×
بین الملل
شناسه خبر : 251211
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 13:36
آمریکا خواستار توقف محدودیت‌های چین شد

آمریکا خواستار توقف محدودیت‌های چین شد

مقامات ارشد آمریکایی با انتقاد از تشدید کنترل صادرات مواد معدنی کمیاب توسط چین، این اقدام را تهدیدی برای زنجیره‌های تأمین جهانی دانستند و از پکن خواستند از اجرای محدودیت‌های جدید خودداری کند تا از تشدید جنگ تجاری میان دو کشور جلوگیری شود.

نورنیوز - گروه بین الملل : مقامات ارشد آمریکایی از تشدید کنترل صادرات مواد معدنی کمیاب توسط چین به عنوان تهدیدی برای زنجیره‌های تامین جهانی انتقاد کردند و گفتند پکن همچنان می‌تواند مسیرش را تغییر دهد و از اقدامات واشنگتن برای جدایی از دومین اقتصاد بزرگ جهان جلوگیری کند.

جیمیسون گریر، نماینده تجاری آمریکا، در یک کنفرانس مطبوعاتی، گفت: محدودیت‌های جدید صادراتی چین، قدرت‌گیری در زنجیره تامین جهانی است و آمریکا و متحدانش این محدودیت‌ها را نمی پذیرند. با این حال، گریر و اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، همچنین تاکید کردند که واشنگتن نمی‌خواهد این درگیری را که بازارهای مالی را آشفته کرده و روابط آمریکا و چین را به ورطه نابودی کشانده است، تشدید کند.

بسنت گفت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، همچنان انتظار دارد که اواخر ماه میلادی جاری با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، در کره جنوبی دیدار کند.

گریر گفت: در شرایطی که آمریکا افزایش تلافی‌جویانه ۱۰۰ درصدی تعرفه‌ها بر واردات کالاهای چین را اجرا نکرده، چین هنوز سیستم نظارتی بازبینی شده برای مواد معدنی کمیاب را اجرا نکرده و همچنان می‌تواند از آن عقب‌نشینی کند. گریر افزود: اینها پیش‌نویس شده‌اند، یا در مرحله پیش‌نویس هستند اما انتظار ما این است که چین، این اقدام را اجرایی نکند و ما بتوانیم به جایی که یک هفته پیش بودیم، برگردیم که سطوح تعرفه‌ای که توافق کرده بودیم را داشتیم.

هیچ یک از این مقامات درباره نتایج احتمالی مذاکرات با هدف جلوگیری از محدودیت‌ها و اقدامات تلافی‌جویانه آمریکا که شامل تهدید ترامپ برای افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه‌ها بر واردات چین می‌شود، صحبتی نکردند. دو طرف تعرفه‌های پایین‌تر را حفظ کرده‌اند و به واردات مواد معدنی کمیاب چین تحت یک آتش‌بس ۶ ماهه که چند بار به مدت ۹۰ روز تمدید شده است، ادامه داده‌اند. بسنت اظهار کرد که تمدید طولانی‌تر ممکن است.

اظهارات مقامات آمریکایی ساعاتی پس از آن مطرح شد که آمریکا و چین هزینه‌های بندری تلافی‌جویانه‌ای را برای کشتی‌های یکدیگر وضع کردند و جبهه جدیدی را در جنگ تجاری تلخ خود گشودند.

تشدید تنش‌های تجاری بین آمریکا و چین، جلسات صندوق بین‌المللی پول (IMF) و بانک جهانی در واشنگتن را تحت الشعاع قرار داد.

کاتسونوبو کاتو، وزیر دارایی ژاپن، گفت: در دیدار با همتایانش در گروه هفت در واشنگتن در روز چهارشنبه، نگرانی شدید خود را از گسترش کنترل صادرات مواد معدنی کمیاب توسط چین ابراز کرده است. کاتو پس از این نشست به خبرنگاران گفت: به همتایانم گفتم که گروه هفت باید با هم همکاری کنند و در برابر چین واکنش نشان دهند. همچنین گفتم اگر پاسخ ما به یک سلسله اقدامات تلافی‌جویانه منجر شود، می‌تواند تاثیر نامطلوبی بر بازارهای جهانی داشته باشد.

بر اساس گزارش رویترز، بسنت گفت: یک مقام ارشد تجاری چین در اوایل ماه اوت تهدید کرده بود که اگر آمریکا افزایش هزینه‌های بندری را ادامه دهد، در سیستم جهانی هرج و مرج ایجاد خواهد کرد.

 


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
اولیانوف: کشورهای اروپایی عضو ناتو شیفته‌ جنگ هستند
پلیس آگاهی فراجا: 112 سارق به ضرب گلوله زمین‌گیر شدند
نماینده لبنان: خوش‌خدمتی به آمریکا کشور را به بن‌بست می‌کشاند
نماینده دموکرات: ترامپ خود را بالاتر از قانون می‌داند!
نبیه بری: اهانت به نمادهای دینی و ملی در لبنان مردود است
اسکار به دنبال ایجاد تنوع و شفافیت در جوایز سالانه
کاهش نیروهای آمریکا در آلمان «پیام تنبیهی» به برلین بود
ازسرگیری پروازها در امارات
جام جهانی 2026 و فهرست غایبان بزرگ آن
نفوذ حنظله به 150 هزار ایمیل محرمانه رابرت مالی
ایران: غنی‌سازی اورانیوم در هر سطحی قانونی است
اتهام تلاش برای کودتا علیه رئیس پیشین امنیت ملی قرقیزستان
استعفای مدیرکل کمیته مرکزی انتخابات رژیم صهیونیستی خبرساز شد
پزشکیان: شگفتی‌های میدان دفاع از کشور را مدیون درس ایران‌دوستی معلمان هستیم
وداع کلوپ با محمد صلاح با متن احساسی
اوپک‌پلاس احتمالاً تولید نفت در ژوئن را افزایش می‌دهد
چین تحریم‌های آمریکا علیه 5 پالایشگاه چینی را محکوم کرد
توقیف اموال بیش از 250 نفر مرتبط با شبکه‌های معاند/شناسایی حدود 63 ملک به نام مسعود عنایت
حملات ایران زیرساخت‌های نظامی آمریکا را فلج کرد
قانون تازه AFC برای سهمیه‌های آسیایی منتشر شد
فرمانده نیروی زمینی سپاه از مجاهدت معلمان قدردانی کرد
بن‌بست ترامپ در خلیج فارس
تونل توحید از بامداد 13 اردیبهشت در هر دو مسیر مسدود می‌شود
نورنما | حمله وحشیانه یک شهرک نشین صهیونیست به راهبه فرانسوی در قدس اشغالی
تردد در مسیر جنوب به شمال آزادراه تهران–شمال ممنوع شد
مراسم چهلم شهید دکتر علی لاریجانی برگزار شد
آمریکا باید فوراً از درگیری با ایران خارج شود
وزیر دفاع آلمان: خروج سربازان آمریکایی قابل انتظار بود
هندبالیستهای ایران با حریفان قدرتمند هم گروه شدند
محسنی اژه‌ای: برای مدعیان حقوق بشر متاسفیم
گفت‌وگوی عراقچی با همتای کره‌ای خود درخصوص تحولات منطقه‌ای
ما دزدیم و به آن افتخار می کنیم!
پاسخ محکم مقاومت لبنان به نقض آتش‌بس
حمله پهپادی حزب‌الله به موضع سلاح ضدزره ارتش اسرائیل
ضربه تازه ترامپ به صنعت خودروی اروپا
مصرف بی‌رویه سرم در کشور صدای وزیر بهداشت را درآورد
بسته حمایتی دولت برای 3 هزار واحد صنعتی آسیب‌دیده در آستانه اجرا
رایزنی وزرای امور خارجه ایران و جمهوری کره درباره پایان جنگ
تجلیل سیدحسن خمینی از شخصیت و نقش مدیریتی شهید لاریجانی
وزیر گردشگری: آمار سفرهای نوروزی به 29.7 میلیون سفر رسید
کاظمی: مدارس کشور در جنگ اخیر 22 هزار میلیارد تومان خسارت دیدند
محکومیت حمله تروریستی در منطقه سیده زینب از سوی ایران
برنامه ویژه دولت برای بازسازی و ارتقای مراکز علمی آسیب‌دیده
دستگیری سارق زورگیر حرفه‌ای در ساوه
هشدار رئیس‌جمهور لبنان درباره تعرض به شخصیت‌های معنوی
تحصن یک معترض آمریکایی روی پل واشنگتن در اعتراض به جنگ علیه ایران
فیفا از تاج عذرخواهی کرد
انتقاد تند قانونگذار آمریکایی از پیامدهای اقتصادی جنگ ترامپ
هشدار امنیتی برای کشتی‌ها پس از گزارش حادثه در آب‌های یمن
باستان‌شناسان در نروژ به گنجینه‌ای تاریخی رسیدند