×
بین الملل
شناسه خبر : 249979
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/07/17 ساعت 19:34
بعید است ترامپ جایزه نوبل را بگیرد

واشنگتن پست:

بعید است ترامپ جایزه نوبل را بگیرد

دنبال‌کنندگان قدیمی جایزه نوبل می‌گویند که چشم‌انداز ترامپ با وجود انبوهی از نامزدهای برجسته و برخی مداخلات قابل توجه در سیاست خارجی که او به خاطر آنها اعتبار شخصی کسب کرده است، همچنان دور از دسترس است.

نورنیوز-گروه بین الملل: تلاش دونالد ترامپ، برای کسب جایزه صلح نوبل، توجه بیشتری را به حدس و گمان ها در مورد برنده بعدی این جایزه جلب کرده است.

 دنبال‌کنندگان قدیمی جایزه نوبل می‌گویند که چشم‌انداز ترامپ با وجود انبوهی از نامزدهای برجسته و برخی مداخلات قابل توجه در سیاست خارجی که او به خاطر آنها اعتبار شخصی کسب کرده است، همچنان دور از دسترس است.

واشنگتن پست نوشته است: کارشناسان می‌گویند کمیته نوبل نروژ معمولاً بر دوام صلح، ترویج برادری بین‌المللی و کار آرام نهادهایی که این اهداف را تقویت می‌کنند، تمرکز دارد.

آنها با اشاره به بی‌اعتنایی آشکار ترامپ به نهادهای چندجانبه و بی‌توجهی او به نگرانی‌های تغییرات اقلیمی جهانی، گفتند که سابقه خود ترامپ حتی ممکن است علیه او باشد.

با این حال، رهبر ایالات متحده از زمان اولین دوره ریاست جمهوری خود بارها به دنبال جلب توجه کمیته نوبل بوده است و اخیراً در اواخر ماه گذشته به نمایندگان سازمان ملل گفت: "همه می‌گویند که من باید جایزه صلح نوبل را دریافت کنم."

مشخص نیست که آیا نام او در گفتگوهای کمیته پنج نفره نوبل که توسط پارلمان نروژ منصوب شده و پشت درهای بسته تشکیل جلسه می‌دهد، مطرح می‌شود یا خیر. 

ترامپ از سال ۲۰۱۸ چندین بار توسط افرادی در داخل ایالات متحده و همچنین سیاستمداران خارج از کشور نامزد شده است. دفتر او در بیانیه‌ای اعلام کرد که نام او همچنین در ماه دسامبر توسط نماینده ایالات متحده، کلودیا تنی (جمهوری‌خواه از نیویورک)، به دلیل میانجیگری او در توافق‌نامه ابراهیم، ​​که روابط بین اسرائیل و چندین کشور عربی را در سال ۲۰۲۰ عادی کرد، مطرح شده است.

پیشنهاد نامزدی او  از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر صهیونیستی، و دولت پاکستان، صورت گرفت. ترامپ بارها گفته است که او "شایسته" این جایزه است و ادعا می‌کند که "به هفت جنگ پایان داده است".

او در جمع رهبران نظامی در پایگاه تفنگداران دریایی کوانتیکو در ویرجینیا گفت: «هیچ‌کس تا به حال چنین کاری نکرده است. آیا جایزه نوبل را دریافت خواهید کرد؟ مطلقاً نه. آنها آن را به کسی می‌دهند که هیچ کاری نکرده است.»

اسرائیل و حماس از آن زمان با مرحله اول طرح صلح برای غزه موافقت کرده‌اند و راه را برای توقف جنگ و آزادی اسیران هموار کرده‌اند. در ساعات اولیه پنجشنبه، خانواده‌های گروگان‌ها و حامیان آنها در حالی که در میدان گروگان‌های تل‌آویو جمع شده بودند، شعار «جایزه نوبل برای ترامپ» را سر دادند.

کمیته نوبل، تلاش‌های پایدار و چندجانبه را بر پیروزی‌های سریع دیپلماتیک اولویت می‌دهد.

تئو زنو، مورخ و پژوهشگر انجمن هنری جکسون، گفت که هنوز ثابت نشده است که تلاش‌های ترامپ پایدار باشد. زنو گفت: «تفاوت زیادی بین متوقف کردن جنگ در کوتاه‌مدت و حل ریشه‌ای ریشه‌های درگیری وجود دارد.»

زنو همچنین موضع بی‌اعتنایی ترامپ در مورد تغییرات اقلیمی را با آنچه بسیاری، از جمله کمیته نوبل، آن را بزرگترین چالش صلح بلندمدت کره زمین می‌دانند، نامتناسب دانست و گفت: «فکر نمی‌کنم آنها معتبرترین جایزه جهان را به کسی که به تغییرات اقلیمی اعتقادی ندارد، اهدا کنند. وقتی به برندگان قبلی که پل‌سازان و مظهر همکاری و آشتی بین‌المللی بوده‌اند نگاه می‌کنید: اینها کلماتی نیستند که ما با دونالد ترامپ مرتبط بدانیم.»

تکرار مداوم ترامپ برای برنده شدن این جایزه ممکن است به ضرر او تمام شود: نینا گریگر، مدیر موسسه تحقیقات صلح اسلو، گفت که کمیته نمی‌خواهد به عنوان کسی که تسلیم فشارهای سیاسی شده است، دیده شود. او گفت که چشم‌انداز ترامپ برای جایزه امسال "دور از دسترس" است. "لفاظی‌های او به دیدگاهی صلح‌آمیز اشاره نمی‌کند."


