×
اقتصادی
شناسه خبر : 250000
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/18 ساعت 05:00
ورود جنجالی فراری به دنیای برقی‌ها با طراحی مینیمال جانی آیو

ورود جنجالی فراری به دنیای برقی‌ها با طراحی مینیمال جانی آیو

فراری سرانجام اولین خودروی برقی خود را با نام Elettrica معرفی می‌کند؛ مدلی چهار موتوره با هزار اسب بخار قدرت که طراحی آن بر عهده جانی آیو، طراح افسانه‌ای محصولات اپل بوده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: اولین خودروی برقی شرکت «فِراری» سال آینده با سرعت بالا، صدای عالی و طراحی «جانی آیو» طراح سابق شرکت «اپل» از راه می‌رسد.

صدا در خودروها موضوع پیچیده‌ای است؛ برخی از خودروها خوب هستند، زیرا بسیار پر سر و صدا هستند و برخی دیگر از خودروها خوب هستند، زیرا بسیار کم‌صدا هستند. تعداد کمی از خودروها را می‌توان در هر دو دسته قرار داد. در واقع، فقط خودروی «هیوندای آیونیک ۵ ان»(Hyundai Ioniq ۵ N) موفق شده است هر دو ویژگی را برآورده کند، اما اگر وعده‌های «فراری» در مورد اولین خودروی برقی‌اش درست از آب درآید، ممکن است به زودی یک نمونه دیگر نیز داشته باشیم.

به نقل از انگجت، در رویدادی که در دفتر مرکزی «فراری» در ایتالیا برگزار شد، این شرکت اولین جزئیات درباره نخستین خودروی برقی خود موسوم به التریکا(Elettrica) را که قرار است سال آینده به طور کامل رونمایی شود، فاش کرد.

قدرت یک معیار کلیدی برای هر خودروی فراری است و Elettrica به اندازه کافی از این موهبت برخوردار است. چهار موتور الکتریکی، یکی برای هر چرخ، با هم ترکیب می‌شوند تا قدرتی حدود ۱۰۰۰ اسب بخار تولید کنند. این رقم آن را به قدرت سوپراسپرت جدید F۸۰ این شرکت نزدیک می‌کند، اما در عصر خودروهای برقی ۲۰۰۰ اسب بخاری، خروجی Elettrica چندان خیره‌کننده نیست.

«جیانماریا فولگنزی»( Gianmaria Fulgenzi)، مدیر ارشد توسعه محصولات فراری می‌گوید: ایجاد قدرت در یک موتور الکتریکی بسیار آسان و ساده است، اما حرکت در پیچ‌ها مهم است.

وی خودروهای برقی با عملکرد فعلی را به مثابه یک «فیل» می‌داند که قادر به حرکت سریع در یک خط مستقیم هستند، اما در تبدیل شدن به ماشین‌های جذاب برای رانندگی روان به طرز فجیعی شکست می‌خورند.

تا حدودی به همین دلیل است که Elettrica چهار موتور دارد. به این ترتیب، سیستم‌های مدیریت کشش و پایداری خودرو می‌توانند قدرت را برای به حداکثر رساندن چسبندگی در هر تایر به صورت جداگانه تنظیم کنند، به جای اینکه به یک یا دو موتور با دیفرانسیل‌ها برای مدیریت هرزگردی چرخ‌ها متکی باشند. اما موضوع عمیق‌تر از این است. التریکا همچنین می‌تواند هر چرخ عقب را به طور مستقل، کم و بیش در داخل یا خارج پیچ هدایت کند تا به مدیریت بیش‌فرمان‌پذیری کمک کند.

در نهایت، التریکا دارای سیستم تعلیق فعال خواهد بود، نوع جدیدی که در شاسی‌بلند پوروسانگوئه(Purosangue) عرضه شد و در سوپراسپرت F۸۰ نیز استفاده می‌شود. این بدان معناست که ارتفاع خودرو را می‌توان به طور مستقل در هر گوشه، فوری و در لحظه تنظیم کرد.

بندتو ویگنا(Benedetto Vigna)، مدیرعامل فراری می‌گوید همه اینها منجر به یک خودروی برقی خواهد شد که مانند هیچ خودروی دیگری در جاده رانندگی نمی‌کند. وی افزود: ما می‌خواهیم نشان دهیم که می‌توانیم هر فناوری را به روشی منحصر به فرد مهار کنیم.

ساخت یک خودروی برقی جذاب از نوعی از خودرو که بسیاری آن را بیش از حد تکراری می‌دانند، راهی جسورانه برای انجام این کار خواهد بود. یکی از عوامل کلیدی این امر، صدای منحصر به فرد است. مهندسان فراری می‌دانستند که باید نوعی همراهی صوتی برای Elettrica ایجاد کنند، اما همچنین می‌دانستند که باید اصیل باشد.

فولگنزی می‌گوید: ما صدای مصنوعی، مانند یک سفینه فضایی یا چیزی شبیه به آن ایجاد نکردیم. ما می‌خواستیم دقیقاً صدای موتور الکتریکی را داشته باشیم.

فراری راه‌حلی مشابه با آنچه پورشه برای Taycan استفاده کرد، ارائه داد، اما آن را به روشی بدیع اجرا کرد. شرکت پورشه در خودروی Taycan، صداهای اجزای الکتریکی خودرو را نمونه‌برداری و بازتنظیم کرد. اکنون فراری برای Elettrica در واقع یک شتاب‌سنج را درون محفظه موتورهای الکتریکی عقب نصب می‌کند. این حسگر رزونانس هارمونیک را دریافت می‌کند و آن را از طریق یک تقویت‌کننده دیجیتال عبور می‌دهد تا صدایی ایجاد کند که مصنوعی نیست و در واقع مستقیم از موتورها می‌آید.

«فولگنزی» آن را به یک آمپلی‌فایر روی گیتار برقی تشبیه می‌کند که ارتعاش تقریباً نامفهوم سیم‌ها را دریافت می‌کند و آن را به صدایی بلند تبدیل می‌کند.

فراری هنوز هیچ تصویری از شمایل کلی اولین خودروی برقی خود را به کسی نشان نداده است، اما انتظار می‌رود این خودرو شکل و طراحی متفاوتی نسبت به هر خودروی فراری که قبلاً به بازار آمده، داشته باشد. دلیل آن این است که فراری برای اولین بار با «خانه طراحی LoveFrom» همکاری می‌کند که بیشتر به عنوان شرکتی شناخته می‌شود که «جانی آیو»( Jony Ive) پس از ترک شرکت «اپل» در سال ۲۰۱۹ تاسیس کرد و سپس به قیمت ۶.۵ میلیارد دلار به شرکت اوپن‌ای‌ای(OpenAI)، خالق چت‌بات مشهور ChatGPT فروخت.

شرکت LoveFrom از زمان تأسیس خود روی چند پروژه کار کرده است، اما این اولین طراحی خودروی این شرکت خواهد بود. با توجه به این، ما مطلقاً در مورد سبک بصری حرفی برای گفتن نداریم، اما اگر مجبور به حدس باشیم، می‌توانیم بگوییم چیزی با حال و هوای مینیمالیستی بر اساس کارهای قبلی «آیو» در کار خواهد بود. همچنین شاید با الهام از مجموعه اتومبیل‌های خودش که شامل بسیاری از قطعات کلاسیک از اتومبیل‌های نمادین بریتانیایی است.

چیزی که می‌دانیم این است که Elettrica چهار درب و چهار صندلی خواهد داشت. پس یک خودروی سوپراسپرت نخواهد بود. این خودرو با کمی کاربردی بودن و راحتی طراحی شده است که در صورت تمایل می‌تواند آرام و بی‌صدا حرکت کند یا با فشردن چند دکمه روی فرمان، وحشی شود و صدای بلندی داشته باشد.

التریکا بردی در حدود ۳۰ کیلومتر خواهد داشت که از یک باتری ۱۲۲ کیلووات‌ساعتی حاصل می‌شود که به ۱۵ ماژول تقسیم شده است و هر کدام حاوی ۱۴ سلول کیسه‌ای NMC هستند.

«فراری» امیدوار است که طراحی و شیمی باتری را در طول سال‌ها تکامل دهد و نسخه‌ای از آن را برای دهه‌های آینده در دسترس نگه دارد. بالاخره این یک «فراری» است، خودرویی که ظاهراً با گذشت زمان ارزش آن بیشتر می‌شود. با این حال، این چالشی است که در حال حاضر سایر سازندگان خودروهای برقی لوکس را نیز با مشکل مواجه کرده است.

حال باید منتظر ماند و دید آیا «فراری» می‌تواند یک خودروی برقی واقعاً مطلوب و لوکس بسازد؟ مطمئناً نام «جانی آیو» بی‌تاثیر نیست. همه ما باید تا اوایل سال آینده صبر کنیم تا ببینیم «التریکا» چه شکلی است و چه صدایی دارد.

گفتنی است که «لوکا دی مونتزملو»( Luca Di Montezemelo)، مدیرعامل وقت «فراری» در سال ۲۰۱۱ گفته بود که «فراری» هرگز خودروی برقی نخواهد ساخت. حالا ۱۴ سال بعد، بالاخره این شرکت پا پس کشیده و دست به طراحی و ساخت یک خودروی برقی زده است.

 

 


ایسنا
اخبار مرتبط
دستیار صوتی اپل خبرساز شد
سه‌شنبه 1404/07/15 ساعت 01:00
دستیار صوتی اپل خبرساز شد
سخنگوی اپل به یک پست وبلاگی که این شرکت در ژانویه در مورد استفاده از صداهای ضبط شده سیری منتشر کرده بود، اشاره و از اظهارنظر بیشتر خودداری کرد.
عارف: استفاده از فناوری‌های نوین برای حل ناترازی‌ها ضرورت دارد
دوشنبه 1404/07/14 ساعت 16:08
عارف: استفاده از فناوری‌های نوین برای حل ناترازی‌ها ضرورت دارد
محمدرضا عارف در جلسه «ستاد ویژه توسعه فناوری» که با موضوع تاب‌آوری آب برگزار شد، گفت: با توجه به مشکلات آبی در کشور، استفاده از فناوری‌های نوین یک ضرورت است زیرا فناوری‌های کلاسیک دیگر پاسخگوی نیازهای کشور در زمینه‌های مختلف از جمله موضوع آب نیست.
قهر ترامپ با ایلان ماسک به خودروی برقی اهدایی تسلا رسید!
جمعه 1404/03/16 ساعت 20:34
قهر ترامپ با ایلان ماسک به خودروی برقی اهدایی تسلا رسید!
در پی تنش‌های سیاسی و رسانه‌ای میان «دونالد ترامپ» و «ایلان ماسک»، رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم دارد خودروی تسلای قرمز رنگ خود را پس بدهد یا بفروشد. این اقدام نمادین به یکی از جدیدترین نشانه‌های اختلاف علنی دو چهره پرنفوذ آمریکا تبدیل شده است.
نظرات

آخرین اخبار
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه 1405 در کمیسیون تلفیق
وداع باشکوه پایتخت با سرداران شهید رمضان
آغاز مرحله تکمیلی فروش اینترنتی ایران‌خودرو از روز 24 اسفندماه
نبردِ آزادی یا پوششِ تجاوز؟
موج بعدی ضربات اقتصادی به متحدان آمریکا در راه است
در رایزنی بن فرحان با همتایان آلمانی و آمریکایی چه گذشت؟
خودمراقبتی در شرایط جنگ مثل اکسیژن، ضروری است
کشف پنج تن مرغ تاریخ‌گذشته در اهواز
نفتالی بنت ترکیه را تهدید کرد
یکی از ساختمان‌های بانک سپه هدف حمله موشکی قرار گرفت
بارش باران و مه‌گرفتگی در محورهای 7 استان کشور
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا