×
بین الملل
شناسه خبر : 250622
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/21 ساعت 11:44
بازسازی غزه؛ تجارت اشک و آوار

نورنیوز بررسی می‌کند،

بازسازی غزه؛ تجارت اشک و آوار

در حالی‌که از «کنفرانس بین‌المللی بازسازی غزه» سخن گفته می‌شود، واقعیت میدانی و تجربه تاریخی نشان می‌دهد این نشست‌ها بیش از آنکه در خدمت رهایی مردم محاصره‌شده غزه باشند، در مسیر سفیدسازی چهره رژیم صهیونیستی، مشروعیت‌زدایی از مقاومت و تحقق منافع غرب طراحی می‌شوند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: اولین اصل در پایان هر جنگ و آغاز بازسازی، شناسایی متجاوز و الزام او به پرداخت غرامت است. بر اساس منشور ملل متحد و اصول حقوق بین‌الملل، فلسطین سرزمینی اشغال‌شده است و هر اقدام مقاومت، از طوفان‌الاقصی تا دفاع مسلحانه، ذیل حق مشروع دفاع از خود تعریف می‌شود. با این حال، غرب در تلاش است با تروریستی معرفی‌کردن حماس، روایت اشغالگری را وارونه سازد و رژیم صهیونیستی را از مسئولیت‌پذیری برهاند. کنفرانس‌های بازسازی در چنین شرایطی، نه گامی برای عدالت بلکه ابزاری برای مختومه‌سازی پرونده دو سال جنایت علیه مردم غزه و نادیده‌گرفتن مسئولیت‌های تل‌آویو در پرداخت خسارات انسانی و مالی‌اند. افزون بر آن، مشروط‌کردن هرگونه بازسازی به تأمین امنیت رژیم صهیونیستی، معنایی جز هزینه‌کرد از جیب ملت‌ها برای تداوم اشغال ندارد.

بازسازی بدون مهار اسرائیل، فریب سیاسی است

ادعای بازسازی در حالی مطرح می‌شود که هیچ تضمینی برای مهار تجاوزگری‌های اسرائیل وجود ندارد. تجربه ۸۰ ساله از جنگ‌های ۲۲، ۸ و ۵۱ روزه تا جنایات اخیر نشان داده که این رژیم پس از هر دور بازسازی، دوباره ویرانی می‌آفریند. در واقع، تا زمانی‌که توان دفاعی مقاومت تقویت و رژیم صهیونیستی ملزم به خلع سلاح و توقف حملات نشود، هر طرحی برای بازسازی غزه صرفاً نمایش سیاسی برای کاهش فشار افکار عمومی جهانی خواهد بود. بازسازی واقعی، بدون بازدارندگی در برابر متجاوز، نه‌تنها امکان‌پذیر نیست بلکه به چرخه‌ای از تخریب، فقر و وابستگی دامن می‌زند؛ چرخه‌ای که هدف اصلی آن عادی‌سازی اشغال است.
بازسازی یا نقشه‌ای برای تحقق اهداف شکست‌خورده
طرح ۲۰ ماده‌ای ترامپ و نسخه‌های فرانسوی یا عربی آن، بازسازی را با شروطی همراه کرده‌اند: خلع سلاح مقاومت، انهدام تونل‌ها، نابودی توان دفاعی غزه و تشکیل دولتی دست‌نشانده با مدیریت غرب. این شروط، معنایی جز تکمیل مأموریت شکست‌خورده صهیونیست‌ها در میدان جنگ ندارد. غرب و متحدانش با شکست در تحقق اهداف نظامی، اکنون به ابزار اقتصادی و دیپلماتیک روی آورده‌اند تا با عنوان بازسازی، مقاومت را در تنگنای باج‌خواهی قرار دهند. به موازات این رویکرد، تلاش گسترده‌ای برای تطهیر چهره جهانی اسرائیل در جریان است؛ چهره‌ای که به‌واسطه نسل‌کشی و کشتار غیرنظامیان در غزه، به‌طور بی‌سابقه‌ای در انزوای جهانی فرو رفته است. بدین‌ترتیب، بازسازی غزه در منطق غرب، پروژه‌ای امنیتی است نه انسانی.

