×
اجتماعی
شناسه خبر : 251146
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 09:17
ویتامین‌هایی که از مغز شما در برابر آلزایمر محافظت می‌کنند

ویتامین‌هایی که از مغز شما در برابر آلزایمر محافظت می‌کنند

بررسی‌های علمی اخیر نشان داده است که تأمین کافی ویتامین‌های گروه B، D و فولات در بدن، نقشی کلیدی در حفظ سلامت مغز دارد. متخصصان تغذیه می‌گویند رژیم غذایی غنی از سبزیجات، غلات کامل و منابع طبیعی این ویتامین‌ها می‌تواند حافظه را تقویت و از زوال عقل جلوگیری کند.

نورنیوز- گروه اجتماعی : ویتامین‌های گروه B نقش گسترده‌ای در سلامت انسان دارند و بر عملکرد مغز، سلامت قلب‌ و عروق، بهبودی پس از جراحی بای‌پس معده، پیشگیری از نقص لوله عصبی و حتی خطر ابتلا به سرطان تأثیر می‌گذارند.

سلامت شناختی یکی از پرمطالعه‌ترین حوزه‌های تحقیقات ویتامین B است. حدود ۴۰ درصد از افراد ۷۵ تا ۸۰ ساله، توانایی جذب ویتامین B12 موجود در غذا را از دست می‌دهند و این کمبود منجر به زوال سلامت عصبی، به ویژه در مغز و نخاع شده و خطر زوال عقل را در سالمندان افزایش می‌دهد.

بیماری آلزایمر با تجمع دو پروتئین «آمیلوئید» و «تاو» در مغز ارتباط پیدا می‌کند که به صورت پلاک‌ها و گره‌هایی تجمع می‌یابند و باعث می شود در عملکرد نورون‌ها اختلال ایجاد شود. به منظور تشخیص کمبود B12 معمولا دو آزمایش انجام می‌شود، اولین آزمایش، آزمایش MMA، اسید متیل مالونیک را اندازه‌گیری می‌کند، یک محصول جانبی متابولیک که در صورت ناکافی بودن سطح B12 افزایش می‌یابد.

آزمایش دوم هموسیستئین را اندازه‌گیری می‌کند؛ ترکیب دیگری که در طول متابولیسم تولید می‌شود و به ویتامین B12 نیز نیاز دارد. درصورتی که فقط هموسیستئین بالا باشد، کمبود فولات مطرح می‌شود اما درصورتی که هم MMA و هم هموسیستئین بالا باشند، کمبود ویتامین B12 محتمل‌ترین گزینه است.

آزمایش‌های ویتامین B12 تمام ویتامین B12 موجود در بدن را اندازه‌گیری می‌کنند، حتی اگر تقریباً 80 درصد آن غیرفعال باشد. دو دهه پیش، مطالعاتی مانند مطالعه «قلب فرامینگهام» نشان داد که افزایش هموسیستئین، آتروفی مغز و خطر بالاتر زوال عقل را پیش‌بینی می‌کند. به تازگی، آزمایش‌هایی مانند VITACOG و FACT نشان داده‌اند که مکمل ویتامین B می‌تواند روند کوچک شدن مغز را کند کرده و عملکرد شناختی را در افراد در معرض خطر بهبود بخشد.

اگرچه درمان دارویی با اسید فولیک کم‌خونی را کاهش می‌دهد اما اغلب کمبود ویتامین B12 را پنهان یا تشدید می‌کند. دانشمندان مشاهده کردند افرادی که غلظت ویتامین B12 کم و اسید فولیک بالایی دارند، احتمال ابتلا به مشکلات شناختی بالاتری دارند.

