×
اجتماعی
شناسه خبر : 251141
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/25 ساعت 11:27
به جای قاتل، کینه و انتقام را دار زدم

نورنیوز درباره تصمیم درس‌آموز پدر امیرمحمد خالقی گزارش می‌دهد

به جای قاتل، کینه و انتقام را دار زدم

تصمیم پدر امیرمحمد خالقی در بخشش موقت قاتل پسرش، درسی بزرگ برای همه ماست: درس انسانیت، عظمت روح و قدرت در مهار عواطف خود. این پدر نشان داد که در مواجهه با بدترین حوادث، می‌توان تصمیمات بزرگی گرفت که نه‌تنها خود فرد را از بحران عبور دهد، بلکه جامعه را به سوی رهایی از چرخه شوم انتقام و خشونت هدایت کند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: در هیاهوی کینه‌توزانه برخی قدرت‌طلبان سیاست‌زده، خبری لطیف مثل نسیمی دل‌انگیز، فضای روانی جامعه ایران را نوازش داد. در یک صبح رازآلود که ممکن بود حامل خبر اجرای حکم یک قصاص نفس باشد،‌ بشارت یک بخشش پدرانه ولو به شکل موقت، دل‌ها را لرزاند و شکوه یک تصمیم خطیر را به تصویر کشید. پدر امیرمحمد خالقی، دانشجوی مظلومی که سال گذشته توسط دو سارق کیف‌قاپ با چاقو کشته شد، پای چوبه دار و در شرایطی که طناب دور گردن محکوم به اعدام قرار گرفته بود، دو ماه به او مهلت داد تا به زندگی بازگردد و موقتا از مرگ نجات پیدا کند. این اقدام، اگرچه به معنای بخشش قطعی نیست، اما قدمی بزرگ در تصویر کردن فضیلت بخشش و رأفت است. رفتار این پدر داغدار، بدون شک در دل جامعه‌ای که در غالب اوقات، تنها به انتقام می‌اندیشد، نشانه‌ای از قدرت عظیم روحی او در مهار عواطف پدرانه است.

بخشیدن، فضیلتی بی‌جایگزین

در شرایطی که بسیاری از شهروندان و حتی مشاهیر و معاریف، حتی در مواجهه با کوچکترین آسیب‌ها و ناملایمات، میل به انتقام و جبران خشن پیدا می‌کنند، پدر امیرمحمد خالقی تصمیمی متفاوت گرفت. او در حالی که می‌توانست به‌راحتی شاهد اجرای حکم قاتل پسرش باشد و عدالت را به روشی تلخ و خشونت‌آمیز به نتیجه برساند، ترجیح داد که دو ماه دیگر به قاتل مهلت بدهد. این تصمیم نه فقط یک اقدام انسانی، بلکه در عین حال نشان‌دهنده قابلیت و ظرفیت روحی است که انسان‌ها برای کنترل احساسات خود در برابر بزرگترین دردها و مصیبت‌ها به آن نیاز دارند.

پدر امیرمحمد، در این لحظه، به‌گونه‌ای قهرمانانه در برابر عواطف طبیعی پدرانه‌ای که به‌طور طبیعی با مرگ فرزند خود برانگیخته می‌شود، ایستاده است. مهار این احساسات به معنای آن است که او در میانه بحرانی‌ترین وضعیت زندگی‌اش، از لذت برخورداری از یک حق قانونی چشم پوشید تا رضایت باطنی حاصل از این فداکاری را عمیقا بچشد. این نه تنها تصمیمی دشوار، بلکه نیازمند قدرت درونی بی‌نظیر است که از ایمانی زلال به فضیلت بخشش سرچشمه می‌گیرد؛‌ چیزی در جهان زیست امروز ما نمونه های اندکی دارد. 

بخشش، برخلاف آنچه که ممکن است برخی تصور کنند، نه یک علامت ضعف، بلکه نشانه‌ای از عظمت روح و اراده است. در حقیقت، بخشیدن در مواقعی که بیشترین درد و آسیب به فرد وارد شده است، از انسان بودن فراتر می‌رود و به یک فضیلت انسانی بدل می‌شود که دیگر هیچ چیز نمی‌تواند جایگزین آن شود. هیچ عملی به اندازه بخشش نمی‌تواند قدرت روحی، بلوغ اخلاقی و عظمت انسان را به نمایش بگذارد. در واقع، در بسیاری از شرایط زندگی، وقتی که انسان‌ها با مسائل پیچیده و رنج‌آور روبه‌رو می‌شوند، قدرتی که در بخشش نهفته است، به آنان این امکان را می‌دهد که از دایره انتقام و خشونت دور شوند و فضا را برای تغییر و ترمیم فراهم کنند.

