×
اجتماعی
شناسه خبر : 251027
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 01:03
80 درصد ایرانیان درگیر مشکلات استخوانی هستند

80 درصد ایرانیان درگیر مشکلات استخوانی هستند

رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران هشدار داد: حدود 80 درصد ایرانیان از مشکلات استخوانی، به‌ویژه پوکی استخوان، رنج می‌برند، اما اکثریت از وضعیت خود بی‌اطلاع‌اند. کمبود کلسیم، مصرف پایین شیر و ضعف اطلاع‌رسانی، عوامل اصلی این بحران هستند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: باقر اردشیر لاریجانی رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی  در نشست علمی خبری هفته ملی سلامت استخوان با اشاره به مطالعات علمی انجام شده در خصوص پوکی استخوان، افزود: این مطالعات در سه مرحله انجام و داده‌های مربوط به شرایط استخوان‌های هزاران ایرانی دارای سنین مختلف، نشان‌دهنده وضعیت نامناسب استخوانی در کشور است.

وی با بیان اینکه رشد استخوان انسان تا حدود ۳۰ سالگی ادامه دارد، اظهار کرد: در خصوص افراد بالای ۵۰ سال هم تنها ۲۰ درصد این قشر جمعیتی در کشور شرایط استخوانی نرمالی دارند.

لاریجانی ادامه داد: حدود ۹۰ درصد افراد بالای ۶۵ سال در کشور با مشکلات مرتبط با استخوان(اختلال یا کاهش تراکم استخوان) مواجهند که از این میان، حدود ۴۰ درصد مبتلا به پوکی و مابقی دچار کمبود تراکم استخوان هستند.

وی با بیان اینکه اطلاع رسانی و همچنین اطلاعات عمومی در خصوص وضعیت سلامت استخوان بسیار کم است، گفت: حدود ۸۰ درصد افراد از وضعیت استخوان های خود خبر ندارند که در این زمینه، رسانه ها نقش بسیار مهمی برای افزایش سواد سلامت و ارتقای بهداشت عمومی دارند.

لاریجانی با بیان اینکه پوکی استخوان در ستون فقرات موجب قوزپشتی و در سایر موارد موجب شکستگی آن می‌شود، افزود: براساس یافته های علمی، ۸۰ درصد افراد از اینکه دچار پوکی استخوان هستند، اطلاعی ندارند.

رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: براساس بررسی های انجام شده از هر هزار نفری که دچار پوکی استخوان می‌شوند، اکثریت موضوع را رها کرده و درمان را ادامه نمی‌دهند.

وی، مسایل ژنتیکی و مشکلات تغذیه را مهم‌ترین عوامل بروز پوکی استخوان عنوان کرد و افزود: مصرف کلسیم در ۶۰ درصد کافی نیست و کمبود ویتامین D نیز از دیگر موارد دخیل در بروز مشکلات استخوان است.

به گفته لاریجانی، هر فرد باید روزانه هزار تا هزار و ۳۰۰ میلی‌گرم کلسیم مصرف کند و این میزان صرف بهتر است از طریق مواد غذایی مانند شیر، دوغ، ماست و دیگر محصولات لبنی تامین شود ، البته استفاده از مکمل ها نیز توصیه می‌شود.

رییس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه سرانه مصرف شیر در کشور ما یک چهارم دنیا است، تصریح کرد:  بر اساس دادآمارهای رسمی، در کشورهای توسعه یافته هر نفر سالانه ۳۰۰ کیلوگرم شیر مصرف می‌کند که این عدد در ایران یک دهم میانگین جهانی است.

وی با اشاره به بار اقتصادی و مالی ناشی از  بیماری پوکی استخوان، گفت: به ازای هر شکستگی لگن ۵ هزار دلار ، هر شکستگی مهره ۳ هزار دلار و  هر شکستگی ساعد یک هزار و ۲۰۰ دلار هزینه به نظام سلامت کشور تحمیل می‌شود .


نظرات

آخرین اخبار
ترور امام جماعت حرم حضرت زینب (ع) در سوریه
ترامپ در دستیابی به اهداف جنگ علیه ایران ناکام مانده است
جسد مرد مفقودی در سد شاه‌قاسم بویراحمد کشف شد
محاصره دریایی آمریکا پرخطر و کم‌دستاورد است
8 مصدوم در تصادف زنجیره‌ای محور آذرشهر-گنبرف
61 درصد آمریکایی‌ها مخالف اقدام نظامی علیه ایران
امارات با خروج از اوپک تنش نفتی با عربستان را آغاز کرد
رایزنی تلفنی عراقچی و لاوروف
چین: تنگه هرمز باید هرچه سریع‌تر بازگشایی شود
5 کشته در سانحه سقوط هواپیما در تگزاس
واردات خودرو ممنوع نیست
موزه هنرهای معاصر تهران میزبان نمایشگاه «هنر و جنگ» می شود
کشف 8000 فشنگ جنگی در شهرستان شوش
دلافوئنته: یامال را برای مراحل حذفی نگه می‌داریم
ناوشکن آمریکایی در اقیانوس آرام آتش گرفت
تحریم سه صرافی ایرانی از سوی آمریکا
معلمان و کارگران ستون فقرات عرصه فرهنگ و اقتصاد هستند
تعرفه واردات خودرو از اتحادیه اروپا 25 درصد شد
دستگیری قاتل در پیشوا در کمتر از یک ساعت
حمله به مدرسه میناب، یک جنایت جنگی از پیش طراحی شده
حملات بی سابقه حزب‌الله به اهداف نظامی رژیم صهیونیستی
نگرانی سازمان جهانی بهداشت از فروپاشی نظام سلامت در غزه
معاون صدراعظم آلمان: به توصیه‌های ترامپ نیازی نداریم
صعود فوتسالیست های دائم‌پناه مشهد به لیگ برتر
رونمایی چین از جدیدترین ابررایانه خود
فلسطین، اینفانتینو را سنگ روی یخ کرد
محکومیت حمله به راهبه در قدس از سوی رهبران مسیحی
زمین؛ عجیب‌ترین سیاره منظومه شمسی!
پایان مرگبار یک درگیری ملکی در لنگرود
پاسخ برلین به تهدید نظامی ترامپ
پایان دور رفت فینال سوپرلیگ گلف با برد ملی‌حفاری اهواز
نورنما | میم مثل معلم مثل میهن
تمرینات ریکاوری ملی‌پوشان برگزار شد
پزشکیان: شرکت‌های پیمانکاری جمع شوند
بازسازی فوری صنایع آسیب‌دیده کلید خورد
عارف: موحد نماد روحیه پهلوانی بود
رئیس فدراسیون فوتبال ایران:فیفا از امریکا هراس دارد
آبادانی ایران بدون تلاش کارگران میسر نیست
بارش باران و وزش باد در ارتفاعات تهران
بیانیه حماس درباره تداوم بحران انسانی در غزه
پافشاری فرانسه بر از سرگیری مذاکرات بازگشایی تنگه هرمز
وقوع انفجار در حرم حضرت زینب(س) در دمشق
جنگ ایران صادرات نظامی آمریکا را متوقف کرد
لندن، صحنه بزرگ‌ترین حراج مدرن
افزایش تعداد موافقان برکناری نتانیاهو
گفت‌وگوی عراقچی و فیدان درباره مذاکرات
تالاب های عراق زنده شدند
تصادف مرگبار قطار در اندونزی
تحویل پیشنهاد تازه ایران به آمریکا توسط پاکستان
تمدید قرارداد فلیک با بارسلونا تا 2028