ریبوفلاوین (B2) می‌تواند فشار خون را به طور بسیار موثری کاهش دهد. اعتقاد بر این است که ریبوفلاوین یک واکنش بیوشیمیایی را که توسط ژنی به نام MTHFR (متیلن تتراهیدروفولات ردوکتاز) واسطه می‌شود، بهبود می‌بخشد که به بدن در استفاده از فولات کمک می‌کند. با این حال، ریبوفلاوین فقط در کاهش فشار خون به طور خاص در بیماران با ژنوتیپ MTHFR 677 TT مؤثر است.

ویتامین‌های B6، B12 و فولات به بدن در دفع هموسیستئین کمک می‌کنند ( مقدار بیش از حد هموسیستئین با افزایش خطر حملات قلبی و سکته مغزی و همچنین زوال عقل مرتبط بوده است). مکمل‌ یاری این ویتامین‌ها خطر سکته مغزی را کمی کاهش می‌دهد، اما تأثیر قابل توجهی بر کاهش حملات قلبی ندارند. نیاسین (B3) می‌تواند LDL (به اصطلاح "کلسترول بد") را کاهش داده و HDL (به اصطلاح "کلسترول خوب") را افزایش دهد. اما دوزهای بالای آن باعث گرگرفتگی شدید و غیرقابل تحمل می‌شوند. ویتامین B6 پتانسیل بالایی در کاهش التهاب (عامل زمینه‌ای بسیاری از بیماری‌های مزمن) دارد. مطالعات حیوانی و انسانی نشان‌دهنده اثرات ضدالتهابی B6 هستند، اما تاکید می‌شود که این ویتامین باید تحت نظر پزشک و در دوزهای مناسب مصرف شود، زیرا مقادیر زیاد آن می‌تواند سمی باشد.


