×
اقتصادی
شناسه خبر : 250612
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/21 ساعت 11:13
بورس امروز هم سبز است

بورس امروز هم سبز است

با وجود رشد شاخص‌ها، بررسی جریان نقدینگی حقیقی‌ها حاکی از خروج 250 میلیارد تومانی پول از بازار است. با توجه به شدت گرفتن عرضه ها پس از رشد ابتدایی بازار، طبیعی است که خروج پول توسط حقیقی ها اتفاق بیفتد.

نورنیوز - گروه اقتصادی:‌معاملات امروز دوشنبه 21 مهر 1404 در بورس تهران با ادامه روند مثبت آغاز شد و شاخص کل با رشد 23 هزار و 443 واحدی معادل 0.78 درصد در سطح سه میلیون و 42 هزار و 194 واحد ایستاد. شاخص کل هم‌وزن نیز که نمایانگر وضعیت عمومی‌تر بازار است، با رشد 7 هزار و 778 واحدی معادل 0.9 درصد به عدد 868 هزار و 570 واحد رسید تا نشانه‌های پایداری روند صعودی در بازار سرمایه تقویت شود. هم اکنون عرضه ها در نمادهای شاخص ساز افزایش یافته اما نمادهای کوچک بازار وضعیت بدی ندارند.

بورس
 

رشد متعادل شاخص‌ها 

افزایش همزمان شاخص کل و شاخص هم‌وزن نشان می‌دهد که رشد بازار محدود به نمادهای شاخص‌ساز نبوده و جریان نقدینگی به سمت سهم‌های کوچک‌تر نیز حرکت کرده است. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که تقاضا در میان گروه‌های مختلف فعالان بازار به صورت نسبتا متوازن توزیع می‌شود. به همین دلیل رشد 0.9 درصدی شاخص هم‌وزن در کنار رشد 0.78 درصدی شاخص کل را می‌توان نشانه‌ای از بهبود کیفیت رشد بازار دانست.

ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی امروز به رقم 10 هزار و 550 میلیارد تومان رسید؛ رقمی که در ادامه روزهای اخیر و در محدوده بالای 10 همت تثبیت شده است. حجم معاملات نیز با ثبت بیش از 26.2 میلیارد سهم، بیانگر افزایش قابل‌توجه نقدشوندگی در بازار است. این میزان از گردش نقدینگی، پس از چند ماه رکود نسبی، نشانه‌ای مثبت از بازگشت اعتماد و تمایل سرمایه‌گذاران به دادوستد فعال است.

خروج پول از بازار 

با وجود رشد شاخص‌ها، بررسی جریان نقدینگی حقیقی‌ها حاکی از خروج 250 میلیارد تومانی پول از بازار است. با توجه به شدت گرفتن عرضه ها پس از رشد ابتدایی بازار، طبیعی است که خروج پول توسط حقیقی ها اتفاق بیفتد. معمولا پس از رشدهایی که بازار دارد، حقیقی ها با دیدن اولین تحرکات منفی، پول خود را از بازار خارج می کنند. همچنین داده‌ها نشان می‌دهد ورود پول به صندوق‌های درآمد ثابت منفی بوده و رقم خروج از این صندوق‌ها به 1,218 میلیارد تومان رسیده است. 

 نسبت سرانه خرید حقیقی‌ها به فروش آن‌ها 82.9 میلیون در برابر 94 میلیون تومان ثبت شد که نشان می‌دهد هنوز قدرت فروشندگان اندکی بالاتر است. قدرت خرید حقیقی‌ها عدد منفی 1.13 را نشان می‌دهد که نیاز به تداوم ورود نقدینگی برای تثبیت روند فعلی را پررنگ می‌کند.

افزایش صف‌های خرید و بهبود تقاضا در نمادها

تا ساعت 10:20 امروز، تعداد صف‌های خرید به 249 مورد و صف‌های فروش به 31 مورد رسیده است. نسبت قابل توجه صف‌های خرید به صف‌های فروش گواهی از غلبه جو مثبت در کلیت بازار دارد. از میان حدود 800 نماد فعال در معاملات امروز، 660 نماد در محدوده مثبت و تنها 141 نماد در محدوده منفی قرار گرفتند. چنین ترکیبی از معاملات، نشان می‌دهد که رشد امروز بازار نه تنها از چند نماد خاص ناشی نیست بلکه دامنه وسیعی از شرکت‌ها در آن مشارکت دارند.

