×
بین الملل
شناسه خبر : 250747
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/21 ساعت 22:54
نا امیدی اسرائیلی‌ها از ترامپ/ شکست در انتظار رژیم صهیونیستی

مسئول سابق شاباک مطرح کرد

نا امیدی اسرائیلی‌ها از ترامپ/ شکست در انتظار رژیم صهیونیستی

یکی از مسئولان سابق شاباک هشدار داد طرح ترامپ برای خاورمیانه پر از شکاف است و احتمال زیادی دارد به بن‌بست منتهی شود.

نورنیوز- گروه بین الملل : ساعاتی پس از پایان سفر دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده به فلسطین اشغالی یکی از مسئولین سابق شاباک اعتراف کرد: طرح ترامپ مملو از شکاف است و احتمال زیادی وجود دارد که این طرح به بن بست منتهی شود.

روزنامه معاریو عصر دوشنبه در گزارشی اعلام کرد، یوسی عمروسی مسئول عالی رتبه سابق سرویس امنیت عمومی اسرائیل (شاباک) در گفتگویی با این روزنامه که بعد از مبادله اسرا انجام گرفت، تاکید کرد: سرویس‌های امنیتی اسرائیل نمی‌توانند حتی یک لحظه آرامش را تجربه نخواهند کرد.

به گفته این مسئول برجسته شاباک، در کنار خوشحالی از بازگشت اسرا، بسیار حایز اهمیت است که به یاد داشته باشیم که چاش‌های امنیتی و سیاسی که در مقابل اسرائیل قرار دارد همچنان به همان شیکل باقی مانده‌اند به نحوی که در شرایط فعلی ماموریت‌ها و وظایف گسترده و پیچیده‌ای در مقابل نهادهای مختلف امنیتی و نظامی و کابینه اسرائیل قرار گرفته‌اند.

به اعتقاد این مسئول سابق امنیتی اسرائیلی، باید طرح ترامپ را به دقت و به شکل عمیقی مورد بررسی قرار داد و خطراتی و چالش‌های نهفته در آن را مشخص و راه‌های خروج از آنها را پیدا کرد.

عمروسی چالش‌های اصلی را شرح می‌دهد و می‌گوید: «باید اطمینان حاصل شود که جنگ 7 اکتبر به یک دور گسترده و پیشرفته تبدیل نشود، بلکه منجر به تغییر اساسی در وضعیت امنیتی شود. هدف اسرائیل باید خلع سلاح کامل حماس و همه سازمان‌های فلسطینی و خلع سلاح کامل نوار غزه، از جمله تخریب زیرساخت‌های تونلی، انبارهای سلاح، کارخانه‌های سلاح و سایر دارایی‌های نظامی حماس باشد. علاوه بر این، باید اطمینان حاصل شود که حماس به طور کامل از هرگونه موقعیت حاکمیتی، مستقیم یا غیرمستقیم، در نوار غزه برکنار شده است. اسرائیل نمی‌تواند حضور دشمن را در مرز جنوبی خود بپذیرد و باید برای جلوگیری از این امر اقدامات قاطعی انجام دهد».

او سپس به ساختار طرح آمریکایی اشاره می‌کند: «در طرح ترامپ، فقط یک بند واضح، قطعی و خاص در مورد آزادی اسرا وجود داشت و بنابراین با موفقیت نسبی اجرا شد. در مقابل، بندهای دیگر این طرح مبهم و قابل تفسیر باقی ماندند، و برخی حتی آن را به «تکه پنیر مملو از  سوراخ» تشبیه کردند. بنابراین، مذاکرات طولانی و پیچیده‌ای پیش‌بینی می‌شود که ممکن است به بن‌بست منجر شود».

عمروسی نسبت به شکاف‌های اساسی در برداشت‌ها هشدار می‌دهد: «مانع دیگر، درک حماس از توافق است. اگرچه ما و آنها برداشت متفاوتی از آن داریم، اما درک آنها از آن کاملاً متفاوت است. به عنوان مثال، یکی از بندهای توافق تصریح می‌کند که نوار غزه منطقه‌ای عاری از «تروریسم افراطی» است و تهدیدی برای همسایگان خود ایجاد نمی‌کند. یک مقام ارشد حماس در مورد این بند اظهار نظر کرد و گفت که این بند برای آنها کاملاً قابل قبول است زیرا آنها، حماس، به هیچ وجه یک جنبش تروریستی افراطی نیستند و بنابراین با این بند موافقند»،  او گفت: «بندهایی در طرح ترامپ وجود دارد که احتمالاً نگرانی‌هایی را در بین تصمیم‌گیرندگان اسرائیلی ایجاد می‌کند. به عنوان مثال، مشخص نیست که روند خلع سلاح چگونه اجرا خواهد شد، نیروی موقت بین‌المللی چه طرف‌هایی خواهند بود و آیا حماس واقعاً با این نیرو همکاری خواهد کرد یا خیر؟».

علاوه بر این، توانایی اسرائیل در تحمل حضور سربازان خارجی، مانند ترک‌ها یا قطری‌ها، در مرز جنوبی باید بررسی شود. این مسائل نیاز به بحث‌های عمیق با میانجی‌ها دارد تا اطمینان حاصل شود که منافع امنیتی اسرائیل حفظ می‌شود و توافق به طور دقیق اجرا می‌شود.

عمروسی نسبت به یک مسئله جدید دیگر هشدار می‌دهد: «نکته دیگری که نیاز به تأمل از سوی طرف اسرائیلی دارد، بین‌المللی شدن «مسئله دولت فلسطین» است. این امر با دیدار ترامپ با کشورهای عربی و اسلامی در مصر، از جمله تشکیلات خودگردان فلسطین، آغاز خواهد شد و با مشارکت فزاینده کشورهای اسلامی و عربی در تلاش برای تأثیرگذاری بر این درگیری ادامه خواهد یافت. اسرائیل باید این را در نظر بگیرد و پاسخ‌های مناسبی را آماده کند».

 


تسنیم
اخبار مرتبط
نگرانی اسرائیلی‌ها از جاه‌طلبی نتانیاهو
سه‌شنبه 1404/07/22 ساعت 01:00
رهبر حزب دموکرات رژیم صهیونیستی مطرح کرد
نگرانی اسرائیلی‌ها از جاه‌طلبی نتانیاهو
رهبر حزب دموکرات اسرائیل با هشدار نسبت به تلاش‌های احتمالی نتانیاهو برای نقض توافق آتش‌بس غزه گفت: نباید اجازه داد جاه‌طلبی سیاسی، جان انسان‌ها را قربانی کند.
زخم‌های عمیق غزه؛ وقتی آتش‌بس پایان کابوس نیست
دوشنبه 1404/07/21 ساعت 17:51
نورنیوز از چالش‌های اقتصادی و اجتماعی پسا آتش بس در غزه گزارش می دهد؛
زخم‌های عمیق غزه؛ وقتی آتش‌بس پایان کابوس نیست
با اعلام آتش‌بس پس جنگی دوساله، غزه بر ویرانه‌های خود ایستاده است؛ سرزمینی که زیر بمباران و محاصره صهیونیستی، اقتصادی نابود و مردمی زخم‌خورده را به ارث برده است.
تردیدها درباره پایبندی اسرائیل به طرح صلح پس از مبادله اسرا
دوشنبه 1404/07/21 ساعت 06:00
فایننشال تایمز:
تردیدها درباره پایبندی اسرائیل به طرح صلح پس از مبادله اسرا
فایننشال تایمز در گزارشی به بررسی طرح صلح ترامپ برای غزه پرداخت. در این گزارش آمده است: «رهبران حدود 20 کشور روز دوشنبه در مصر گردهم می‌آیند تا در «نشست صلح غزه» شرکت کنند؛ نشستی که همزمان با سفر برق‌آسای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به خاورمیانه برگزار می‌شود و هدف آن پایان دادن به جنگ میان اسرائیل و حماس عنوان شده است».
ترامپ: افتخار می‌کنم که ایران از توافق آتش بس با حماس حمایت کرد
شنبه 1404/07/19 ساعت 10:42
ترامپ: افتخار می‌کنم که ایران از توافق آتش بس با حماس حمایت کرد
ترامپ توافق پایان جنگ در غزه را یک «معامله بزرگی برای اسرائیل، اعراب، مسلمانان و کل جهان» دانست.
نظرات

آخرین اخبار
8 مزدور آمریکایی- صهیونی در همدان دستگیر شدند
نماینده مصری: آمریکا و اسرائیل مقاومت ایران را دست کم گرفتند
ترکیه: تجاوزها علیه ایران باید متوقف شود
هشدار اورژانس کشور: مصدومان را ناگهانی از زیر آوار خارج نکنید
هدف قرار گرفتن یک جنگنده رژیم صهیونیستی در آسمان ایران تایید شد
آسیب به 19 بنای تاریخی استان تهران در جنگ اخیر
دستگیری دو جاسوسی که موقعیت اماکن مهم را برای دشمن ارسال می کردند
حمله به سفارت آمریکا در بغداد با 2 پهپاد
حضور 30 خبرنگار خارجی در استان فارس برای پوشش جنگ
انهدام پدافند اسرائیل با موشک‌های حزب‌الله
تمدید پوشش بیمه‌ای برای بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت
اعلام جزئیات تماس تلفنی رؤسای جمهور ایران و مصر
مشاور ترامپ: تشدید تنش‌ها رژیم صهیونیستی را محو خواهد کرد
سفیر ایران: مشکل آمریکا، ایرانِ متحد و مقتدر است
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ حمله جنگنده های دشمن به شیراز ، یزد، اصفهان و قشم
مردم‌پایه شدن مقاومت؛ شرط پیروزی در نبرد اراده‌ها
یورگن هابرماس، فیلسوف آلمانی، در 96 سالگی درگذشت
دیدار سفیر ایران با اعضای تیم ملی فوتبال بانوان
تانکر ترکرز: بارگیری نفت در جزیره خارک عادی است
افزایش 23 درصدی قیمت بنزین در آمریکا
از فردا؛ هجدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر مجازی برگزار می شود
کالبدشکافی دلاریزه شدن اقتصاد ایران
تایید فروش بزرگترین بسته تسلیحات به تایوان توسط آمریکا
رم، وین و فرانکفورت در حمایت از ایران به‌پا خواستند
منزل دروازه‌بان تیم ملی فوتسال بمباران شد
قیمت مواد غذایی در آمریکا افزایش یافت
حمایت مردم منتقم ایران از نیروهای مسلح
آغاز طرح تماس با سالمندان تنهای پرخطر در تهران
پزشکیان: هر چه را ویران کرده‌اند، بهتر از قبل می‌سازیم
اجرای «پرستار داوطلب محله» در دستور کار قرار گرفت
مدارس غیردولتی به پرداخت حقوق معلمان طبق قرارداد ملزم شد
شورای نگهبان لایحه بودجه 1405 را مغایر شرع و قانون اساسی نشناخت
عراقچی تاکید کرد: ایران به هرگونه حمله علیه تأسیسات انرژی پاسخ خواهد داد
استرالیا میزان ذخایر انرژی اش را اعلام کرد/اوضاع وخیم است
اعتراف رسانه اسرائیلی به هدف قرار داده شدن بانک‌های آمریکایی در منطقه
هلال احمر: تاکنون به 160 مرکز بهداشتی- درمانی آسیب وارد شده است
تعلیق بخشی از محرومیت‌های چک برگشتی
شورای امنیت درباره تمدید مأموریت یوناما رأی‌گیری می‌کند
پسکوف: روسیه با ونزوئلا در تماس است
گزارش تصویری / مراسم دریا سالار شهید علی شمخانی در امامزاده صالح بن موسی الکاظم (ع)
دبیرکل کتائب سیدالشهدا عراق: خروج از غرب آسیا برای آمریکا پرهزینه خواهد بود
ترامپ دست به دامن چین شد
دیپلماسی همچنان بهترین راه برای حل‌وفصل تنش‌های کنونی است
77 امدادگر در حملات اسرائیل به لبنان شهید و مجروح شدند
سرنوشت نتانیاهو همچنان در هاله‌ای از ابهام
تداوم صادرات و واردات ️از مرزهای کرمانشاه
طومار حزب انگلیسی خطاب به استارمر برای توقف تجاوز علیه ایران
رادیو اسرائیل تایید کرد: ایران، مرکز و جنوب اسرائیل را موشک باران کرد
کرملین: نفت روسیه برای بازار جهانی ضروری است
قالیباف: پایگاه‌های آمریکایی از هیچ‌کس محافظت نمی‌کنند