×
بین الملل
شناسه خبر : 250044
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/18 ساعت 09:20
تصمیم نهایی نامزد صلح نوبل روز دوشنبه گرفته می شود

تصمیم نهایی نامزد صلح نوبل روز دوشنبه گرفته می شود

کمیته نوبل نروژ اعلام کرد که نامزد نهایی جایزه صلح نوبل 2025 روز دوشنبه انتخاب شده است؛ تصمیمی که پیش از توافق اسرائیل و حماس گرفته شده و گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال نامزدی دونالد ترامپ یا نهادهای امدادی را داغ‌تر کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: این بدان معناست که تصمیم در مورد برنده یا برندگان این جایزه، پیش از انعقاد توافق بین اسرائیل و حماس گرفته شده است.

این توافق که گامی بزرگ در جهت پایان دادن به دو سال جنگ در غزه تلقی می‌شود، تحت فشار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا منعقد شد. ترامپ همیشه اعلام کرده که وی شایسته جایزه صلح نوبل است.

اریک آشیم سخنگوی موسسه نوبل نروژ روز پنجشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: آخرین جلسه کمیته نوبل روز دوشنبه برگزار شد.

کمیته نوبل که متشکل از پنج عضو است، معمولاً تصمیم خود را چند روز یا حتی چند هفته قبل از اعلام رسمی می‌گیرد و آخرین جلسه خود را قبل از اعلام نهایی برگزار می‌کند.

اریک آشیم افزود: آخرین جزئیات روز دوشنبه انجام شد، اما هرگز زمان تصمیم‌گیری کمیته نوبل را فاش نمی‌کنیم.

وی گفت، پیش از اعلام نام برنده جایزه در روز جمعه، هیچ جلسه دیگری برای کمیته برنامه‌ریزی نشده است.

اریک آشیم تاکید کرد: امسال یک برنده جایزه وجود خواهد داشت حتی با وجود اینکه برخی کارشناسان گمانه‌زنی کرده‌اند که کمیته نوبل به دلیل وخامت اوضاع ژئوپلیتیکی ممکن است از اعطای جایزه خودداری کند.

ترامپ با ادعای نقش داشتن در حل و فصل چندین جنگ، از زمان بازگشتش به کاخ سفید در ژانویه بارها ادعا کرده که شایسته دریافت این جایزه است.

وی اخیراً گفته است که اگر این جایزه به او داده نشود، «توهین بزرگی» به آمریکا خواهد بود.

ناظران نوبل استدلال کرده‌اند که دستیابی ترامپ به این جایزه بسیار بعید است زیرا وی تلاش‌های زیادی برای از بین بردن نظم جهانی بین‌المللی پس از جنگ جهانی دوم که کمیته نوبل از آن استقبال می‌کند، انجام داده است.

کارشناسان معتقدند که کمیته ممکن است بخواهد شبکه داوطلبان سودانی، اتاق‌های واکنش اضطراری، یک نهاد سازمان ملل مانند کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل، یونیسف یا دیوان بین‌المللی دادگستری یا یک سازمان امدادی مانند صلیب سرخ یا پزشکان بدون مرز را به عنوان پیروز معرفی کند.

این کمیته همچنین می‌تواند در سالی که بیش از هر زمان دیگری در آن خبرنگاران در حین گزارش اخبار کشته شدند که بیشتر آنها در غزه بودند، توجه را به روزنامه‌نگاران جلب کند. در این صورت، کمیته می‌تواند کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران یا خبرنگاران بدون مرز را برای دریافت جایزه معرفی کند.

ترامپ آمریکا را از سازمان‌ها و پیمان‌های چندجانبه بین‌المللی خارج کرده، جنگ‌های تجاری علیه متحدان و دشمنان خود آغاز و تهدید کرده که گرینلند را با زور از دانمارک می‌گیرد، گارد ملی را به شهرهای آمریکا فرستاده و آزادی دانشگاه‌ها و آزادی بیان را مورد حمله قرار داده است.

امسال ۳۳۸ فرد و نهاد برای دریافت جایزه صلح نوبل نامزد شده‌اند، اما فهرست نامزدها به مدت ۵۰ سال محرمانه باقی می‌ماند.

دهها هزار نفر در سراسر جهان، از جمله قانون‌گذاران و اعضای کابینه کشورها، برندگان پیشین نوبل، برخی استادان دانشگاه و اعضای کمیته نوبل، صلاحیت معرفی نامزدها را دارند.