ارزش سفارشات خرید هنوز هم بیشتر است

ارزش سفارش‌های خرید در بازار امروز به رقم 2 هزار و 356 میلیارد تومان رسید، در حالی که ارزش سفارش‌های فروش حدود 939 میلیارد تومان ثبت شد. این اختلاف قابل توجه، نشانه‌ای از برتری سمت تقاضا و استمرار موج خرید در بازار است. اگر این روند در نیمه دوم معاملات نیز حفظ شود، احتمال عبور شاخص کل از سطح مقاومتی سه میلیون و 50 هزار واحد در کوتاه‌مدت وجود دارد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شکایت ترامپ از بی‌بی‌سی و درخواست غرامت هنگفت
بازگشت پرواز تهران - کیش به مهرآباد به دلیل بدی آب و هوای مقصد
مشکل از فرستنده است یا گیرنده ؟!
آغاز بررسی درخواست ویزای شینگن در سفارت آلمان
کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد
سیاست‌نامه | دعوای ثابتی و تسنیم دوقطبی‌سازی رادیکال
آنفلوآنزا تخت‌های مراکز کودکان را پُر کرد
خداداد و سروش، جریمه سنگین و محرومیت!
حمله به آمریکایی‌ها؛ چرا واشنگتن مقصر را پنهان کرد؟
لزوم رفع التهاب اجتماعی
کسری بودجه گاهنده ارزش پول ملی
نصیری پس از ترک آذربایجان: بخاطر وزیر و محسن شادی به ایران برگشتم
سیاست خارجی نامتوازن
باتلاق ونزوئلا
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری دیماه آغاز شد+ جزئیات
داعش مسئولیت حمله به نظامیان سوریه را برعهده گرفت
سکوت خطرناک تیم اقتصادی دولت در مسابقه قیمت‌ها
بقائی: جامعه جهانی برای مقابله با تهدید اسرائیل اقدام کند
جزئیات جدید از حادثه تروریستی فهرج؛ شهادت 3 نیروی پلیس و یک شهروند
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + فیلم حادثه
برنامه مسابقات ورزشی امروز 25 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ وضعیت استانها
چای سبز و لیمو؛ ترکیبی سالم با فواید بی‌نظیر
پاشنه‌بلند؛ زیبایی پرهزینه‌ای که شکل پا را تغییر می‌دهد
ربات‌ها با انسان امن‌تر و طبیعی‌تر تعامل می‌کنند
هدفون هوشمند، گفت‌وگو در محیط‌های پرسروصدا را ممکن می‌کند
راز ارتفاع کف اقیانوس برمودا فاش شد
دوستی دلفین‌ها به نفع آنهاست
کم‌تحرکی در تهران شایع است؛ داروهای لاغری محدودیت دارند
بحران انسانی در غزه پس از بارندگی‌های تازه افزایش یافت
دادگاه مطبوعات: ایرانیان نیوز مجرم شناخته شد
افتتاح 1000 کیلومتر خط لوله گاز تا پایان سال
رژیم صهیونیستی بیشترین کشتار کودکان در کرانه باختری را ثبت کرد
اثرکوکتل در میوه ها و سبزیجات تهدید کننده حیات است
خالکوبی می‌تواند واکنش بدن به واکسیناسیون را مختل کند
ترکیه یک پهپاد را در نزدیکی حریم هوایی خود سرنگون کرد
برای تقویت سیستم ایمنی بدن در زمستان چه بخوریم؟
رد درخواست اسرائیل؛ تحقیقات جنگ غزه ادامه می‌یابد
دادستان کل آمریکا از خنثی‌سازی طرح بمب‌گذاری در کالیفرنیا خبر داد
شرکت نفت ونزوئلا هدف حمله سایبری آمریکا قرار گرفت
لاوروف: ایران هرگز برجام را نقض نکرده است
اعتراض انگلیسی‌ها به قیمت بالای بلیت‌های جام جهانی
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از سه‌شنبه/صدور هشدار برای 15 استان/راهداری در آماده‌باش
تام باراک برای بررسی خطوط قرمز سوریه با نتانیاهو دیدار کرد
مخالفت گسترده اروپا با مصادره دارایی‌های روسیه
ارتش آمریکا هویت دو نظامی کشته‌شده در سوریه را اعلام کرد
ثبت مشاهده 6 یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه طبیعی میاندشت
استعفای دسته‌جمعی وکلا در اعتراض به دستورهای جنجالی دولت ترامپ
پیام تبریک وزارت خارجه به مناسبت انتخابات شیلی
تعطیلی موزه لوور در پاریس
X
آگهی تبلیغاتی