×
بین الملل
شناسه خبر : 250555
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/20 ساعت 23:43
نبیه بری، اعتبار آمریکا و فرانسه را زیر سوال برد

در نظارت بر توافق آتش‌بس در لبنان؛

نبیه بری، اعتبار آمریکا و فرانسه را زیر سوال برد

رئیس پارلمان لبنان اعلام کرد، اعتبار آمریکا در کنار فرانسه، در حمایت از توافق آتش‌بس که لبنان کاملاً به آن پایبند بود، کجاست؟

نورنیوز - گروه بین الملل: نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان خاطرنشان کرد که اسرائیل «با نابود کردن تجهیزات و ماشین‌آلات مورد استفاده برای برداشتن‌ آوارها و بازسازی زیرساخت‌ها، که بدون آنها بازسازی نمی‌تواند آغاز شود، پیام خود را مبنی بر جلوگیری از بازسازی شهرهای ویران‌شده رساند». 

او گفت که «اسرائیل زمان مناسبی را برای ورود به بحث پیرامون حذف مساله بازسازی جنوب لبنان از پیش‌نویس بودجه» انتخاب کرد.

او در مصاحبه‌ای با روزنامه الشرق الاوسط تأکید کرد که «اصرار ما بر بازسازی شهرهای ویران‌شده و بازسازی زیرساخت‌ها، پاسخی عملی ما به طرح اسرائیل است که می‌خواهد شهرهای مرزی را از طریق حملات و آتش، به یک منطقه حائل غیرنظامی تبدیل کند که زندگی در آن را دشوار می‌کند. اولویت اصلی ما بازسازی آن مناطق و بازسازی تأسیسات و زیرساخت‌های حیاتی آنهاست.»

رئیس پارلمان لبنان این سوال را از آمریکا مطرح کرد: «اعتبار ایالات متحده در کنار فرانسه در حمایت از توافق آتش‌بس که لبنان به شدت به آن پایبند بود، کجاست، در حالی که اسرائیل همچنان به نقض‌ها و حملات خود در برابر دیدگان نهاد ناظر بین‌المللی که برای نظارت بر اجرای آن توافق تشکیل شده و توسط یک ژنرال آمریکایی اداره می‌شود، ادامه می‌دهد. کمتر از ۱۱ ماه پس از تشکیل آن، سه افسر ارشد آمریکایی به طور متناوب به عنوان رئیس آن کمیته انتخاب شده‌اند!»

وی با بیان اینکه «جنوب لبنان قرار است در پانزدهم این ماه جلسه‌ای با نهاد ناظر برگزار کند»؛ پرسید: «چه چیزی مانع آن (ایالات متحده) از مداخله مقابل اسرائیل برای توقف حملات و تخلفاتش می‌شود؟ آیا این جلسه بدون هیچ نتیجه‌ای، مانند جلسات قبلی آن از زمان موافقت لبنان با آتش‌بس تحت حمایت آمریکا و فرانسه در ۲۷ نوامبر، به پایان خواهد رسید؟ و در پاسخ به بیانیه‌های صادر شده توسط فرماندهی یونیفل که اسرائیل را مسئول نقض توافق و عدم پایبندی به آن می‌داند، برخلاف حزب‌الله که بلافاصله پس از اجرایی شدن توافق حتی یک گلوله هم شلیک نکرد، چه خواهد گفت؟»

بری اظهار داشت که لبنان «همواره طرفدار راه‌حل دیپلماتیک برای پایان دادن به اشغالگری اسرائیل بوده و هست، اما اقدام دیپلماتیک کجاست؟» وی افزود: من با سفیر توماس باراک، فرستاده آمریکا، به توافقی رسیده بودم که اصل اساسی آن اتخاذ رویکردی هماهنگ بین لبنان و اسرائیل بود. او پس از سفرش به تل‌آویو قول داد که پاسخ دهد، اما بدون پاسخ بازگشت. این امر تنها اسرائیل را تشویق می‌کند تا در غیاب فشار ایالات متحده برای پایبندی به توافق آتش‌بس به عنوان پیش‌شرط اجباری برای اجرای قطعنامه ۱۷۰۱، به حملات خود ادامه دهد.

وی افزود: «لبنان به اجرای توافق امروز متعهد است و با عدم إعمال فشار از سوی ایالات متحده، اسرائیل مانع اجرای آن می‌شود.»

رئیس پارلمان لبنان گفت: «ما اولین کسانی بودیم که از پایان جنگ غزه استقبال کردیم و از طرح دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که چارچوب کلی برای دستیابی به توافق در این زمینه را شکل داد، حمایت کردیم. ما امیدوار بودیم که این طرح به جنوب لبنان نیز گسترش یابد. به نظر می‌رسد که تصمیم با واشنگتن است که اگر تصمیم به شامل کردن جنوب لبنان بگیرد، می‌تواند به اسرائیل فشار بیاورد. آیا زمان آن نرسیده است که اسرائیل از مناطق ما عقب‌نشینی کند؟ موانعی که مانع از ثبات لبنان، از جمله دروازه جنوبی آن شده است، چیست؟ تا کی در لیست انتظار خواهیم ماند؟»

