×
بین الملل
شناسه خبر : 251051
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/23 ساعت 16:31
آتش‌سوزی در مقابل اقامتگاه نتانیاهو +فیلم

آتش‌سوزی در مقابل اقامتگاه نتانیاهو +فیلم

شرکت کنندگان در تظاهرات گسترده‌ امروز (چهارشنبه) در قدس اشغالی، خواستار پذیرش طرح آتش‌بس از سوی کابینه نتانیاهو شدند، آنان خطاب به وی خاطرنشان کردند که "شما هم گروگان‌ها (اسیران) را رها کردید و هم آن‌ها را کشتید".

نورنیوز-گروه بین الملل: تظاهرکنندگان در نزدیکی اقامتگاه رسمی نتانیاهو در قدس اشغالی لاستیک‌ها را به آتش کشیده و شعارهایی علیه کابینه وی سر دادند.

در همین زمینه پلیس "اسرائیل" اعلام کرد در جریان این اعتراضات چند خودروی پارک‌شده در محل آسیب دیده و تعدادی از ساکنان ساختمان‌های اطراف تخلیه شدند، اما گزارشی از تلفات یا مصدومان منتشر نشده است.

خانواده‌های اسیران اسرائیلی در خط مقدم اعتراض

این اعتراضات از سوی خانواده‌های اسیران اسرائیلی که در غزه تحت اسارت بودند، هدایت می‌شود. آن‌ها از کابینه نتانیاهو می‌خواهند طرح آتش‌بسی را که از سوی حماس و میانجی‌گران منطقه‌ای پذیرفته شده است، بپذیرد تا همه اسیران به خانه بازگردند.

یکی از سخنگویان این گروه گفت" نتانیاهو به‌جای نجات جان شهروندانش، درگیر محاسبات سیاسی شده است.. او جنگ را برای بقای خود ادامه می‌دهد، نه برای امنیت اسرائیل".

گفته می شود بر اساس برنامه‌ریزی اعلام‌شده، خانواده‌ها سه روز تحصن و تظاهرات پی‌درپی در مقابل منزل رسمی نتانیاهو در خیابان غزه برگزار خواهند کرد و در پایان هفته، راهپیمایی بزرگی در مرکز قدس برگزار می‌شود.

اعتراض علیه سرکردگان دیگر رژیم صهیونیستی

از سوی دیگر، ده‌ها تن از معترضان در برابر منزل "رون درمر"، وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی، تجمع کرده و گروه دیگری نیز در ورودی شهر قدس اشغالی اعتراض کردند.

هم‌زمان کاروانی از خودروها که پرچم‌های زرد برافراشته بودند، به سمت مرکز شهر حرکت کردند و در این میان گروهی دیگر از تظاهرکنندگان در نزدیکی "کتابخانه ملی" قدس اشغالی تجمع کردند و بر پشت‌بام ساختمان در کنار تصویری از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پلاکاردهایی نصب کردند که بر روی آن نوشته شده "شما هم گروگان‌ها را رها کردید و هم آن‌ها را کشتید".

معترضان با شعارهایی تند، کابینه و شخص نتانیاهو را به ادامه جنگی بی‌هدف و صرفا سیاسی متهم کرده و تصریح کردند " کابینه اسرائیل و نخست‌وزیرش تصمیم گرفته‌اند جنگی سیاسی را بدون هیچ هدف یا توجیه منطقی ادامه دهند..در حالیکه اسیران اسرائیلی و سربازان خود را رها کرده‌اند، آن‌ها را می‌کشند؛ ما را نیز به کام مرگ می‌برند".

خانواده‌های اسیران اسرائیلی و حامیان توافق آتش‌بس، از صبح چهارشنبه، دور تازه‌ای از اعتراضات سه‌روزه را در قدس اشغالی آغاز کردند. این اعتراضات پس از آن صورت می‌گیرد که ماه گذشته فعالیت‌های مشابه عمدتا در منطقه تل‌آویو متمرکز بود.

برنامه‌های اعتراضی شامل تجمع مقابل اقامتگاه رسمی بنیامین نتانیاهو و برپایی چادر تحصن در همان منطقه است.

بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، این سلسله اعتراضات قرار است با تظاهراتی گسترده در شامگاه شنبه به پایان برسد.

با این حال، گزارش‌ها حاکی از آن است که اعتراضات امروز به‌صورت خودجوش و زودتر از زمان اعلام‌شده آغاز شده است و طبق طرح اولیه، قرار بود تظاهرکنندگان از اطراف ساختمان کنست حرکت کرده و به سمت محل اقامت نتانیاهو بروند تا سخنان برگزارکنندگان ایراد و چادر تحصن افتتاح شود و سپس تظاهرات اصلی در ساعات پایانی روز برگزار گردد.

واکنش پلیس صهیونیستی

پلیس اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که گزارش‌هایی درباره آتش‌زدن تعدادی از سطل‌های زباله و لاستیک‌ها در محله‌های "رحافیا" و "گیفعات رام" در قدس شریف دریافت کرده است.

بر اساس این بیانیه، چندین خودرو که در محل پارک شده بودند آسیب دیده‌اند و برخی از ساکنان ساختمان‌های مجاور نیز برای احتیاط تخلیه شده‌اند.

پلیس افزود که نیروهای آن به همراه تیم‌های امداد و آتش‌نشانی در مناطق مختلف مشغول مهار آتش‌سوزی‌ها بوده‌اند و توانسته‌اند از گسترش حریق و آسیب به ساکنان و عابران جلوگیری کنند.

در ادامه بیانیه آمده است که تحقیقات درباره جزئیات این حوادث همچنان ادامه دارد.

پلیس اسرائیل در ادامه با تهدید معترضان اعلام کرد که اگرچه حق آزادی بیان و تجمع مسالمت‌آمیز برای همه شهروندان محفوظ است، اما این حق باید در چارچوب قانون اعمال شود و پلیس اجازه نخواهد داد نظم عمومی خدشه‌دار شود وبا روشن کردن آتش، تخریب اموال عمومی، بستن خیابان‌ها یا هرگونه نقض قانون که امنیت عمومی را به خطر اندازد یا زندگی روزمره مردم را مختل کند، قاطعانه برخورد مواجه خواهد کرد".

بحران مشروعیت و فشار اجتماعی در اسرائیل

تحلیلگران سیاسی می‌گویند این اعتراضات نشانه‌ای از افزایش شکاف داخلی در جامعه اسرائیل است. از یک‌سو، بخشی از افکار عمومی خواستار پایان جنگ و بازگشت اسیران هستند و از سوی دیگر، جناح راست افراطی کابینه بر ادامه عملیات نظامی تا «نابودی کامل حماس» اصرار دارد.

به نوشته روزنامه هاآرتص، میزان حمایت عمومی از نتانیاهو طی دو ماه اخیر به پایین‌ترین حد خود از آغاز جنگ رسیده و نزدیک به ۶۰ درصد مردم اسرائیل او را مسئول شکست در پرونده اسیران می‌دانند.

یکی از مادران اسیران صهیونیست در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفت"ما از کابوس بمباران غزه گذشتیم، اما حالا در کابوس بی‌عملی حکومت خودمان هستیم".

آنچه که قابل توجه است آنکه؛ اعتراضات در قدس اشغالی، که از ماه گذشته از تل‌آویو به این شهر منتقل شده، وارد مرحله‌ای حساس شده است و فشار خانواده‌ها و افکار عمومی بر کابینه نتانیاهو برای پذیرش توافق، در حالی شدت گرفته که جناح راست کابینه از عقب‌نشینی در برابر حماس سخن نمی‌گوید.

بهرحال در غیاب راه‌حل فوری، خشم اجتماعی در داخل اسرائیل در حال افزایش است و کارشناسان هشدار می‌دهند که این شکاف ممکن است به بحرانی سیاسی منجر شود که پایه‌های حکومت نتانیاهو را متزلزل کرده وباعث فروپاشی آن شود.


العالم
نظرات

آخرین اخبار
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک