×
بین الملل
شناسه خبر : 250713
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/21 ساعت 20:18
فاش شدن جزئیاتی از دیدار محرمانه فرستادگان ترامپ با رهبران حماس

فاش شدن جزئیاتی از دیدار محرمانه فرستادگان ترامپ با رهبران حماس

تارنمای آمریکایی آکسیوس به نقل از منابع آگاه فاش کرد که جرد کوشنر و استیو ویتکاف، نمایندگان ویژه دونالد ترامپ، در دیداری غیرمنتظره با سران حماس در دستیابی به توافق آتش‌بس غزه کمک کرده‌اند؛ دیداری که با چراغ سبز مستقیم ترامپ انجام شد.

نورنبوز- گروه بین الملل: تارنمای آکسیوس به نقل از منابع آگاه گزارش داد که دیدار مستقیم جرد کوشنر داماد رئیس جمهور آمریکا و استیو ویتکاف نماینده ویژه کاخ سفید در امور خاورمیانه با سران حماس به توافق آتش بس غزه کمک کرد.

سه منبع آگاه به آکسیوس گفتند که دیدار غیرمعمول روز چهارشنبه گذشته بین فرستادگان ترامپ و رهبران حماس به دستیابی به توافق صلح غزه کمک کرد.

یکی از موانع رسیدن به توافق همواره این بوده است که رهبران حماس نگران عهدشکنی رژیم صهیونیستی پس از آزادی اسرا و از سرگیری جنگ از سوی این رژیم بودند.

یکی از منابع مدعی شد که برای دستیابی به توافق، ویتکاف و کوشنر باید حضوری با رهبران حماس دیدار می‌کردند و به طور مستقیم تضمین می‌دادند.

یک روز قبل، ترامپ به طور خصوصی به ویتکوف و کوشنر هنگام ملاقات با آنها در دفتر بیضی کاخ سفید، قبل از عزیمت این دو به مصر اجازه داده بود که در صورت لزوم برای امضای توافق با رهبران حماس دیدار کنند.

ویتکوف پس از ورود به شرم الشیخ، واسطه‌های قطری، مصری و ترکی را از چراغ سبز ترامپ مطلع کرد.

منبع دیگری ادعا کرد که چهارشنبه شب گذشته، میانجی‌های قطری به اقامتگاه ویتکاف رفتند و گفتند که مذاکرات به بن‌بست رسیده و پرسیدند که آیا نمایندگان آمریکا آماده ملاقات با حماس هستند یا خیر.

این در حالی است که رژیم صهیونیستی همواره ثابت کرده به توافق‌های خود پایبند نیست همانطور که در توافق‌های گذشته با حماس آن را نشان داد. تل آویو همچنین با وجود توافق آتش بس با حزب الله لبنان که نزدیک به یک سال از آن می‌گذرد، همچنان به لبنان حمله می‌کند.

بر اساس گزارش آکسیوس، تیم حماس توسط خلیل الحیه رهبری می‌شد که سه هفته قبل در دوحه هدف یک سوء قصد ناموفق رژیم صهیونیستی قرار گرفته بود.

به گفته این منبع، زمانی که الحیه در مورد احتمال اینکه آیا ترامپ پیامی برای حماس دارد یا خیر؟ ویتکاف پاسخ می‌دهد: پیام رئیس جمهور ترامپ این است که او از هر ۲۰ بند طرح صلح خود حمایت می‌کند و اطمینان حاصل خواهد کرد که همه آنها اجرا شوند.

وقتی جلسه تمام شد، رهبران حماس به اتاق جداگانه‌ای با میانجیگران مصری، قطری و ترکیه‌ای رفتند. چند دقیقه بعد، حسن رشاد، رئیس سازمان اطلاعات مصر، به همراه همتایان ترکیه‌ای و قطری خود بازگشت. او به ویتکاف و کوشنر گفت: بر اساس جلسه‌ای که داشتیم، به توافق رسیدیم.

رسانه عبری: ویتکاف و کوشنر مجبور شدند شخصا با رهبران حماس گفتگو کنند  

یک رسانه عبری هم فاش کرد، پیش از اعزام ویتکاف و کوشنر به منطقه برای پیگیری مذاکرات، دونالد ترامپ به آنها مجوز دیدار و گفتگوی مستقیم با رهبران حماس را داد. 

 پایگاه خبری شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی در خبری در این رابطه اعلام کرد، در نشستی که پیش از عزیمت این دو به مصر در دفتر بیضوی جلسه‌ای برگزار و در جریان آن ترامپ به شکل محرمانه‌ای به ویتکاف و کوشنر اجازه داده در صورت لزوم و برای تکمیل توافق با رهبران حماس مستقیما دیدار و مذاکره کنند.

در ادامه این گزارش آمده است: یکی از موانع اصلی توافق، نگرانی رهبران حماس از بازگشت اسرائیل به جنگ پس از آزادی گروگان‌ها بود. کانال 12 فاش کرد که برای دستیابی به این توافق، استیو ویتکاف و جارد کوشنر باید شخصاً با رهبران حماس دیدار می‌کردند و مستقیماً به آنها اطمینان می‌دادند که ترامپ اجازه چنین اتفاقی را نخواهد داد، مادامی که آنها به تعهدات خود در توافق عمل کنند.

پس از ورود به شرم‌الشیخ، ویتکاف به میانجی های قطری، مصری و ترکی اطلاع داد که ترامپ برای این اقدام چراغ سبز نشان داده است.

به گفته یک منبع، میانجی قطری عصر چهارشنبه به محل اقامت ویتکاف در هتل فور سیزنز رسیدند، به آنها اطلاع دادند که مذاکرات به بن‌بست رسیده است و از آنها پرسیدند که آیا مایل به ملاقات با رهبران حماس هستند یا خیر.

 یک مقام ارشد قطری به ویتکاف گفت: "ما معتقدیم که اگر با آنها ملاقات کنید و با آنها دست بدهید، توافق حاصل خواهد شد."

دقایقی بعد، ویتکاف و کوشنر وارد ویلای دیگری در تفرجگاه دریای سرخ شدند. در داخل اتاق، روسای سرویس‌های اطلاعاتی مصر و ترکیه، مقامات ارشد قطری و چهار رهبر ارشد حماس که در مذاکرات شرکت کرده بودند، منتظر آنها بودند.

کانال 12 گزارش داد که خلیل الحیه، که سه هفته پیش از یک سوءقصد اسرائیل در دوحه جان سالم به در برد، ریاست هیئت حماس را بر عهده دارد. ویتکاف به مقامات حماس گفت که «زمان آن رسیده است که با مرحله اول توافق پیش برویم و مردم را از دو طرف مرز به خانه‌هایشان بازگردانیم».

الحیه پرسید که آیا ویتکاف و کوشنر پیامی از ترامپ دارند یا خیر؟ ویتکاف پاسخ داد: «پیام رئیس جمهور ترامپ این است که با شما منصفانه رفتار خواهد شد، او از هر 20 بند طرح صلح خود حمایت می‌کند و اجرای آنها را تضمین خواهد کرد».

به گفته یک منبع مذکور، تمایل ویتکاف و کوشنر برای دیدار با رهبران حماس، علیرغم خطرات سیاسی موجود، به این سازمان نشان داد که ایالات متحده در مورد دستیابی و اجرای توافق جدی است.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
استرس روزانه شما شبیه جنگیدن با شیر است!
نتانیاهو در حال بررسی برکناری یسرائیل کاتس از وزارت جنگ
جزئیات دیدار شهباز شریف با علی لاریجانی / تأکید بر همکاری‌های دوجانبه
سرنوشت جنگل‌های هیرکانی در دست باران / آتش‌ فرو می‌نشیند؟
پیام تسلیت الحوثی به شیخ نعیم قاسم / لزوم همبستگی در برابر اسرائیل
شناسایی مظنونان جدید سرقت از لوور
واکنش تند مسکو علیه ماکرون درباره دارایی‌های روسیه
زلنسکی برای توافق صلح به دیدار ترامپ می‌رود
سازمان ملل: 127 غیرنظامی از زمان آتش‌بس در لبنان کشته شده‌اند
بیانیه سرایا القدس درباره شهادت دو رزمنده جهاد اسلامی
150 پروژه در اولویت وزارت اقتصاد / آغاز طرح «اقتصاد برای همه»
پیشرفت‌های جدید در مذاکرات صلح روسیه به روایت کاخ سفید
موزه های تهران هم تعطیل شدند
سپاهان به مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا صعود کرد+ فیلم گلها
نورنما | بزرگ‌ترین مجسمه مذهبی جهان در برزیل
حضور دوباره رونالدو در جام جهانی
کدام استان‌ها چهارشنبه تعطیل شدند
مقاومت یک جسد اسرائیلی دیگر را تحویل می‌دهد
یمن رسماً اعلام کرد: در کنار حزب‌الله هستیم
اعلام سیدبندی جام جهانی 2026 + تاریخ قرعه کشی
اوکراین با طرح صلح پیشنهادی آمریکا موافقت کرد
اعلام زمان و جزئیات ثبت‌نام حج عمره رجب و شعبان
مهاجرانی: نرخ بنزین بدون اطلاع قبلی به مردم تغییر نخواهد کرد
رئیس جمهور: بدون ثبت اموال، خدمات دولتی قابل دریافت نیست
نخست‌وزیر لبنان: کشور ما در وضعیت جنگ فرسایشی قرار دارد
انفجار در دادگاه ترکیه
تهران 3 درجه سردتر می‌شود / تداوم آلودگی هوا
اردن: اسرائیل بیش از 500 بار آتش‌بس را در غزه نقض کرده است
توافق نهایی بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی با آتیه سازان حافظ+اعلام جزییات بزودی
سهمیه بنزین خودروهای وارداتی و صفر تولید داخل حذف می‌شود+توضیحات وزیر نفت
جزئیات پرتاب ماهواره‌های سنجشی ایران / 3 ماهواره در یک روز
درخواست سوئد برای موشک‌هایی با برد هدف‌گیری خاک روسیه
موج اعتراض علویان به کشتارها و بازداشت های فرقه ای در سوریه
شرایط فروش وانت نیسان ارتقاء یافته اعلام شد+جدول فروش
اوکراین با مفاد توافق صلح موافقت کرده/زلنسکی برای مذاکره به آمریکا می رود
نظامی‌گری ژاپن و بازی دوگانه آمریکا
رئیس مجلس پاکستان: روابط دوجانبه با ایران به مرحله‌ای مهم رسیده است
سخنگوی فدراسیون فوتبال: بی‌اخلاقی کنند، نمی‌رویم
کدام سینماگران ایرانی داور جشنواره جهانی فجر شدند؟
دیدار و گفت‌وگوی وزیر امور خارجه با همتای هلندی
نورنما | هفته مقدس بسیج گرامی‌باد
چشم‌انداز اقتصاد اسرائیل پس از دو سال جنگ
هوای ناسالم و وظایف نظام حکمرانی در کیفیت زندگی
آلمان ادعا کرد: روسیه احتمالا تا سال 2029 به ناتو حمله کند
اعلام جرم دادستانی تهران علیه یک نماینده سابق مجلس
انهدام شبکه بزرگ قاچاق سوخت با همکاری پلیس و دستگاه قضایی
«وحید عابدینی» استاد ایرانی دانشگاه اوکلاهاما آزاد شد
نرخ سوم بنزین 5 هزار تومان شد
پرواز جنگنده‌های ژاپن در پاسخ به تهدید هوایی ناشناس
قیمت طلا و سکه سه شنبه 4 آذر ماه + جدول
X
آگهی تبلیغاتی