بری تأکید کرد که «پیام اسرائیل مبنی بر ممنوعیت بازسازی شهرهای ویران‌شده دریافت شده است و تنها راه پاسخ به آن از طریق وحدت ملی ما خواهد بود که مستلزم آن است که همه ما از مشاجره خودداری کنیم، در عین حال تلاش‌های دیپلماتیک خود را بیشتر کنیم. ما نباید به صدور بیانیه‌ها و ارائه شکایت به شورای امنیت بسنده کنیم و از آن بخواهیم که برای بررسی تجاوز اخیر اسرائیل که زیرساخت‌های اقتصادی ما را هدف قرار می‌دهد و ما را برای ورود به مذاکرات مستقیم با آن تحت فشار قرار می‌دهد، تشکیل جلسه دهد. این امر به اتفاق آرا توسط مردم لبنان رد می‌شود. توجیه تجاوز آن با ادعای ادامه تخریب زیرساخت‌های نظامی حزب‌الله، نابجا است، زیرا اسرائیل تعداد زیادی از وسایل نقلیه و تجهیزات مورد استفاده برای بازسازی را نابود کرده است و نه چیز دیگری.

وی در پایان گفت: «حملات اسرائیل که این مقدار تجهیزات و ماشین‌آلاتی را نابود کرد که ما به شدت برای بازسازی شهرهای خود به آن نیاز داریم، ما را از اصرار خود برای بازسازی آنها باز نخواهد داشت تا اجازه ندهیم نیروها اسرائیل این مناطق را به یک نوار مرزی تبدیل کنند، مشابه آنچه که در طول اشغال جنوب قبل از آزادسازی آن در ۲۵ مه، ۲۰۰۰ ایجاد کرده بودند.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واریز معوقات فروردین ماه بازنشستگان تامین اجتماعی/حروف باقی مانده
زلزله 6 ریشتری بار دیگر افغانستان را لرزاند
دستگیری سارقان به عنف در دروازه غار + فیلم سرقت
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 12 آبان 1404 + وضعیت استان‌ها
جابه‌جایی 345 میلیون تُن کالا در 7 ماهه سال 1404 در شبکه راه‌های کشور
ابلاغ رای قطعی انحلال شورای شهر کرمانشاه به فرمانداری
از بی‌خوابی متناقض چه می دانید؟
آغاز موج جدید اخراج‌ها در بازار کار آمریکا
ارگانوئید جدید زخم کبدی را شبیه سازی می کند
جاده باستانی از زیر آب سر بیرون آورد
پهپادها غیرمرگبار می شوند
پیام عراقچی درباره اظهارات گروسی و وزیر خارجه عمان
تجاوز جدید رژیم صهیونیستی به خاک لبنان
تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس 6 شهرستان خوزستان
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 11 آبان1404
2 کشته و چندین زخمی بر اثر تیراندازی در جزیره کرت یونان
وزیر خزانه‌داری آمریکا: چین در بسیاری از موارد «شریک غیرقابل اعتمادی» است
قسام جسد 3 اسیر صهیونیست را تحویل می دهد
برگزاری نخستین نشست کمیته ویژه امور دریای خزر
استاندار: نباید در تهران بارگذاری جمعیتی جدیدی ایجاد شود
کاراته ایران نایب‌ قهرمان مسابقات بین‌المللی روسیه شد
بازدید فرمانده کل سپاه از توان رزم شمال کشور
نتانیاهو: دولت لبنان حزب‌الله را خلع‌سلاح کند
حملات رژیم صهیونیستی به غزه با وجود آتش‌بس ادامه دارد
عملیات دستگیری گروه کلاهبرداری تلگرامی
موافقت احتمالی اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت
مخالفت عراقی‌ها با هر نوع تخلف انتخاباتی
افزایش 15 درصدی تولید خودرو
نخست‌وزیر کانادا از ترامپ عذرخواهی کرد
واردات بیش از 5 میلیون و 300 هزار دز واکسن تب برفکی
شهادت 236 نفر در غزه از زمان برقراری آتش‌بس
پرداخت 1.5 همت غرامت به کشاورزان خسارت دیده
طارمی به یک رکورد تاریخی در یونان نزدیک می شود
انفجار در الحسکه سوریه
پخش یک جنگ شبانه از شبکه یک سیما
اعلام شرایط فروش محصولات ایران خودرو ویژه طرح مادران + جداول
امضای توافقنامه آب میان ترکیه و عراق
خلع نظامی اندرو از سوی پادشاه انگلیس
قتل عام 300 زن در «فاشر» سودان بدست نیروهای شبه نظامی
تمدید مهلت ثبت نام آزمون دکتری سال 1405
مقاومت فلسطین: معاهده بالفور تروریسم علیه ملت ما بود
هشدار هواشناسی به کشاورزان با ورود هوای سرد
فرد سالمند آزار در آبادان راهی زندان شد
توقیف فیلم سینمایی «آنتیک» به‌دلیل کپی‌برداری غیرمجاز
موافقت تل‌آویو با عبور اعضای حماس از خط زرد
هدف آمریکا از حضور در کارائیب، تقابل با روسیه و چین
پیام احساسی قلعه‌نویی برای برانکو
کاخ سفید، توافق با چین را پیروزی بزرگ نامید
نتانیاهو: دولت لبنان حزب‌الله را خلع‌سلاح کند!/ یمن تهدید بزرگی است
مخالفت مقتدی صدر با مشارکت در انتخابات پارلمانی عراق
X
آگهی تبلیغاتی