×
سیاسی
شناسه خبر : 250509
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/20 ساعت 21:01
بررسی جزئیات طرح جامع مرزبانی در مجلس

بررسی جزئیات طرح جامع مرزبانی در مجلس

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از بررسی طرح جامع مرزبانی در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.

نورنیوز - گروه سیاسی :‌ابراهیم رضایی درباره جلسه عصریکشنبه (۲۰ مهرماه) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران گفت: در این جلسه طرح جامع مرزبانی با حضور دستگاه‌های مختلف از جمله نیروهای مسلح، وزارت کشور، نمایندگان دستگاه‌های ذی‌ربط با حوزه مرز بررسی شد.

سخنگوی کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره جزئیات این طرح از جمله ماده آن توضیح داد: این طرح در ۲۲ ماده و ۱۷ تبصره تهیه شده که شامل چهار بخش است و در بخش اول کلیات، مقدمه و تعاریف است.

وی با اشاره به بخش دوم این طرح که تشکیل کارگروه مرز با هدف سیاست‌گذاری در حوزه مرز، تعیین خط‌ مشی و نظارت راهبردی بر امور مرزی پیش‌بینی است، تصریح کرد: این کارگروه با حضور بخش‌های مختلف دستگاه‌های نظامی و بخش‌های دولتی مرتبط مانند وزارت کشور، وزارت امور خارجه، وزارت اطلاعات، وزرات راه و شهرسازی، وزارت دفاع، سازمان برنامه و بودجه و همچنین نمایندگان قوای مقننه و قضائیه تشکیل خواهد شد. وظیفه این کارگروه، هماهنگی و نظارت بر سیاست‌ها و بسیج ظرفیت‌ها برای تقویت مأموریت‌های مرزی کشور است.

رضایی درباره بخش سوم طرح که وظایف و اختیارات فرماندهی مرزبانی در ۴۷ بند تعریف شده است، عنوان کرد: همچنین طبق آن، وظایف و اختیارات فرماندهی مرزبانی همچون تأمین امنیت مرزها، مدیریت مرز، دیپلماسی مرزی، حفظ خط مرزی، نظارت و پایش مرز، مقابله با تجاوزها، امداد و نجات و سایر وظایف مرتبط دقیق مشخص شده است.

وی اضافه کرد: همچنین در این بخش، وظایف سایر دستگاه‌ها همچون منزلت و معیشت نیروهای مرزبانی و همکاری دستگاه‌های بودجه‌ای کشور در تأمین امکانات و بودجه مورد نیاز مرزبانی توجه شده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه درباره بخش چهارم و پایانی طرح که اختصاص به مقررات جزایی در حوزه مرز و مرزبانی دارد، عنوان کرد: در رأس این موضوع، ورود غیرمجاز به کشور مطرح است که مجازات‌هایی در آن پیش‌بینی شده است.

رضایی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران در مجموع ۸,۷۵۵ کیلومتر مرز با ۱۵ کشور همسایه دارد که بیش از ۴,۱۳۷ کیلومتر مرز خشکی و بقیه مرز دریایی است. برای ساماندهی امور مرز و مرزبانی، نیاز به یک قانون واحد و وحدت رویه‌دار وجود داشت تا همه دستگاه‌ها را در حوزه مرزبانی کشور هماهنگ کند.

وی خاطرنشان کرد: در این زمینه یک خلأ قانون‌گذاری وجود داشت که ان‌شاءالله با تصویب نهایی این طرح در مجلس و تأیید آن، این خلأ برطرف خواهد شد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پیام عراقچی درباره اظهارات گروسی و وزیر خارجه عمان
تجاوز جدید رژیم صهیونیستی به خاک لبنان
تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس 6 شهرستان خوزستان
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 11 آبان1404
2 کشته و چندین زخمی بر اثر تیراندازی در جزیره کرت یونان
وزیر خزانه‌داری آمریکا: چین در بسیاری از موارد «شریک غیرقابل اعتمادی» است
قسام جسد 3 اسیر صهیونیست را تحویل می دهد
برگزاری نخستین نشست کمیته ویژه امور دریای خزر
استاندار: نباید در تهران بارگذاری جمعیتی جدیدی ایجاد شود
کاراته ایران نایب‌ قهرمان مسابقات بین‌المللی روسیه شد
بازدید فرمانده کل سپاه از توان رزم شمال کشور
نتانیاهو: دولت لبنان حزب‌الله را خلع‌سلاح کند
حملات رژیم صهیونیستی به غزه با وجود آتش‌بس ادامه دارد
عملیات دستگیری گروه کلاهبرداری تلگرامی
موافقت احتمالی اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت
مخالفت عراقی‌ها با هر نوع تخلف انتخاباتی
افزایش 15 درصدی تولید خودرو
نخست‌وزیر کانادا از ترامپ عذرخواهی کرد
واردات بیش از 5 میلیون و 300 هزار دز واکسن تب برفکی
شهادت 236 نفر در غزه از زمان برقراری آتش‌بس
پرداخت 1.5 همت غرامت به کشاورزان خسارت دیده
طارمی به یک رکورد تاریخی در یونان نزدیک می شود
انفجار در الحسکه سوریه
پخش یک جنگ شبانه از شبکه یک سیما
اعلام شرایط فروش محصولات ایران خودرو ویژه طرح مادران + جداول
امضای توافقنامه آب میان ترکیه و عراق
خلع نظامی اندرو از سوی پادشاه انگلیس
قتل عام 300 زن در «فاشر» سودان بدست نیروهای شبه نظامی
تمدید مهلت ثبت نام آزمون دکتری سال 1405
مقاومت فلسطین: معاهده بالفور تروریسم علیه ملت ما بود
هشدار هواشناسی به کشاورزان با ورود هوای سرد
فرد سالمند آزار در آبادان راهی زندان شد
توقیف فیلم سینمایی «آنتیک» به‌دلیل کپی‌برداری غیرمجاز
موافقت تل‌آویو با عبور اعضای حماس از خط زرد
هدف آمریکا از حضور در کارائیب، تقابل با روسیه و چین
پیام احساسی قلعه‌نویی برای برانکو
کاخ سفید، توافق با چین را پیروزی بزرگ نامید
نتانیاهو: دولت لبنان حزب‌الله را خلع‌سلاح کند!/ یمن تهدید بزرگی است
مخالفت مقتدی صدر با مشارکت در انتخابات پارلمانی عراق
قوه قضائیه تکذیب کرد؛ بازداشت یا کشف فساد نداشته‌ایم
آنتی‌بیوتیک، پسته و بادام نیست!
ارتش اسرائیل خودروهای چینی افسرانش را جمع‌آوری می‌کند
آغاز ثبت نام آزمون سردفتری ازدواج و طلاق
بازگشت پروازهای اتریش در مسیر وین-تهران-وین از امشب/ پروازهای لوفت‌هانزا از اواسط آذرماه
طلای خاکستری؛ چگونه اورانیوم نقشه قدرت جهان را تغییر داد؟
گام‌های مردد ترامپ در انتخابات فرمانداری
اخراج از امارات تنها برای یک بطری پپسی!
بازدید پزشکیان از نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی
سد امیرکبیر فقط برای 2 هفته ذخیره آب دارد
تراژدی در آلپ؛ پنج آلمانی زیر بهمن مدفون شدند
X
آگهی تبلیغاتی