×
اقتصادی
شناسه خبر : 250612
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/21 ساعت 11:13
بورس امروز هم سبز است

بورس امروز هم سبز است

با وجود رشد شاخص‌ها، بررسی جریان نقدینگی حقیقی‌ها حاکی از خروج 250 میلیارد تومانی پول از بازار است. با توجه به شدت گرفتن عرضه ها پس از رشد ابتدایی بازار، طبیعی است که خروج پول توسط حقیقی ها اتفاق بیفتد.

نورنیوز - گروه اقتصادی:‌معاملات امروز دوشنبه 21 مهر 1404 در بورس تهران با ادامه روند مثبت آغاز شد و شاخص کل با رشد 23 هزار و 443 واحدی معادل 0.78 درصد در سطح سه میلیون و 42 هزار و 194 واحد ایستاد. شاخص کل هم‌وزن نیز که نمایانگر وضعیت عمومی‌تر بازار است، با رشد 7 هزار و 778 واحدی معادل 0.9 درصد به عدد 868 هزار و 570 واحد رسید تا نشانه‌های پایداری روند صعودی در بازار سرمایه تقویت شود. هم اکنون عرضه ها در نمادهای شاخص ساز افزایش یافته اما نمادهای کوچک بازار وضعیت بدی ندارند.

بورس
 

رشد متعادل شاخص‌ها 

افزایش همزمان شاخص کل و شاخص هم‌وزن نشان می‌دهد که رشد بازار محدود به نمادهای شاخص‌ساز نبوده و جریان نقدینگی به سمت سهم‌های کوچک‌تر نیز حرکت کرده است. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که تقاضا در میان گروه‌های مختلف فعالان بازار به صورت نسبتا متوازن توزیع می‌شود. به همین دلیل رشد 0.9 درصدی شاخص هم‌وزن در کنار رشد 0.78 درصدی شاخص کل را می‌توان نشانه‌ای از بهبود کیفیت رشد بازار دانست.

ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی امروز به رقم 10 هزار و 550 میلیارد تومان رسید؛ رقمی که در ادامه روزهای اخیر و در محدوده بالای 10 همت تثبیت شده است. حجم معاملات نیز با ثبت بیش از 26.2 میلیارد سهم، بیانگر افزایش قابل‌توجه نقدشوندگی در بازار است. این میزان از گردش نقدینگی، پس از چند ماه رکود نسبی، نشانه‌ای مثبت از بازگشت اعتماد و تمایل سرمایه‌گذاران به دادوستد فعال است.

خروج پول از بازار 

با وجود رشد شاخص‌ها، بررسی جریان نقدینگی حقیقی‌ها حاکی از خروج 250 میلیارد تومانی پول از بازار است. با توجه به شدت گرفتن عرضه ها پس از رشد ابتدایی بازار، طبیعی است که خروج پول توسط حقیقی ها اتفاق بیفتد. معمولا پس از رشدهایی که بازار دارد، حقیقی ها با دیدن اولین تحرکات منفی، پول خود را از بازار خارج می کنند. همچنین داده‌ها نشان می‌دهد ورود پول به صندوق‌های درآمد ثابت منفی بوده و رقم خروج از این صندوق‌ها به 1,218 میلیارد تومان رسیده است. 

 نسبت سرانه خرید حقیقی‌ها به فروش آن‌ها 82.9 میلیون در برابر 94 میلیون تومان ثبت شد که نشان می‌دهد هنوز قدرت فروشندگان اندکی بالاتر است. قدرت خرید حقیقی‌ها عدد منفی 1.13 را نشان می‌دهد که نیاز به تداوم ورود نقدینگی برای تثبیت روند فعلی را پررنگ می‌کند.

افزایش صف‌های خرید و بهبود تقاضا در نمادها

تا ساعت 10:20 امروز، تعداد صف‌های خرید به 249 مورد و صف‌های فروش به 31 مورد رسیده است. نسبت قابل توجه صف‌های خرید به صف‌های فروش گواهی از غلبه جو مثبت در کلیت بازار دارد. از میان حدود 800 نماد فعال در معاملات امروز، 660 نماد در محدوده مثبت و تنها 141 نماد در محدوده منفی قرار گرفتند. چنین ترکیبی از معاملات، نشان می‌دهد که رشد امروز بازار نه تنها از چند نماد خاص ناشی نیست بلکه دامنه وسیعی از شرکت‌ها در آن مشارکت دارند.

