×
بین الملل
شناسه خبر : 250050
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/18 ساعت 11:10
33 میلیارد دلار هزینه دو سال حمایت نظامی آمریکا از "اسرائیل"

33 میلیارد دلار هزینه دو سال حمایت نظامی آمریکا از "اسرائیل"

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد آمریکا طی دو سال اخیر بیش از 33 میلیارد دلار برای حمایت نظامی از اسرائیل هزینه کرده است؛ رقمی که نقش حیاتی واشنگتن در تداوم جنگ غزه را آشکار می‌کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: گزارش تازه‌ای از یک مرکز پژوهشی آمریکایی نشان می‌دهد که ایالات متحده از زمان آغاز جنگ علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳، بیش از ۲۱ میلیارد دلار کمک نظامی مستقیم به رژیم صهیونیستی ارائه کرده و در مجموع طی دو سال گذشته، هزینه‌های مرتبط با حمایت از عملیات نظامی "اسرائیل" در منطقه به بیش از ۳۳ میلیارد دلار رسیده است.

به گزارش خبرگزاری چینی «شینهوا»، این آمار در پژوهشی از «پروژه هزینه‌های جنگ» وابسته به مؤسسه واتسون دانشگاه براون منتشر شده است.

بر اساس این مطالعه، در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن و دونالد ترامپ، واشنگتن علاوه بر کمک‌های کنونی، قراردادهایی به ارزش ده‌ها میلیارد دلار برای فروش تسلیحات و خدمات نظامی به "اسرائیل" امضا کرده که پرداخت آن در سال‌های آینده انجام خواهد شد.

مطالعه یادشده تأکید می‌کند که سلاح‌های آمریکایی نقشی محوری در عملیات ارتش و پلیس رژیم اشغالگر در غزه، کرانه باختری و فراتر از آن داشته‌اند. همچنین بیشتر تجهیزات مورد استفاده "اسرائیل" در نبردهای کنونی از مهمات ساخت آمریکا تأمین می‌شود.

در بخش دیگری از گزارش آمده است که بدون تأمین مالی، سلاح و پشتیبانی سیاسی ایالات متحده، ارتش "اسرائیل" قادر به وارد آوردن چنین ویرانی گسترده‌ای در غزه و تشدید اقدامات نظامی در سایر نقاط منطقه نبود. این پژوهش، که با همکاری «مؤسسه کوینسی برای حکومت‌داری سالم» در واشنگتن انجام شده، همچنین برآورد کرده است که آمریکا در کنار کمک‌های مستقیم به "اسرائیل"، میان ۹.۶۵ تا ۱۲.۰۷ میلیارد دلار دیگر نیز برای عملیات نظامی در یمن و سایر نقاط خاورمیانه هزینه کرده است؛ عملیاتی که یا در حمایت از اقدامات "اسرائیل" انجام شده یا در نتیجه آن آغاز گردیده است.

بر پایه یافته‌های این پروژه، مجموع هزینه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بین ۳۱.۳۵ تا ۳۳.۷۷ میلیارد دلار بوده است. در همین حال، بر اساس آمار وزارت بهداشت غزه تا اوایل سپتامبر ۲۰۲۵، شمار شهدای غزه به ۶۷ هزار و ۷۵ نفر و زخمی‌ها به ۱۶۹ هزار و ۴۳۰ نفر رسیده است. این رقم معادل بیش از ۱۰ درصد جمعیت نوار غزه پیش از آغاز جنگ است. پژوهش مذکور همچنین گزارش می‌دهد که از زمان آغاز حمله "اسرائیل"، دست‌کم ۵.۲۷ میلیون نفر در غزه، لبنان و کرانه باختری آواره یا ناچار به ترک خانه‌های خود شده‌اند، از جمله حدود ۱.۸۵ میلیون کودک زیر ۱۸ سال. در بخش پایانی گزارش نیز آمده است که میان سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴، پیمانکاران بخش خصوصی از وزارت دفاع آمریکا ۲.۴ تریلیون دلار قرارداد دریافت کرده‌اند؛ رقمی که حدود ۵۴ درصد از کل بودجه اختیاری پنتاگون به ارزش ۴.۴ تریلیون دلار را شامل می‌شود.


