×
اجتماعی
شناسه خبر : 251252
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/25 ساعت 06:06
«فقر زمانی»؛ عامل پنهان افزایش خطر زوال عقل

«فقر زمانی»؛ عامل پنهان افزایش خطر زوال عقل

پژوهش جدیدی نشان می‌دهد «فقر زمانی» یا نداشتن وقت کافی برای مراقبت از خود، می‌تواند به اندازه تغذیه و ورزش در افزایش خطر ابتلا به زوال عقل مؤثر باشد. این گروه از محققان خواستار اصلاح سیاست‌ها برای تحقق «عدالت زمانی» شدو می‌گوید تحقیقاتشان باید باعث تغییر الگو در تشخیص و درمان این بیماری شود.

نورنیوز - گروه اجتماعی: محققان اطلاعات مربوط به زوال عقل را که در زمینه‌های اپیدمیولوژی و مغز و اعصاب گزارش شده است و همچنین اطلاعات حاصل از مطالعات استفاده از زمان را بررسی کردند. آنچه آنها دریافتند این است که افرادی که کمبود وقت برای مراقبت از خود دارند یعنی وضعیتی که به عنوان «فقر زمانی» شناخته می‌شود، بیشتر از افرادی که در طول روز وقت کافی برای مراقبت از خود دارند، در معرض ابتلا به زوال عقل هستند.

به نقل از نیواطلس، سیمون رپرموند، یکی از نویسندگان این مطالعه، می‌گوید: شواهد ما نشان می‌دهد که حداقل ۱۰ ساعت در روز فقط برای فعالیت‌های ضروری سلامت مغز مانند خواب، غذا، فعالیت بدنی و تعامل اجتماعی لازم است. برای بسیاری، به ویژه کسانی که در نقش‌های مراقبتی هستند، این امر به سادگی در شرایط فعلی قابل دستیابی نیست. بنابراین، اگر در مورد پیشگیری از زوال عقل جدی هستیم، پرداختن به فقر زمانی ضروری است.

در این مطالعه که در مجله The Lancet Healthy Longevity منتشر شده است، تیم تحقیقاتی گزارش می‌دهد که حذف عوامل خطر زوال عقل می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را تا ۴۵ درصد کاهش دهد. این عوامل خطر برای اولین بار توسط کمیسیون لنست در سال ۲۰۲۴ شناسایی شدند و شامل تحصیلات کمتر در اوایل زندگی؛ فشار خون بالا؛ دیابت، کلسترول بالا؛ عدم فعالیت بدنی؛ تعامل اجتماعی و هشت متغیر دیگر می‌شوند. به گفته این هیئت، موضوع اساسی که بسیاری از آنها را به هم مرتبط می‌کند، زمان است.

به عنوان مثال، برای جلوگیری از ابتلا به کلسترول بالا و دیابت، افراد به زمان برای خرید و تهیه غذای سالم نیاز دارند. برای جلوگیری از عدم فعالیت بدنی، آنها به زمان برای ورزش نیاز دارند. و برای داشتن تعاملات اجتماعی کافی، آنها به زمان برای جمع شدن با خانواده و دوستان نیاز دارند.

محققان می‌گویند که یافته‌های آنها اکنون باید در روشی که صنعت مراقبت‌های بهداشتی زوال عقل را مطالعه و درمان می‌کند، گنجانده شود. آنها می‌گویند، کافی نیست که به سادگی به مردم گفته شود که برای جلوگیری از زوال عقل، غذای سالم بخورند و ورزش کنند، در حالی که آنها به سادگی وقت انجام هر دو را ندارند.

محققان می‌نویسند: با تمرکز اصلی بر تغییر رفتار و انتخاب شخصی، این مداخلات خطر نادیده گرفتن شرایط واقعی زندگی را که ظرفیت افراد را برای مشارکت در فعالیت‌های ارتقا دهنده سلامت محدود می‌کند، به همراه دارد و در نتیجه گروه‌های جمعیتی را که محدودیت‌ها برای آنها زیاد است، از مطالعه حذف می‌کند. این محدودیت‌ها می‌توانند شامل محرومیت‌های اجتماعی-اقتصادی، مسئولیت‌های مراقبتی، شرایط ناپایدار مسکن یا اشتغال و بی‌سوادی در حوزه سلامت باشند.

این هیئت اکنون خواستار اصلاحات در محل کار و سیاست‌های کلی مراقبت‌های بهداشتی برای حمایت از آنچه آنها «عدالت زمانی» می‌نامند، شده است. راهی برای اندازه‌گیری و توزیع مجدد زمان برای برابری بیشتر به کار گرفته می‌شود. آنها می‌گویند چنین تلاش‌هایی می‌تواند شامل سرمایه‌گذاری در حمل و نقل عمومی باشد که می‌تواند رفت و آمد را کوتاه کند؛ ترتیبات کاری انعطاف‌پذیرتر؛ سیاست‌های حق قطع ارتباط؛ و مراقبت از کودکان مقرون به صرفه از سایر موارد آن هستند.