یک درس بزرگ برای همه ما

پدر امیرمحمد خالقی، با اقدامی که انجام داد، نه تنها فرصت تازه‌ای به قاتل پسرش داد، بلکه به ما نیز یادآوری کرد که زندگی انسان‌ها در شرایط بحرانی، آن‌طور که در رویکردهای خشونت‌بار و انتقام‌جویانه می‌بینیم، تنها از طریق انتقام و خشونت درمان نمی‌شود. بخشش، همان‌طور که در آموزه‌های دینی و اخلاقی همواره مورد تأکید قرار گرفته است، یک روند ترمیمی است که در آن فرد می‌تواند از پس گناه و اشتباهات خود برآید و فرصتی برای اصلاح و بازسازی بیابد.

تصمیم پدر امیرمحمد، حتی اگر تنها به مدت دو ماه باشد، یک درس بزرگ برای همه ماست. درس انسانیت، عظمت روح و قدرت در مهار عواطف خود. این پدر به‌طور غیرمستقیم نشان داد که در مواجهه با بدترین حوادث، می‌توان تصمیمات بزرگی گرفت که نه‌تنها خود فرد را از بحران عبور دهد، بلکه جامعه را به سوی رهایی از انتقام و خشونت هدایت کند. این تصمیم، اگرچه برای او و خانواده‌اش دشوار است، اما گامی است به‌سوی بهبود و ترمیم اجتماعی و انسانی.

او در این لحظه، به‌طور غیرمستقیم به همه ما می‌آموزد که بخشش و انسانیت در دل هر بحران، حتی در بدترین شرایط، می‌تواند یک شروع تازه باشد. شاید این تصمیم، برای قاتل هم فرصت جدیدی برای تفکر و اصلاح فراهم کند، اما آنچه که مهم‌تر است، فرصتی است که این پدر به جامعه می‌دهد تا در برابر بزرگترین مشکلات، از انتقام به بخشش گام بردارد و از خشونت فاصله بگیرد.

  پدر امیرمحمد خالقی با تصمیم خود یادآوری کرد که هیچ چیزی به اندازه فضیلت بخشش نمی‌تواند روح انسان را تعالی بخشد. او نشان داد که قدرت واقعی در توانایی مهار احساسات و انتخاب انسانی‌ترین مسیر در میان بحران‌ها و رنج‌هاست. هرچند این بخشش به معنای چشم‌پوشی کامل از حق قانونی یا اخلاقی نیست، اما به معنای فرصتی دوباره برای تفکر و اصلاح است که در شرایط حساس کنونی، می‌تواند درسی بزرگ برای جامعه باشد.

 


اخبار مرتبط
پدر دانشجوی نخبه دانشگاه تهران از قصاص قاتل گذشت
سه‌شنبه 1404/10/16 ساعت 15:30
پدر دانشجوی نخبه دانشگاه تهران از قصاص قاتل گذشت
پدر امیرمحمد خالقی، دانشجوی نخبه دانشگاه تهران، صبح امروز با حضور در دادسرای جنایی تهران از حق قصاص قاتل فرزندش گذشت؛ اقدامی که در جریان جلسه صلح و سازش و با شرط انجام کارهای عام‌المنفعه صورت گرفت.
خودکشی عامل جنایت در روستا اندیکا
یکشنبه 1404/07/27 ساعت 11:24
خودکشی عامل جنایت در روستا اندیکا
قاتل فراری اندیکا که چهار مرد خوزستانی را با سلاح گرم به قتل رسانده بود، پس از شناسایی مخفیگاهش توسط پلیس، در محاصره نیروهای امنیتی با شلیک گلوله خودکشی کرد.
مرگ قاتل پیش از اجرای حکم قصاص
یکشنبه 1404/07/27 ساعت 11:04
مرگ قاتل پیش از اجرای حکم قصاص
مغازه‌داری که در حمایت از مستأجر خود مرتکب قتل شده بود، پیش از اجرای حکم قصاص در زندان بر اثر بیماری جان باخت. خانواده مقتول پس از مرگ قاتل برای دریافت دیه از بیت‌المال به دادگاه مراجعه کرده‌اند.
عامل جنایت عنبرآباد پس از 6 سال دستگیر شد
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 14:25
عامل جنایت عنبرآباد پس از 6 سال دستگیر شد
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان از دستگیری قاتل فراری با هویت اختصاری «ر.س» که در سال 1398 در شهرستان عنبرآباد مرتکب قتل عمد شده و طی سال‌های گذشته متواری بود خبر داد.
صدور حکم قصاص قاتل امیرحسین خالقی/ پرونده قتل الهه حسین‌نژاد در نوبت بررسی
جمعه 1404/05/03 ساعت 11:30
رئیس کل دادگستری استان تهران خبر داد؛
صدور حکم قصاص قاتل امیرحسین خالقی/ پرونده قتل الهه حسین‌نژاد در نوبت بررسی
القاصی همچنین در پاسخ به سئوالی در خصوص اجرای عدالت در پرونده امیرحسین قتل دانشجوی دانشگاه تهران و الهه حسین‌نژاد تصریح کرد: بخشی از اقدامات لازم در خصوص پرونده‌های مورد اشاره انجام شده و بخش دیگر نیز در حال انجام است تا در نهایت احکام عادلانه و متقن در خصوص مجرمان صادر گردد.
نظرات

