×
اجتماعی
شناسه خبر : 251252
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/25 ساعت 06:06
«فقر زمانی»؛ عامل پنهان افزایش خطر زوال عقل

«فقر زمانی»؛ عامل پنهان افزایش خطر زوال عقل

پژوهش جدیدی نشان می‌دهد «فقر زمانی» یا نداشتن وقت کافی برای مراقبت از خود، می‌تواند به اندازه تغذیه و ورزش در افزایش خطر ابتلا به زوال عقل مؤثر باشد. این گروه از محققان خواستار اصلاح سیاست‌ها برای تحقق «عدالت زمانی» شدو می‌گوید تحقیقاتشان باید باعث تغییر الگو در تشخیص و درمان این بیماری شود.

نورنیوز - گروه اجتماعی: محققان اطلاعات مربوط به زوال عقل را که در زمینه‌های اپیدمیولوژی و مغز و اعصاب گزارش شده است و همچنین اطلاعات حاصل از مطالعات استفاده از زمان را بررسی کردند. آنچه آنها دریافتند این است که افرادی که کمبود وقت برای مراقبت از خود دارند یعنی وضعیتی که به عنوان «فقر زمانی» شناخته می‌شود، بیشتر از افرادی که در طول روز وقت کافی برای مراقبت از خود دارند، در معرض ابتلا به زوال عقل هستند.

به نقل از نیواطلس، سیمون رپرموند، یکی از نویسندگان این مطالعه، می‌گوید: شواهد ما نشان می‌دهد که حداقل ۱۰ ساعت در روز فقط برای فعالیت‌های ضروری سلامت مغز مانند خواب، غذا، فعالیت بدنی و تعامل اجتماعی لازم است. برای بسیاری، به ویژه کسانی که در نقش‌های مراقبتی هستند، این امر به سادگی در شرایط فعلی قابل دستیابی نیست. بنابراین، اگر در مورد پیشگیری از زوال عقل جدی هستیم، پرداختن به فقر زمانی ضروری است.

در این مطالعه که در مجله The Lancet Healthy Longevity منتشر شده است، تیم تحقیقاتی گزارش می‌دهد که حذف عوامل خطر زوال عقل می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را تا ۴۵ درصد کاهش دهد. این عوامل خطر برای اولین بار توسط کمیسیون لنست در سال ۲۰۲۴ شناسایی شدند و شامل تحصیلات کمتر در اوایل زندگی؛ فشار خون بالا؛ دیابت، کلسترول بالا؛ عدم فعالیت بدنی؛ تعامل اجتماعی و هشت متغیر دیگر می‌شوند. به گفته این هیئت، موضوع اساسی که بسیاری از آنها را به هم مرتبط می‌کند، زمان است.

به عنوان مثال، برای جلوگیری از ابتلا به کلسترول بالا و دیابت، افراد به زمان برای خرید و تهیه غذای سالم نیاز دارند. برای جلوگیری از عدم فعالیت بدنی، آنها به زمان برای ورزش نیاز دارند. و برای داشتن تعاملات اجتماعی کافی، آنها به زمان برای جمع شدن با خانواده و دوستان نیاز دارند.

محققان می‌گویند که یافته‌های آنها اکنون باید در روشی که صنعت مراقبت‌های بهداشتی زوال عقل را مطالعه و درمان می‌کند، گنجانده شود. آنها می‌گویند، کافی نیست که به سادگی به مردم گفته شود که برای جلوگیری از زوال عقل، غذای سالم بخورند و ورزش کنند، در حالی که آنها به سادگی وقت انجام هر دو را ندارند.

محققان می‌نویسند: با تمرکز اصلی بر تغییر رفتار و انتخاب شخصی، این مداخلات خطر نادیده گرفتن شرایط واقعی زندگی را که ظرفیت افراد را برای مشارکت در فعالیت‌های ارتقا دهنده سلامت محدود می‌کند، به همراه دارد و در نتیجه گروه‌های جمعیتی را که محدودیت‌ها برای آنها زیاد است، از مطالعه حذف می‌کند. این محدودیت‌ها می‌توانند شامل محرومیت‌های اجتماعی-اقتصادی، مسئولیت‌های مراقبتی، شرایط ناپایدار مسکن یا اشتغال و بی‌سوادی در حوزه سلامت باشند.

این هیئت اکنون خواستار اصلاحات در محل کار و سیاست‌های کلی مراقبت‌های بهداشتی برای حمایت از آنچه آنها «عدالت زمانی» می‌نامند، شده است. راهی برای اندازه‌گیری و توزیع مجدد زمان برای برابری بیشتر به کار گرفته می‌شود. آنها می‌گویند چنین تلاش‌هایی می‌تواند شامل سرمایه‌گذاری در حمل و نقل عمومی باشد که می‌تواند رفت و آمد را کوتاه کند؛ ترتیبات کاری انعطاف‌پذیرتر؛ سیاست‌های حق قطع ارتباط؛ و مراقبت از کودکان مقرون به صرفه از سایر موارد آن هستند.


نظرات

آخرین اخبار
پوتین وارد پکن شد
تأکید رهبر انقلاب بر نقش افزایش جمعیت در خلق تمدن نوین ایران اسلامی
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
چرا هوای تهران در شرایط خطرناک قرار گرفت؟
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها