×
اجتماعی
شناسه خبر : 250239
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/19 ساعت 10:55
پایان باز ماجرای توله خرس پردیسان

پایان باز ماجرای توله خرس پردیسان

فرار توله‌خرس از مرکز نگهداری حیات‌وحش پارک پردیسان در تیرماه، نگرانی‌ها درباره شرایط زیرساختی مراکز بازپروری حیات‌وحش را برانگیخت. سازمان محیط زیست در حال بررسی و اصلاح شرایط این مراکز برای جلوگیری از حوادث مشابه است.

نورنیوز - گروه اجتماعی:‌ گم شدن توله‌خرس در مرکز نگهداری حیات‌وحش پارک پردیسان، نگاه‌ها را به وضعیت مراکز بازپروری حیات‌وحش در کشور جلب کرد؛ مراکزی که با وجود نقش خود در درمان و احیای گونه‌های آسیب‌دیده، در زمینه زیرساخت کاستی‌هایی دارند. معاون محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست با تشریح روندی که در تیرماه و پس از گم شدن توله‌خرس برای یافتن این گونه طی شد، به فقدان استانداردهای لازم در این مرکز اذعان کرد و از برنامه‌های جدید برای احداث یک مرکز استاندارد برای بازپروری حیات‌ وحش خبر داد.

حادثه گم‌شدن توله‌خرس در پارک پردیسان، در تیرماه امسال و در مرکز نگهداری و بازپروری حیات‌ وحش سازمان حفاظت محیط زیست اتفاق افتاد. گفته شد این توله‌خرس که مدتی بود در این مرکز نگهداری می‌شد، نیمه‌شب از محوطه مرکز خارج شده و به فضای باز پارک پردیسان وارد شده است.

تلاش‌ها برای یافتن این حیوان به نتیجه نرسید و پس از چندین روز جست‌وجو، سرانجام عملیات متوقف شد البته سرنوشت توله‌خرس همچنان نامشخص است.

حمید ظهرابی با اشاره به فرار توله‌ خرس از مرکز نگهداری حیات‌ وحش پردیسان اظهار کرد: چند اقدام هم‌زمان در حال انجام است تا از تکرار چنین اتفاقاتی جلوگیری شود. موضوع دوربین‌گذاری و رفع نواقص که در مرکز وجود داشت به‌سرعت در حال اصلاح است علاوه بر آن فرآیند استانداردسازی محل‌های نگهداری حیوانات نیز در حال انجام است.

وی افزود: با این حال باید توجه داشت که این مرکز از ابتدا در مکانی نامناسب و با استانداردهای نادرست ساخت شده و اصلاح کامل آن کار ساده‌ای نیست. به همین دلیل تصمیم گرفته‌ایم طرحی جدید برای ایجاد یک بیمارستان و مرکز بازپروری استاندارد و مجهز تهیه کنیم. نقشه‌ها و طرح‌های اولیه آماده است و حالا به دنبال تأمین منابع مالی هستیم. در صورت تأمین اعتبار، این مرکز در محدوده پارک پردیسان احداث خواهد شد. 

ظهرابی ادامه داد: در کنار این برنامه، بهسازی و تقویت مرکز فعلی نیز در دستور کار است و تفاهم‌نامه‌هایی با مراکز دامپزشکی خارج از سازمان برای همکاری در حوزه حیات‌ وحش در حال پیگیری است اما واقعیت این است که ساختار فعلی مرکز از نظر طراحی قفس‌ها و جانمایی فضاها ایراد دارد و اصلاح آن تقریباً غیرممکن به نظر می‌رسد.

به گفته او، با وجود این مشکلات، از آنجایی که مراکز نگهداری و بازپروری حیات‌ وحش کشور بسیار محدود و تعداد نیروهای متخصص حیات وحش نیز کم است، سازمان حفاظت محیط زیست ناچار است حیواناتی با شرایط ویژه مانند حیوانات آسیب‌دیده که نیاز به نگهداری دارند را در مرکز پارک پردیسان نگهداری کند البته در همین کلینیک موارد متعددی از نجات و بازگشت حیوانات به طبیعت ثبت شده است

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: به‌طور مثال در طول یک سال بیش از ۸۰ فرد از گونه‌های مختلف در این مرکز درمان و به زیستگاه طبیعی خود بازگردانده شدند اما متاسفانه حوادثی مانند فرار توله خرس از مرکز نگهداری نیز اتقاق افتاد.

وی درباره ماجرای توله‌خرسی که تابستان گذشته در مرکز نگهداری حیات وحش پردیسان گم‌ شد، گفت: فرار توله خرس در شرایط خاصی اتفاق افتاد حیوان از مرکز خارج و وارد پارک پردیسان شد؛ پارکی که بیش از ۲۷۰ هکتار وسعت دارد بنابراین علی‌رغم تلاش‌های گسترده نیروها، از جمله کمک نیروهای نظامی و استفاده از پهپادهای حرارتی، ردی از حیوان پیدا نشد. بیش از ۲۰ روز به‌صورت شبانه‌روزی کار و حدود ۳۰ تله زنده‌گیری در نقاط مختلف پارک جای گذاری شد اما در نهایت اثری از توله خرس به دست نیامد.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: پارک پردیسان محل تردد عموم است و احتمالات مختلفی درباره گم شدن این توله خرس مطرح است. ممکن است از محدوده پارک خارج شده یا حتی توسط افراد جابه‌جا شده باشد، تلف شده باشد یا سرقت شده باشد و در حقیقت تمام این احتمالات ممکن است. ساعت ۲ بامداد که توله خرس گم شد، همکاران ما متوجه مفقود شدنش شدند و حیوان را در حال فرار کردن دیدند اما امکان زنده‌گیری فراهم نشد چرا که هوا تاریک بود و پارک پردیسان گسترده است. 

