×
بین الملل
شناسه خبر : 251155
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 09:40
فشار آمریکا به ژاپن برای توقف خرید نفت روسیه

فشار آمریکا به ژاپن برای توقف خرید نفت روسیه

وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که از دولت ژاپن خواسته است واردات انرژی از روسیه را متوقف کند؛ درخواستی که در ادامه فشارهای واشنگتن بر متحدانش برای تشدید تحریم‌ها علیه مسکو و کاهش وابستگی انرژی به روسیه مطرح شده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که از ژاپن خواسته است تا واردات نفت خود از روسیه را متوقف کند.

به گزارش رویترز، اسکات بسنت پس از دیدار روز چهارشنبه خود با کاتسونبو کاتو وزیر دارایی ژاپن، در رسانه های اجتماعی نوشت: من و وزیر دارایی ژاپن درباره مسائل مهم مربوط به روابط اقتصادی آمریکا و ژاپن و انتظار دولت مبنی بر توقف واردات انرژی از روسیه توسط ژاپن بحث کردیم.

بسنت و کاتو در حاشیه نشست سالانه صندوق بین‌المللی پول و گردهمایی‌های رهبران مالی گروه ۷ و گروه ۲۰ که در هفته جاری در واشنگتن برگزار شد، با یکدیگر دیدار کردند.

کاتو در پاسخ به این سوال که آیا بسنت از ژاپن خواسته است واردات انرژی از روسیه را متوقف کند، به خبرنگاران گفت: ژاپن بر اساس اصل هماهنگی با کشورهای گروه ۷ و برای دستیابی به صلح در اوکراین به شیوه‌ای منصفانه، همه تلاش خود را انجام خواهد داد.

رویترز گزارش داد که توکیو همگام با سایر کشورهای گروه ۷ توافق کرده است واردات نفت روسیه را به تدریج کاهش دهد.

با این حال، ژاپن همچنان به خرید نفت خام ساخالین که محصول جانبی تولید گاز طبیعی مایع در پروژه ساخالین-۲ است ادامه می‌دهد. این نفت برای امنیت انرژی ژاپن حیاتی است زیرا حدود ۹ درصد از واردات گاز این کشور را تشکیل می‌دهد.

کشورهای گروه هفت (G۷) از جمله آمریکا، ژاپن، کانادا، انگلیس، فرانسه، آلمان و ایتالیا اوایل این ماه توافق کردند که تحریم‌ها علیه مسکو را به دلیل جنگ در اوکراین تشدید کنند و کشورهایی را که نفت روسیه را خریداری می‌کنند و از این طریق امکان دور زدن تحریم‌ها را فراهم می‌کنند، هدف قرار دهند.

ماه گذشته، ژاپن سقف قیمت نفت روسیه را از ۶۰ دلار به ۴۷.۶۰ دلار در هر بشکه کاهش داد که عملاً با سقف قیمت جدید تعیین شده از سوی اتحادیه اروپا مطابقت دارد.

طبق داده‌های تجاری وزارت دارایی، ژاپن بین ژانویه و ژوئیه ۵۹۹ هزار و ۴۱۳ بشکه نفت خام از روسیه خریداری کرده است که تنها ۰.۱ درصد از کل واردات آن را تشکیل می‌دهد.

آمریکا متحدان خود را برای خرید بیشتر گاز این کشور، از جمله تعهد به پروژه ال ان جی آلاسکا که هنوز ساخته نشده است، تحت فشار قرار داده است. در ماه‌های اخیر، ژاپن تعدادی قرارداد جدید خرید ال ان جی با شرکت های آمریکایی امضا کرده است، اما تاکنون از ورود به پروژه آلاسکا خودداری کرده است.

آمریکا به هند نیز فشار آورده است تا واردات نفت خود از روسیه را متوقف کند.

رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

رویترز گزارش داده است که از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ تاکنون، نزدیک به ۱۱۴ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع و به عبارتی ۱۹ درصد از خاک اوکراین، از جمله کریمه و بخش عمده‌ای از شرق و جنوب شرقی اوکراین به کنترل مسکو در آمده است.


اخبار مرتبط
آیا نفت به زیر 50 دلار سقوط می‌کند؟ بانک آمریکا هشدار داد
جمعه 1404/07/25 ساعت 09:57
آیا نفت به زیر 50 دلار سقوط می‌کند؟ بانک آمریکا هشدار داد
تحلیلگران بانک آمریکا هشدار دادند که با تداوم افزایش عرضه اوپک پلاس و ضعف احتمالی تقاضا از سوی چین، قیمت نفت برنت ممکن است تا ماه‌های آینده به زیر 50 دلار سقوط کند؛ وضعیتی که یادآور روزهای بحرانی سال 2020 است.
افزایش قیمت نفت پس از تعهد هند به توقف خرید از روسیه
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 15:31
افزایش قیمت نفت پس از تعهد هند به توقف خرید از روسیه
در پی اعلام رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر تعهد هند به توقف خرید نفت از روسیه، قیمت نفت در معاملات آسیایی روز پنجشنبه حدود یک درصد افزایش یافت. این تحول در شرایطی رخ داد که بازار جهانی نفت پیش‌تر تحت فشار مازاد عرضه و تنش‌های تجاری آمریکا و چین قرار داشت.
پالایشگاه‌های نفت هند تسلیم آمریکا شدند
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 13:04
پالایشگاه‌های نفت هند تسلیم آمریکا شدند
بری: در پی افزایش فشارهای واشنگتن برای توقف خرید نفت از روسیه، برخی پالایشگاه‌های هندی اعلام کرده‌اند که در حال آماده‌سازی برای کاهش تدریجی واردات نفت روسیه هستند. این تصمیم در حالی مطرح می‌شود که هند همچنان بر حفظ ثبات قیمت انرژی و امنیت عرضه تأکید دارد و مذاکرات تجاری با آمریکا برای کاهش تعرفه‌ها ادامه دارد.
مخالفت چین با درخواست آمریکا برای توقف خرید نفت روسیه
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 12:59
مخالفت چین با درخواست آمریکا برای توقف خرید نفت روسیه
در پی درخواست دونالد ترامپ برای توقف خرید نفت از روسیه، سفارت چین در واشنگتن با رد هرگونه فشار و تحریم یک‌جانبه، تأکید کرد که همکاری‌های پکن و مسکو بر پایه قوانین بین‌المللی و منافع متقابل ادامه خواهد یافت. چین همچنین اعلام کرد که در برابر فشارهای اقتصادی آمریکا ایستادگی می‌کند و برای جنگ تجاری نیز آمادگی دارد.
فشار خزانه داری آمریکا بر ارزهای‌ دیجیتال
چهارشنبه 1400/06/10 ساعت 13:11
فشار خزانه داری آمریکا بر ارزهای‌ دیجیتال
جنجال بزرگ ماه جاری پیرامون قانون مالیات بر رمزارزها را به یاد می‌آورید که در لایحه زیرساختی یک تریلیون دلاری مجلس سنای آمریکا قرار داشت؟ اکنون خزانه‌داری آمریکا قصد دارد شرکت‌های فعال در حوزه رمز ارز را مجبور به ارائه اطلاعات بیشتری کند.
وزارت خزانه داری آمریکا مانع ارسال ماسک و سایر تجهیزات پزشکی به کوبا شده است
چهارشنبه 1399/01/27 ساعت 22:08
وزارت خزانه داری آمریکا مانع ارسال ماسک و سایر تجهیزات پزشکی به کوبا شده است
دولت آمریکا در اقدامی خلاف قوانین جهانی مانع ارسال ماسک و سایر اقلام بهداشتی به کوبا در شرایط تلاشهای این کشور برای مهار ویروس کرونای جدید شده است.
نظرات

آخرین اخبار
تیراندازی در نزدیکی ضیافت خبرنگاران کاخ سفید؛ ترامپ مجبور به ترک محل شد
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم