×
اقتصادی
شناسه خبر : 250000
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/18 ساعت 05:00
ورود جنجالی فراری به دنیای برقی‌ها با طراحی مینیمال جانی آیو

ورود جنجالی فراری به دنیای برقی‌ها با طراحی مینیمال جانی آیو

فراری سرانجام اولین خودروی برقی خود را با نام Elettrica معرفی می‌کند؛ مدلی چهار موتوره با هزار اسب بخار قدرت که طراحی آن بر عهده جانی آیو، طراح افسانه‌ای محصولات اپل بوده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: اولین خودروی برقی شرکت «فِراری» سال آینده با سرعت بالا، صدای عالی و طراحی «جانی آیو» طراح سابق شرکت «اپل» از راه می‌رسد.

صدا در خودروها موضوع پیچیده‌ای است؛ برخی از خودروها خوب هستند، زیرا بسیار پر سر و صدا هستند و برخی دیگر از خودروها خوب هستند، زیرا بسیار کم‌صدا هستند. تعداد کمی از خودروها را می‌توان در هر دو دسته قرار داد. در واقع، فقط خودروی «هیوندای آیونیک ۵ ان»(Hyundai Ioniq ۵ N) موفق شده است هر دو ویژگی را برآورده کند، اما اگر وعده‌های «فراری» در مورد اولین خودروی برقی‌اش درست از آب درآید، ممکن است به زودی یک نمونه دیگر نیز داشته باشیم.

به نقل از انگجت، در رویدادی که در دفتر مرکزی «فراری» در ایتالیا برگزار شد، این شرکت اولین جزئیات درباره نخستین خودروی برقی خود موسوم به التریکا(Elettrica) را که قرار است سال آینده به طور کامل رونمایی شود، فاش کرد.

قدرت یک معیار کلیدی برای هر خودروی فراری است و Elettrica به اندازه کافی از این موهبت برخوردار است. چهار موتور الکتریکی، یکی برای هر چرخ، با هم ترکیب می‌شوند تا قدرتی حدود ۱۰۰۰ اسب بخار تولید کنند. این رقم آن را به قدرت سوپراسپرت جدید F۸۰ این شرکت نزدیک می‌کند، اما در عصر خودروهای برقی ۲۰۰۰ اسب بخاری، خروجی Elettrica چندان خیره‌کننده نیست.

«جیانماریا فولگنزی»( Gianmaria Fulgenzi)، مدیر ارشد توسعه محصولات فراری می‌گوید: ایجاد قدرت در یک موتور الکتریکی بسیار آسان و ساده است، اما حرکت در پیچ‌ها مهم است.

وی خودروهای برقی با عملکرد فعلی را به مثابه یک «فیل» می‌داند که قادر به حرکت سریع در یک خط مستقیم هستند، اما در تبدیل شدن به ماشین‌های جذاب برای رانندگی روان به طرز فجیعی شکست می‌خورند.

تا حدودی به همین دلیل است که Elettrica چهار موتور دارد. به این ترتیب، سیستم‌های مدیریت کشش و پایداری خودرو می‌توانند قدرت را برای به حداکثر رساندن چسبندگی در هر تایر به صورت جداگانه تنظیم کنند، به جای اینکه به یک یا دو موتور با دیفرانسیل‌ها برای مدیریت هرزگردی چرخ‌ها متکی باشند. اما موضوع عمیق‌تر از این است. التریکا همچنین می‌تواند هر چرخ عقب را به طور مستقل، کم و بیش در داخل یا خارج پیچ هدایت کند تا به مدیریت بیش‌فرمان‌پذیری کمک کند.

در نهایت، التریکا دارای سیستم تعلیق فعال خواهد بود، نوع جدیدی که در شاسی‌بلند پوروسانگوئه(Purosangue) عرضه شد و در سوپراسپرت F۸۰ نیز استفاده می‌شود. این بدان معناست که ارتفاع خودرو را می‌توان به طور مستقل در هر گوشه، فوری و در لحظه تنظیم کرد.