نظرات

آخرین اخبار
بازگشت فرگوسن به انظار عمومی بعد از بیماری ناگهانی
راز عجیب شباهت حشرات و چت‌جی‌پی‌تی
معجزه در اورست؛ کوهنورد نپالی پس از مراسم تدفینش زنده پیدا شد
سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در مردان شناخته شد
کاپیتان اسکاتلند با قراردادی آزاد اسپرزی شد
آژیرهای خطر در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد
حمله به یک کشتی ترکیه‌ای در دریای سیاه
اوشاکوف: آمریکا تمرکز خود را از اوکراین به ایران منتقل کرده است
ترامپ: هنوز درباره ارسال بسته 14 میلیارد دلاری به تایوان تصمیم نگرفته‌ایم
جزئیات تصادف مرگبار در محور زنجان–میانه؛ 4 نفر جان باختند
واکنش مفتی جعفری لبنان به اظهارات جوزف عون درباره دبیرکل حزب‌الله
ارائه 188 هزار خدمت سلامت به زائران ایرانی حج
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در شنبه 16 خرداد 1405
آخرین تصمیم درباره سوابق تحصیلی و قوانین کنکور اعلام شد
آغاز روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار
ادعای ترامپ: درباره ایران به موفقیت بزرگی نزدیک شده‌ایم
تشدید حملات هوایی در جنوب لبنان
مومنی: چین و روسیه حمایت قاطع خود از ایران را اعلام کردند
پوتین: آتش‌بس باید به صلح پایدار در منطقه منجر شود
گره ویزا باز شد؛ ملی‌پوشان در مسیر جام جهانی 2026
بازگشت جناب‌خان به تلویزیون همزمان با جام جهانی
کشف و امحای بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در غرب اهواز
هشدار اولمرت درباره تقلب در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند
سفیر ایران در مکزیک: تیم ملی با آمادگی کامل راهی تیخوانا می‌شود
پزشکیان: طوفان به پایان می رسد
احتمال تنش تازه در شورای حکام؛ واشنگتن به دنبال قطعنامه علیه تهران
درخواست روسیه از آژانس اتمی برای برخورد قاطع با حملات به تأسیسات هسته‌ای
تأثیر جنگ ایران بر نرخ حمل‌ونقل دریایی
پوتین: تحریم‌ها علیه روسیه به‌طور برگشت‌ناپذیر به دلار و یورو آسیب زده است
هیأت حماس برای مذاکرات آتش‌بس وارد قاهره شد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
تراژدی در صحرای بزرگ آفریقا ؛ جان باختن 50 مسافر بر اثر تشنگی
وزرای صنعت ایران و تاجیکستان به دنبال روان‌سازی تجارت دوجانبه
نوراینفو | روش های مقابله با اضطراب
چه کسی از آتش‌بس بدون توقف جنگ سود می‌برد؟
دو وزیر کابینه نتانیاهو در فهرست ممنوع‌الورودهای ایرلند قرار گرفتند
دیدار وزرای کشور ایران و روسیه در حاشیه اجلاس شانگهای
عذرخواهی صداوسیما بابت حذف سهوی بخشی از پیام رهبر انقلاب
هشدار رئیس سابق پنتاگون: جنگ ایران به «ویتنام ترامپ» تبدیل می‌شود
ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه‌های منتهی به تهران
حمله نانسی پلوسی به ترامپ برای جنگ افروزی علیه ایران
ادعای تازه آمریکا درباره توقیف یک نفتکش ایرانی
مواضع منفعلانه رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان درباره مذاکرات با اسرائیل
ادعای جدید استارمر درباره حمله احتمالی روسیه به ناتو در 2030
چهارمین روز اعتراضات مردم آلبانی علیه پروژه مرتبط با کوشنر
پست اینستاگرامی عراقچی درباره دانش‌آموزان میناب که تاریخ‌ساز شدند
تحویل کاپ قهرمانی کشتی آزاد جهان پس از یک دهه به ایران
هشدار بارش‌های سیل‌آسا در 8 استان
قول پینگ‌پنگ باز 61 ساله ایرانی برای گرفتن طلا در بازی های پاراآسیایی