ظهرابی در پایان گفت: واقعیت این است که پارک پردیسان با ساختار طبیعی و عوارض متعددش از درختزار و قنات گرفته تا منهول‌ها و لانه‌های حیوانات مکان پیچیده‌ای برای جست‌وجوست. پیدا کردن یک خرس سه تا چهار کیلویی در چنین فضایی کار ساده‌ای نیست.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
شارژ لیزری پهپادهایی که فرود نمی‌آیند
ادعای تازه ترامپ درباره تنگه هرمز و ایران؛ از فردا تنگه را باز می کنیم
چالش ترامپ با افسانه شکست ایران
معافیت بیمه‌ای برای بازی سازان
روایت محسن رضایی از شکست آمریکا در جنگ سوم ترامپ؛ آمریکا 500 کشته داد
ادارات و بانک‌های کدام استان‌ها چهارشنبه 14 مرداد تعطیل هستند؟ آخرین فهرست تعطیلی‌ها
آماده‌باش بهداشتی در گنبدکاووس برای مقابله با بیماری وبا
طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی چه زمانی سراسری می‌شود؟
قطعی برق کرمانشاه فردا سه شنبه 13 مرداد 1405+ جدول
اقتصاد به پاشنه آشیل ترامپ در انتخابات کنگره تبدیل شد
رایزنی‌های فشرده عراق با ایران برای عبور نفتکش‌های بغداد
برنامه‌های مقابله‌ای وزارت اقتصاد در قبال برنامه دشمنان
خواسته «فون در لاین»؛ «اقدام یکپارچه» برای تامین امنیت مرزهای اروپا
نجات معجزه‌آسای کودک عراقی با اقدام تیم هلال احمر ایران
تالاب جهانی میانکاله همچنان در آتش می‌سوزد
تعلیق ارسال سامانه‌های دفاعی پاتریوت به اوکراین
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا سه شنبه 13 مرداد
رایزنی اردوغان و بن سلمان درباره اوضاع منطقه
حزب الله عراق: متعهد به سلاح مقاومت هستیم
استفاده اتحادیه اروپا از اوکراین به‌عنوان «گوشت دم توپ» علیه روسیه
آزادی زندانیان جرایم غیرعمد در تهران همزمان با اربعین حسینی
تکذیب نشست قریب‌الوقوع اسلام آباد
حریق گسترده جنگل‌های آن‌سوی ارس؛ استقرار نیروهای ایرانی برای جلوگیری از سرایت آتش
چرا گذشت زمان به نفع ایران است؟
شوک بزرگ در بازار نقل‌وانتقالات‌ استقلال
پیام اربعینی رئیس‌جمهور عراق
معاریو: ایران ضرب‌آهنگ جنگ را مدیریت می‌کند
تغییرات اقلیمی به نیروگاه‌های هسته‌ای رسید؛ توقف فعالیت راکتور مجارستان
سالگرد حمله داعش به سنجار؛ نسل کشی ایزدی ها توسط داعش
بازنگری نرخ کرایه سرویس مدارس تهران
گفته‌ها و ناگفته‌های پیام پزشکیان درباره تفاهم اسلام‌آباد
افتخار تاریخی هاکی ایران؛ مدال برنز گردن‌آویز دانش‌آموز اصفهانی
آخرین رایزنی ترکیه و کویت درباره امنیت منطقه
واکنش اتحادیه عرب به حملات وحشیانه رژیم صهیونی
دعوت از عراقچی برای حضور در پاکستان در اولین فرصت ممکن
آمادگی سپاه برای برخورد با هرگونه خطای محاسباتی دشمنان
فرستادگان شورای صلح از نتانیاهو خواستند جنگ غزه را متوقف کند
تمدید قرارداد تاریخی پوچتینو با تیم ملی فوتبال آمریکا
حمایت دولت از اقتصاد اربعین؛ تأکید بر توسعه مرزهای ایلام
هاآرتص: ترامپ از جنگ تمام‌عیار با ایران هراس دارد
نورنما | اربعین یعنی تمام جاده ها به یک نام ختم می شوند؛ حسین(ع)
قدردانی رئیس دفتر سیاسی حماس از مواضع ایران در قبال فلسطین
وزیر نیرو: رفع ناترازی برق بدون همراهی مردم ممکن نیست
بحران گاز اروپا وارد مرحله جدید شد؛ نقش تنگه هرمز در تشدید کمبود انرژی
آمریکا در پی کاهش وابستگی به چین برای تولید سلاح
جزئیات نتایج دکتری بدون آزمون دانشگاه تهران و شرایط ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان
نگرانی‌ها از ورود مجدد قاتلان خونسرد آمریکایی
آخرین اخبار تنگه هرمز؛ تکذیب مذاکرات با آمریکا و تایید رایزنی با عمان
آلبالو هم تنظیم بازاری شد!
نقشه راه تجارت 10 میلیارد دلاری ایران و پاکستان