×
سیاسی
شناسه خبر : 251240
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 15:56
وزیر کشور: در انتخابات تناسبی شوراها صدای همه شنیده می‌شود

وزیر کشور: در انتخابات تناسبی شوراها صدای همه شنیده می‌شود

اسکندر مومنی، وزیر کشور با تشریح جزئیات برگزاری نخستین انتخابات تناسبی شوراها در تهران، گفت: در این شیوه، احزاب به نسبت آرایی که کسب می‌کنند صاحب کرسی خواهند شد؛ بنابراین هیچ صدایی حذف نمی‌شود و شوراها به وفاق و کار گروهی نزدیک‌تر می‌شوند.

نورنیوز- گروه سیاسی: وزیر کشور تاکید کرد: در انتخابات تناسبی ممکن است یک حزبی نتواند اکثریت مطلق آرا را کسب کند ولی به نسبت آرایی که کسب می کند دارای کرسی می شود؛ بدین ترتیب  در این شورا صدای همه شنیده می شود و به وفاق نیز نزدیک تر هست.

اسکندر مومنی در گفت وگویی تلویزیونی ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص نحوه برگزاری انتخابات تناسبی، بیان کرد: انتخابات تناسبی برای اولین بار در کشور، در انتخابات شوراها که در اردیبهشت ماه سال آینده است، برگزار خواهد شد. این مرحله صرفا در تهران برگزار خواهد شد. مرحله بعد در شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر خواهد بود. اِن شاءالله اگر پاسخ گرفتیم این آمادگی وجود دارد که به انتخابات مجلس هم تعمیم پیدا کند. 

وی در ادامه اظهار کرد: من خیلی خلاصه توضیح می دهم. همه احزاب و جبهه هایی که دارای مجوز قانونی هستند. آنها می توانند در انتخابات شورای تهران لیست دهند.‌ یک کدی به آنها داده می شود. مثلا یک حزب ۲۱ نفر لیست داده است. یک کد به آن داده می شود. 

وزیر کشور تصریح کرد: مردم انتخاب می کنند. آن کد را که انتخاب کردند انگار به همه آن لیست رای داده اند. ممکن است یک حزبی اکثریت را نیاورد  ۲۰ درصد آرا یا ۳۰ درصد آرا را کسب کند. تناسبی یعنی به نسبت رای که کسب می کند، دارای کرسی می شود. این هم فعالیت ها حزبی را افزایش می دهد و هم‌ مشارکت را افزایش می دهد. 

وی در ادامه تاکید کرد: ممکن است یک حزبی نتواند اکثریت مطلق آرا را کسب کند ولی به نسبت آرایی که کسب می کند دارای کرسی می شود. در این شورا صدای همه شنیده می شود. هم به وفاق نزدیک تر هست هم کار گروهی را بیشتر می کند. هم کسی کنار نمی ماند. 

مومنی افزود: این مرحله در تهران برگزار می شود. البته امکان انتخاب فردی هم هست. یعنی افراد هم می توانند شخصا کاندید شوند. افراد می توانند هم فردی رای دهند و هم حزبی رای دهند. به اعتقاد ما این فرصت را برای همه ایجاد می کند. ما در دولت معتقد هستیم وظیفه ما ایجاد فرصت برابر و فراهم سازی بستر مناسب برای مشارکت همه احزاب و گروه ها است.‌ هیچ نگاه خاصی نداریم. ما دولت همه مردم هستیم. چه آنهایی که به دولت رای دادند و چه آنهایی که به این دولت رای ندادند. چه آنهایی که اصلا رای ندادند. باید فرصت را فراهم کنیم تا همه در سرنوشت کشور، سهیم باشند. 

 


ایسنا
اخبار مرتبط
امروز آخرین مهلت استعفای مقامات برای کاندیداتوری در شوراها
یکشنبه 1404/07/27 ساعت 09:08
امروز آخرین مهلت استعفای مقامات برای کاندیداتوری در شوراها
بر اساس ماده 41 قانون انتخابات شوراها، مقامات و مشاغل همتراز که قصد داوطلبی در هفتمین دوره شوراهای اسلامی شهر را دارند، تا پایان امروز 27 مهر 1404 فرصت استعفای خود را دارند. ثبت‌نام از 21 تا 27 دی‌ماه آغاز می‌شود و انتخابات در 11 اردیبهشت 1405 برگزار خواهد شد.
آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات شوراها وجود دارد
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 23:40
آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات شوراها وجود دارد
رئیس ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا، میان دوره‌ای مجلس و خبرگان رهبری وجود داشته و فرآیند آن آغاز شده است.
وزیر کشور: انتخابات شوراها الکترونیکی برگزار می‌شود
چهارشنبه 1404/07/23 ساعت 20:53
وزیر کشور: انتخابات شوراها الکترونیکی برگزار می‌شود
وزیر کشور گفت: تفاوت این مرحله انتخابات با مراحل قبلی در این است که برگزاری انتخابات به صورت تناسبی و به صورت تمام الکترونیک است. انتخابات در همه شهرها به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد و شمارش دستی و مشکلات ناشی از آن نیز از بین خواهد رفت.
داوطلبان انتخابات شوراها تا 27 مهر استعفا دهند + تاریخ ثبت نام
چهارشنبه 1404/07/16 ساعت 10:54
داوطلبان انتخابات شوراها تا 27 مهر استعفا دهند + تاریخ ثبت نام
مقامات و مشاغل همتراز که قصد داوطلبی در هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر را دارند، باید از 21 تا 27 مهر از سمت خود استعفا دهند؛ در غیر این صورت، امکان ثبت‌نام برای آنها وجود نخواهد داشت.
نظرات

آخرین اخبار
ایروانی: ایران حق مقابله با اقدامات گستاخانه ودزدی دریابی آن را دارد
سنا تلاش دموکرات‌ها برای جلوگیری از ماجراجویی ترامپ در کوبا را ناکام گذاشت
کارشناس آمریکایی: واشنگتن به‌دنبال هر راهی برای فرار از شکست در ایران است
بدن افراد به پروتئین چقدر نیاز دارد
محاصره دریایی ایران بی نتیجه است
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است