بندتو ویگنا(Benedetto Vigna)، مدیرعامل فراری می‌گوید همه اینها منجر به یک خودروی برقی خواهد شد که مانند هیچ خودروی دیگری در جاده رانندگی نمی‌کند. وی افزود: ما می‌خواهیم نشان دهیم که می‌توانیم هر فناوری را به روشی منحصر به فرد مهار کنیم.

ساخت یک خودروی برقی جذاب از نوعی از خودرو که بسیاری آن را بیش از حد تکراری می‌دانند، راهی جسورانه برای انجام این کار خواهد بود. یکی از عوامل کلیدی این امر، صدای منحصر به فرد است. مهندسان فراری می‌دانستند که باید نوعی همراهی صوتی برای Elettrica ایجاد کنند، اما همچنین می‌دانستند که باید اصیل باشد.

فولگنزی می‌گوید: ما صدای مصنوعی، مانند یک سفینه فضایی یا چیزی شبیه به آن ایجاد نکردیم. ما می‌خواستیم دقیقاً صدای موتور الکتریکی را داشته باشیم.

فراری راه‌حلی مشابه با آنچه پورشه برای Taycan استفاده کرد، ارائه داد، اما آن را به روشی بدیع اجرا کرد. شرکت پورشه در خودروی Taycan، صداهای اجزای الکتریکی خودرو را نمونه‌برداری و بازتنظیم کرد. اکنون فراری برای Elettrica در واقع یک شتاب‌سنج را درون محفظه موتورهای الکتریکی عقب نصب می‌کند. این حسگر رزونانس هارمونیک را دریافت می‌کند و آن را از طریق یک تقویت‌کننده دیجیتال عبور می‌دهد تا صدایی ایجاد کند که مصنوعی نیست و در واقع مستقیم از موتورها می‌آید.

«فولگنزی» آن را به یک آمپلی‌فایر روی گیتار برقی تشبیه می‌کند که ارتعاش تقریباً نامفهوم سیم‌ها را دریافت می‌کند و آن را به صدایی بلند تبدیل می‌کند.

فراری هنوز هیچ تصویری از شمایل کلی اولین خودروی برقی خود را به کسی نشان نداده است، اما انتظار می‌رود این خودرو شکل و طراحی متفاوتی نسبت به هر خودروی فراری که قبلاً به بازار آمده، داشته باشد. دلیل آن این است که فراری برای اولین بار با «خانه طراحی LoveFrom» همکاری می‌کند که بیشتر به عنوان شرکتی شناخته می‌شود که «جانی آیو»( Jony Ive) پس از ترک شرکت «اپل» در سال ۲۰۱۹ تاسیس کرد و سپس به قیمت ۶.۵ میلیارد دلار به شرکت اوپن‌ای‌ای(OpenAI)، خالق چت‌بات مشهور ChatGPT فروخت.

شرکت LoveFrom از زمان تأسیس خود روی چند پروژه کار کرده است، اما این اولین طراحی خودروی این شرکت خواهد بود. با توجه به این، ما مطلقاً در مورد سبک بصری حرفی برای گفتن نداریم، اما اگر مجبور به حدس باشیم، می‌توانیم بگوییم چیزی با حال و هوای مینیمالیستی بر اساس کارهای قبلی «آیو» در کار خواهد بود. همچنین شاید با الهام از مجموعه اتومبیل‌های خودش که شامل بسیاری از قطعات کلاسیک از اتومبیل‌های نمادین بریتانیایی است.

چیزی که می‌دانیم این است که Elettrica چهار درب و چهار صندلی خواهد داشت. پس یک خودروی سوپراسپرت نخواهد بود. این خودرو با کمی کاربردی بودن و راحتی طراحی شده است که در صورت تمایل می‌تواند آرام و بی‌صدا حرکت کند یا با فشردن چند دکمه روی فرمان، وحشی شود و صدای بلندی داشته باشد.

التریکا بردی در حدود ۳۰ کیلومتر خواهد داشت که از یک باتری ۱۲۲ کیلووات‌ساعتی حاصل می‌شود که به ۱۵ ماژول تقسیم شده است و هر کدام حاوی ۱۴ سلول کیسه‌ای NMC هستند.