در سال ۲۰۲۴، این جایزه به انجمن بازماندگان بمباران اتمی ژاپن موسوم به «نیهون هیدانکیو» به خاطر تلاش‌هایش برای منع سلاح‌های هسته‌ای اعطا شد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تولید یکی از گران‌ترین داروهای جهان برای درمان SMA
رییس سازمان حفاظت محیط زیست: فرونشست زمین در 30 استان گزارش شد
توقیف پنج شناور و کشف محموله بزرگ کالای ممنوعه در آب‌های بندرعباس
موج تازه حملات هوایی و زمینی رژیم اسرائیل به غزه
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با وزیر امور خارجه افغانستان
مشاور رئیس‌جمهور: مطالبات ملی را نباید به رقابت‌های درون‌حزبی تقلیل داد
مصر با پیروزی برابر کیپ‌ورد سوم شد
دولت انگلیس: دوره پناهندگی دائم پایان یافت
عملیات پنهانی رژیم صهیونیستی برای پاکسازی قومی در غزه
ممدانی: نتانیاهو را در سفر به نیویورک دستگیر می‌کنم
میدری از افزایش مستمری بازنشستگی کارکنان فعلی دولت خبر داد+میزان افزایش
رابرت مالى: رهبران ایرانی معتقدند ترامپ سه بار به ایران خیانت کرده است
رزمایش بمب‌افکن‌های استراتژیک «بی52» آمریکا بر فراز آلمان
نتایج نهایی انتخابات پارلمانی در بغداد اعلام شد
کار فرهنگی در دانشگاه‌ها، امری ضروری و زیربنایی برای رشد و بالندگی دانشجو است
کاهش دانشجویان خارجی دانشگاه‌های آمریکا
یدیعوت آحارانوت: حماس از بین نخواهد رفت و در حال پرکردن خلاء غزه است
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 26 آبان 1404
ترامپ: دموکرات‌ها در تلاش برای تصاحب کرسی‌های جمهوری‌خواهان در کنگره هستند
کشتی ترکیه در اوکراین هدف قرار گرفت
تونل‌های امیرکبیر و نیایش امشب مسدود است
اوپک‌پلاس افزایش تولید نفت را ادامه خواهد داد
ایران دومین قدرت جهان در ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی
نبرد شدید نیروهای 2 ژنرال در کردفان سودان
خرید بیش از 290 میلیون سهم بانک منحله آینده
پزشکیان: ملتی که می‌خواهد زنده باشد باید کتاب را جدی بگیرد
اوضاع فاجعه‌بار مردم فلسطین در سرمای غزه
باند سارقان مسلح در عملیات پلیس زاهدان به هلاکت رسیدند
دلیل تعویق دیدار پوتین و ترامپ اعلام شد
شماره پیراهن جدید مهدی طارمی چنده؟
دمشق شبه‌نظامیان اویغور را به چین تحویل می‌دهد/سوریه تکذیب کرد
شیخ نعیم قاسم: نمی‌پذیریم که یک وجب از خاک لبنان کم شود
درخواست استقلال از منتظر محمد
هواپیمای حامل وزیر معادن کنگو دچار سانحه شد
وزیر دفاع به امارات سفر کرد
کابینه السودانی وارد مرحله امور روزمره شد
تحویل جسد یک اسیر اسرائیلی دیگر از سوی القسام
هوای تهران همچنان بارانی است
اسرائیل بزرگ‌ترین تهدید برای خاورمیانه است، نه ایران
ادعای مقام نظامی رژیم اسرائیل: جنگ با حزب الله حتمی است
افتتاح نخستین مدرسه مجهز به نیروگاه خورشیدی در تهران
چین با ناوهواپیمابر هسته‌ای، معادلات ژئوپلیتیک را جابه‌جا می‌کند؟
سرپرست جدید شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران معرفی شد
بن‌گویر خواستار زندانی شدن محمود عباس شد
موج جدید بارشی در راه مازندران/ بارش برف در ارتفاعات
اضافه کاری هم مشمول کسور بازنشستگی شد
فوت دانشجوی دانشگاه شیراز در خوابگاه
سیستم پرداخت حقوق کارکنان دولت متحول می شود
سید علی کاظمی، رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه شد
علت مرگ جوان ایرانی در آفریقای جنوبی چه بود؟
X
آگهی تبلیغاتی