×
بین الملل
شناسه خبر : 251090
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/23 ساعت 20:55
خلع سلاح سریع و خشن بوی باروت می دهد نه نسیم صلح!

نورنیوز بررسی می‌کند؛

خلع سلاح سریع و خشن بوی باروت می دهد نه نسیم صلح!

سخنان اخیر ترامپ درباره «خلع سلاح سریع و خشن حماس» چهره واقعی صلح‌فروشی آمریکا را آشکار ساخت. تهدیدهای او در امتداد شکست پروژه دو ساله نسل‌کشی غزه و هم‌صدایی کامل با رژیم صهیونیستی است؛ نشانه‌ای از اینکه سیاست واشنگتن هنوز بر مدار جنگ و فریب می‌چرخد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: تنها چند روز پس از نشست نمایشی شرم‌الشیخ، ترامپ که با ژست پیروزی از «پایان جنگ در غزه» سخن می‌گفت، تهدید کرد حماس باید فوراً خلع سلاح شود وگرنه آمریکا «سریع و خشن» وارد عمل خواهد شد. این سخنان نه‌تنها بیانگر بی‌اعتباری ادعای صلح واشنگتن است، بلکه بازگشت علنی سیاست آمریکا به گزینه نظامی در منطقه محسوب می‌شود. در ظاهر، ترامپ خود را منجی صلح معرفی می‌کند اما در واقع با همان ادبیات جنگ‌افروزانه دوران بوش و اوباما سخن می‌گوید.

در همین چارچوب، نتانیاهو نیز مدعی شد «اگر حماس خلع سلاح نشود، جهنم به پا خواهد شد»؛ عبارتی که کاملاً با تهدید ترامپ هم‌نواست. چنین هم‌صدایی، نشانه‌ای روشن از استمرار محور آمریکا–صهیونیسم در تولید بحران در منطقه است؛ محوری که هر بار با عنوان «صلح» می‌آید اما ردپای ویرانی و اشغال برجای می‌گذارد.

اعتراف ناخواسته به شکست دو سال جنگ

اظهارات اخیر مقامات آمریکایی و اسرائیلی در واقع اعترافی غیرمستقیم به شکست پروژه نظامی دو ساله علیه غزه است. هدف اعلامی آنان «آزادسازی اسرا، نابودی حماس و پایان حاکمیت مقاومت» بود، اما واقعیت میدانی چیز دیگری است: نه تنها حماس از میان نرفت، بلکه اقتدار آن در توافق آتش‌بس و حضور هزاران نیروی مقاومت برای تأمین امنیت غزه به‌وضوح نمایان شد.

اکنون ترامپ و نتانیاهو با طرح ادعای «خلع سلاح حماس» می‌کوشند شکست خود را در قالب طرحی سیاسی پنهان کنند. این چرخش از جنگ سخت به جنگ دیپلماتیک، بیانگر ناتوانی محور صهیونیستی در تحقق اهداف نظامی است. ادعای آنها مبنی بر «تضعیف شدید حماس» نیز دروغی بیش نیست؛ زیرا اگر واقعاً حماس تضعیف شده بود، نیازی به تهدید جدید و درخواست خلع سلاح وجود نداشت. این اعتراف ضمنی نشان می‌دهد که مقاومت فلسطین امروز نه‌تنها زنده است بلکه در مرحله بازسازی و تثبیت سیاسی قرار دارد.

صلح‌فروشی به بهای خون مردم غزه

ترامپ همواره در سخنرانی‌های خود از «صلح در خاورمیانه» سخن گفته اما کارنامه او پر از جنگ‌افروزی است؛ از انتقال سفارت آمریکا به قدس گرفته تا حمایت بی‌قید از کشتار مردم غزه. اکنون نیز تهدید او علیه حماس سندی آشکار بر مشارکت مستقیم واشنگتن در نسل‌کشی است. در واقع، آمریکا نه میانجی صلح بلکه شریک جنایت است.

نمایش شرم‌الشیخ که با تبلیغ «پایان جنگ» برگزار شد، بیش از آنکه نشستی برای حل بحران غزه باشد، تلاشی برای سفیدسازی چهره رژیم صهیونیستی و بازسازی موقعیت ترامپ در داخل آمریکا بود. لحن تحقیرآمیز او در برابر سران برخی کشورهای عربی و نادیده گرفتن موضوع «تشکیل کشور فلسطین» نشان داد هدف اصلی نشست، نه صلح، بلکه تثبیت حضور آمریکا در معادلات منطقه‌ای و تحمیل طرح‌های یک‌جانبه بر دولت‌های عربی است.

از این رو، سخنان بعدی ترامپ درباره اقدام «سریع و خشن» علیه حماس، ماهیت فریبکارانه نشست شرم‌الشیخ را برملا ساخت؛ نشستی که به‌جای ترمیم زخم‌های جنگ، بذر دور جدیدی از درگیری را در خاک منطقه پاشید.

امنیت منطقه در گرو همگرایی علیه آمریکا و صهیونیسم

در بیانیه پایانی نشست شرم‌الشیخ، واژه‌هایی چون «صلح، امنیت و شکوفایی مشترک» تکرار شد، اما واقعیت میدان چیز دیگری را روایت می‌کند. تا زمانی که رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا به اشغال، ترور و محاصره ادامه می‌دهد، هیچ مفهومی از صلح پایدار در منطقه معنا نخواهد داشت. تجربه چند دهه اخیر نشان داده که این رژیم به هیچ تعهدی پایبند نیست؛ از کمپ‌دیوید تا اسلو، همگی دروغ‌هایی برای خرید زمان و گسترش اشغال بوده‌اند.

واقعیت آن است که امنیت خاورمیانه نه از مسیر سازش با رژیم صهیونیستی بلکه از راه همگرایی منطقه‌ای در برابر سیاست‌های بحران‌ساز واشنگتن و تل‌آویو می‌گذرد. همان‌گونه که مقاومت در غزه نشان داد، توازن قدرت تنها در سایه ایستادگی شکل می‌گیرد، نه سازش. تهدیدهای مکرر ترامپ درباره خلع سلاح حماس، حزب‌الله و حتی حمله به ایران، نشان می‌دهد سیاست آمریکا همچنان بر محور سلطه‌طلبی و بی‌ثبات‌سازی است.

در چنین شرایطی، کشورهای منطقه چاره‌ای جز ایجاد اجماع علیه این دو کانون بحران ندارند. نظم نوین منطقه‌ای باید بر پایه احترام متقابل، عدم‌مداخله و همکاری امنیتی شکل گیرد تا رؤیای آمریکایی–صهیونیستیِ از «نیل تا فرات» برای همیشه فروبپاشد.

تنها زمانی که جهان اسلام در برابر این محور ایستادگی کند، می‌توان از «صلح واقعی» سخن گفت؛ صلحی که نه از مسیر کاخ سفید بلکه از اراده ملت‌های منطقه خواهد گذشت.

 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
محکومیت کره شمالی علیه حملات آمریکایی-صهیونی به ایران
موج سی و هفتم عملیات وعده صادق4/ حمله به قلب تل آویو با موشک های خیبر شکن
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی
برقراری امنیت در مرزهای غربی در بهترین وضعیت
اگر لاف نمی‌زنید ناو آبراهام لینکن را به تنگه هرمز بفرستید
دعوت ارتش از مردم برای شرکت در آیین تشییع فرماندهان شهید
درخواست آمریکا از اسرائیل: به زیرساخت انرژی ایران حمله نکن
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و عبدالعاطی درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
مکان دور بعدی مذاکرات اوکراین و روسیه مشخص شد
دستگیری 81 جاسوس وطن‌فروش
تجمعات شبانه ملت ایران زیر برف و باران
تایید شد؛ زخمی شدن 150 سرباز آمریکایی
استفاده آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی/هشدار در پی حمله به مناطق مسکونی
عراقچی: مقامات آمریکا با انتشار اخبار جعلی در حال دستکاری بازارها هستند
سرنگونی شمار قابل توجه پهپادهای ارزشمند ام کیو9 آمریکا توسط ایران
اعتراف رئیس‌جمهور آمریکا به انجام جنایت جنگی «برای سرگرمی»
تماس تلفنی وزرای خارجه چین و قطر پیرامون ایران و آمریکا