×
اقتصادی
شناسه خبر : 250746
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/21 ساعت 23:05
صادرات با کارت های جدیدالصد‌ور فقط با ضمانتامه

صادرات با کارت های جدیدالصد‌ور فقط با ضمانتامه

رئیس سازمان توسعه تجارت از اجرای سیاست جدید صدور کارت بازرگانی خبر داد و گفت: برای جلوگیری از سوءاستفاده، امکان صادرات برای کارت های جدیدالصدور منوط به ارائه ضمانت نامه بانکی شد. البته به شرط تایید اهلیت 100 هزار دلار به صادر کننده تخصیص می یابد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: دهقان دهنوی، رئیس سازمام توسعه تجارت با بیان اینکه امیدواریم با عمیق‌شدن معاملات در تالار دوم مشکلات حل شود، اظهار داشت: در این تالار، توافق بر سر قیمت ارز بین صادرکننده و واردکننده انجام می‌شود و بانک مرکزی در آن دخالتی ندارد. این مکانیزم می‌تواند زمینه‌ساز دستیابی صادرکنندگان به ارزش واقعی کالاهایشان باشد.

وی در ادامه به سیاست‌های جدید کارت‌های بازرگانی اشاره و تصریح کرد: برای جلوگیری از سوءاستفاده‌ها، برای دارندگان کارت بازرگانیِ صادر شده برای اولین بار، امکان صادرات قائل نمی‌شویم مگر اینکه ضمانتنامه بانکی ارائه دهند. همچنین اهلیت‌سنجی را به اتاق‌ها بازگرداندیم و هرگاه اتاق‌های بازرگانی شهرستان‌ها اهلیت لازم یک بازرگان تازه‌کار را تأیید کنند، ما مبلغ 100 هزار دلار را بدون نیاز به ضمانتنامه در اختیارش قرار می‌دهیم تا بتواند صادرات انجام دهد.

دهقان دهنوی خاطرنشان کرد: اگرچه موانع کاهش یافته، اما هنوز یک مانع قانونی وجود دارد که باید «قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز» در دستور اصلاح قرار گیرد تا فرصت برای حل بسیاری از مسائل فراهم شود.

وی به حل مشکلات موقت اشاره کرد و گفت: موضوع «مصالحه ریالی» برای صادرکنندگانی که در گذشته تعهد داده بودند، پس از ماه‌ها بالاخره فهرست و سنجش شد و از بانک مرکزی درخواست کردیم که مجازات‌های مربوط به رفع تعهدات وارداتی را تأیید کنند که دوستان موافقت کردند.

معاون مربوطه با اشاره به ساماندهی موضوع کسانه‌ها (واردات) گفت: برای واردکنندگانی که با مشکل مواجه هستند، کمیته‌ای تشکیل دادیم و تنها در سال جاری بیش از 100 پرونده بررسی شده است. بسیاری از جریمه‌های سنگین به این دلیل بود که مقررات و فرآیندهای خودمان مشکل داشت و واردکننده به رغم واردات کالا پیش از پایان مهلت قانونی، به دلیل تعلل در فرآیندهای استاندارد، بهداشت یا تخصیص ارز، جریمه می‌شد. کمیته موفق شد حداقل به عنوان «مسکن» عمل کند، اما راه حل اصلی، اصلاح قوانین و مقررات است.

دهقان دهنوی در پایان از پیشنهادهای ارائه‌شده توسط نمایندگان مجلس تقدیر کرد و گفت: از طریق پیشنهادها در «قانون زمین‌مالی تولید» با کمک آقای دکتر قادری، و همچنین از طریق «قانون برنامه هفتم» و «بودجه» می‌توانیم این اصلاحات را پیش ببریم. پیشنهادها از مسیر رسمی به سازمان برنامه ارائه خواهد شد تا در بودجه پیش‌بینی شود. همچنین مطالعه جدی توسط بخش خصوصی برای اصلاح برخی مواد «قانون مبارزه با قاچاق» در دست انجام است تا مشکلات فعلی مرتفع گردد.


