×
بین الملل
شناسه خبر : 251040
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/23 ساعت 15:58
انگلیس، ناتو و سناریوی ایران‌هراسی

نورنیوز بررسی می‌کند،

انگلیس، ناتو و سناریوی ایران‌هراسی

نمایش پهپاد ایرانی «شاهد 136» در پارلمان بریتانیا به بهانه تهدید روسیه، پرده تازه‌ای از پروژه تبلیغاتی غرب علیه ایران است. این اقدام که زیر سایه نشست شرم‌الشیخ و بحران اوکراین شکل گرفت، نه درباره امنیت اروپا، بلکه درباره بحران اعتبار لندن و بازی در زمین واشنگتن است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: در ظاهر، رادوسواف سیکورسکی وزیر خارجه لهستان بازیگر اصلی این صحنه است، اما میزبانی پارلمان بریتانیا از نشست ضدایرانی نشان داد که لندن کارگردان اصلی ماجراست. این اقدام غیرمتعارف در چارچوب عرف دیپلماتیک نمی‌گنجد و هدف آن نه امنیت اروپا، بلکه باج‌گیری از ایران در پرونده اتباع بازداشتی و بازسازی چهره مخدوش دولت استارمر است. انگلیسی‌ها با بزرگ‌نمایی تهدیدات موهوم از سوی ایران، می‌کوشند افکار عمومی داخلی را از بحران‌های اقتصادی و اخلاقی خود منحرف سازند و در عین حال، با برگرداندن جای ظالم و مظلوم، چهره رژیم صهیونیستی را تطهیر کنند. این در حالی است که توان پهپادی ایران، برخلاف تبلیغات غرب، به واقعیتی راهبردی بدل شده که حتی پنتاگون در دوران ترامپ خواستار الگوبرداری از آن شد.

حق قانونی ایران و سراسیمگی غرب

بر اساس بندهای منقضی‌شده قطعنامه ۲۲۳۱، ایران از حق خرید و فروش تسلیحات برخوردار است؛ حقی که غرب با عملیات روانی در پی حذف آن است. ادعاهای اخیر مبنی بر لزوم کاهش برد موشک‌های ایران به زیر ۵۰۰ کیلومتر، امتداد همان سیاست انحصارطلبی نظامی غرب است. هم‌زمانی جوسازی‌های پارلمان بریتانیا با اظهارات لاوروف درباره توسعه همکاری‌های نظامی تهران–مسکو و پایان قریب‌الوقوع محدودیت‌های برجامی، نشانه هراس غرب از ورود ایران به مرحله‌ای جدید از تعامل آزاد در بازار جهانی تسلیحات است. لندن و متحدانش می‌کوشند با برجسته‌سازی پرونده «شاهد ۱۳۶»، مانع از شکل‌گیری نظم جدید امنیتی در آسیا و اوراسیا شوند؛ نظمی که در آن، فناوری بومی ایران نقش الهام‌بخش برای قدرت‌های مستقل دارد.

تحقیر شدگان شرم‌الشیخ و فرار رو به جلو

نشست اخیر شرم‌الشیخ و تحولات غزه، ضربه‌ای سنگین به اعتبار غربی‌ها به‌ویژه انگلیس وارد کرد. تبادل اسرا و ایستادگی حماس، توهم شکست مقاومت را فرو ریخت و نخست‌وزیر انگلیس که در این نشست تحقیر شد، با حملات رسانه‌ای به ایران درصدد پوشاندن این رسوایی برآمد. لندن می‌کوشد با فرافکنی و انحراف افکار عمومی، توجه جهانیان را از ناکامی‌های رژیم صهیونیستی و بحران مشروعیت غرب در پرونده غزه منحرف سازد. در واقع، نمایش پهپاد ایرانی در پارلمان بریتانیا بیش از آنکه اقدامی امنیتی باشد، تلاشی برای بازیابی حیثیت سیاسی در میانه موج بیداری ملت‌هاست.

جنگ‌افروزی در پوشش دفاع از اوکراین

الگوی رفتاری غرب روشن است: هرگاه قصد تشدید جنگ در اوکراین را دارد، ایران، چین یا کره شمالی را متهم می‌کند. نمایش «شاهد ۱۳۶» نیز در همین چارچوب اجرا شد. درخواست وزیر خارجه لهستان برای ارسال موشک‌های «تاماهاوک» به اوکراین و رزمایش هسته‌ای ناتو با مشارکت ۱۴ کشور اروپایی، نشان داد هدف، صلح نیست بلکه استمرار درگیری است. از هشدار رئیس سرویس اطلاعات آلمان تا اتهام‌زنی دبیرکل ناتو علیه روسیه، همه نشانه‌ای از سیاست دوگانه غرب است؛ سیاستی که ناامنی را ابزار بقا می‌داند. در حقیقت، تهدید امنیت جهان نه پهپاد ایرانی که ابزار دفاعی در برابر متجاوزان است، بلکه همان رویکرد یک‌جانبه‌گرایانه و جنگ‌افروزانه‌ای است که اروپا و آمریکا برای حفظ منافع خود به کار می‌گیرند.
 


نظرات

آخرین اخبار
ترکیه، عربستان و پاکستان در یک قاب؛ رایزنی درباره بحران‌های خاورمیانه
ضربات سنگین منابع طبیعی مازندران به تصرف‌کنندگان اراضی و قاچاقچیان چوب
اذعان قانونگذار دموکرات به «عدم توازن» موشکی آمریکا در برابر ایران
محرمانه عربستان در مرز یمن
ادعای جنجالی ترامپ درباره ایران؛ «اوضاع در ایران بسیار خوب پیش می‌رود!»
واقعیت‌ها را بپذیرید و به تعهدات خود عمل کنید
حضور چهره‌های کلیدی در دیدار استقلال و استقلال خوزستان؛ پیروزی 3-0 آبی‌ها
واکنش دیپلماتیک به تهاجم رژیم صهیونیستی و آمریکا؛ گفتگوهای عراقچی و وزیر خارجه موریتانی
پزشکیان: کالابرگ افزایش می‌یابد؛ ارز باید مستقیم به مردم برسد
تأمین اجتماعی؛ تمامی سامانه‌ها و خدمات بدون هیچ‌گونه اختلالی در دسترس هستند
عملیات تروریستی در جرمانای سوریه؛ انفجار خودروی بمب‌گذاری شده قربانی گرفت
ردپای شرکت آلمانی در حملات به ایران؛ کشف بقایای تجهیزات دشمن در فرودگاه جهرم
بن‌بست در مذاکرات لبنان و اسرائیل؛ چرا حزب‌الله از ابتدا به نتیجه آن بدبین بود؟
حمله یمنی‌ها به مراکز فرماندهی نیروهای سعودی در مرز
تداوم خشونت علیه رسانه‌ها؛ حمله نظامیان صهیونیست به خبرنگار پرس تی وی
هشدار آتشین انصارالله: هدف قرار گرفتن اردوگاه‌های عربستان در راه است
ثبت 67 میلیون تردد در محورهای منتهی به مرزها
درخشش داوران ایرانی در سمینار سالانه AFC در تاشکند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه کوبا
افشای برکناری در موساد پس از شکست پروژه علیه ایران
نگاه سفارت ایران به بیانیه اتریش؛ تقابل حقوق بشر و جنایات رژیم صهیونیستی
اتصال ریلی چابهار به زاهدان؛ گام بزرگ برای توسعه سواحل مکران
افسردگی و اُفت شدید روحیه ملوانان ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن
کریدورهای شمالی و جنوبی تنگه هرمز؛ برنامه جدید برای مدیریت عبور کشتی‌ها
هشدار امنیتی در آلمان؛ پهپاد بمب‌گذاری‌شده در فرودگاه لایپزیگ خنثی شد
قطعی سامانه تأمین اجتماعی و افزایش پرداخت از جیب مردم؛ انتقادها بالا گرفت
چگونه تاب‌آوری تهران، ترامپ را غافلگیر کرد؟
رشد فعالیت‌های تجاری در قشم؛ بندر کاوه 22 هزار تن کالا تخلیه کرد
هومن برق‌نورد و محمد بی‌ریا در جدیدترین اثر اطیابی
تراژدی ساحل توسکسرای رامسر؛ ضرورت بازنگری در مدیریت ایمنی سواحل
کهکشانی‌ها شکار بزرگ خود را معرفی کردند؛ دیومانده با قرارداد 7 ساله در رئال
عملیات یگان حفاظت منابع طبیعی علیه قاچاقچیان بلوط در کرمانشاه
ایران و چین به‌دنبال جهش همکاری‌های اقتصادی؛ از تجارت تا سرمایه‌گذاری مشترک
درگذشت یک پیشکسوت دیگر از سینما
کریدور قفقاز؛ اهرم ژئوپلیتیکی ضد ایران
توزیع 20 تن گاز مایع یارانه‌ای در مرز چذابه
جزئیات حملات موشکی یمن به مواضع نیروهای وابسته به عربستان
مخابره پیام وحدت و عدالت راهپیمایی اربعین 1405 به جهان
طرح جدید همدان برای افزایش درآمد روستاییان؛ از تولید تا بازار فروش آنلاین
هشدار پلیس فتا درباره شگردهای کلاهبرداران در حوزه گردشگری
رقم ناچیز فسخ قرارداد رضاییان با استقلال
جلوگیری از فاجعه در همدان؛ آتش‌نشانی مانع انفجار پست برق در آتش‌سوزی برج شد
حاجی‌بابایی: انسجام ملی و پیروی از رهبری، سد محکم ایران در برابر جنگ رسانه‌ای است
تکرار تجربه ناموفق ائتلاف از سوی عربستان
هشدار کارشناسان سازمان ملل؛ شکل‌گیری «غزه‌ خاموش» در کوبا
فرصت ویژه برای متخصصان IT؛ تمدید مهلت ثبت‌نام مسابقات ملی مهارت
نورنما | تصاویری از مراسم تشییع مریم همتیان،بازیگر جوان سینما
حادثه هولناک در یاسوج؛ تریلی خودروهای پلیس و امداد را در هم کوبید
برج‌های بادی متحرک در ایتالیا؛ بازخوانی هوشمندانه هنر معماری بومی ایران
رکوردشکنی دوباره زهرا زارعی؛ شاهکار زنانه در مسابقات بین‌المللی بلاروس