×
بین الملل
شناسه خبر : 250236
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/19 ساعت 09:43
جنگ غزه و جهش میلیاردی کمک‌ها

نورنیوز گزارش می دهد،

جنگ غزه و جهش میلیاردی کمک‌ها

در دو سال گذشته، آمریکا بیش از 21.7 میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل کرده است؛ رقمی پنج‌برابر میانگین سالانه گذشته که بازتاب مستقیم جنگ غزه و بحران مشروعیت تل‌آویو است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: بر اساس گزارش تازه دانشگاه براون، از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۵، ایالات متحده بیش از ۲۱.۷ میلیارد دلار کمک نظامی به رژیم صهیونیستی ارائه کرده است. این رقم در مقایسه با میانگین سال‌های گذشته — حدود ۴ میلیارد دلار در سال — جهشی پنج‌برابری را نشان می‌دهد. بخش عمده این کمک‌ها شامل تأمین مالی نظامی خارجی (۸.۱۲ میلیارد دلار)، سامانه‌های دفاع موشکی (۵ میلیارد دلار) و جایگزینی تسلیحات ارسال‌شده از انبارهای آمریکا به اسرائیل (۴.۴ میلیارد دلار) بوده است. علاوه بر آن، ۸۰۱ میلیون دلار برای خرید مهمات و ۷۲۵ میلیون دلار برای تدارکات خارجی اختصاص یافته؛ همچنین ۱۹۸ میلیون دلار صرف افزایش ظرفیت تولید تسلیحات در خاک آمریکا شده است. این افزایش کم‌سابقه، در حالی رخ می‌دهد که واشنگتن در داخل کشور با بحران بودجه، اعتراضات گسترده دانشجویی و شکاف سیاسی عمیق مواجه است. تحلیلگران دانشگاه براون تأکید می‌کنند که این سطح از حمایت مالی، نه صرفاً برای حفظ برتری نظامی اسرائیل، بلکه برای تضمین نفوذ آمریکا در خاورمیانه و تداوم پروژه بازدارندگی در برابر محور مقاومت طراحی شده است. با وجود این، تداوم این روند می‌تواند برای واشنگتن هزینه‌ساز باشد. افزایش کمک‌های نظامی به اسرائیل، در حالی که تصاویر ویرانی غزه افکار عمومی جهانی را برانگیخته، به شدت اعتبار اخلاقی ایالات متحده را تضعیف کرده است. بسیاری از ناظران هشدار داده‌اند که این مسیر، به جای بازدارندگی، در حال تبدیل‌شدن به عاملی برای تشدید بحران‌های امنیتی و انسانی منطقه است. در واقع، آنچه امروز در ارقام خشک بودجه دفاعی آمریکا پنهان شده، تصویری روشن از جنگی پرهزینه است؛ جنگی که بیش از آن‌که امنیتی بیافریند، بر شکاف‌های اخلاقی و سیاسی قدرت‌های غربی افزود.
 


اخبار مرتبط
قدرت نرم هنر، سلاح ماندگاری حقیقت غزه
یکشنبه 1404/07/20 ساعت 10:28
نورنیوز بررسی می کند،
قدرت نرم هنر، سلاح ماندگاری حقیقت غزه
در عصر جنگ روایت‌ها، حفظ حافظه تاریخی ملت‌ها تنها با قدرت نرم ممکن است. برای جلوگیری از فراموشی «هولوکاست اسراییلی در غزه»، باید از هنر به‌عنوان جبهه‌ای راهبردی بهره گرفت؛ از سینما و ادبیات تا موسیقی، نقاشی و تئاتر. زیرا آنچه در ذهن بشر می‌ماند، تصویر است نه تیتر.
طرح ترامپ، اعتراف واضح به اقتدار مقاومت
یکشنبه 1404/07/20 ساعت 09:04
سعدالله زارعی
طرح ترامپ، اعتراف واضح به اقتدار مقاومت
بحث‌ها درباره اجرای طرح ترامپ برای غزه و سرنوشت آن ادامه دارد. در این طرح، هم خواسته‌های حداکثری طرف فلسطینی و هم خواسته‌های حداکثری طرف اسرائیلی آمده است! واضح است که تأمین همزمان این خواسته‌ها امکان‌پذیر نیست کمااینکه ترامپ در اظهارات خود این طرح را ترکیب طرح قبلی آمریکا- در اواخر دوره بایدن- و طرح مشترک عربستان و فرانسه خوانده است .
شروط رژیم صهیونیستی برای تردد از گذرگاه رفح
شنبه 1404/07/19 ساعت 15:55
شروط رژیم صهیونیستی برای تردد از گذرگاه رفح
منابع امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی مدعی شدند که طبق توافق مرحله اول مذاکرات آتش‌بس جنگ غزه، گذرگاه «رفح» مشابه سازوکار پس از توافق اسلو به روی ساکنان غزه باز خواهد بود؛ اما ورود کمک‌های بشردوستانه تنها پس از بررسی‌های امنیتی نیروهای صهیونیستی از طریق گذرگاه‌های دیگر امکان‌پذیر خواهد بود.
هولوکاست غزه پایان می‌یابد؟
شنبه 1404/07/19 ساعت 09:16
جمیله کدیور
هولوکاست غزه پایان می‌یابد؟
توافق آتش‌بس غزه ساعت 12ظهر روز جمعه 10اکتبر/ 18مهر وارد فاز اجرایی شد و عملیات مرحله اول عقب‌نشینی نیروهای صهیونیستی از مناطقی از غزه آغاز و جمعیت زیادی از فلسطینیان به سمت شمال روانه شدند. چند ساعت پس از اجرای رسمی توافق آتش‌بس در نوار غزه، منابع خبری از نقض این توافق توسط ارتش صهیونیستی و انجام چندین حمله در مناطق مختلف نوار غزه خبر دادند.
مقام سابق پنتاگون: انتظار می‌رود حضور نظامیان آمریکا برای کمک‌های بشردوستانه به غزه باشد
جمعه 1404/07/18 ساعت 19:50
مقام سابق پنتاگون: انتظار می‌رود حضور نظامیان آمریکا برای کمک‌های بشردوستانه به غزه باشد
معاون مطبوعاتی سابق پنتاگون درباره اعزام حدود 200 سرباز آمریکایی برای کمک به حمایت و نظارت بر توافق آتش‌بس در غزه خبر داد و گفت که انتظار دارد حضور نظامیان آمریکایی برای کمک به حمل کمک‌های بشردوستانه به غزه باشد، نه حضور نظامی در منطقه.
نتانیاهو: از داخل و خارج برای توقف جنگ غزه تحت فشار بوده‌ام
شنبه 1404/07/12 ساعت 22:42
نتانیاهو: از داخل و خارج برای توقف جنگ غزه تحت فشار بوده‌ام
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت با «فشار قابل‌توجهی» از داخل و خارج اسرائیل برای توقف جنگ غزه مواجه بوده‌ام.
نظرات