نظرات

آخرین اخبار
سپاه: عملیات ارتفاعات جاسوسان نقطه عطف امنیت پایدار شمال‌غرب کشور بود
بن‌زاید و اردوغان بر تقویت همکاری برای امنیت منطقه تأکید کردند
اقدام قانونی بانک ترکیه ای علیه تحریم های آمریکا
ضربه جنگ به اقتصاد خلیج فارس؛ چشم‌انداز بهبود تا پایان 2026 تیره شد
برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 14 شهریور 1405 + لینک خاموشی
قالیباف: ایران از ایده چین برای ایجاد یک معماری امنیتی جدید استقبال می‌کند
واریز معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ چرا پرداخت‌ها مرحله‌ای است؟
اقدام پلیس نیویورک به قتل برای جلوگیری از خودکشی!
ترامپ: دموکرات‌ها ترجیح می‌دهند در جنگ علیه ایران شکست بخوریم
مسکو: دخالت در هوانوردی، تروریسم دولتی است
بازداشت پادکستر سابق کالیفرنیایی به دلیل تهدید علیه جان ترامپ
خبرنگار وال‌استریت ژورنال: روسیه و چین واکنش های شورای امنیت علیه ایران را وتو می‌کنند
اعتراف رسانه صهیونیستی: شیخ نعیم قاسم قدرتمندتر از تصور ماست!
دزفول سوگوار خلبان شهید؛ پیکر «مجتبی حسینوند» در گلزار شهدای شهیدآباد آرام گرفت
مهاجرانی: رئیس‌جمهور صدای منتقدان را می‌شنود
برنامه قطعی برق البرز فردا شنبه 14 شهریور اعلام شد + لینک مشاهده خاموشی برق کرج
قاسم الاعرجی: انحصار سلاح اولویت غیرقابل‌مذاکره دولت عراق است
آتش‌سوزی در قلب پایتخت؛ عملیات مهار حریق در کوچه برلن
محدودیت ترافیکی در جاده‌های شمال؛ کندوان و تهران-شمال یک‌طرفه شد
رمزگشایی از دیدار جنجالی در کاخ سفید؛ یهودیانی که گفتند نماینده صهیونیسم نیستیم
شوک قیمتی در بازار جهانی؛ گرانی مواد غذایی به اوج 3 ساله رسید
آمریکا و تروئیکا در آستانه شکست کامل «توهم اسنپ‌بک»
تامین امنیت غذایی؛ تخلیه 22 هزار تن برنج در هرمزگان آغاز شد
پایان عصر پهپادهای 50 میلیون دلاری؟ آمریکا در جستجوی جایگزین‌های ارزان‌قیمت
تلاش تروئیکا برای فرستادن پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
نیویورک‌تایمز: ایران، اعتمادبه‌نفس بیشتری به توانایی‌های خود پیدا کرده است
مجوزهای «تولید بار اول»، موتور محرک اقتصاد دانش‌بنیان ایران
وعده اژه‌ای برای تسهیل تجارت ایران و هند
پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 14 شهریور 1405؛ دلار در آستانه ثبت رکورد جدید
سخنگوی ارتش: تا خروج کامل آمریکا از منطقه ایستاده‌ایم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه 14 شهریور | احتمال صعود قیمت طلا و سکه
درخشش تیم ملی پاراتکواندو مردان ایران
عذرخواهی رسمی AFC از ایران؛ اشتباه داوری در بازی با کره شمالی تایید شد
استراتژی جدید پدافند غیرعامل؛ تاب‌آوری زیرساخت‌ها در برابر تهدیدات سایبری
هشدار رهبر جمهوری‌خواهان نسبت به از دست دادن اکثریت سنا
حمله پهپادی روسیه به ساختمان مرکزی سرویس امنیتی اوکراین
آمریکا یک بانک ترکیه‌ای را در ارتباط با ایران تحریم کرد
پایان خوش دعوی بر سر مهریه 1377 سکه بهار آزادی در ملارد
فرصت استفاده رایگان از مترو و اتوبوس تهران
محورهای دیدار رئیس دستگاه قضا با مقام قضایی هند
تورهای تجاری گاوبانگی، مرال‌ها را تهدید می‌کند
آخرین وضعیت جاده‌های شمال؛ ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال و فیروزکوه
گسترش عملیات نظامی در بلوچستان پاکستان علیه جدایی‌طلبان
مصطفی نجفی با اقتدار قهرمان جهان شد
ترامپ به دنبال اعمال محدودیت بر رای‌گیری پستی
پاسخ بریتانیا به ادعای آرژانتین درباره حاکمیت بر جزایر فالکلند
رئیس‌کل بانک مرکزی: بازار ارز را با قدرت مدیریت می‌کنیم
افزایش چشمگیر پاداش نمایندگان ایران در مسابقات جهانی عشایری و روستایی قرقیزستان
انتقاد مشاور قالیباف از اصحاب ناراه‌حل
اطلاع رسانی درباره بنزین فقط از سوی سخنگوی دولت و رئیس پالایش و پخش انجام می‌شود