×
اجتماعی
شناسه خبر : 250239
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/19 ساعت 10:55
پایان باز ماجرای توله خرس پردیسان

پایان باز ماجرای توله خرس پردیسان

فرار توله‌خرس از مرکز نگهداری حیات‌وحش پارک پردیسان در تیرماه، نگرانی‌ها درباره شرایط زیرساختی مراکز بازپروری حیات‌وحش را برانگیخت. سازمان محیط زیست در حال بررسی و اصلاح شرایط این مراکز برای جلوگیری از حوادث مشابه است.

نورنیوز - گروه اجتماعی:‌ گم شدن توله‌خرس در مرکز نگهداری حیات‌وحش پارک پردیسان، نگاه‌ها را به وضعیت مراکز بازپروری حیات‌وحش در کشور جلب کرد؛ مراکزی که با وجود نقش خود در درمان و احیای گونه‌های آسیب‌دیده، در زمینه زیرساخت کاستی‌هایی دارند. معاون محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست با تشریح روندی که در تیرماه و پس از گم شدن توله‌خرس برای یافتن این گونه طی شد، به فقدان استانداردهای لازم در این مرکز اذعان کرد و از برنامه‌های جدید برای احداث یک مرکز استاندارد برای بازپروری حیات‌ وحش خبر داد.

حادثه گم‌شدن توله‌خرس در پارک پردیسان، در تیرماه امسال و در مرکز نگهداری و بازپروری حیات‌ وحش سازمان حفاظت محیط زیست اتفاق افتاد. گفته شد این توله‌خرس که مدتی بود در این مرکز نگهداری می‌شد، نیمه‌شب از محوطه مرکز خارج شده و به فضای باز پارک پردیسان وارد شده است.

تلاش‌ها برای یافتن این حیوان به نتیجه نرسید و پس از چندین روز جست‌وجو، سرانجام عملیات متوقف شد البته سرنوشت توله‌خرس همچنان نامشخص است.

حمید ظهرابی با اشاره به فرار توله‌ خرس از مرکز نگهداری حیات‌ وحش پردیسان اظهار کرد: چند اقدام هم‌زمان در حال انجام است تا از تکرار چنین اتفاقاتی جلوگیری شود. موضوع دوربین‌گذاری و رفع نواقص که در مرکز وجود داشت به‌سرعت در حال اصلاح است علاوه بر آن فرآیند استانداردسازی محل‌های نگهداری حیوانات نیز در حال انجام است.

وی افزود: با این حال باید توجه داشت که این مرکز از ابتدا در مکانی نامناسب و با استانداردهای نادرست ساخت شده و اصلاح کامل آن کار ساده‌ای نیست. به همین دلیل تصمیم گرفته‌ایم طرحی جدید برای ایجاد یک بیمارستان و مرکز بازپروری استاندارد و مجهز تهیه کنیم. نقشه‌ها و طرح‌های اولیه آماده است و حالا به دنبال تأمین منابع مالی هستیم. در صورت تأمین اعتبار، این مرکز در محدوده پارک پردیسان احداث خواهد شد. 

ظهرابی ادامه داد: در کنار این برنامه، بهسازی و تقویت مرکز فعلی نیز در دستور کار است و تفاهم‌نامه‌هایی با مراکز دامپزشکی خارج از سازمان برای همکاری در حوزه حیات‌ وحش در حال پیگیری است اما واقعیت این است که ساختار فعلی مرکز از نظر طراحی قفس‌ها و جانمایی فضاها ایراد دارد و اصلاح آن تقریباً غیرممکن به نظر می‌رسد.

به گفته او، با وجود این مشکلات، از آنجایی که مراکز نگهداری و بازپروری حیات‌ وحش کشور بسیار محدود و تعداد نیروهای متخصص حیات وحش نیز کم است، سازمان حفاظت محیط زیست ناچار است حیواناتی با شرایط ویژه مانند حیوانات آسیب‌دیده که نیاز به نگهداری دارند را در مرکز پارک پردیسان نگهداری کند البته در همین کلینیک موارد متعددی از نجات و بازگشت حیوانات به طبیعت ثبت شده است

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: به‌طور مثال در طول یک سال بیش از ۸۰ فرد از گونه‌های مختلف در این مرکز درمان و به زیستگاه طبیعی خود بازگردانده شدند اما متاسفانه حوادثی مانند فرار توله خرس از مرکز نگهداری نیز اتقاق افتاد.

وی درباره ماجرای توله‌خرسی که تابستان گذشته در مرکز نگهداری حیات وحش پردیسان گم‌ شد، گفت: فرار توله خرس در شرایط خاصی اتفاق افتاد حیوان از مرکز خارج و وارد پارک پردیسان شد؛ پارکی که بیش از ۲۷۰ هکتار وسعت دارد بنابراین علی‌رغم تلاش‌های گسترده نیروها، از جمله کمک نیروهای نظامی و استفاده از پهپادهای حرارتی، ردی از حیوان پیدا نشد. بیش از ۲۰ روز به‌صورت شبانه‌روزی کار و حدود ۳۰ تله زنده‌گیری در نقاط مختلف پارک جای گذاری شد اما در نهایت اثری از توله خرس به دست نیامد.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: پارک پردیسان محل تردد عموم است و احتمالات مختلفی درباره گم شدن این توله خرس مطرح است. ممکن است از محدوده پارک خارج شده یا حتی توسط افراد جابه‌جا شده باشد، تلف شده باشد یا سرقت شده باشد و در حقیقت تمام این احتمالات ممکن است. ساعت ۲ بامداد که توله خرس گم شد، همکاران ما متوجه مفقود شدنش شدند و حیوان را در حال فرار کردن دیدند اما امکان زنده‌گیری فراهم نشد چرا که هوا تاریک بود و پارک پردیسان گسترده است. 

