×
اجتماعی
شناسه خبر : 250759
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/22 ساعت 00:30
کاهش جمعیت؛ فاجعه‌ای که خطر هویتی برای ایران دارد

کاهش جمعیت؛ فاجعه‌ای که خطر هویتی برای ایران دارد

وزیر کشور با هشدار درباره پیامدهای کاهش نرخ زاد‌و‌ولد گفت: ادامه روند فعلی رشد جمعیت می‌تواند تا سال 1480 جمعیت ایران را به کمتر از 40 میلیون نفر برساند و هویت و تمدن ایرانی را تهدید کند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: وزیر کشور گفت: اگر روند فعلی کاهش جمعیت ادامه پیدا کند، تا سال ۱۴۸۰ جمعیت کشور به کمتر از ۴۰ میلیون نفر خواهد رسید و این یک خطر هویتی و تمدنی است.

 اسکندر مؤمنی، وزیر کشور در ادامه نشست سراسری استانداران که با حضور مرضیه وحید دستجردی دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به روند فعلی رشد جمعیت گفت: اگر روند فعلی کاهش جمعیت ادامه پیدا کند، تا سال ۱۴۸۰ جمعیت کشور به کمتر از ۴۰ میلیون نفر خواهد رسید و این یک خطر هویتی و تمدنی است.

وی افزود: این مسئله تنها محدود به موضوعات اقتصادی نیست و بخش مهمی از آن به مسائل فرهنگی و اجتماعی مرتبط است. امروز کمتر بچه‌دار شدن به نوعی پرستیژ تبدیل شده است و باید با اقدامات فرهنگی و اجتماعی مناسب، این روند را اصلاح کنیم.

مؤمنی تصریح کرد: تسهیلات و تشویق‌های اقتصادی لازم در حال ارائه است، اما بدون اصلاح نگرش‌ها و عوامل فرهنگی، این اقدامات کافی نخواهد بود.

وی تأکید کرد: تمام استانداران و دستگاه‌های اجرایی در خدمت این هدف هستند. باید روند کاهش جمعیت را مدیریت کرده و شرایط مناسب برای افزایش فرزندآوری را فراهم کنیم.

یزد و اصفهان در صدر استان‌های برگزارکننده جلسات ستاد حمایت از خانواده

پروین داداندیش، رئیس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور نیز در این نشست با اشاره به فعالیت‌های ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت وزارت کشور گفت: ستاد با هماهنگی استانداران و دستگاه‌های اجرایی، اقداماتی برای پیگیری قوانین مربوط به خانواده، ازدواج و فرزندآوری انجام داده است و استان‌ها بر اساس قانون موظف به اجرای این برنامه‌ها هستند.

وی افزود: در شش ماهه گذشته، استان‌هایی مانند یزد و اصفهان بالاترین تعداد جلسات و مصوبات مرتبط با جمعیت و خانواده را داشته‌اند و پرداخت تسهیلات تحصیلی و مسکونی به متقاضیان به‌طور کامل یا قابل توجه انجام شده است.

داداندیش تأکید کرد: اولین گام در اجرای این برنامه‌ها، شناسایی روایت‌ها و باورهای جوانان درباره زندگی، ازدواج و فرزندآوری در مناطق مختلف کشور است تا بتوانیم سیاست‌ها و اقدامات فرهنگی و اجتماعی اثرگذار طراحی کنیم.

وزارت کشور برنامه‌ای برای رفع موانع فرزندآوری در استان‌ها تدوین می‌کند

مرضیه وحید دستجردی، دبیر ستاد ملی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در پایان نشست سراسری استانداران اظهار داشت: جمعیت در استان‌های مختلف وضعیت متفاوتی دارد و ما موظف هستیم استان‌هایی که نرخ ولادت پایینی دارند و یا در معرض کاهش شدید نرخ باروری هستند را رصد کنیم و وضعیت فرزندآوری را به مسئولان مربوطه منتقل کنیم.

وی افزود: بر اساس ماده یک قانون و بند پ، هم وزارت کشور و هم استانداران موظف هستند طرح و برنامه‌ای برای رفع مشکلات و موانع فرزندآوری در استان‌ها تدوین کنند. گزارشی با توجه به بررسی‌های عمیق، ریشه‌ای، استانی و شهرستانی وضعیت ولادت‌ها، به استانداران ارائه شد و امیدواریم این اقدام باعث حرکت جدی در راستای ارتقای نرخ باروری شود.

دبیر ستاد ملی جمعیت ادامه داد: چند سوال و نظریه از سوی استانداران مطرح شد که مقرر شد این موارد نیز پیگیری شود. قطعاً برای استان‌هایی که نرخ باروری بسیار پایین دارند، برنامه‌ریزی جدی از طریق وزارت کشور و استانداری‌ها با همکاری دبیرخانه ستاد ملی جمعیت انجام خواهد شد.


مهر
اخبار مرتبط
میانگین سن افراد در ایران به 35 سال رسید
چهارشنبه 1404/08/07 ساعت 15:21
میانگین سن افراد در ایران به 35 سال رسید
رئیس مرکز آمار ایران گفت:طبق برآورد‌های صورت‌گرفته و بر اساس هرم سنی جمعیت ایران، تقریباً 6 میلیون نفر از جمعیت 86 میلیونی ایرانی سالمند هستند و سن آنها بیش از 65 سال است.
نیمی از زمین از شرق نفس می کشد
سه‌شنبه 1404/08/06 ساعت 09:30
نورنیوز بررسی می‌کند،
نیمی از زمین از شرق نفس می کشد
آسیا در سه دهه گذشته موتور اصلی رشد جمعیت جهان بوده است؛ از جهش 537 درصدی قطر و 398 درصدی امارات تا کاهش 30 درصدی گرجستان و رشد 50 درصدی ایران.
دبیر ستاد ملی جمعیت: مشکل کاهش جمعیت با بخشنامه حل نمی‌شود
دوشنبه 1404/05/20 ساعت 21:30
دبیر ستاد ملی جمعیت: مشکل کاهش جمعیت با بخشنامه حل نمی‌شود
دبیر ستاد ملی جمعیت، معتقد است که مسائل جمعیتی نیازمند راهکارهای جامع و عملی است و صدور بخشنامه‌های اداری به تنهایی نمی‌تواند مشکل کاهش جمعیت را رفع کند.
بمب ساعتی کاهش جمعیت به شمارش درآمده است
دوشنبه 1404/02/29 ساعت 17:35
نورنیوز از چالش بزرگ تحولات جمعیتی در ایران گزارش می دهد؛
بمب ساعتی کاهش جمعیت به شمارش درآمده است
سه مدیر ارشد کشور، همزمان از صدای پای هولناک یک چالش جدی برای ایران سخن گفته‌اند که می‌تواند پایه‌های امنیت ملی را تهدید کند. این چالش بزرگ، نه حمله نظامی به کشور است و نه به موضوعات هسته‌ای ربط دارد. چالش خطرناک، تحولاتی است که در موضوع جمعیت ایران در حال رخ دادن است.
نظرات

آخرین اخبار
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان