×
بین الملل
شناسه خبر : 250143
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/18 ساعت 18:48
تصاویر بازگشت آوارگان فلسطینی به شهرهای خود + فیلم

تصاویر بازگشت آوارگان فلسطینی به شهرهای خود + فیلم

با برقراری آتش‌بس در نوار غزه، هزاران آواره فلسطینی پس از هفته‌ها دوری و رنج، به شهرها و خانه‌های ویران‌شده خود بازگشتند

نورنیوز - گروه بین الملل: هم‌زمان با اعلام رسمی آتش‌بس در نوار غزه، هزاران خانواده فلسطینی از مناطق جنوبی به سمت شمال این باریکه بازگشتند و صحنه‌هایی بی‌سابقه از اراده و پایداری را رقم زدند.

در جاده ساحلی که از جنوب غزه تا شمال آن امتداد دارد، ده‌ها هزار مرد، زن و کودک در حالی‌که چشمانشان از امید می‌درخشید، به سوی خانه‌ها و محله‌های ویران‌شده خود حرکت کردند. این بازگشت، دومین موج بزرگ از بازگشت آوارگان طی یک سال گذشته به شمار می‌رود و به‌گفته تحلیلگران، نشانه شکست طرح نسل‌کشی و کوچ اجباری رژیم صهیونیستی است.

با اعلام توقف جنگ، صدای هلهله در اردوگاه‌های آوارگان جنوب طنین‌انداز شد؛ جوانان پرچم‌های فلسطین را برافراشتند و کودکان از خوشحالی دویدند و رقصیدند.

«ام محمود مهنا» ۴۵ ساله، از شهر دیرالبلح که قصد بازگشت به محله الزیتون در شهر غزه را دارد، می‌گوید: «هیچ‌چیز جای خانه‌مان را نمی‌گیرد، حتی اگر ویران شده باشد. برمی‌گردیم، روی سنگ‌ها می‌خوابیم، چون زمین‌مان به ما جان دوباره می‌دهد.»

از خان‌یونس تا غزه، کاروان‌های بازگشت با پای پیاده در حرکت‌اند. بسیاری از خانواده‌ها وسایل اندک باقی‌مانده خود را با کالسکه یا بر دوش حمل می‌کنند. «ابو رامی یاغی» ۵۲ ساله، در حالی‌که چمدانی پاره را می‌کشید، گفت: «مهم نیست چقدر خسته شدیم، مهم این است که برگردیم. حتی اگر خانه‌ خاک شده باشد، این خاک از آن ماست، نه مال دیگری.»

در اردوگاه «الشاطئ»، «لیان مقداد» ۳۳ ساله که یک ماه پیش از شمال به جنوب نقل مکان کرده بود، بر ویرانه خانه‌اش ایستاده و گریه می‌کند. او گفت: «به ما گفتند بروید مصر یا جنوب، اما ما جز غزه جایی نمی‌خواهیم. شاید خانه‌ای نمانده، اما معنای زندگی هنوز اینجاست. ماندن، تنها پاسخ ما به همه تلاش‌ها برای کوچاندن و حذف است.»

صحنه‌های بازگشت، تنها جلوه‌ای انسانی ندارند، بلکه بُعدی سیاسی و اخلاقی نیز دارند؛ مردم غزه با حضور خود در خانه‌های ویران، عملاً پروژه ریشه‌کنی و پاک‌سازی قومی را ناکام گذاشتند و تأکید کردند که ماندن در این سرزمین، خود شکلی از مقاومت است.

در محله «تل‌الهوا» در جنوب‌ غرب غزه، میان تلی از ویرانه‌ها، کودکان بر دیوارهای شکسته نقاشی می‌کشند، زنان خاک و آوار را از مقابل خانه‌ها می‌روبند و مردان در حال برپا کردن چادرها و سرپناه‌های موقت‌اند.

ظهر جمعه با اعلام رسمی آتش‌بس، خیابان «الرشید» مملو از هزاران شهروندی شد که به سوی محله‌ها و روستاهای خود در شمال بازمی‌گشتند؛ صحنه‌ای که به گفته ناظران و تحلیلگران، یادآور «بازگشت بزرگ» و نماد اراده شکست‌ناپذیر فلسطینیان برای بقاست.

یکی از جوانان بازگشته از مواصی خان‌یونس به محله «شیخ رضوان» گفت: «کسی که از زیر بمباران زنده ماند، برگشت تا دوباره زندگی کند. به همه دنیا می‌گوییم: ما می‌مانیم.»


نظرات

آخرین اخبار
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم
آماری عجیب از مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها
جزئیات سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری کلمبیا
حماس: هرگز موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیستیم