×
سیاسی
شناسه خبر : 250631
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/21 ساعت 12:23
عارف: دور زدن تحریم‌ها را به کنارگذاشتن آنها تبدیل خواهیم کرد

عارف: دور زدن تحریم‌ها را به کنارگذاشتن آنها تبدیل خواهیم کرد

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه برغم خواست دشمنان تحریم‌ها ما را از پای درنیاورده است، گفت: تلاش می‌کنیم که دور زدن تحریم‌ها را به کنارگذاشتن تحریم‌ها تبدیل کنیم چرا که دور زدن هزینه دارد؛ ما امیدواریم که با تجربه و عزم ملی، تحریم‌ها را کنار بزنیم.

نورنیوز - گروه سیاسی:‌محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور امروز دوشنبه ۲۱ مهرماه ۱۴۰۴ در «آیین گرامیداشت روز ملی اصناف» گفت: حمایت کردن لطف دولت نیست بلکه وظیفه دولت است، به ویژه حمایت از اصناف و افرادی که خدماتشان به ملت می‌رسد از وظایف مهم دولت است. در این راستا، حضور دو وزیر کلیدی جهاد کشاورزی و صمت و بنده در آیین گرامیداشت روز اصناف نشان از توجه ویژه دولت به این بخش مهم است. نمی‌گویم که می‌توانیم معجزه کنیم اما در حد امکانات و مقدورات تلاش خواهیم کرد.

وی افزود: شرایط برای حل برخی مشکلات به عنوان مثال حل بازار غیررسمی در شرایط امروز مناسب نیست اما تلاش می‌کنیم که این کار را انجام دهیم همانگونه که در دوره‌ای در دهه هشتاد حل کرده بودیم.

معاون اول رئیس‌جمهور در پاسخ به درخواست یکی از فعالان اقتصادی مبنی بر ضرورت حمایت عملی دولت از اصناف و بخش خصوصی، با تاکید بر اینکه برغم خواست دشمنان تحریم‌ها ما را از پای درنیاورده است، گفت: تلاش می‌کنیم که دور زدن تحریم‌ها را به کنارگذاشتن تحریم‌ها تبدیل کنیم چرا که دور زدن هزینه دارد؛ ما امیدواریم که با تجربه و عزم ملی، تحریم‌ها را کنار بزنیم. اگر خداوند عقلی به مخالفان دشمنان ما بدهد که خودشان دست بردارند و اگر برنداشتند ما راهکار کنارگذاشتن را خواهیم رسید.

عارف ضمن تقدیر از عملکرد اصناف در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و همچنین عید نوروز و ایام ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: یکی از دلایل رضایت مردم از مدیریت بازار در دوران جنگ ۱۲ روزه، عملکرد اصناف بود.

وی گفت: خاطرات جنگ ۱۲ روزه و اقدامات خودجوش کسبه در این دوران باید مستند شود؛ مغازه‌داری که به قیمت خرید می‌فروخت، کسی که کالا صلواتی عرضه می‌کرد و ... از افتخارات کشور است.

اصناف و دانشگاهیان در دفاع مقدس نقش محوری داشتند

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه اصناف و دانشگاهیان با تقسیم کاری که هر دو بخش در کنار بخش‌های دیگر مانند کارگران، کشاورزان، روحانیان و همه اقشار در انقلاب ما سهم داشتند، تصریح کرد: اصناف و دانشگاهیان در همه صحنه‌ها به خصوص در هشت سال دفاع مقدس؛ نقش محوری و جدی و پررنگ داشتند. در سال‌های اول بعد از انقلاب که مسئله اصلی محرومیت زدایی و سازندگی بود این دو بخش حضور دارند، در بخش‌های خیریه و خیر نیز نقش بازاریان خیلی سنگین‌تر از طرف دانشجویان بود چرا که دانشجویان که پول ندارند و بازار آن را جبران می‌کرد.

عارف افزود: در شرایط ناپایداری اقتصاد اگر فردی به فکر جیب خود باشد می‌تواند جیب خود را خیلی سریع پُر کند، اما شناختی که از کسبه داریم این است که به فکر جیب خود نیستند و من احساس غرور می‌کنم که در خدمت این قشر هستم.

از دخالت‌های دولت در امور بازار ناراحتیم

وی ضمن تقدیر از بازاریان و اصناف متعهد، تصریح کرد: بازاری متعهد می‌گوید این قیمت مربوط به گذشته است و می‌داند که حتی یک ریال مال حلال برکت بی‌نهایت دارد، در حالی که هزاران مال حرام هیچ اثری ندارد. فرهنگ ما چنین فرهنگی است و اکنون باید این فرهنگ را بیش از پیش تقویت کنیم، چرا که حتی یک شاهی مال حرام، تمام اموال را نجس می‌کند.

معاون اول رئیس‌جمهور خطاب به اصناف و بازاریان، تاکید کرد: شما صاحبان فرهنگِ بازار بوده‌اید و سابقه دیرینه‌ای در بازار ایران دارید. نه تنها در داخل کشور، بلکه در مراودات تاریخی ما با کشورهای مختلف نیز این نگاه وجود داشته است. شما باید این فرهنگ را پاسداری کنید.

عارف بیان کرد: اگر ستاد تنظیم بازار، نظام صنفی و اتاق اصناف به جایگاه واقعی خود برسند، نیازی به دخالت دولت نخواهد بود. ما از دخالت‌های دولت در امور بازار ناراحتیم، اما گاهی مجبور به این کار می‌شویم؛ وقتی فردی، خدای نکرده، علیرغم تذکرات مکرر، دست از سوءاستفاده برنمی‌دارد، دیگر راهی باقی نمی‌ماند.

باید بتوانیم دنبال رو مردم باشیم، مردم صاحبان اصلی انقلاب هستند

وی تاکید کرد که دولت در تنظیم بازار به بازاریان تکیه دارد؛ اقدامات اصنافیان در جنگ ۱۲ روزه بر اساس گزارش‌هایی که از سراسر کشور ارسال می‌شد، یک آرامشی را به رزمندگان ما می‌داد، طوری که اقدامات ما باعث شد آنان در روز دوازدهم واسطه بفرستند و اصرار و التماس کنند تا ما آتش بس را بپذیریم.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: این عظمت و اقتدار متعلق به مردم است و در این شرایط ما باید بتوانیم دنباله رو مردم باشیم که صاحبان اصلی انقلاب هستند و حاضرند همه چیز خود را در راه انقلاب، و پیروزی و موفقیت مردم بدهند.


نظرات

آخرین اخبار
مشاور پیشین پنتاگون: آمریکا برای عملیات زمینی در ایران آماده نیست
آمریکا تحویل 400 موشک تاماهاوک به ژاپن را به تأخیر انداخت
شورای امنیت رای‌گیری درباره تنگه هرمز را به تاخیر انداخت
واکنش دبیرکل سازمان جهانی بهداشت به حمله به «انستیتو پاستور»
اختلال یا قطع خدمات وب آمازون در بحرین پس از حمله ایران
تفیض اختیار ساعت کاری کارمندان به رؤسای دستگاه‌ها و استانداران
افزایش قیمت نفت؛ بازار پر نوسان طلای سیاه
به هر کمک‌ نظامی آینده آمریکا به اسرائیل رای منفی خواهم داد
آخرین وضعیت پل بی یک البرز؛ عملیات بازسازی به زودی آغاز می شود
جاده چالوس یکطرفه شد
حمله به پل شهری مصداق بارز جنایت جنگی است
دشمن در تعرض دانشگاه ها سعی دارد مسیر پیشرفت علمی کشور را مختل کند
رئیس جمهوری برخاسته از عصر پیش از حجر
وضعیت آب و هوا امروز 14 فروردین 1405 +وضعیت استانها
کیفیت هوای پایتخت «قابل قبول» شد
منطق عصر حجر؛ بازتولید نازیسم در قرن بیست‌ویکم
کمک بازار سرمایه برای بازسازی فولاد مبارکه و فولاد خوزستان
معامله‌گری با جنگ؛ نقشه تازه ترامپ برای باج گیری
رونالدو آماده بازگشت؛ شمارش معکوس برای گل هزارم
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 14 فروردین 1405
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 14 فرودین1405 +جدول
ترامپ وزیر دادگستری و دادستان کل آمریکا را برکنار کرد
ریابکوف از تلاش آمریکا برای تغییر نظام کشورها انتقاد کرد
انهدام دومین جنگنده فوق پیشرفته F35 آمریکا در آسمان ایران
اعمال کارمزد 3.5 درصدی آمازون برای جبران افزایش هزینه سوخت
واکنش عراقچی به گزافه گویی ترامپ
آتش‌سوزی عمدی در کارخانه پهپادسازی همکار با اسرائیل در چک
نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تنگه هرمز به تعویق افتاد
وال استریت ژورنال: کنترل تنگه هرمز پیروز جنگ را مشخص می‌کند
روسیه دومین کشتی حامل نفت را به کوبا ارسال می‌کند
حزب‌الله از حملات بیشتر علیه نظامیان صهیونیست خبر داد
اعتراف بی‌سابقه فعال سیاسی؛ بمباران نتیجه نداد، ایران قوی‌تر شد!
نخست وزیر سابق ژاپن: ترامپ خودشیفته و منفعت طلب است
نجات دو جان با دست‌های خالی آتش نشانان
حمله انتحاری در پاکستان با 20 کشته و زخمی
مشاور سابق پنتاگون: ترامپ برای توافق با ایران مستاصل شده است
2 ژنرال دیگر آمریکایی برکنار شدند
پکن: جنگ علیه ایران ادامه یابد تنگه هرمز هرگز به ثبات نخواهد رسید
جفری ساکس: دو رژیمِ قاتل، جهان را به لبه پرتگاه می‌کشانند
ماکرون: نمی‌توان ترامپ را جدی گرفت
نماینده کنگره: ترامپ بله‌ قربان‌گو می‌خواهد
سی‌ان‌ان در گزارشی به نقل از منابع اطلاعاتی آمریکا، ادعاهای ترامپ درخصوص ایران را رد کرد
مقاومت عراق: مردم خود را برای پیروزی بزرگ آماده کنند
محدودیت حمل سلاح شخصی توسط نیروهای نظامی در پایگاه‌ها لغو شد
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به فرودگاه کاشان/انفجار در قم، کرج و تبریز
دیپلمات سابق آمریکا: حمله به پل در ایران احمقانه بود
برکناری احتمالی مدیر اطلاعات ملی تکذیب شد
جزئیات قطعنامه پیشنهادی بحرین درباره تنگه هرمز/رای گیری صبح امروز
پنتاگون برکناری رئیس ستاد ارتش آمریکا را تایید کرد
محمد علیزاده: از جنگ نمی‌ترسم، اما از قربانی شدن هم‌وطنانم چرا!