ظهرابی در پایان گفت: واقعیت این است که پارک پردیسان با ساختار طبیعی و عوارض متعددش از درختزار و قنات گرفته تا منهول‌ها و لانه‌های حیوانات مکان پیچیده‌ای برای جست‌وجوست. پیدا کردن یک خرس سه تا چهار کیلویی در چنین فضایی کار ساده‌ای نیست.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
تشکیل قرارگاه مشترک پلیس و تعزیرات برای کنترل بازار
تحلیل نخست‌وزیر اسبق عراق از اقتصاد مقاومتی ایران
بحرین 3 نفر را به اتهام همکاری با ایران به حبس ابد محکوم کرد
ادعای سفیر آمریکا: امارات به «گنبد آهنین» مجهز شد
آلن ایر: ادعای ترامپ درباره ایران یا سوءتفاهم است یا دروغ
والدین مهم‌ترین عامل اضطراب کودکان هستند
ترس عجیب رئیس جمهور آمریکا ؛ ترامپ پرندگان را با پهپاد اشتباه گرفت
هشدار درباره پیامدهای ادامه بسته ماندن بورس
انتقاد بولتون از مدیریت ترامپ در بحران ایران و تنگه هرمز
وزیر کار: عدالت در دسترسی، شرط رونق مشاغل خانگی است
قطع انگشت به بهانه چشم چرانی در مهمانی خانوادگی
نابودی ویروس کرونا و آنفلوانزا با امواج صوتی
واگذاری 4500 کودک بی‌سرپرست در جنگ به خانواده‌ها
ثبت‌نام بیش از 500 هزار داوطلب در آزمون سمپاد 1405
گزارش وزارت کشور از حادثه اصفهان و تدابیر امنیتی در جلسه کمیسیون امنیت ملی
هشدار هواشناسی برای 27 استان
توقف موقت انتقال قطارهای چینی به ایران
قیمت گوشت ، مرغ و تخم مرغ امروز 22 اردیبهشت 1405 + جدول نرخ‌ها
تیم ملی وزنه‌برداری ایران راهی قهرمانی آسیا شد
بازیگر نامدار آثار شکسپیر و «جنگ ستارگان» درگذشت
بقایی: ایران بر مذاکرات با محوریت «پایان جنگ» تاکید دارد
تمدید خدمات رایگان مترو و اتوبوسرانی پایتخت تا 27 اردیبهشت‌
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 22 اردیبهشت 1405+ جدول
انتقاد نمایندگان از موج گرانی؛ مطالبه ورود قاطع دیوان محاسبات
جزئیات پرونده جنجالی همکاری شهردار کالیفرنیا با چین
کریدورهای جدید ایران در مسیر ارزآوری منطقه‌ای
حبس ابد برای شهروند شیعه در بحرین
قیمت نقره امروز 22 اردیبهشت 1405 / نقره گران شد + جدول
بازار کتاب، طرح نجات ملی می‌خواهد نه نمایشگاه مجازی!
ترامپ از پایان آتش‌بس هراس دارد
هشدار وزیر نیرو درباره الگوی مصرف آب
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 22 اردیبهشت / سقوط سکه به زیر 200 میلیون تومان + جدول
پیام نعیم قاسم به رزمندگان مقاومت : در برابر فشارها متوقف نخواهیم شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه‌شنبه 22 اردیبهشت ؛ دلار ثابت ماند
نخستین ابتلا به ویروس هانتا در تل‌آویو تأیید شد
فروپاشی اعتبار آمریکا و ظهور چین در عرصه انرژی جهانی
سفیر ایران در چین: پیام تهران درباره تنگه هرمز به پکن منتقل شد
فهرست کامل پروازهای خارجی از فرودگاه امام (ره) به نقاط مختلف جهان
سخنگوی دولت: اینترنت پرو برای حمایت از کسب‌وکارها طراحی شده است
کشف چند جسد در واگن قطار باری ؛ هویت قربانیان مشخص نیست
توقیف املاک خبرنگار اینترنشنال با دستور قوه قضاییه
خداحافظی با مدارس دولتی ؛ همه مدارس هیات امنایی می شوند
نورنما | روایت دست هایی که دست ایران را پر کردند
استرالیا 7 فرد و 4 نهاد ایرانی را تحریم کرد
توضیح شهرداری درباره افزایش سفیدبالک‌ها در پایتخت
هوش مصنوعی وارد چیدمان داوران لیگ برتر شد
وزیر ارتباطات: اینترنت نیاز اساسی مردم است
تهدید موشکی ایران محور نگرانی تل‌آویو است
هشدار سازمان هواشناسی درباره هزینه‌تراشی با ادعای تاثیر انهدام رادارها بر وضعیت جوی
مرد اعدامی سردسته باند مأموران قلابی پایتخت بود