آخرین اخبار
درخواست جنجالی ترامپ از کنگره ؛ تصویب فوری لایحه نجات آمریکا
صدای پنج انفجار در کرج؛ هنوز جزئیات رسمی اعلام نشده است
چرا بیدار شدن صبح زود برای شب‌زنده‌دارها خطرناک است؟
لیگ ملت‌های والیبال 2026؛ ایران مغلوب برزیل شد
ادعای تازه سنتکام درباره ایران؛ حملات بامداد امروز، آخرین عملیات ما بود
سردار موسوی: منطقه را برایتان جهنم می‌کنیم
جزییات تجاوز بامداد امروز آمریکا و‌ پاسخ‌ قاطع ایران/چرا ترامپ عقب نشینی ترامپ کرد؟
چای؛ معجزه پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی
باکتری‌های روده چگونه اضطراب را کنترل می‌کنند؟
چینی‌ها از بقایای ذرت کاتالیست ساختند
تولد نسل جدید هوش مصنوعی نرم با الهام از مغز انسان
هشدار جدی اورژانس تهران نسبت به گرمازدگی +علائم
واکنش معنادار وزیر ارشاد به تهدیدهای جدید ترامپ
مجلس نمایندگان خواستار تعلیق رییس جمهور کلمبیا شد
سرقت از کلیسای ارتدوکس روسیه در تهران
علت دود سیاه جنوب تهران چه بود؟/آتش سوزی مهار شد
غرش هیمارس در سواحل تایوان رو به چین
نماینده چین: بازگشت به جنگ با ایران به نفع هیچ‌کس نیست
خط و نشان جنگی گروه حنظله برای ایالات متحده و هم‌پیمانانش
در مرز یمن و عربستان چه می‌گذرد؟
وزیر انرژی آمریکا: از ادعاهای ترامپ درباره نفت ایران اطلاعی ندارم
رئیس کمیسیون امنیت ملی: این‌بار جنگ محدود به منطقه نخواهد بود
مقاومت آلمان در تحریم صهیونیست ها
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید انقلاب معرفی شد
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام و هشدار جدی تهران به آمریکا و اروپا
وقتی ترامپ در رویاهایش نفت ایران را مصادره می‌کند
شکست پروژه ضدایرانی در لندن؛ چرا 60 درصد اعضای آیمو به درخواست امارات «نه» گفتند؟
رأی بدوی پرونده آتش‌سوزی پارکینگ طالقانی اهواز صادر شد
بقائی: حمله به مخازن آب ایران حمله به نبض زندگی ایرانیان است
فرانسه از برگزاری کنفرانس بین‌المللی حمایت از لبنان خبر داد
حقوق اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد چقدر زیاد شد؟ زمان دقیق واریز مابه‌التفاوت‌ها
انتخابات شوراها برگزار نمی‌شود
گوترش خواستار گفت‌وگو درباره پرونده هسته‌ای ایران شد
وصل مجدد آب سیریک 12 ساعت پس از حمله آمریکا
یاسین بخشیده شد، مدافع مجارستانی رسید
شمال‌گردی در آخر هفته؛ جزئیات دقیق یک‌طرفه شدن جاده چالوس و هراز از امروز تا شنبه
ماجرای حمله به نفتکش هند و احضار مقام آمریکایی چه بود؟
ادامه اقدامات خصمانه آمریکا و تحریم‌های جدید علیه ایران
ماجرای توقف یک نفتکش در دریای عمان از زبان سنتکام
پاسخ پزشکیان به تهدید بمباران زیرساخت‌ها توسط ترامپ
جی‌دی ونس از احتمال توافق بلندمدت با ایران سخن گفت
اعتراف رسمی اسرائیل به آسیب‌دیدن «رامات‌دیوید» در حمله ایران
ادامه بمباران مناطق مسکونی در جنوب لبنان
اطلاعیه جدید تامین اجتماعی برای بازماندگان مستمری بگیر
ترامپ: ایران مدام ما را احمق جلوه می‌دهد/در حال کار روی یک توافق با ایران هستیم
تخفیف مالیاتی برای اجاره‌نامه‌های بلندمدت در تهران اعلام شد
پرداخت خسارت به 20 هزار خودروی آسیب‌دیده از جنگ رمضان
5 نفتکش ایرانی محاصره دریایی آمریکا را درهم شکستند
تغییر مهم در کنکور 1405 با دستور رئیس جمهور
نورنما | تمامی تشریفات صدور گواهینامه موتور بانوان انجام شده