×
بین الملل
شناسه خبر : 251090
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/23 ساعت 20:55
خلع سلاح سریع و خشن بوی باروت می دهد نه نسیم صلح!

نورنیوز بررسی می‌کند؛

خلع سلاح سریع و خشن بوی باروت می دهد نه نسیم صلح!

سخنان اخیر ترامپ درباره «خلع سلاح سریع و خشن حماس» چهره واقعی صلح‌فروشی آمریکا را آشکار ساخت. تهدیدهای او در امتداد شکست پروژه دو ساله نسل‌کشی غزه و هم‌صدایی کامل با رژیم صهیونیستی است؛ نشانه‌ای از اینکه سیاست واشنگتن هنوز بر مدار جنگ و فریب می‌چرخد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: تنها چند روز پس از نشست نمایشی شرم‌الشیخ، ترامپ که با ژست پیروزی از «پایان جنگ در غزه» سخن می‌گفت، تهدید کرد حماس باید فوراً خلع سلاح شود وگرنه آمریکا «سریع و خشن» وارد عمل خواهد شد. این سخنان نه‌تنها بیانگر بی‌اعتباری ادعای صلح واشنگتن است، بلکه بازگشت علنی سیاست آمریکا به گزینه نظامی در منطقه محسوب می‌شود. در ظاهر، ترامپ خود را منجی صلح معرفی می‌کند اما در واقع با همان ادبیات جنگ‌افروزانه دوران بوش و اوباما سخن می‌گوید.

در همین چارچوب، نتانیاهو نیز مدعی شد «اگر حماس خلع سلاح نشود، جهنم به پا خواهد شد»؛ عبارتی که کاملاً با تهدید ترامپ هم‌نواست. چنین هم‌صدایی، نشانه‌ای روشن از استمرار محور آمریکا–صهیونیسم در تولید بحران در منطقه است؛ محوری که هر بار با عنوان «صلح» می‌آید اما ردپای ویرانی و اشغال برجای می‌گذارد.

اعتراف ناخواسته به شکست دو سال جنگ

اظهارات اخیر مقامات آمریکایی و اسرائیلی در واقع اعترافی غیرمستقیم به شکست پروژه نظامی دو ساله علیه غزه است. هدف اعلامی آنان «آزادسازی اسرا، نابودی حماس و پایان حاکمیت مقاومت» بود، اما واقعیت میدانی چیز دیگری است: نه تنها حماس از میان نرفت، بلکه اقتدار آن در توافق آتش‌بس و حضور هزاران نیروی مقاومت برای تأمین امنیت غزه به‌وضوح نمایان شد.

اکنون ترامپ و نتانیاهو با طرح ادعای «خلع سلاح حماس» می‌کوشند شکست خود را در قالب طرحی سیاسی پنهان کنند. این چرخش از جنگ سخت به جنگ دیپلماتیک، بیانگر ناتوانی محور صهیونیستی در تحقق اهداف نظامی است. ادعای آنها مبنی بر «تضعیف شدید حماس» نیز دروغی بیش نیست؛ زیرا اگر واقعاً حماس تضعیف شده بود، نیازی به تهدید جدید و درخواست خلع سلاح وجود نداشت. این اعتراف ضمنی نشان می‌دهد که مقاومت فلسطین امروز نه‌تنها زنده است بلکه در مرحله بازسازی و تثبیت سیاسی قرار دارد.

صلح‌فروشی به بهای خون مردم غزه

ترامپ همواره در سخنرانی‌های خود از «صلح در خاورمیانه» سخن گفته اما کارنامه او پر از جنگ‌افروزی است؛ از انتقال سفارت آمریکا به قدس گرفته تا حمایت بی‌قید از کشتار مردم غزه. اکنون نیز تهدید او علیه حماس سندی آشکار بر مشارکت مستقیم واشنگتن در نسل‌کشی است. در واقع، آمریکا نه میانجی صلح بلکه شریک جنایت است.

نمایش شرم‌الشیخ که با تبلیغ «پایان جنگ» برگزار شد، بیش از آنکه نشستی برای حل بحران غزه باشد، تلاشی برای سفیدسازی چهره رژیم صهیونیستی و بازسازی موقعیت ترامپ در داخل آمریکا بود. لحن تحقیرآمیز او در برابر سران برخی کشورهای عربی و نادیده گرفتن موضوع «تشکیل کشور فلسطین» نشان داد هدف اصلی نشست، نه صلح، بلکه تثبیت حضور آمریکا در معادلات منطقه‌ای و تحمیل طرح‌های یک‌جانبه بر دولت‌های عربی است.

از این رو، سخنان بعدی ترامپ درباره اقدام «سریع و خشن» علیه حماس، ماهیت فریبکارانه نشست شرم‌الشیخ را برملا ساخت؛ نشستی که به‌جای ترمیم زخم‌های جنگ، بذر دور جدیدی از درگیری را در خاک منطقه پاشید.

امنیت منطقه در گرو همگرایی علیه آمریکا و صهیونیسم

در بیانیه پایانی نشست شرم‌الشیخ، واژه‌هایی چون «صلح، امنیت و شکوفایی مشترک» تکرار شد، اما واقعیت میدان چیز دیگری را روایت می‌کند. تا زمانی که رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا به اشغال، ترور و محاصره ادامه می‌دهد، هیچ مفهومی از صلح پایدار در منطقه معنا نخواهد داشت. تجربه چند دهه اخیر نشان داده که این رژیم به هیچ تعهدی پایبند نیست؛ از کمپ‌دیوید تا اسلو، همگی دروغ‌هایی برای خرید زمان و گسترش اشغال بوده‌اند.

واقعیت آن است که امنیت خاورمیانه نه از مسیر سازش با رژیم صهیونیستی بلکه از راه همگرایی منطقه‌ای در برابر سیاست‌های بحران‌ساز واشنگتن و تل‌آویو می‌گذرد. همان‌گونه که مقاومت در غزه نشان داد، توازن قدرت تنها در سایه ایستادگی شکل می‌گیرد، نه سازش. تهدیدهای مکرر ترامپ درباره خلع سلاح حماس، حزب‌الله و حتی حمله به ایران، نشان می‌دهد سیاست آمریکا همچنان بر محور سلطه‌طلبی و بی‌ثبات‌سازی است.

در چنین شرایطی، کشورهای منطقه چاره‌ای جز ایجاد اجماع علیه این دو کانون بحران ندارند. نظم نوین منطقه‌ای باید بر پایه احترام متقابل، عدم‌مداخله و همکاری امنیتی شکل گیرد تا رؤیای آمریکایی–صهیونیستیِ از «نیل تا فرات» برای همیشه فروبپاشد.

تنها زمانی که جهان اسلام در برابر این محور ایستادگی کند، می‌توان از «صلح واقعی» سخن گفت؛ صلحی که نه از مسیر کاخ سفید بلکه از اراده ملت‌های منطقه خواهد گذشت.

 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
چشم در برابر چشم؛ چرا هکرهای حنظله آب کالیفرنیا را قطع نکردند؟
گوترش: ایران و آمریکا به دنبال توافق صلح باشند
قطع اینترنت ترمز تولید مقالات علمی را کشید
زلزله خفیف در شرق تهران؛ پردیس و بومهن بامداد امروز لرزیدند
سفر به روسیه آسان شد؟ + جزئیات توافق جدید تهران و مسکو
پایان 9 سال درخشش در سیتی؛ آغاز ماجراجویی برناردو سیلوا در تیم کهکشانی مورینیو
پیروزی با طعم انتقاد؛ چرا سرمربی مکزیک بعد از برد 2 بر صفر شاکی بود؟
ادعای جدید ترامپ درباره توافق با ایران و کنایه تلخ اکونومیست به او
سوخت‌گیری با کارت بانکی از تیرماه کلید می خورد
چرخش بزرگ در اروپا؛ پارلمان ایتالیا به پایان تحریم‌های روسیه رأی داد
اسلوونی دیگر از رژیم صهیونیستی اسلحه نمی خرد
مرگ در افتتاحیه؛ جام جهانی 2026 قربانی گرفت
اهدای عضو کودک 11 ساله در گیلان به سه بیمار
وقوع زلزله 4.1 در کهنوج/ کانون زلزله کجا بود؟
علت قطع برق در جنوب غرب استان تهران چه بود؟
ادعای سنتکام: در حال بررسی گزارش‌ها درباره حمله به تاسیسات آب ایران هستیم
اعلام وضعیت اضطراری یک جنگنده آمریکایی
ماهیت صدای انفجار از دریا در ساحل سیریک چه بود؟
صداوسیما حق پخش جام جهانی 2026 را خرید
انتصاب معاون وزیر کشور بریتانیا در سمت وزیر دفاع
پیاتزا مسئولیت شکست ایران از بلغارستان را گردن گرفت
فدوی: ایران در شرف پیروزی بزرگ بر جبهه باطل است
مراسم تشییع قائد شهید با عظمت و شکوه برگزار خواهد شد
مکزیک 2- 0 آفریقای جنوبی ؛ آغاز جام جهانی با طعم اخراج و هیجان + فیلم گل ها
حملات آمریکا به کشتی‌های تجاری و راهزنی دریایی، تهدیدی جدی علیه دریانوردی بین‌المللی است
چند درصد حجاج هنوز به کشور برنگشته‌اند؟
انتقال یک زندانی زن ایرانی از افغانستان به کشور
نخستین سالگرد شهادت سردار سرلشکر غلامرضا محرابی
ایران 0 - بلغارستان 3/ دومین شکست تیم ملی والیبال در لیگ ملت‌ها
نزدیک تر بیایید.... منتظرتان هستیم
اردوغان: نتانیاهو در مسیر هیتلر حرکت می‌کند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سوم
حزب الله پهپاد «هرمس 450» رژیم صهیونیستی را سرنگون کرد
بقائی: هنوز توافق نهایی نشده است
پرچم ایران در ورزشگاه افتتاحیه جام جهانی بالا رفت+فیلم
زلزله استعفا در وزارت دفاع انگلیس
زمان تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب و جزئیات آن اعلام شد
توقف قطار خاوران–مشهد در پی خروج چند محور از خط
گفت‌وگوی امیر قطر و ترامپ درباره توافق احتمالی پیرامون ایران
حداقل 12 میلیون نفر در تشییع رهبر شهید حاضر می‌شوند
گزارش تصویری| آغاز جام جهانی فوتبال 2026
ادعای تکراری ترامپ درباره توافق با ایران
جابجایی بیش از 7 میلیون تن کالا در استان تهران طی دو ماه
نظرسنجی اسرائیلی: بازدارندگی تل‌آویو در برابر ایران تضعیف شده است
وزیر جهاد کشاورزی: امنیت غذایی ایران بر پایه تولید داخلی تضمین می‌شود
پشت پرده روایت‌های تازه از مذاکرات ایران و آمریکا
عارف: توان دفاعی ایران در دو ماه اخیر جهش چشمگیر داشته است
بانک جهانی: جنگ در خاورمیانه رشد اقتصاد جهانی را کاهش داد
هشدار وزیر جنگ آمریکا به کوبا
ارتش اسرائیل: شمار تلفات در جبهه لبنان به 30 نظامی رسید