درس‌های فراموش‌شده از نشست‌های گذشته

نگاهی به دو دهه اخیر، از نشست‌های بازسازی افغانستان و عراق تا لیبی، سوریه، لبنان و اوکراین، نشان می‌دهد که این کنفرانس‌ها هرگز به بازسازی واقعی نینجامیده‌اند. وعده‌های میلیاردی کشورهای غربی یا هرگز محقق نشده یا صرف خرید تسلیحات برای تداوم جنگ‌ها شده است. تجربه اوکراین در سه سال اخیر نمونه‌ای روشن از این روند است؛ جایی که «بازسازی» در عمل به ابزار تأمین مالی صنایع تسلیحاتی غرب بدل شد. اکنون نیز، طرح بازسازی غزه با هدف جمع‌آوری منابع مالی از کشورهای عربی و اسلامی برای تقویت رژیم صهیونیستی دنبال می‌شود، بی‌آنکه هیچ تضمینی برای اجرای واقعی آن وجود داشته باشد. غرب، همان‌گونه که در پرونده‌های پیشین عمل کرد، از شعار «کمک بشردوستانه» برای پیشبرد سیاست‌های امنیتی خود در منطقه استفاده می‌کند. بر این اساس «کنفرانس بازسازی غزه» نه طرحی برای بازگرداندن زندگی به ویرانه‌ها، بلکه ابزاری برای تغییر روایت جنگ، تطهیر اشغالگر، و فشار بر محور مقاومت است. هرگونه بازسازی بدون شناسایی متجاوز، بدون تضمین بازدارندگی و بدون مشارکت واقعی ملت فلسطین، صرفاً به بازتولید فاجعه خواهد انجامید. اگر قرار است بازسازی معنا یابد، باید از مسیر عدالت بگذرد؛ از محاکمه جنایتکاران جنگی تا جبران خسارت قربانیان. در غیر این صورت، بازسازی غزه همان «ویران‌سازی نرم» خواهد بود که در قالب پروژه‌های به‌ظاهر انسان‌دوستانه، اهداف ناتمام جنگ را تکمیل می‌کند.
 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نور اینفو | 10 ماده غذایی موثر برای افزایش سرعت سوخت و ساز بدن
کوچک‌ترین ربات انسان‌نمای جهان رونمایی شد
حذف لبنیات به‌خاطر طبع سرد؛ واقعیت یا افسانه؟
ایمپلنت مغزی ایلان ماسک به تولید انبوه می‌رسد
نور شبانه؛ قاتل خاموش قلب و مغز؟
کشته شدن یکی از عناصر گروهک تروریستی در حوادث امروز قم
پزشکیان در وزارت جهاد کشاورزی: مسیر خدمت‌رسانی بدون وقفه ادامه دارد
آسیب دیدن آمبولانس اورژانس در شرق تهران
بیانیه وزارت خارجه: هرگونه تعرض آمریکا پاسخ سریع و قاطع خواهد داشت
مقامات امنیتی اسرائیل خواستار سکوت وزرای نتانیاهو درباره ایران شدند
شهادت بسیجی هرسینی در مقابله با اغتشاشگران مسلح
جهان در سال 2025 به روایت تصویر_ بخش دوم
نورنما | بالاترین نقطه زمین،شانه‌های توست پدر!روزت مبارک
دستگیری سرشبکه‌های سازمان‌یافته اغتشاشات در همدان
ادامه جنگ اوکراین؛ حمله موشکی روسیه به خارکیف
نماینده جمهوری‌خواه: آمریکا مشکل دارد، نه ایران
افزایش حقوق 1405 با فرمول جدید؛ پلکانی معکوس به نفع حداقل‌بگیران
پهلوان ایران در سال 1404 مشخص شد
محکومیت مواضع نمایندگان پارلمان انگلیس توسط سفارت ایران
سازمان ملل خواستار تحقیق درباره حمله به غیرنظامیان در خرسون شد
ادامه تنش عربستان و امارات در یمن
دادگستری اصفهان: تهدید نظم و امنیت مردم خط قرمز دستگاه قضایی است
منتظرالمهدی: امنیت مردم خط قرمز پلیس است
نگرانی دبیرکل سازمان ملل از افزایش تلفات غیرنظامیان در اوکراین و روسیه
وزارت علوم: هیچ گروهی حق ورود خودسرانه به دانشگاه ندارد
پرسپولیس اولین خرید زمستانی را قطعی کرد
واکنش عراقچی به اظهارات مداخله جویانه ترامپ
بازداشت فرد مسلح در اصفهان
آخرین اخبار درباره پرونده دوومیدانی‌کاران در کره جنوبی
بازنشر پیام ترامپ توسط حساب رسمی کاخ سفید
نورنما | این روزها عجیب نیازمند نگاهت شده‌ایم سردار!
مدودف: فنلاند باید تاوان روس‌هراسی خود را بپردازد
رئیس ستاد دفاع نروژ: کمک به اوکراین در اولویت برنامه‌های اسلو است
مدارا با اعتراض در سیره علوی
اجبار و فشار هرگز در قبال ایران کارساز نیست
محسن رضایی خطاب به آمریکا و اسرائیل: «اینبار فرق میکند!»
واکنش مهاجرانی به اظهارات ترامپ
سانحه مرگبار در محور اهر–هوراند
تحویل 10 هزار واحد مسکن استیجاری تا پایان سال جاری
روز پدر و پدر روز
واکنش رئیس جبهه اصلاحات به پیام ترامپ
از چیزی نمی ترسیدم
کشته شدن 14 هزار و 600 نفر با اسلحه در سال خونین آمریکا
پدر در گذر زمان
جهش قیمت طلا و نقره در نخستین معاملات سال 2026
70 درصد کودکان کار با خانواده زندگی می‌کنند
آملی لاریجانی: ژست نگرانی برای مردم ایران به آمریکا نمی‌آید
فراخوان ترامپ!
11 کالای اساسی مشمول کالابرگ الکترونیک شدند + جزئیات
جدایی رسمی اوریه و احمدزاده از پرسپولیس
X
آگهی تبلیغاتی