×
بین الملل
شناسه خبر : 250713
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/21 ساعت 20:18
فاش شدن جزئیاتی از دیدار محرمانه فرستادگان ترامپ با رهبران حماس

فاش شدن جزئیاتی از دیدار محرمانه فرستادگان ترامپ با رهبران حماس

تارنمای آمریکایی آکسیوس به نقل از منابع آگاه فاش کرد که جرد کوشنر و استیو ویتکاف، نمایندگان ویژه دونالد ترامپ، در دیداری غیرمنتظره با سران حماس در دستیابی به توافق آتش‌بس غزه کمک کرده‌اند؛ دیداری که با چراغ سبز مستقیم ترامپ انجام شد.

نورنبوز- گروه بین الملل: تارنمای آکسیوس به نقل از منابع آگاه گزارش داد که دیدار مستقیم جرد کوشنر داماد رئیس جمهور آمریکا و استیو ویتکاف نماینده ویژه کاخ سفید در امور خاورمیانه با سران حماس به توافق آتش بس غزه کمک کرد.

سه منبع آگاه به آکسیوس گفتند که دیدار غیرمعمول روز چهارشنبه گذشته بین فرستادگان ترامپ و رهبران حماس به دستیابی به توافق صلح غزه کمک کرد.

یکی از موانع رسیدن به توافق همواره این بوده است که رهبران حماس نگران عهدشکنی رژیم صهیونیستی پس از آزادی اسرا و از سرگیری جنگ از سوی این رژیم بودند.

یکی از منابع مدعی شد که برای دستیابی به توافق، ویتکاف و کوشنر باید حضوری با رهبران حماس دیدار می‌کردند و به طور مستقیم تضمین می‌دادند.

یک روز قبل، ترامپ به طور خصوصی به ویتکوف و کوشنر هنگام ملاقات با آنها در دفتر بیضی کاخ سفید، قبل از عزیمت این دو به مصر اجازه داده بود که در صورت لزوم برای امضای توافق با رهبران حماس دیدار کنند.

ویتکوف پس از ورود به شرم الشیخ، واسطه‌های قطری، مصری و ترکی را از چراغ سبز ترامپ مطلع کرد.

منبع دیگری ادعا کرد که چهارشنبه شب گذشته، میانجی‌های قطری به اقامتگاه ویتکاف رفتند و گفتند که مذاکرات به بن‌بست رسیده و پرسیدند که آیا نمایندگان آمریکا آماده ملاقات با حماس هستند یا خیر.

این در حالی است که رژیم صهیونیستی همواره ثابت کرده به توافق‌های خود پایبند نیست همانطور که در توافق‌های گذشته با حماس آن را نشان داد. تل آویو همچنین با وجود توافق آتش بس با حزب الله لبنان که نزدیک به یک سال از آن می‌گذرد، همچنان به لبنان حمله می‌کند.

بر اساس گزارش آکسیوس، تیم حماس توسط خلیل الحیه رهبری می‌شد که سه هفته قبل در دوحه هدف یک سوء قصد ناموفق رژیم صهیونیستی قرار گرفته بود.

به گفته این منبع، زمانی که الحیه در مورد احتمال اینکه آیا ترامپ پیامی برای حماس دارد یا خیر؟ ویتکاف پاسخ می‌دهد: پیام رئیس جمهور ترامپ این است که او از هر ۲۰ بند طرح صلح خود حمایت می‌کند و اطمینان حاصل خواهد کرد که همه آنها اجرا شوند.

وقتی جلسه تمام شد، رهبران حماس به اتاق جداگانه‌ای با میانجیگران مصری، قطری و ترکیه‌ای رفتند. چند دقیقه بعد، حسن رشاد، رئیس سازمان اطلاعات مصر، به همراه همتایان ترکیه‌ای و قطری خود بازگشت. او به ویتکاف و کوشنر گفت: بر اساس جلسه‌ای که داشتیم، به توافق رسیدیم.

رسانه عبری: ویتکاف و کوشنر مجبور شدند شخصا با رهبران حماس گفتگو کنند  

یک رسانه عبری هم فاش کرد، پیش از اعزام ویتکاف و کوشنر به منطقه برای پیگیری مذاکرات، دونالد ترامپ به آنها مجوز دیدار و گفتگوی مستقیم با رهبران حماس را داد. 

 پایگاه خبری شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی در خبری در این رابطه اعلام کرد، در نشستی که پیش از عزیمت این دو به مصر در دفتر بیضوی جلسه‌ای برگزار و در جریان آن ترامپ به شکل محرمانه‌ای به ویتکاف و کوشنر اجازه داده در صورت لزوم و برای تکمیل توافق با رهبران حماس مستقیما دیدار و مذاکره کنند.

در ادامه این گزارش آمده است: یکی از موانع اصلی توافق، نگرانی رهبران حماس از بازگشت اسرائیل به جنگ پس از آزادی گروگان‌ها بود. کانال 12 فاش کرد که برای دستیابی به این توافق، استیو ویتکاف و جارد کوشنر باید شخصاً با رهبران حماس دیدار می‌کردند و مستقیماً به آنها اطمینان می‌دادند که ترامپ اجازه چنین اتفاقی را نخواهد داد، مادامی که آنها به تعهدات خود در توافق عمل کنند.

پس از ورود به شرم‌الشیخ، ویتکاف به میانجی های قطری، مصری و ترکی اطلاع داد که ترامپ برای این اقدام چراغ سبز نشان داده است.

به گفته یک منبع، میانجی قطری عصر چهارشنبه به محل اقامت ویتکاف در هتل فور سیزنز رسیدند، به آنها اطلاع دادند که مذاکرات به بن‌بست رسیده است و از آنها پرسیدند که آیا مایل به ملاقات با رهبران حماس هستند یا خیر.

 یک مقام ارشد قطری به ویتکاف گفت: "ما معتقدیم که اگر با آنها ملاقات کنید و با آنها دست بدهید، توافق حاصل خواهد شد."

دقایقی بعد، ویتکاف و کوشنر وارد ویلای دیگری در تفرجگاه دریای سرخ شدند. در داخل اتاق، روسای سرویس‌های اطلاعاتی مصر و ترکیه، مقامات ارشد قطری و چهار رهبر ارشد حماس که در مذاکرات شرکت کرده بودند، منتظر آنها بودند.

کانال 12 گزارش داد که خلیل الحیه، که سه هفته پیش از یک سوءقصد اسرائیل در دوحه جان سالم به در برد، ریاست هیئت حماس را بر عهده دارد. ویتکاف به مقامات حماس گفت که «زمان آن رسیده است که با مرحله اول توافق پیش برویم و مردم را از دو طرف مرز به خانه‌هایشان بازگردانیم».

الحیه پرسید که آیا ویتکاف و کوشنر پیامی از ترامپ دارند یا خیر؟ ویتکاف پاسخ داد: «پیام رئیس جمهور ترامپ این است که با شما منصفانه رفتار خواهد شد، او از هر 20 بند طرح صلح خود حمایت می‌کند و اجرای آنها را تضمین خواهد کرد».

به گفته یک منبع مذکور، تمایل ویتکاف و کوشنر برای دیدار با رهبران حماس، علیرغم خطرات سیاسی موجود، به این سازمان نشان داد که ایالات متحده در مورد دستیابی و اجرای توافق جدی است.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 13 آبان 1404
امیر سیاری: اتحاد و انسجام، رمز موفقیت ملت ایران در برابر استکبار است
ثبت‌نام بیش از 118 هزار نفر در آزمون دکتری 1405
سرقت‌ میلیاردی خدمتکار جوان در شمال تهران
دولت‌های میزبان متهمان سازمان مجاهدین مکلف به استرداد آن‌ها هستند
نمایش اقتدار ملی در راهپیمایی 13 آبان / قالیباف: استقلال ایران، قابل معامله نیست
جزئیات آخرین وضعیت صابر کاظمی/ افت ضربان قلب کاظمی از امروز به دنبال مرگ مغزی
آیا هوش مصنوعی تهدیدی برای یادگیری کودکان است؟
فصلِ بی‌باران، روایتِ مرگِ ابرها
گابارد: 16 کشور و 20 نهاد برای نظارت بر آتش‌بس غزه حضور دارند
سقوط نیسان به دره در جاده آستارا – اردبیل؛ مرگ مادر و سه فرزند
رونمایی از مجسمه «زانو زنندگان برابر ایران» در میدان انقلاب
75 درصد درختان زیتون غزه در حملات از بین رفتند
نماینده قم به صورت مشروط از پاسخ‌های وزیر علوم قانع شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه‌شنبه 13 آبان1404+ جدول
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران ( 119) « پیرانشهر »
نحوه پرداخت وام 30 میلیون تومانی برای بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان+اپلیکیشن
وزیر دفاع: دست هر متجاوزگری را قوی‌تر از گذشته کوتاه خواهیم کرد
ایران بر اساس سه اصل فرهنگی، اعتقادی و اخلاقی هیچ‌گاه به سمت بمب اتم نخواهد رفت
تنگسیری: مردان پولادین خلیج فارس دشمن را سر جایش خواهند نشاند
زخمی شدن 15 دانش آموز در برخورد سه سرویس مدرسه
درخواست آمریکا برای حکومت 2 ساله یک نیروی بین‌المللی بر غزه
بن‌سلمان به آمریکا می‌رود
کودک‌کُشی با اسباب‌بازی‌های بمب‌گذاری‌شده در غزه
سفر مدیر اطلاعات ملی آمریکا به اسرائیل
13آبان تمام نشدنی!
علل شکست سیاست‌های اقتصادی
امضای تفاهم نامه همکاری رسانه‌ای و فرهنگی میان ایران و پاکستان
ابزار سیاسی یا دغدغه دینی؟
رئیس جمهور لبنان: لبنان گزینه‌ای جز مذاکره ندارد
پایان دوره پس از جنگ سرد و آغاز جنگ گرم جدید
در پاییز مراقب آنفلوآنزا و کرونا باشید
برنامه مسابقات ورزشی امروز سه‌شنبه 13 آبان1404 + ساعت بازی سپاهان
آیا سخنان البوسعیدی خبر از تغییر راهبرد کشورهای عربی می‌دهد؟
سیاست‌نامه | 13آبان 58، 46 سال بعد
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 13 آبان 1404 + وضعیت استان‌ها
بازار داغ انتخابات زودهنگام در انگلیس
ان‌بی‌سی نیوز: آمریکا نیرو و افسر اطلاعاتی به مکزیک اعزام می کند
پایان باتری و آغاز ایمپلنت‌های بی‌سیم در جراحی پزشکی
نقش امگا3 از کنترل قند خون تا سلامت چشم و مفاصل
سلامت قلب از چه سنی به خطر می‌افتد؟
هوش مصنوعی هرچه باهوش‌تر، خودخواه‌تر
کشف شبه‌ذره‌ ضد الکتریسیته
آمریکا: توطئه بزرگ تروریستی مرتبط با داعش در میشیگان خنثی شد
با وجود ناراحتی، روانخواه استعفا نداده است؛ ملاقات سرنوشت‌ساز سرمربی تیم امید با تاج
درخواست انگلیس برای گشایش همه گذرگاه‌های غزه
ساعت مدارس و ادارات 6 شهرستان خوزستان به‌دلیل آلودگی هوا تغییر کرد
بیرانوند بازیکن برتر دیدار تراکتور-الشرطه شد
تعطیلی مدارس برخی شهرهای هرمزگان فردا سه‌شنبه
انجام دو مرحله از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
X
آگهی تبلیغاتی