ارزش سفارشات خرید هنوز هم بیشتر است

ارزش سفارش‌های خرید در بازار امروز به رقم 2 هزار و 356 میلیارد تومان رسید، در حالی که ارزش سفارش‌های فروش حدود 939 میلیارد تومان ثبت شد. این اختلاف قابل توجه، نشانه‌ای از برتری سمت تقاضا و استمرار موج خرید در بازار است. اگر این روند در نیمه دوم معاملات نیز حفظ شود، احتمال عبور شاخص کل از سطح مقاومتی سه میلیون و 50 هزار واحد در کوتاه‌مدت وجود دارد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ایران، امپراتوری بی‌رقیب طلای سرخ
پیشروی تانک‌های رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
عون: لبنان ناگزیر به انتخاب گفتگو با دشمن است
ارتش پاکستان: به آمریکا برای حمله به افغانستان مجوز نداده ایم
زمان اولین آزمایش‌های هسته‌ای آمریکا مشخص شد
ثبت رکورد جدید در تولید گاز از پارس جنوبی
چرا پرسپولیس از باشگاه شمس آذر شکایت کرد
ترامپ برای آتش‌بس در سودان هم طرح ارائه داد
برای رویارویی با الوحدات؛ استقلال راهی اردن شد
کیفیت هوا در کرج خطرناک شد
تمامی مدارس منطقه سیستان غیر حضوری شد
نورنما | 13آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و روز دانش‌آموز گرامی‌باد
عارف: اقدامات ضربتی برای کاهش مصرف را از همین امروز شروع کنیم
فیک‌نیوزها والقای جنگ قریب‌الوقوع برای ایران/ماجرای هشدارامریکا و سخن وزیر دفاع عراق چیست؟
بلومبرگ: انگلیس موشک‌های بیشتری را برای اوکراین ارسال کرد
گسل البرز–مارمول و زلزله مزار شریف به روایت استاد زلزله‌شناسی
بازی جدید واشنگتن - تل‌آویو در بزنگاه انتخابات عراق
ارتش رژیم صهیونیستی محور «فیلادلفیا» را بست
یک مربی به کادر فنی استقلال اضافه شد
شهادت یک نفر در حمله پهپادی جدید اسرائیلی به جنوب لبنان
ساخت «پایتخت 8» قطعی است
بیانیه دادستان دیوان بین‌المللی کیفری درباره جنایات شبه نظامیان سودان
وقتی که دوربین روشن بود اما انسانیت خاموش ماند!
چین با همکاری روسیه نیروگاه اتمی می سازد
بی رحمی دوباره در جام حذفی؛ استقلال در مسیر خلخال، پرسپولیس در گردنه آتش تبریز
جنبش جهاد اسلامی: قانونی کردن اعدام اسیران فلسطینی «جنایت جنگی» است
یک جایگاه سوخت به اتهام فروش اجباری محکوم شد
زرنام و زرکام برگزیده جوایز صنعتی و صادراتی البرز شدند
آزادی 14 محکوم به قصاص در تهران
واکنش رئیس فدراسون والیبال به شایعات درباره صابر کاظمی/شریان‌های مغزی صابر پاره شده است
تراکتور (1)– الشرطه عراق(0)؛ نبرد سرنوشت‌ساز در تبریز+ گل اول
خوش اقبالی استقلال و مسیر سخت پرسپولیس در تبریز
علت تیراندازی در میدان محمدیه تهران چه بود؟
رئیس اسبق فدراسیون فوتبال درگذشت
گزارش تصویری | دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان با رهبر انقلاب
ماجرای مرگ «امید سرلک» جوان الیگودرزی چه بود؟
سپاه: اسناد لانه جاسوسی نشان داد، میدان دیپلماسی در نگاه آمریکا پوششی برای نفوذ و فریب است
قطر: اسرائیل هر روز در حال نقض آتش‌بس غزه است
در دفاع از ایران به هر خطایی پاسخی کوبنده خواهیم داد
پکن: آمریکا باید به پیمان منع آزمایش هسته‌ای متهد بماند
افزایش آلودگی هوای تهران تا پایان هفته
پزشکیان: بارندگی 8 سال اخیر در ایران کمتر از میانگین 50 ساله است
3 سال است هیچ تولیدکننده داخلی، اتوبوس برقی به تهران تحویل نداده است
قالیباف: اولویت مجلس، تأمین معیشت بر اساس برنامه هفتم است
الشرق الاوسط: احتمال حمله اسرائیل به لبنان وجود دارد
پایان رای‌گیری زودهنگام انتخاب شهردار نیویورک؛ «ممدانی» پیشتاز است
رئیس قوه قضاییه: در قضیه بانک آینده حق هیچ فردی ضایع نشود
توییت فیک از مجری سی‌ان‌ان برای فضاسازی روانی در ایران + عکس
رهبر انقلاب: اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا یک اختلاف تاکتیکی نیست، یک اختلاف ذاتی است
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 12 آبان 1404 + جدول
X
آگهی تبلیغاتی