ایسنا
اخبار مرتبط
برنده جایزه صلح نوبل مشخض شد
جمعه 1404/07/18 ساعت 13:20
برنده جایزه صلح نوبل مشخض شد
ماریا کورینا ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا و بنیان‌گذار گروه مدنی «سوماته»، به خاطر مبارزه برای دمکراسی و حقوق بشر در این کشور، جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. او با صدای بلند علیه حکومت‌های چاوز و مادورو ایستاده است.
ترامپ  به خاورمیانه می آید
جمعه 1404/07/18 ساعت 09:50
ترامپ به خاورمیانه می آید
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد: روز یکشنبه به خاورمیانه سفر می‌کند تا بخشی از توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حماس را امضا کند. او تاکید کرد که هیچ‌کس مجبور به ترک غزه نخواهد شد و دعوت سخنرانی در کنست اسرائیل را پذیرفته است.
تصمیم نهایی نامزد صلح نوبل روز دوشنبه گرفته می شود
جمعه 1404/07/18 ساعت 09:20
تصمیم نهایی نامزد صلح نوبل روز دوشنبه گرفته می شود
کمیته نوبل نروژ اعلام کرد که نامزد نهایی جایزه صلح نوبل 2025 روز دوشنبه انتخاب شده است؛ تصمیمی که پیش از توافق اسرائیل و حماس گرفته شده و گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال نامزدی دونالد ترامپ یا نهادهای امدادی را داغ‌تر کرده است.
نتانیاهو مدال نوبل صلح را به ترامپ داد!
پنج‌شنبه 1404/07/17 ساعت 19:09
نتانیاهو مدال نوبل صلح را به ترامپ داد!
هنوز مهر توافق غزه خشک نشده،‌ اما دفتر نخست‌وزیری اسرائیل روز پنجشنبه تصویری از نتانیاهو و ترامپ را منتشر کرد که در آن مدالی با طرح جایزه صلح نوبل بر گردن ترامپ آویخته شده است.
صلح نوبل برای ترامپ؛ شاید وقتی دیگر
پنج‌شنبه 1404/07/17 ساعت 01:00
صلح نوبل برای ترامپ؛ شاید وقتی دیگر
کمیته نوبل نروژ در اسلو، روز جمعه 10 اکتبر (18 مهر) ساعت 9 صبح به وقت گرینویچ به انتظارها پایان داده و نام برنده جایزه صلح نوبل 2025 را اعلام خواهد کرد، اما تا اینجای کار یک چیز تقریباً قطعی است: ترامپ، علی‌رغم میل خودش جایزه را نمی‌برد؛ پس برنده چه کسی خواهد بود؟
نظرات

آخرین اخبار
مقام مسئول در مجلس: نظر مشاوران رئیس لزوما اعلام موضع رئیس مجلس نیست
واکنش نخست وزیر پاکستان به تمدید آتش‌بس از سوی ترامپ
رسانه‌های عبری: تمدید آتش‌بس با ایران «هدیه» ترامپ به نتانیاهو و اسرائیل است
در صورت هر گونه اقدام علیه ایران، آماده هجوم به اهداف از پیش تعیین شده هستیم
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
سفارت ایران در اتریش: اظهارات جدید اتحادیه اروپا رقت‌انگیز است
افزایش بی‌سابقه قیمت برق در آمریکا
سی ان ان: ذخایر موشکی ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران کاهش یافته است
سردار موسوی: اگر از کشورهای همسایه به ایران حمله شود باید با تولید نفت خداحافظی کنند
آیا ژاپن به ابزار جدید آمریکا در بحران‌ها تبدیل می‌شود؟
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
شکستن محاصره دریایی آمریکا از سوی 34 نفتکش مرتبط با ایران
ارتش لبنان: خاک لبنان را پس می گیریم
عراقچی: ایران می‌داند چگونه با محدودیت‌ها مقابله و از خود دفاع کند
اذعان ترامپ به نگرانی از متغیر «زمان» به نفع ایران
شرط هیات ایرانی برای رفتن به اسلام آباد چیست؟
راهزنی دریایی دوباره ارتش تروریستی آمریکا در اقیانوس
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محلی؛ مساجد محور سازماندهی اجتماعی
جزئیات جدیدی از زمان اجرای مرحله سوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان
ماجرای اعدام 8 زن ایرانی چه بود؟
تمرینات تیم فوتبال استقلال تعطیل شد
قیمت نفت برنت صعودی شد
اتحادیه اروپا: برگزاری دور دوم مذاکرات اسلام‌آباد ضروری است
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 1 اردیبهشت 1405
برپایی دومین تمرین تاکتیکی ملی‌پوشان زیر نظر قلعه‌نویی
پنیر سر تله موش رایگان است اما مرگبار!
بقائی: تاکنون تصمیمی برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد گرفته نشده است
پیام رهبر انقلاب به اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
چین: ادعای آمریکا دروغ است
خلافی 350 میلیونی یک پژو 405 در ابهر!
پکن: زیاده خواهی آمریکا علت اصلی بن بست در مذاکرات با ایران است
واکنش بی‌ادبانه ترامپ به جدایی تیم کوک از شرکت اپل
افزایش حقوق در برخی واحدها توافقی شد+ جزئیات
روسیه: اوضاع پیرامون مذاکرات ایران -آمریکا دائما در حال تغییر است
عامل تیراندازی در رومشکان دستگیر شد