آخرین اخبار
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد
وزارت خارجه ایران: عراقچی به روسیه سفر کرد/دیدار با پوتین در سن‌پترزبورگ
البوسعیدی رایزنی با عراقچی را مُثمر ثمر خواند
اعلام جزئیات فروش ارز به زائران حج
اینتر یک قدم دیگر به قهرمانی نزدیک شد
نفتالی بنت: نتانیاهو باید کنار برود
شگفتی از معماری ذخیره‌سازی نفت از سوی ایران
هشدار صنعا درپی جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان
انتشار بیانیه منتسب به مظنون تیراندازی مراسم شام خبرنگاران کاخ سفید
تشکیل حزبی جدید برای رقابت با نتانیاهو در انتخابات
انتقاد عضو شورای شهر از تبلیغ جوایز میلیاردی در پیامک‌های شهرداری
اسلام‌آباد: به تلاش‌های خود برای پیشبرد صلح در منطقه ادامه خواهیم داد
کشته و زخمی شدن چند نظامی اسرائیل در حمله پهپادی به جنوب لبنان
اولیانوف: آمریکا اخاذی در برابر ایران را کنار بگذارد
نورنما | یادآوری یک نوای خاطره‌برانگیز از زبان کودکان دهه هشتاد
انتشار دستخطی از شهید علی لاریجانی از روزهای پایانی عمرش + تصویر
افزایش منابع قرض الحسنه اشتغال در سال 1405/ سهم هر استان چقدر است؟
برگزاری اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها 9 اردیبهشت در تهران + جزئیات
برگزاری آزمون دکتری دانشگاه آزاد به‌صورت مجازی
نمایشگاه مجازی کتاب تهران چقدر تخفیف برای خریداران در نظر گرفته است؟
هاآرتص: موج خودکشی در نیروهای اسرائیلی؛ 11 مورد در کمتر از یک ماه
یورش پلیس به باند برادران قاچاقچی فروش سلاح
تجزیه‌طلبان با انتقاد از ترامپ به مزدوری و اختلاس اعتراف کردند
آمار شهدای لبنان از مرز 2 هزار و 500 نفر گذشت
صعود سخت چلسی به فینال جام‌ حذفی
عارف: آیین‌نامه جدید برای تعیین نرخ سوخت نیروگاه‌ها تصویب شد
تمام فرضیات ترامپ درباره ایران اشتباه از آب درآمد
مخبر: با کمک نخبگان می توان فرآیند بازسازی را کمتر کرد
سایت مصری از تیم ملی فوتبال ایران حریف تیم کشورش نوشت
ترامپ: جنگ با ایران به زودی پایان خواهد یافت
حزب‌الله: نه روی دیپلماسی شکست‌خورده حساب باز می‌کنیم و نه دولت
آغاز پرداخت حقوق کادر درمان بعد از چند روز وقفه
اعلام آخرین نرخ بیکاری؛ کاهش یا افزایش؟
دستگیری جاسوس موساد در لرستان
آزمون جامع دکتری به‌صورت مجازی برگزار می‌شود+ جزئیات
وزیر دفاع مالی در حمله‌ای مسلحانه کشته شد
جلالی زمان سفر عراقچی به مسکو را اعلام کرد/دیدار با پوتین در دستور کار
خبرخوش برای جاماندگان کالابرگ؛ ثبت‌نام تمدید شد/ اعتبار از کی افزایش می‌یابد؟
ارائه اختیارات ویژه به گمرکات در شرایط جنگی/ ترخیص 3.2 میلیون تن کالای وارداتی از 13 بندر
ابلاغ بسته حمایتی دولت از واحدهای فناور جنگ‌زده/ آغاز طرح «کارت امید مادر»