×
اجتماعی
شناسه خبر : 251141
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/25 ساعت 11:27
به جای قاتل، کینه و انتقام را دار زدم

نورنیوز درباره تصمیم درس‌آموز پدر امیرمحمد خالقی گزارش می‌دهد

به جای قاتل، کینه و انتقام را دار زدم

تصمیم پدر امیرمحمد خالقی در بخشش موقت قاتل پسرش، درسی بزرگ برای همه ماست: درس انسانیت، عظمت روح و قدرت در مهار عواطف خود. این پدر نشان داد که در مواجهه با بدترین حوادث، می‌توان تصمیمات بزرگی گرفت که نه‌تنها خود فرد را از بحران عبور دهد، بلکه جامعه را به سوی رهایی از چرخه شوم انتقام و خشونت هدایت کند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: در هیاهوی کینه‌توزانه برخی قدرت‌طلبان سیاست‌زده، خبری لطیف مثل نسیمی دل‌انگیز، فضای روانی جامعه ایران را نوازش داد. در یک صبح رازآلود که ممکن بود حامل خبر اجرای حکم یک قصاص نفس باشد،‌ بشارت یک بخشش پدرانه ولو به شکل موقت، دل‌ها را لرزاند و شکوه یک تصمیم خطیر را به تصویر کشید. پدر امیرمحمد خالقی، دانشجوی مظلومی که سال گذشته توسط دو سارق کیف‌قاپ با چاقو کشته شد، پای چوبه دار و در شرایطی که طناب دور گردن محکوم به اعدام قرار گرفته بود، دو ماه به او مهلت داد تا به زندگی بازگردد و موقتا از مرگ نجات پیدا کند. این اقدام، اگرچه به معنای بخشش قطعی نیست، اما قدمی بزرگ در تصویر کردن فضیلت بخشش و رأفت است. رفتار این پدر داغدار، بدون شک در دل جامعه‌ای که در غالب اوقات، تنها به انتقام می‌اندیشد، نشانه‌ای از قدرت عظیم روحی او در مهار عواطف پدرانه است.

بخشیدن، فضیلتی بی‌جایگزین

در شرایطی که بسیاری از شهروندان و حتی مشاهیر و معاریف، حتی در مواجهه با کوچکترین آسیب‌ها و ناملایمات، میل به انتقام و جبران خشن پیدا می‌کنند، پدر امیرمحمد خالقی تصمیمی متفاوت گرفت. او در حالی که می‌توانست به‌راحتی شاهد اجرای حکم قاتل پسرش باشد و عدالت را به روشی تلخ و خشونت‌آمیز به نتیجه برساند، ترجیح داد که دو ماه دیگر به قاتل مهلت بدهد. این تصمیم نه فقط یک اقدام انسانی، بلکه در عین حال نشان‌دهنده قابلیت و ظرفیت روحی است که انسان‌ها برای کنترل احساسات خود در برابر بزرگترین دردها و مصیبت‌ها به آن نیاز دارند.

پدر امیرمحمد، در این لحظه، به‌گونه‌ای قهرمانانه در برابر عواطف طبیعی پدرانه‌ای که به‌طور طبیعی با مرگ فرزند خود برانگیخته می‌شود، ایستاده است. مهار این احساسات به معنای آن است که او در میانه بحرانی‌ترین وضعیت زندگی‌اش، از لذت برخورداری از یک حق قانونی چشم پوشید تا رضایت باطنی حاصل از این فداکاری را عمیقا بچشد. این نه تنها تصمیمی دشوار، بلکه نیازمند قدرت درونی بی‌نظیر است که از ایمانی زلال به فضیلت بخشش سرچشمه می‌گیرد؛‌ چیزی در جهان زیست امروز ما نمونه های اندکی دارد. 

بخشش، برخلاف آنچه که ممکن است برخی تصور کنند، نه یک علامت ضعف، بلکه نشانه‌ای از عظمت روح و اراده است. در حقیقت، بخشیدن در مواقعی که بیشترین درد و آسیب به فرد وارد شده است، از انسان بودن فراتر می‌رود و به یک فضیلت انسانی بدل می‌شود که دیگر هیچ چیز نمی‌تواند جایگزین آن شود. هیچ عملی به اندازه بخشش نمی‌تواند قدرت روحی، بلوغ اخلاقی و عظمت انسان را به نمایش بگذارد. در واقع، در بسیاری از شرایط زندگی، وقتی که انسان‌ها با مسائل پیچیده و رنج‌آور روبه‌رو می‌شوند، قدرتی که در بخشش نهفته است، به آنان این امکان را می‌دهد که از دایره انتقام و خشونت دور شوند و فضا را برای تغییر و ترمیم فراهم کنند.

یک درس بزرگ برای همه ما

پدر امیرمحمد خالقی، با اقدامی که انجام داد، نه تنها فرصت تازه‌ای به قاتل پسرش داد، بلکه به ما نیز یادآوری کرد که زندگی انسان‌ها در شرایط بحرانی، آن‌طور که در رویکردهای خشونت‌بار و انتقام‌جویانه می‌بینیم، تنها از طریق انتقام و خشونت درمان نمی‌شود. بخشش، همان‌طور که در آموزه‌های دینی و اخلاقی همواره مورد تأکید قرار گرفته است، یک روند ترمیمی است که در آن فرد می‌تواند از پس گناه و اشتباهات خود برآید و فرصتی برای اصلاح و بازسازی بیابد.

تصمیم پدر امیرمحمد، حتی اگر تنها به مدت دو ماه باشد، یک درس بزرگ برای همه ماست. درس انسانیت، عظمت روح و قدرت در مهار عواطف خود. این پدر به‌طور غیرمستقیم نشان داد که در مواجهه با بدترین حوادث، می‌توان تصمیمات بزرگی گرفت که نه‌تنها خود فرد را از بحران عبور دهد، بلکه جامعه را به سوی رهایی از انتقام و خشونت هدایت کند. این تصمیم، اگرچه برای او و خانواده‌اش دشوار است، اما گامی است به‌سوی بهبود و ترمیم اجتماعی و انسانی.

او در این لحظه، به‌طور غیرمستقیم به همه ما می‌آموزد که بخشش و انسانیت در دل هر بحران، حتی در بدترین شرایط، می‌تواند یک شروع تازه باشد. شاید این تصمیم، برای قاتل هم فرصت جدیدی برای تفکر و اصلاح فراهم کند، اما آنچه که مهم‌تر است، فرصتی است که این پدر به جامعه می‌دهد تا در برابر بزرگترین مشکلات، از انتقام به بخشش گام بردارد و از خشونت فاصله بگیرد.

  پدر امیرمحمد خالقی با تصمیم خود یادآوری کرد که هیچ چیزی به اندازه فضیلت بخشش نمی‌تواند روح انسان را تعالی بخشد. او نشان داد که قدرت واقعی در توانایی مهار احساسات و انتخاب انسانی‌ترین مسیر در میان بحران‌ها و رنج‌هاست. هرچند این بخشش به معنای چشم‌پوشی کامل از حق قانونی یا اخلاقی نیست، اما به معنای فرصتی دوباره برای تفکر و اصلاح است که در شرایط حساس کنونی، می‌تواند درسی بزرگ برای جامعه باشد.

 


اخبار مرتبط
پدر دانشجوی نخبه دانشگاه تهران از قصاص قاتل گذشت
سه‌شنبه 1404/10/16 ساعت 15:30
پدر دانشجوی نخبه دانشگاه تهران از قصاص قاتل گذشت
پدر امیرمحمد خالقی، دانشجوی نخبه دانشگاه تهران، صبح امروز با حضور در دادسرای جنایی تهران از حق قصاص قاتل فرزندش گذشت؛ اقدامی که در جریان جلسه صلح و سازش و با شرط انجام کارهای عام‌المنفعه صورت گرفت.
خودکشی عامل جنایت در روستا اندیکا
یکشنبه 1404/07/27 ساعت 11:24
خودکشی عامل جنایت در روستا اندیکا
قاتل فراری اندیکا که چهار مرد خوزستانی را با سلاح گرم به قتل رسانده بود، پس از شناسایی مخفیگاهش توسط پلیس، در محاصره نیروهای امنیتی با شلیک گلوله خودکشی کرد.
مرگ قاتل پیش از اجرای حکم قصاص
یکشنبه 1404/07/27 ساعت 11:04
مرگ قاتل پیش از اجرای حکم قصاص
مغازه‌داری که در حمایت از مستأجر خود مرتکب قتل شده بود، پیش از اجرای حکم قصاص در زندان بر اثر بیماری جان باخت. خانواده مقتول پس از مرگ قاتل برای دریافت دیه از بیت‌المال به دادگاه مراجعه کرده‌اند.
عامل جنایت عنبرآباد پس از 6 سال دستگیر شد
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 14:25
عامل جنایت عنبرآباد پس از 6 سال دستگیر شد
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان از دستگیری قاتل فراری با هویت اختصاری «ر.س» که در سال 1398 در شهرستان عنبرآباد مرتکب قتل عمد شده و طی سال‌های گذشته متواری بود خبر داد.
صدور حکم قصاص قاتل امیرحسین خالقی/ پرونده قتل الهه حسین‌نژاد در نوبت بررسی
جمعه 1404/05/03 ساعت 11:30
رئیس کل دادگستری استان تهران خبر داد؛
صدور حکم قصاص قاتل امیرحسین خالقی/ پرونده قتل الهه حسین‌نژاد در نوبت بررسی
القاصی همچنین در پاسخ به سئوالی در خصوص اجرای عدالت در پرونده امیرحسین قتل دانشجوی دانشگاه تهران و الهه حسین‌نژاد تصریح کرد: بخشی از اقدامات لازم در خصوص پرونده‌های مورد اشاره انجام شده و بخش دیگر نیز در حال انجام است تا در نهایت احکام عادلانه و متقن در خصوص مجرمان صادر گردد.
نظرات

آخرین اخبار
آلمان: عملیات نظامی آمریکا علیه ایران به‌زودی پایان می‌یابد
ترافیک سنگین در محورهای منتهی به تهران در روزهای پایانی تعطیلات
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به دانشگاه شهیدبهشتی تهران، قم و بندرچارک
تسلیت دکتر پزشکیان به خرازی
انیستیتو پاستور به تولید دارو و واکسن ادامه می‌دهد
اطلاعیه دانشگاه شهید بهشتی به دنبال حمله آمریکا و اسرائیل به این دانشگاه
قالیباف آمریکایی‌ها را دست انداخت
14 تله جنگ روانی و رسانه‌ای که ذهن را آسیب‌پذیر می‌کند
زمان‌بندی فعالیت متروی تهران تغییر کرد
چرا قیمت نفت دابلیوتی‌آی از برنت بیشتر شد؟
دو رسانه آمریکایی سقوط اف35 در ایران را تایید کردند
دانشجویان از چه زمانی می‌توانند برای وام‌ دانشجویی ثبت‌نام کنند؟
بررسی‌ها برای ارتقای رتبه 22 هزار معلم/زمان پرداخت اعلام شد
سفارت ایران در لندن: اسرائیل فوری‌ترین تهدید برای جهان است
ایرانیان خارج نشین درباره جنگ چه نظری دارند؟
آخرین جزییات مربوط به وضعیت خلبان جنگنده ساقط شده در ایران/جایزه میلیاردی برای یابنده
2 فرمانده بلندپایه دیگر پنتاگون اخراج شدند
تاجگردون: خیال مردم بابت معیشت و تاب آوری اقتصادی راحت باشد
گزارش تصویری| انهدام جنگنده دشمن در آسمان مرکزی ایران
امن‌ترین نقطه ساختمان هنگام حملات هوایی کجاست ؟
ادبیات قطعنامه بحرین درباره تنگه هرمز تغییر کرد
ادامه کمک‌های مردمی عراق به ایران
تخلیه سریع ذخایر استراتژیک نفتی آمریکا عامل افزایش قیمت نفت WTI
اهمیت مستندسازی جنگ از نگاه رئیس شورای اطلاع رسانی دولت
حمایت پکن از ایران؛ مشکل اصلی در تنگه هرمز جنگ غیرقانونی آمریکا و اسرائیل است
زیرساخت‌های نظامی ارتش اسرائیل هدف حملات حزب الله قرار گرفت
پیشنهاد پاپ برای پایان جنگ علیه ایران
حداقل حقوق و سقف پاداش بازنشستگی فرهنگیان چقدر شد؟
واکنش بقائی به ساقط شدن پهپاد یک کشور همسایه در شیراز
سی‌ و چهارمین تجمع شبانه مردمی امشب در این میادین تهران برگزار می‌شود
احمدیان: گام اول اخراج آمریکا از ایران بود، ‎گام دوم اخراج از ‎منطقه
آمریکا باید اقدامات نظامی علیه ایران را متوقف کند
رویکرد آمریکا نه «پُل زدن بر شکاف‌ها»، بلکه گسترش آنهاست
اسلامی: سکوت آژانس همدستی آشکار با جنایتکاران است
دانشمندان ایرانی، انستیتو پاستوری مجهزتر خواهند ساخت
بیانیه مشترک فرانسه و کره جنوبی برای کاهش تنش‌ها و بازگشایی تنگه هرمز
تمدید مهلت صدور برگ تشخیص اظهارنامه‌های میان‌سالی
واکنش صریح ایران به سکوت آژانس بین المللی انرژی اتمی مقابل حملات آمریکا
آسیب خانه مارال فرجاد در حملات آمریکا
دستگیری جاسوس مرتبط با شبکه‌های معاند در تهران
اهداف جدید ترامپ علیه ایران از زبان لوکاشنکو
آخرین آمار شهدای کودک و نوجوان در حملات آمریکا
واکنش مسعود پزشکیان به ادعاهای اخیر ترامپ
5 عامل مرتبط با موساد در آذربایجان غربی به دام افتادند
واکنش مشاور سابق اوباما به ادعای آکسیوس برای توجیه حمله به پل کرج
تجهیزات و اردوگاه نظامیان دشمن در اردن، کویت و بحرین هدف قرار گرفت
آغاز موج 92 عملیات وعده صادق 4/ سیستم‌های راداری و تجهیزات شناوری آمریکا هدف قرار گرفت
یک سوخت‌رسان آمریکایی دیگر دچار حادثه شد
نورویدیو | چرایی ایراد یک سخنرانی با حاصل جمع صفر
مدیرعامل بنادر: عملیات خروج کالاها به‌صورت شبانه‌روزی و بی‌وقفه در حال انجام است