«فراری» امیدوار است که طراحی و شیمی باتری را در طول سال‌ها تکامل دهد و نسخه‌ای از آن را برای دهه‌های آینده در دسترس نگه دارد. بالاخره این یک «فراری» است، خودرویی که ظاهراً با گذشت زمان ارزش آن بیشتر می‌شود. با این حال، این چالشی است که در حال حاضر سایر سازندگان خودروهای برقی لوکس را نیز با مشکل مواجه کرده است.

حال باید منتظر ماند و دید آیا «فراری» می‌تواند یک خودروی برقی واقعاً مطلوب و لوکس بسازد؟ مطمئناً نام «جانی آیو» بی‌تاثیر نیست. همه ما باید تا اوایل سال آینده صبر کنیم تا ببینیم «التریکا» چه شکلی است و چه صدایی دارد.

گفتنی است که «لوکا دی مونتزملو»( Luca Di Montezemelo)، مدیرعامل وقت «فراری» در سال ۲۰۱۱ گفته بود که «فراری» هرگز خودروی برقی نخواهد ساخت. حالا ۱۴ سال بعد، بالاخره این شرکت پا پس کشیده و دست به طراحی و ساخت یک خودروی برقی زده است.

 

 


ایسنا
اخبار مرتبط
دستیار صوتی اپل خبرساز شد
سه‌شنبه 1404/07/15 ساعت 01:00
دستیار صوتی اپل خبرساز شد
سخنگوی اپل به یک پست وبلاگی که این شرکت در ژانویه در مورد استفاده از صداهای ضبط شده سیری منتشر کرده بود، اشاره و از اظهارنظر بیشتر خودداری کرد.
عارف: استفاده از فناوری‌های نوین برای حل ناترازی‌ها ضرورت دارد
دوشنبه 1404/07/14 ساعت 16:08
عارف: استفاده از فناوری‌های نوین برای حل ناترازی‌ها ضرورت دارد
محمدرضا عارف در جلسه «ستاد ویژه توسعه فناوری» که با موضوع تاب‌آوری آب برگزار شد، گفت: با توجه به مشکلات آبی در کشور، استفاده از فناوری‌های نوین یک ضرورت است زیرا فناوری‌های کلاسیک دیگر پاسخگوی نیازهای کشور در زمینه‌های مختلف از جمله موضوع آب نیست.
قهر ترامپ با ایلان ماسک به خودروی برقی اهدایی تسلا رسید!
جمعه 1404/03/16 ساعت 20:34
قهر ترامپ با ایلان ماسک به خودروی برقی اهدایی تسلا رسید!
در پی تنش‌های سیاسی و رسانه‌ای میان «دونالد ترامپ» و «ایلان ماسک»، رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم دارد خودروی تسلای قرمز رنگ خود را پس بدهد یا بفروشد. این اقدام نمادین به یکی از جدیدترین نشانه‌های اختلاف علنی دو چهره پرنفوذ آمریکا تبدیل شده است.
نظرات

آخرین اخبار
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به7 شهر/حمله دوباره به فولاد مبارکه
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد
آیت‌الله جوادی آملی: مردم در صحنه جزو فرشتگان زمینی‌اند +فیلم
استیو بنن خواستار اخراج پسر نتانیاهو را از آمریکا شد
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد
امیریل ارجمند: من خاک می‌خورم اما خاک نمی‌دهم
پیکر مطهر دریابان شهید علیرضا تنگسیری در آبادان به خاک سپرده می‌شود
حمایت مفتی عمان از محور مقاومت به رهبری ایران
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم تشییع پیکر شهید تنگسیری در میدان انقلاب
نور‌ویدئو| هذیان گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
قالیباف: نتیجه سیاست‌های آمریکا حذف وعده‌های غذایی مردمش است
ترامپ تصویر رهبری آمریکا را تضعیف کرده است
دستیابی قلعه‌نویی به رکورد 40 پیروزی