×
بین الملل
شناسه خبر : 250891
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/22 ساعت 18:34
اعراب منطقه نگران آتش‌بس نیم‌بند غزه

بلومبرگ:

اعراب منطقه نگران آتش‌بس نیم‌بند غزه

رسانه آمریکایی در تحلیلی به بررسی ابعاد منطقه‌ای توافق آتش‌بس غزه پرداخته و نوشته است که این توافق هرچند باعث آرامش موقت شده، اما در میان کشورهای عربی که نقش مهمی در میانجی‌گری داشتند، احساس نگرانی و بی‌اعتمادی نسبت به آینده وجود دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: توافق آتش‌بس در غزه بیش از آنکه صلحی پایدار باشد، سازشی موقت است که آرامشی شکننده را فراهم کرده، اما ریشه‌های سیاسی، نظامی و انسانی بحران را همچنان حل‌نشده باقی گذاشته است.

رسانه آمریکایی در تحلیلی به بررسی ابعاد منطقه‌ای توافق آتش‌بس غزه پرداخته و نوشته است که این توافق هرچند باعث آرامش موقت شده، اما در میان کشورهای عربی که نقش مهمی در میانجی‌گری داشتند، احساس نگرانی و بی‌اعتمادی نسبت به آینده وجود دارد. این گزارش تأکید می‌کند که کشورهای عربی ترکیبی از امید و احتیاط را تجربه می‌کنند و همزمان از نبود چارچوبی روشن برای آینده سیاسی و امنیتی غزه نگران هستند.

شبکه «بلومبرگ» در وبگاه خود می‌نویسد: مقام‌های کشورهای منطقه گفته‌اند هنوز پرسش‌های اساسی درباره نحوه تأمین هزینه بازسازی غزه، حضور نیروهای حافظ صلح، آینده جنبش حماس و پایبندی اسرائیل به تعهداتش بی‌پاسخ مانده است.

در همین راستا، «بدر السیف» استاد دانشگاه کویت گفته است که کشورهای عربی و اسلامی، به‌ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس، وارد «زمینه‌ای ناشناخته» شده‌اند و افزوده است: «آیا ما قرار است درگیر تقابل با حماس شویم و کارهای اسرائیل را برایش انجام دهیم؟ همه‌چیز بیش از حد مبهم به نظر می‌رسد.»

این رسانه آمریکایی نوشته است که مصر، قطر و ترکیه به‌عنوان میانجی‌های اصلی تلاش زیادی برای امضای طرح ۲۰ ماده‌ای صلح انجام دادند، با وجود آنکه می‌دانستند مسیر بازسازی و ثبات در غزه دشوار خواهد بود. بلومبرگ یادآور می‌شود که بمباران‌های رژیم صهیونیستی بخش‌های وسیعی از نوار غزه را ویران کرده و بازسازی آن صدها میلیارد دلار هزینه خواهد داشت؛ در حالی‌که همزمان افکار عمومی در کشورهای عربی بیش از پیش به حمایت از آرمان فلسطین گرایش یافته است.

به نوشته این گزارش، خلع سلاح حماس یکی از شروط اصلی تل‌آویو است و در مقابل، این جنبش از آغاز جنگ همواره بر خروج کامل نیروهای صهیونیست از غزه تأکید کرده است. بلومبرگ خاطرنشان می‌کند که هیچ‌یک از این ۲ خواسته هنوز تحقق نیافته است. در همین حال، نیروهای امنیتی حماس بار دیگر در بخش‌هایی از غزه در حال تثبیت حضور خود هستند، در حالی که نیروهای صهیونیست هنوز بخش‌هایی از منطقه را در کنترل دارند و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز وعده داده که عملیات تخریب تونل‌های حماس ادامه خواهد یافت.

در مرحله نخست توافق که شامل تبادل اسرا است، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود در پارلمان رژیم صهیونیستی از این توافق به‌عنوان «طلوع تاریخی خاورمیانه جدید» یاد کرده است. با این حال، مقام‌های قطری که یکی از میانجی‌های اصلی این روند بودند، ابراز امیدواری کرده‌اند که این وعده واقعاً محقق شود.

در عین حال، دیپلمات‌های عرب منطقه به بلومبرگ گفته‌اند اختلاف‌نظرهایی میان کشورهای عربی بر سر جزئیات توافق وجود دارد؛ برخی معتقدند امتیازات بیش از حدی به رژیم صهیونیستی داده شده و برخی دیگر خواستار اخراج کامل حماس از غزه بوده‌اند.

در ادامه، این رسانه آمریکایی به نقل از «اوریل آبولوف» استاد دانشگاه تل‌آویو و استاد مدعو دانشگاه کورنل، نوشته است که این توافق در واقع «توافق صلح» نیست، بلکه «پیمان بقا برای رهبرانی است که از تداوم درگیری سود می‌برند.»

بلومبرگ همچنین به نقل از یک مقام عرب حاضر در نشست مصر می‌نویسد که طرح ترامپ «شکننده و ناپایدار» است. یک مقام اروپایی نیز هشدار داده که توافق کنونی هیچ راه‌حلی برای بحران انسانی در غزه ارائه نمی‌دهد، جایی که ده‌ها هزار نفر زخمی هستند و بر اساس گزارش نهادهای وابسته به سازمان ملل، قحطی اعلام شده است.

در بخش دیگری از گزارش، یک دیپلمات غربی مستقر در یکی از کشورهای خلیج فارس گفته که گرچه اجرای مرحله نخست توافق امکان‌پذیر است، اما سایر مراحل آن صرفاً «جنبه‌ای آرمانی» دارد و احتمال آغاز مجدد درگیری‌های منطقه‌ای همچنان بالاست.

در پایان، بلومبرگ از قول «آنا جاکوبز» عضو مؤسسه مطالعات کشورهای عربی خلیج فارس در واشنگتن می‌نویسد: «با وجود حجم عظیمی از مسائل حل‌نشده، کشورهای عربی چاره‌ای جز پیش‌روی ندارند. آن‌ها در تلاش‌اند تا توجه ترامپ را حفظ کنند، بر هر ۲ طرف — اسرائیل و حماس — فشار بیاورند و از ادامه روند مذاکره و پایبندی به توافق اطمینان حاصل کنند.»


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی
چرا دیدار ترامپ و شی‌جین‌پینگ شکست خورد؟
کنکور ارشد وزارت بهداشت به تعویق افتاد + تاریخ جدید