×
بین الملل
شناسه خبر : 251205
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 13:04
پالایشگاه‌های نفت هند تسلیم آمریکا شدند

پالایشگاه‌های نفت هند تسلیم آمریکا شدند

بری: در پی افزایش فشارهای واشنگتن برای توقف خرید نفت از روسیه، برخی پالایشگاه‌های هندی اعلام کرده‌اند که در حال آماده‌سازی برای کاهش تدریجی واردات نفت روسیه هستند. این تصمیم در حالی مطرح می‌شود که هند همچنان بر حفظ ثبات قیمت انرژی و امنیت عرضه تأکید دارد و مذاکرات تجاری با آمریکا برای کاهش تعرفه‌ها ادامه دارد.

نورنیوز- گروه بین الملل: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز چهارشنبه گفت: نارندرا مودی، نخست وزیر هند، اطمینان داده است که هند خرید نفت از روسیه را متوقف خواهد کرد.

هند، روز پنجشنبه، اعلام کرد که دو هدف اصلی این کشور، تضمین قیمت‌های پایدار انرژی و تامین امنیت عرضه است.  در بیانیه وزارت امور خارجه هند آمده است: اولویت همیشگی ما، حفاظت از منافع مصرف‌کننده هندی در یک سناریوی انرژی بی‌ثبات بوده است. سیاست‌های وارداتی ما کاملا با این هدف هدایت می‌شوند. با این حال،  این بیانیه به اظهارنظر ترامپ در مورد خرید نفت روسیه توسط هند اشاره‌ای نکرد.

مقامات هندی برای مذاکرات تجاری در واشنگتن هستند. آمریکا تعرفه‌های واردات کالاهای هندی را دو برابر کرده است تا دهلی نو را برای کاهش واردات نفت روسیه تحت فشار قرار دهد. مذاکره‌کنندگان آمریکایی گفته‌اند که توقف این خریدها، برای کاهش نرخ تعرفه هند و انعقاد یک توافق تجاری بسیار مهم خواهد بود.

هند و چین، دو خریدار اصلی صادرات نفت خام روسیه از راه دریا هستند و از قیمت‌های تخفیفی که روسیه پس از خودداری خریداران اروپایی از خرید نفت این کشور و اعمال تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه مسکو به دلیل جنگ در اوکراین، عرضه کرده است، بهره می‌برند.

راندهییر جایسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، در این بیانیه گفت: دولت فعلی علاقه خود را به تعمیق همکاری انرژی با هند نشان داده است. مذاکرات در حال انجام است.

به گفته منابع آگاه، پالایشگاه‌های هندی اعلام کرده‌اند که دولت رسما در مورد توقف خرید نفت روسیه به آنها اطلاعی نداده است. آنها به دلیل عدم اجازه صحبت با رسانه‌ها، از افشای نام خود خودداری کردند.  این منابع گفتند که توقف فوری خرید نفت روسیه دشوار خواهد بود، زیرا تغییر ناگهانی به خرید سایر نفت خام، قیمت جهانی نفت را افزایش داده و باعث تورم می‌شود.

داده‌های دولتی نشان می‌دهد که در شش ماه اول سال مالی جاری، هند ۱.۷۵ میلیون بشکه در روز نفت خام روسیه وارد کرده است و سهم نفت روسیه از کل واردات نفت به هند، از ۴۰ درصد در مدت مشابه سال قبل، به حدود ۳۶ درصد کاهش یافته است.  

واردات نفت هند از آمریکا در همین مدت، با ۶.۸ درصد افزایش، به حدود ۲۱۳ هزار بشکه در روز رسید و ۴.۳ درصد از واردات را تشکیل داد.

بر اساس گزارش رویترز، داده‌ها نشان می‌دهد که سهم نفت خاورمیانه در شش ماه منتهی به سپتامبر ۲۰۲۵، به ۴۵ درصد در مقایسه با ۴۲ درصد در مدت مشابه سال گذشته،  افزایش یافته است.


اخبار مرتبط
افزایش قیمت نفت پس از تعهد هند به توقف خرید از روسیه
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 15:31
افزایش قیمت نفت پس از تعهد هند به توقف خرید از روسیه
در پی اعلام رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر تعهد هند به توقف خرید نفت از روسیه، قیمت نفت در معاملات آسیایی روز پنجشنبه حدود یک درصد افزایش یافت. این تحول در شرایطی رخ داد که بازار جهانی نفت پیش‌تر تحت فشار مازاد عرضه و تنش‌های تجاری آمریکا و چین قرار داشت.
مخالفت چین با درخواست آمریکا برای توقف خرید نفت روسیه
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 12:59
مخالفت چین با درخواست آمریکا برای توقف خرید نفت روسیه
در پی درخواست دونالد ترامپ برای توقف خرید نفت از روسیه، سفارت چین در واشنگتن با رد هرگونه فشار و تحریم یک‌جانبه، تأکید کرد که همکاری‌های پکن و مسکو بر پایه قوانین بین‌المللی و منافع متقابل ادامه خواهد یافت. چین همچنین اعلام کرد که در برابر فشارهای اقتصادی آمریکا ایستادگی می‌کند و برای جنگ تجاری نیز آمادگی دارد.
فشار آمریکا به ژاپن برای توقف خرید نفت روسیه
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 09:40
فشار آمریکا به ژاپن برای توقف خرید نفت روسیه
وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که از دولت ژاپن خواسته است واردات انرژی از روسیه را متوقف کند؛ درخواستی که در ادامه فشارهای واشنگتن بر متحدانش برای تشدید تحریم‌ها علیه مسکو و کاهش وابستگی انرژی به روسیه مطرح شده است.
نظرات

آخرین اخبار
رئیس سازمان بورس: بازگشایی بازار سهام مرحله‌ای نخواهد بود
گسترش هماهنگی ایران و یمن در آستانه تنش‌های منطقه‌ای
بازگشت نفتکش «سیلی سیتی» به آب‌های ایران با حمایت عملیاتی نیروی دریایی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 1 اردیبهشت 1405
محموله‌های جدید دارویی در راه ایران
بازار خودرو در رکود؛ نمایشگاه‌ها باز شدند اما خریداری نیست
پیام معاون اول قوه قضاییه: آغوش ایران به روی همه ایرانیان باز است
اجرای بسته 10گانه تسهیل واردات توسط سازمان توسعه تجارت
خسارت 3000 میلیاردی به انستیتو پاستور در حملات اخیر
حمایت جدید دولت از مادران؛ پرداخت ماهانه 2 میلیون تومان برای دو سال
فارن افرز: عربستان دیگر به تضمین امنیتی آمریکا اعتماد ندارد
معاریو: ابتکار عمل مذاکرات از دست آمریکا خارج شد
رویترز: ایران از «تنگه هرمز» به عنوان بمب اتمی خود استفاده می‌کند
قیمت محصولات ایران خودرو امروز 1 اردیبهشت 1405 + جدول
استعفای سومین زن عضو کابینه ترامپ
قیمت محصولات سایپا امروز 1 اردیبهشت 1405 + جدول
نوآوری سفارتخانه‌های میهن در میدان جنگ روایت‌ها
گزارش‌ها از نقض دوباره آتش‌بس در جنوب لبنان
تیم کوک پس از 15 سال از مدیرعاملی اپل کناره‌گیری می‌کند
سایه نفت 200 دلاری بر اقتصاد جهان
سفیر ایران در پاکستان: مذاکره تحت تهدید ممکن نیست
دلایل شایع التهاب مفصلی در انگشتان پا
نگرانی بزرگ در PSG؛ ستاره پرتغالی بازی حساس با بایرن را از دست می‌دهد؟
معرفی مدیرعامل جدید اپل؛ جان ترنوس کیست؟
افزایش قیمت سوخت جت؛ فصل سخت در انتظار ایرلاین‌های اروپایی
استاندار تهران: بازار در جنگ 40 روزه بدون کمبود اداره شد
قدرت‌نمایی جدید روسیه در آسمان ؛ سوخو‑35های نسل جدید تحویل داده شدند
سلطه بی‌وقفه شرق بر بازارهای جهانی کالا
سرلشکر عبداللهی: پاسخ به هرگونه نقض عهد قطعی است
ادامه فشار دموکرات‌ها بر وزیر جنگ آمریکا
عزتمندی واقعی نجات اقتصاد است
فشار دلار بر بازار طلا در آستانه مذاکرات ایران و آمریکا
خواسته‌های حل‌نشده لبنان؛ مانعی برای مذاکرات مستقیم در آمریکا
احتمال افزایش قیمت خرید شیرخام از دامداران
عامل به آتش کشیدن مسجد جامع قلهک به دار مجازات آویخته شد
با بدترین تیم‌های تاریخ جام جهانی آشنا شوید
اولین هوای ناسالم پایتخت در نخستین روز اردیبهشت
کویت صادرات نفت خود را به دنبال انسداد هرمز قطع کرد
درمان روماتیسم مفصلی پیش از بروز علائم ممکن شد
اژه ای: اقدام آمریکا علیه کشتی تجاری ایران مصداق جنایت جنگی است
قیمت خودرو داخلی وخارجی امروز سه شنبه 1 اردیبهشت 1405 +جدول
تعادل نَش در صلح سرد
گزارش رسانه‌های اسرائیلی از نگرانی تل‌آویو پس از کمین خان‌یونس
3 عامل تشدیدکننده سردردهای میگرنی
پلیس راهور: بیش از هزار خودرو و موتور از پارکینگ‌ها ترخیص شد
حماس: به ادامه مذاکرات با میانجی‌ها برای رفع موانع پایبند هستیم
سیاست نامه | چه کسی از تضعیف قالیباف و عراقچی سود می برد ؟
مقاومت عراق: خود را برای جنگی طولانی آماده کرده‌ایم
تنگه هرمز و بازسازی سیاست موازنه منفی دکتر مصدق
بهترین ورزشکار سال 2025 مشخص شد