نظرات

آخرین اخبار
تجاوز مجدد دشمن آمریکایی به نقاطی از جنوب کشور
پشت پرده نقش کوشنر و ویتکاف در مذاکرات با ایران
سردار شکارچی: آمریکا و دولت جعلی صهیونیستی حق ندارند در منطقه باشند
عمان پس از تنش‌های ایران و آمریکا به‌دنبال تقویت همکاری با چین
ادعای ترامپ درباره آزادی زندانی آمریکایی در ایران تکذیب شد
پشت پرده تاکتیک خلاقانه ایران در نبرد با دشمن؛ ضربه به معماری تهاجم
روایت بقائی از مخالفان مقابله با تروریسم و جنایات بین‌المللی
قطر ادعای مشارکت در حمله به ایران را رد کرد
امنیت کامل در مرزها برای تردد زائران اربعین فراهم است
کاخ سفید مدعی ادامه مذاکرات ایران و آمریکا شد
رئیس اسبق سیا: تولید پهپاد آمریکا کمتر از یک‌دهم اوکراین است
ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور فرمانده حماس
کاخ سفید: ترامپ در مراسم فیفا و فینال جام جهانی حضور می‌یابد
فرانسه و آلمان همکاری هسته‌ای و دفاعی را گسترش می‌دهند
دود سیاه در بهبهان ناشی از آتش‌زدن ضایعات بود
چرا وزارت نیرو جدول خاموشی‌ها را منتشر نمی‌کند؟
جنجال امنیتی ابزار برنامه‌نویسی ایلان ماسک!
هشدار مخبر درباره حمله به ایران
رکورد تازه یوز آسیایی در میاندشت خراسان شمالی
حزب‌الله ادعای حضور در سوریه را رد کرد
پیروزی نفس‌گیر والیبال ایران مقابل آلمان
باقری‌کنی: استقلال ایران باید در برابر زیاده‌خواهی‌ها صیانت شود
اعتراف معاون ترامپ به ارتباط اپستین با نهادهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل
محدودیت شبانه تردد شناورها در آب‌های بحرین
حاجی میرزایی: دولت از تمام توان برای حمایت از نیروهای مسلح استفاده می‌کند
آیت‌الله جوادی آملی: وظیفه همگان، حفظ وحدت، حمایت از رهبری و صیانت از نظام اسلامی است
سیستان‌وبلوچستان؛ غول خرمای ایران با چشم‌انداز صادرات جهانی
چین به آمریکا درباره گزینه نظامی علیه کوبا هشدار داد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ و یک
توضیحات وزیر علوم درباره تغییرات تاریخ کنکور
نیروگاه تبریز هفته آینده به مدار بازمی‌گردد
ادامه حملات پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان
بیانیه وزارت امور خارجه درباره حملات وحشیانه آمریکا علیه ایران
مسکو: اروپا کشتن روس‌ها را جرم نمی‌داند
حمله عضو کنست رژیم صهیونیستی به رئیس ستاد ارتش
کامبک و صعود تماشایی والیبال ژاپن
شرایط جدید واردات خودرو در منطقه آزاد انزلی
معجزه ایرانی در لحظات بن‌بست
آخرین سفر استارمر به کیف و قول حمایت بی دریغ لندن به زلنسکی
واکنش سخنگوی شورای نگهبان به حمله دشمن آمریکایی به اطراف بیمارستان بقایی اهواز
رئیس مجلس خبرگان: عزاداری بدون اقدام، در مکتب اهل‌بیت(ع) معنا ندارد
مالزی طرح جدید شهرک‌سازی صهیونیست‌ها را محکوم کرد
تحقیق کاخ سفید درباره هواپیمای قطری ترامپ
حفاظت مادام‌العمر از نتانیاهو کلید خورد
تصادف یک اتوبوس‌ بی‌.آر.تی تهران با 7 خودرو و موتور در خیابان ولی‌عصر
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 26 تیر 1405 + تحلیل قیمت طلا
هند اعزام دریانوردان به هرمز را متوقف کرد
تاج: آمریکا در جام جهانی کارشکنی کرد
آخرین خبر از پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی/زمان واریز
بررسی عملکرد تیم ملی در جام‌جهانی با حضور وزیر ورزش