اخبار مرتبط
عرق بدن، کلید تشخیص آلزایمر و پارکینسون
چهارشنبه 1404/09/12 ساعت 01:00
عرق بدن، کلید تشخیص آلزایمر و پارکینسون
محققان با توسعه فناوری نوینی قادر شده‌اند نشانگرهای زیستی مرتبط با بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون را در عرق بدن شناسایی کنند؛ این روش غیرتهاجمی می‌تواند تشخیص زودهنگام و پیگیری روند درمان بیماران را تسهیل کند
کشف یک درمان امیدوارکننده برای آلزایمر
یکشنبه 1404/09/09 ساعت 15:41
کشف یک درمان امیدوارکننده برای آلزایمر
تحقیقات دانشمندان آمریکایی نشان داد که تقویت یک پروتئین، سلول‌های مغزی پیر را در موش‌ها دوباره بیدار می‌کند.
تأثیر داروهای دیابت روی سلامت مغز
شنبه 1404/09/08 ساعت 07:00
تأثیر داروهای دیابت روی سلامت مغز
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که دو داروی دیابت، امپاگلیفلوزین و اسپری بینی انسولین، می‌توانند به‌طور ایمن سلامت مغز را در افراد مبتلا به زوال زودرس مغز بهبود بخشند. این یافته‌ها می‌توانند به تغییر روند بیماری آلزایمر کمک کنند و شکاف‌های درمانی در این حوزه را برطرف سازند.
سلاح سبز علیه آلزایمر؛ امیدی از دل طبیعت
پنج‌شنبه 1404/09/06 ساعت 05:00
سلاح سبز علیه آلزایمر؛ امیدی از دل طبیعت
تحقیقات اخیر نشان می‌دهد برخی گیاهان و مواد طبیعی با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در مغز، می‌توانند روند پیشرفت بیماری آلزایمر را کند کنند. این یافته‌ها نویدبخش راهکارهای طبیعی و کم‌ضرر برای محافظت از سلامت مغز و تقویت حافظه در سنین بالا هستند.
اشتباهی رایج درباره‌ ویتامین D
جمعه 1404/08/02 ساعت 04:00
اشتباهی رایج درباره‌ ویتامین D
دانشمندان کشف کرده‌اند که مصرف مکمل‌های ویتامین D₂ می‌تواند سطح ویتامین D₃ را که شکل مؤثرتر و فعال‌تر این ویتامین در بدن است، کاهش دهد.
آیا ویتامین های گروه D تضعیف کننده دفاع طبیعی بدن هستند؟
پنج‌شنبه 1404/08/01 ساعت 15:52
نورنیوز گزارش می دهد،
آیا ویتامین های گروه D تضعیف کننده دفاع طبیعی بدن هستند؟
پژوهش‌های تازه نشان می‌دهد مصرف ویتامین D₂ نه‌تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند سطح ویتامین D₃ — شکل فعال و حیاتی این ویتامین — را در بدن کاهش دهد و ایمنی را تضعیف کند.
دوری از افسردگی با خوردن پرتقال
چهارشنبه 1404/07/30 ساعت 09:33
دوری از افسردگی با خوردن پرتقال
پژوهش تازه هاروارد از نقش شگفت‌انگیز مرکبات در سلامت روان پرده برداشت. نتایج یک تحقیق جدید از دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد خوردن تنها یک پرتقال در روز می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را تا 20 درصد کاهش دهد.
«فقر زمانی»؛ عامل پنهان افزایش خطر زوال عقل
جمعه 1404/07/25 ساعت 06:06
«فقر زمانی»؛ عامل پنهان افزایش خطر زوال عقل
پژوهش جدیدی نشان می‌دهد «فقر زمانی» یا نداشتن وقت کافی برای مراقبت از خود، می‌تواند به اندازه تغذیه و ورزش در افزایش خطر ابتلا به زوال عقل مؤثر باشد. این گروه از محققان خواستار اصلاح سیاست‌ها برای تحقق «عدالت زمانی» شدو می‌گوید تحقیقاتشان باید باعث تغییر الگو در تشخیص و درمان این بیماری شود.
گام بلند ایران برای بومی‌سازی فناوری ایمپلنت مغزی
جمعه 1404/07/25 ساعت 03:03
گام بلند ایران برای بومی‌سازی فناوری ایمپلنت مغزی
18 طرح پژوهشی با مشارکت 156 محقق در 13 دانشگاه کشور برای توسعه و تکمیل زنجیره طراحی ایمپلنت‌های مغزی تصویب شد؛ اقدامی که می‌تواند ایران را به یکی از بازیگران اصلی فناوری‌های عصبی در منطقه تبدیل کند.
نوراینفو | تمرینات ساده برای جلوگیری از آلزایمر
یکشنبه 1404/07/13 ساعت 03:05
نوراینفو | تمرینات ساده برای جلوگیری از آلزایمر
سایه تهدید آلزایمر بر سر توسعه ایران
شنبه 1404/06/29 ساعت 08:23
نورنیوز از افزایش نرخ بیماری زوال عقل و فراموشی در کشور گزارش می‌دهد؛
سایه تهدید آلزایمر بر سر توسعه ایران
ایران در آستانه یک دگرگونی جمعیتی تاریخی است:حرکت پرشتاب به سمت سالمندی. طبق آمار رسمی، طی دو دهه آینده سهم جمعیت سالمند کشور به مرز 30 درصد نزدیک می‌شود. در چنین شرایطی، بیماری‌هایی همچون آلزایمر و سایر انواع زوال عقل به سرعت در حال بدل شدن به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های بهداشت عمومی کشور هستند.
هر پنج دقیقه یک نفر در ایران به آلزایمر مبتلا می‌شود
پنج‌شنبه 1404/06/27 ساعت 12:29
هر پنج دقیقه یک نفر در ایران به آلزایمر مبتلا می‌شود
بر اساس آمار انجمن آلزایمر ایران، هر پنج دقیقه یک نفر در کشور به این بیماری مبتلا می‌شود و هیچ درمان قطعی دارویی یا جراحی برای متوقف کردن آن وجود ندارد. با توجه به پیری سن جمعیت در ایران در سال های آینده سالمندان زیادی به آلزایمر مبتلا می شوند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
425 هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد سال 1405 ثبت نام کردند
یک سرباز صهیونیست دیگر به دلیل «مشکلات روانی» خودکشی کرد
پزشکیان: ظرفیت جابه‌جایی در استان تهران به 160 میلیون نفر سفر می‌رسد
توضیح وزیر رفاه درباره اجرای طرح «کارت امید مادر»
مسابقه تسلیحاتی در قاره‌ای که صلح را فراموش کرده است
کپسول زیستی جدید ایران در صف پرتاب
رسانه عبری: حماس، 3 هزار نیروی تازه نفس جذب کرده است
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 26 آذر 1404+ جدول
لوکس سواری بدون سهمیه سوخت
فهرست اولیه نامزدهای نود و هشتمین دوره اسکار اعلام شد
سرما مدارس اردبیل را غیرحضوری کرد
آنفلوآنزا روی خط هشدار؛ 115 فوتی و موجی که ادامه دارد
بازگشت قاتل جوان از یک قدمی چوبه دار
رهبر انصارالله: مسلمانان نسبت به مقدسات خود غیرتمند باشند
تراز پرداخت، اولویت اقتصاد ایران
احتمال افزایش تنش در منطقه
اقتصادنگار | حذف ارز ترجیحی درد یا درمان؟
ترامپ دستور محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد
بی‌نیاز از دشمن
از تعلیق تا توازن
ترامپ محدودیت‌های جدید ورود به آمریکا را اعلام کرد
بارش برف و باران در جاده‌های 24 استان
مادورو: قسم خورده‌ایم از میهن خود دفاع کنیم
عراقچی: موضوع هسته‌ای ایران راه حل نظامی ندارد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 26 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروزچهارشنبه 26 آذر 1404+ وضعیت استانها
زمستان خطرناک برای دیابتی‌ها: مراقب سلامت خود باشید
چرخه معیوبی که بی‌خوابی را در مغز تثبیت می‌کند
7 هشدار سلامتی که افراد بالای 50 سال نباید نادیده بگیرند
سلبریتی‌ها کفش‌های خود را برای غزه حراج کردند
کشف ارتباط ژنتیکی میان حساسیت به صدا و اختلالات روانی
فعالیت ابزار امنیتی گوگل متوقف می شود
مردم خودشیفته جهان در کدام کشورها هستند؟
رایزنی نبیه بری و سفیر ایران درباره تحولات لبنان و منطقه
نگرانی تل‌آویو از خرید جنگنده‌های اف‑35 توسط قطر
افزایش بی‌سروصدای ذخیره‌سازی نفت چین
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
اردوغان: اسرائیل غزه را با 14 برابر بمب هیروشیما ویران کرد
ادعای جنجالی رئیس موساد علیه ایران
خشم رهبر انصارالله از اهانت نامزد آمریکایی به قرآن
سقوط هواپیما در مکزیک؛ 7 نفر کشته شدند
مبادله 6 زندانی میان ایران و ترکمنستان
آخرین نت‌های شجریان برای اولین بار رونمایی شد
دمبله و انریکه، بهترین‌های فوتبال جهان در 2025
آغاز طرح پرداخت یارانه دستمزد شاغلین واجد شرایط در 91 شهرستان کم‌برخوردار
عارف: روش‌های قدیمی اداره دانشگاه‌ها دیگر پاسخگو نیست
احضار سفیر قبرس در تهران به وزارت خارجه ایران
پزشکیان: دانش‌آموزان باید مهارت‌هایی را بیاموزند که با نیازهای روز همخوانی داشته باشد
ریاض: شهرک‌سازی اسرائیل نقض قطعنامه‌های سازمان ملل است
شهادت نوجوان بلوچ اهل سنت در حادثه تروریستی جاده زاهدان - فهرج
X
آگهی تبلیغاتی