؟
گفت وگوی آمریکا با متحدان درباره بحران تنگه هرمز
واکنش تند تل‌آویو به تحریم‌های جدید اروپا علیه شهرک‌نشینان اسرائیلی
معاون نیروی دریایی سپاه: امنیت خلیج فارس خط قرمز ایران است
درخواست یمن از شورای امنیت برای رفع محاصره
حمله تند ترامپ به حزب دموکرات آمریکا
چرا حال و آینده اقتصاد جهان به چند تنگه گره خورده؟
چرا بازار مسکن با رکود تورمی شدید مواجه شده است؟
افشای جزئیات جدید از پایگاه سری اسرائیل در عراق
جشن قهرمانی یامال با پرچم فلسطین جنجال‌ساز شد + فیلم
مذاکره درباره مذاکره
تشدید حملات اسرائیل در لبنان ونقض 1700 مورد آتش بس
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 22 اردیبهشت 1405
دکترین ملی کریدورها
کشف کلید کنترل خارش در مغز انسان
طرح جدید برای ائتلاف دموکراتیک علیه واشنگتن
عثمان دمبله ستاره فصل لیگ فرانسه شد
کشف کهکشانی بدون چرخش توسط تلسکوپ جیمز وب
اعدام عضو آموزش‌دیده گروهک تروریستی انصارالفرقان در شرق کشور
مجلس آمریکا برای هفتمین بار قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ را به رای می گذارد
سفیر ایران: معماری امنیتی منطقه نیاز به بازنگری دارد
ماجرای حضور هواپیماهای ایرانی در پایگاه نورخان پاکستان چیست؟
تعادل؛ گوهر گمشده در مذاکرات
خطای محاسباتی دشمن و درس بازدارندگی اتحاد مقدس
آخرین جزئیات از حضوری شدن کلاس‌ها و امتحانات دانشگاه ها
وزارت بهداشت اسرائیل: شمارمجروحان از آغاز جنگ با ایران به 8683 رسید
آخرین آمار از هزینه های سنگین جنگ ترامپ علیه ایران